Skip to main content

Tanzania, Zanzibar - Eventyrlig ferie med Yoga og meditasjon

Dato: 3 - 14 november 2020

Yoga og meditasjon på den vakre krydderøya Zanzibar

Eksotiske opplevelser, vite strender, sol, turkisgrønt hav, salte bad og en varm bris som bringer med seg varme og myke dufter er bare noe av det som venter på deg. Drømmer du om fisker i alle farger, sanselige inntrykk og silkemyk Yoga, da blir du med på denne ferie turen.
Vi skal erfare og oppleve spennende dager sammen, hvile og nyte hemningsløst. Afrikansk kultur har en rik historie, og vi gleder oss over å få gi deg et innblikk i dette skattekammeret av fortid og nåtid.

Velkommen til Zanzibar, øya der virkeligheten blir som et eventyr.

Høydepunkter

 • Palmestrender og glitrende hav
 • Magiske solnedganger
 • Krydder og mat
 • Natur, kultur og storby
 • Yoga og meditasjon
 • Opphold på flotte hoteller med mulighet for Spa
 • 9 døgn med fokus på berikelse og nytelse i kropp og sjel

Ferieparadiset Zanzibar

Zanzibar er rett og slett et eksotisk paradis. Ferieøya byr på kritthvite strender, azurblått hav, og magiske solnedganger. Her møter du en varm kultur, vennlige smil, snorkling og sansing i flo og fjære. Det skal pustes på matta, det skal nytes på stranda og det skal leves deilige dager på «krydderøya»! Vi besøker Stone town med sine markedsplasser med aromatiske kryder, dill dall og kultur. Vi bor blant annet på en egen liten øy, rusler i flip flops langs stranden, og oppdager undervannslivet med snorkling i et magisk korallrev. Er du klar for eventyr?

Overnatting på Zanzibar

La oss få ønske velkommen til Chapwani Island, vårt bosted de første dagene, 20 minutter i båt fra Stone Town. Omringet av vakre korallrev og klart blått hav finner du her flere små badeviker og naturlige basseng å bade i. På kvelden vil du se "diks-diks", de små antilopende som er bosatt på øya, løpe rundt og litt utpå våkner øyas tusentall med fruktflaggermus, også kalt flygende hunder (Flying Foxes) til liv og begir seg ut over havet. Her lages middagen av grønnsaker fra øyas egen bakgård, fisk fra nærliggende fiskere og egg fra øyas høner.

Link til hotellet her.

Videre skal vi bo på Jambiani Hotell - Casa del Mar, et nyrenovert og herlig hotell med perfekt beliggenhet for å utforske både by og strand. Her finnes basseng og eget område for Yoga, og det beste er at Jambianis vakre strand ligger rett ved hotellet. Her bor vi i bungalows og hver har sin lille terrasse, hvor kan du sitte å nyte tiden, livet og havets bølger. På kvelden vil du sovne til bølgenes sang, da det er kun 20 m fra Indiske Hav til din dør... Mange koselige små barer og reaturanter å gå til herfra, selvfølgelig barfot. Les mer her

Siste natten flytter vi oss til StoneTown og her overnatter vi på Mizingani Seafront. Her vil du kjenne historien tett på når du vandrer rundt på dette forhenværende palasset som ble renovert i 2014 og fremstår nå som det gjorde i sin æra. Med kort avstand til strandpromenaden er beliggenheten utmerket for å utforske byen. Bassengområdet har 360 graders panoramautsikt over hotellet og er også et koselig sted å avslutte kvelden. Hvert rom er har egen inngang og med balkong som vender mot bassengområdet eller havet. For mer info følg linken

Om dagsprogrammet

Om morgenen gjør vi Yoga, nyter en spasertur på stranden, bader, spiser frokost og nyter av aktivitetene hotellet eller vår egen svensktalende og fastboende Helen arrangerer for oss. Om kvelden samles vi og deler deilige minner fra dagens opplevelse og gjør enkel søvnfremkallende Yoga.
En av kveldene inviterer Helen oss også til en ekte Zanzibar Barbeque i sin private hage. Noen variasjoner og tidspunkter i programmet vil kunne forekomme, for på denne turen lar vi eventyret by på seg selv i størst mulig grad.

Om Renée

Renée Ramsey er en svært inspirerende og dyktig Yoga instruktør, men mer enn 25 års erfaring med Yoga, pust og meditasjon. Hun er utdannet MediYoga instruktør, Coach i stress og utbrenthet, massør og Yoga instruktør fra Wat Pho tempelet i Bangkok. Massør ved Axelsons Body Work School og i tillegg har hun grunnstudiet i medisin. Daglig leder hun sin egen klinikk med fokus på Yoga og massasje i Sandvika. Hun praktiserer og underviser i små og større grupper, privat , ved bedrifter og skoler.

For Renée er det viktig at Yoga er gøy, lett forståelig og utviklende. At du får kontakt med deg selv, og kan få kjenne på livsgleden, nysgjerrigheten og kreativiteten som bor i deg.

Hun har gjennom lang erfaring utarbeidet spennende, effektive og gøyale serier med øvelser som du skal få lære og erfare på denne turen. Når du kommer hjem har du Yoga program og pusteteknikker for energi og avslapning i tillegg til meditasjonsteknikker du kan utføre uten Renée tilstede.

Renee

Noen tilbakemeldinger om Renées undervisning fra tidligere deltagere

 • Jeg opplever yoga med Renée som veldig helhetlig. Hun skaper en trygg og god atmosfære i undervisningen. Kunnskap og informasjon underveis støtter oss i øvelsene. Vi blir ledet inn i dype og gode meditasjoner, og dette er spesielt godt etter yoga.
 • En behagelig atmosfære, feiende flink, rolig og omsorgsfull Yoga instruktør
 • Vi blir aldri "pushet" inn i stillingene, kun lett rettledning ved behov
 • Jeg gleder meg til hver Yoga time, jeg kjenner at kroppen min er blitt smidig, sterkere og mer balansert
 • Før hadde jeg ryggproblemer, det har jeg ikke lenger
 • Jeg elsker musikken og Chi ballen vi benytter noen ganger
 • Yoga har gitt meg et nytt liv med et nytt tankemønster, og jeg sover mye bedre etter Yoga timene.

Hvem passer reisen for?

Yoga på Zanzibar med Renée, passer for alle! Særlig for deg som er nybegynner eller litt øvet i Yoga. Som vil ha ”time out”, fra hverdagens krav og mas, som vil erfare Yoga på stranden og meditasjon med oppmerksomt nærvær i hverdagslivet. Du som vil berike kropp og sjel, lade batteriene til vinteren, alltid har drømt om et eksotisk reisemål og elsker duften av krydder og eventyr. Du som vil bade og snorkle, nyte puddersand mellom tærne og hengekøye mellom kokospalmene. Du behøver ikke være spesielt myk eller godt trenet for å bli med på denne turen, men det kan jo hende du blir det?
Vi sees på Gardermoen jenter!

Jeg gleder meg til å oppleve eventyrøya Zanzibar sammen med dere alle.
Krydderklem fra Renée

Din leder: Renèe Ramsey

Renée Ramsey er en svært inspirerende og dyktig Yogainstruktør, med mer enn 25 års erfaring med Yoga, pust og meditasjon. Hun er utdannet MediYoga instruktør, Coach i stress og utbrenthet, massør og Yoga instruktør fra W...

Pris: 23 950,-
Inkludert:
 • Fly t/r Oslo-Zanzibar via Doha begge veier med Qatar Airways
 • Alle transporter mellom flyplass og hotell
 • 2 netter i delt rom på Chapwani
 • 6 netter i delt rom med Casa Del Mar
 • 1 natt i delt rom på Mizingani Seafront
 • Daglig frokost
 • 1 lunsj
 • 8 middager
 • Alle utflukter med transport i henhold til program
 • Daglige Yoga økter med Renèe
 • Svensktalende lokalguide
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
  Reisedager: 12
  Bestill reise

  Søk reise

  Program

  Dhowsegling, snorkling og BBQ på stranden 

  Opplev det unike med Zanzibar under en hel dag på sjøen i en tradisjonell treseilebåt. Mens du nyter sandbankene, havet og utsikten foreberedes et utsøkt, enkelt men forlokkende grillmåltid på stranden som garantert kommer til å imponere. Hummer, Kalamari og fisk sammen med lokale spesialiteter og eksotisk frukt står på menyen. Etter lunsj er det tid for litt hvile; enten du finner fram boka di, om du tar deg en dukkert eller om du bare nyter omgivelsene og den fantastiske utsikten. Med kald drikke i den ene hånden, og et kamera for å forevige paradiset er det ikke stort mer du trenger. Det vil også bli mulighet for å snorkle og utforske undervannslivet på nært hold. Foruten tropisk fisker i allverdens farger vil du kanskje også se sjøstjerner og andre magiske undervannsvesener blant korallene. 

  Makunduchi bytur

  Rød jord og røde leirhytter. Bananplantasjer og svære mangotrær. Dette er en typisk liten lokal landsby der livet stille går sin gang. Vi møter de lokale som fikser garn, sitter på cafe, selger frukt og vi får mulighet til å smake litt langs veien. Lukt, lyd, varm vind og smaken av Zanzibar omgir deg. Dette er det ekte Zanzibar fra sykkelsetet! 

  Michamvi

  En ettermiddagsutflukt hvor vi drar 30 minutter vekk til den nordligste odden på øya for å gå langs den herlige stranden og få med oss den vakre solnedgangen over Cwaka Bay. Vi avslutter med felles middag.

  Stone Town Tour

  Livet som leves her i denne UNESCO listede byen er aktivt og sprudlende. Innbyggerne lever i byens smug, og her lager de mat, spiller brettspillet Bao, mater sine høner eller bare omgåes på steinbenkene. Byen suser av en mektig historie som dikterer vilkårene for byens innbygger. Her skal man bare vandre rundt og gå seg vill i smugene mens man suger til seg atmosfæren. 

  Middag hos Helen

  Vår lokalguide og vert på denne reisen er Helen, og hun inviterer til middag hjemme i hennes egen hage.

  Kart

  Avreisedato og pris

  AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

  November 2020

  03/11Oslo GardermoenTanzania, Zanzibar - Eventyrlig ferie med Yoga og meditasjon
  Leder: Renèe Ramsey
  Mer enn 423 950,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo