Skip to main content

Tanzania, Zanzibar – Pilates på den eksotiske krydderøya Zanzibar

Dato: 17 - 29 november 2019
Pris: 24 500,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo – Zanzibar med mellomlanding
 • Transport tur/retur flyplassen og hotellet
 • 10 netter på hotell på Zanzibar
 • 2 netter på fly
 • Mat på flyet, frokost hver dag, 2 lunsj og 4 middager
 • 5 utflukter under oppholdet, alt som står i programmet
 • Nina S. Børhaug som yoga og pilates instruktør, med fra Norge
 • Helen Ingvarsson som reiseleder og lokalkjent guide (bofast på øya)
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 13
Bestill reise

Pilates på eksotiske Zanzibar

På Zanzibar finner du eventyrlige hvite sandstrender! Det er spennende natur både over og under vann - et fantastisk område for snorkling! Bli med og kombinér unike opplevelser med pilatestrening og deilig avslapping på stranden. Møt våre lokale venner og bare nyt livet.

Høydepunkter

 • Palmestrender og glitrende hav
 • Eksotisk kultur, byer og natur
 • Krydder og mat
 • Møt våre lokale venner
 • Turkisblått hav og snorkel muligheter
 • Trening med en av Norges dyktigste yoga og pilatesinstruktører

Se detaljert program lengre ned på siden

zanzibar flower beach

Zanzibar, Afrikansk historie på UNESCOs verdensarvliste

Zanzibar er en øygruppe og en selvstyrt region av Tanzania - og er en herlig blanding av Afrikansk historie og kultur. Hovedstaden er Zanzibar City og dens historiske del - Stone City, står på UNESCOs verdensarvliste. Her skal vi bo den siste dagen av vår ferie.

Krydderøyene Zanzibar

Hovedindustrien på øyene er krydder, turisme og raphiafiber fra palmen med samme navn. Øyene produserer blant annet kryddernellik, muskat, kanel og svart pepper. På grunn av dette er øygruppen kjent som «Krydderøyene». Øyene har et rikt dyreliv og er kjent for den endemiske bladapearten zanzibarsk rød kolobus og den utryddingstruede zanzibarske leoparden.

red colobus monkey

Eksotisk kjøkken og tropisk klima

Med en blanding av indiske, arabiske og afrikanske påvirkninger har Zanzibars kjøkken mange overraskelser. Havet tilbyr alt du kan be om - tunfisk, sverdfisk, hummer, reker og blekksprut. Den varmende solen gjør at frukt er tilgjengelig året rundt – full av smak, moden og søt. Gradestokken ligger jevnt på behagelige 25-30 grader og 28 grader i det turkisgrønne vannet. Tidsforskjellen er kun 2 timer fra Norge på vinterstid.

zanzibar beach

Overnatting på Zanzibar

Vi starter vårt opphold på sørvestkysten i fiskerlandsbyen Kizimkazi. Et lite sted, ypperlig for sol og bad og ikke så mange spisesteder. Her skal vi bo på Karamba Resort som ligger på en koralklippe med bungalower vendt mot solnedgangen. Enkel standard, men rent og med en herlig avslappende atmosfære med basseng og eget yoga-/ pilates område. Deretter drar vi til Jambiani på østkysten. Dette er et litt større sted med både byliv og en herlig strand med palmer på den ene siden og det turkise Indiske Hav på den andre. Her er det hyggelige strandbarer og restauranter. Hotellet vi bor på her heter Mwezi Eco Resort. Koselig sted, stor pool somligger midt i den lille resorten og ligger på bystranden. Gåavstand til andre restauranter for middager og lunsjer. Våre bungalows har 2 rom - et soverom og en annen etasje med seng og åpen løsning opp - så man kan bo i hvert sitt rom og kun betale for dobbeltrom. Siste del av reisen er vi i Stone Town, den gamle delen av Zanzibar City. Bydelen syder av liv og gir et innblikk i en levende multikulturell hverdag med røtter fra afrikansk, arabisk, persisk, indisk og europeisk kultur. Vi skal bo på Tembo som ligger midt i Stone Town. Hotellet har en spesielt hyggelig atmosfære, basseng og takterrasse som er perfekt for yoga/ pilates.

zanzibar overnatting

Instruktør Nina Børhaug

Nina S. Børhaug er sertifisert i Vinyasa Yoga (RYT200), Pilates matte og Pilates Reformer. Nina oppdaget yoga allerede i 2001, mens hennes første møte med Pilates var i 2005. Hun har lang erfaring med å undervise både i yoga og Pilates, noe som gjør Nina til en trygg, hjelpsom og varm lærer som hjelper deg i riktig retning, om det så er på yoga- eller pilatesmatten. Nina har undervist både yoga og pilates i mange år, både på treningssenter, for bedrifter og institusjoner, og privattimer.
Nina er opptatt av pust og flyt i klassene, og hun ønsker at alle skal ha en følelse av mestring. Hun er kjent for å ha en leken tilnærming, med fokus på at alle skal føle seg godt ivaretatt. Nina jobber som daglig leder på The Room Skien, og er også en av eierne. Hun holder også for tiden på med en 2-årig fordypning i klassisk yoga.

Møt lokalbefolkningen

På vår reise til Zanzibar vil vi bli godt kjent med våre lokale venner. Reisen ledes av vår svenske vertinne som er bofast på øya og hennes team av lokale guider og assistenter. Den beste BBQ serveres av dem - laget bare på råvarer fra havet. Vi er stolte over å inkludere lokale aktivieter hvor vi møter folk i landsbyen, ser deres hverdag og det ekte Zanzibar. Bare gled deg til en ekte ferieopplevelse kryddret med daglige pilatesøvelser på krydderøya! Hjertlig velkommen!

Søk reise

Program - dag for dag

Dag 1 Avreise fra Oslo til Zanzibar 17.11.
Vi møtes ved utgangen til kveldsflyet til Ethiopian Airlines, avgang til Addis Ababa. Her bytter vi fly og flyr videre langs Afrikas østkyst og sørover til Zanzibar. Ankomst tidlig formiddag.
Måltider: Mat på flyet

Dag 2 Ankomst Zanzibar og transport til Kizimkazi 18.11.
På flyplassen møtes vi av Helen. Herfra setter vi kursen mot sørspissen av øya, til Kizimkazi. Her sjekker vi inn på Karamba Resort, valgt på grunn av sine rom med havutsikt, atmosfæren ved solnedgang og muligheten til å se delfiner. Dessuten er Kizimkazi en søt liten landsby. På kvelden møtes vi til informasjonsmøte og felles middag.
Overnatting: Karamba Resort
Måltider: Middag

Dag 3 Kizimkazi 19.11.
Vi starter dagen med en treningsøkt før vi spiser frokost. I dag er resten av dagen til egen disposisjon, enten du vil sole deg eller gå en tur på stranden eller bare rusle en tur i nabolaget. 
Overnatting: Karamba Resort
Måltider: Frokost

Dag 4 Kizimkazi og utflukt 20.11.
Som vanlig starter vi dagen med trening og en god frokost. I dag tar Helen oss med på utflukt til Pungume som er en vakker halvmåneformet sandbanke som kommer opp ved lavvann. Denne lille sandbanken midt i det Indiske hav er en av de mest idylliske plassene på Zanzibar og ligger cirka 1,5 time fra Kizimkazi. Revet omkring Pungume er en av de beste snorklingsplassene på Zanzibar. På sandbanken inntar vi en velsmakende skalldyrs-BBQ med nyfanget fisk, reker og hummer og frisk frukt som dessert. Etter lunsj slapper vi av, leser en bok, svømmer og med noe kaldt å drikke er det ikke mye annet man trenger, annet enn et kamera for å forevige dette paradiset!
Overnatting: Karamba Resort
Måltider: Frokost, Lunsj

Dag 5 Kizimkazi  21.11.
Vi starter dagen med en treningsøkt før vi spiser frokost. I dag er resten av dagen til egen disposisjon, enten du vil sole deg eller gå en tur på stranden eller bare rusle en tur i nabolaget. 
Overnatting: Karamba Resort
Måltider: Frokost

Dag 6 Jambiani 22.11.
Etter trening og frokost, setter vi oss i bussen og kjører til landsbyen Jambiani. Her møter vi et stykke autentisk Afrika, hvor geiter, ender og mange muntre barn tumler rundt i gatene. Her finner vi den beste stranden på østkysten, med en lang hvit sandbanke som åpner for fantastiske svømmeturer ved høyvann og utforskende turer ved lavvann og som landsbyboerne benytter til dyrking av tang og blåskjell. Vi får tid til en "bytur" på sykkel til Makunduchi.  Det er en typsik liten lokal landsby der livet går sin gang. Vi møter de lokale som fikser garn, sitter på cafe, selger frukt og vi smaker. Vi stopper også ved voodoo grotten hvor de leser koranen for sine syke. Videre kommer vi forbi sykehuset, skolen og byens lille torg.  Smaken av ekte Zanzibar fra sykkelsetet!

Våre daglige pilatesklasser på Mwezi skjer under tak så vi er skjermet fra solsteiken.  Det er mange mindre restauranter å gå til for de lunsjer og middager som ikke er inludert. 
Overnatting: Mwezi, et eco vennelig hotell med stor pool og som igger rett ved stranden.  Vi bor i mindre bungalows med åpen planløsning. 2 kan dele en bungalow og enda har hver sin soveavdeling. 
Måltider: Frokost og middag

Dag 7 Jambiani og snorkling 23.11
Dagen starter som vanlig med pilates og frokost. I dag skal vi på snorkeltur sammen ombord på en Ngarawa - en båt som brukes mest til til fiske og bunnen av båten er bygget av et helt mangotre. Mango er et hardt treslag som står imot vann meget godt. Du finner mango overalt på øya. Seilet er laget av stoff eller gamle risposer. Vi skal ut til en sandbanke og har kan vi nyte dagen og det mangfoldige livet under vann. Fantastisk snorkelområde! ta med en bok og høy solfaktor og nyt dagen. 
Overnatting: Mwezi
Måltider: Frokost

Dag 8 Jambiani og solnedgangstur  24.11
Dagen til egen disposisjon etter morgentreningen. På senettermiddagen møtes vi til en ettermiddagstur ca 30 min nordover til Michamvi og Cwaka Bay. Her nyter vi solnedgangen og en felles middag over åpen ild. 
Overnatting: Mwezi
Måltider: Frokost og middag

Dag 9 Jambiani  25.11
Dagen til egen disposisjon etter morgentreningen. På kvelden møtes vi til en herlig BBQ i privaten til Helen, bare gled deg! 
Overnatting: Mwezi
Måltider: Frokost og middag

Dag 10 Jambiani  26.11
Dagen til egen disposisjon etter morgentreningen.
Overnatting: Mwezi
Måltider: Frokost

Dag 11 Stone Town og sightseeing 27.11
Etter vår faste morgentrening og frokost setter vi oss i bussen og kjører til Stone Town. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et mystisk sted hvor folk bor og trives med livet i de trange smugene. Her møter Afrika kulturen fra det arabiske Oman, og vi kan se, føle og lukte blandingen av forskjellige kulturer og arv, når innbyggerne koker mat på gaten, barn leker og mennene spiller bao i hjørnet og debattere hva neste trekk bør være. Vi nyter solnedgangen fra et av hustaken før vi har en felles avskjedsmiddag på Emerson on Hurumzi. Her kan vi nyte 270 grader havutsikt akkompagnert av bønnerop og bjellelydene fra Shivatempelet nedenfor.
Overnatting: Tembo
Måltider: Frokost, Middag

Dag 12 Stone Town og avreise   28.11
Etter frokost og litt tid ti legen shopping drar vi ut til flyplassen og setter oss på flyet tilbake til Norge. Vi har et flybytte.
Måltider: Mat på flyet.

Dag 13 Ankomst Oslo 29.11
Vi lander i Oslo Gardermoen 29. nov. ca. kl 07:45.

Flytider

Flyreise med Ethiopian AIrlines:

3 ET 715 H 17NOV 6 OSLADD PK15 1845 0620

4 ET 815 H 18NOV 7 ADDZNZ PK15 1020 1300

 

5 ET 814 H 28NOV 4 ZNZADD PK15 1550 2010

6 ET 714 H 28NOV 4 ADDOSL PK15 2 2340 0745  - lander i Oslo den 29.11

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
17/11Oslo GardermoenTanzania, Zanzibar – Pilates på den eksotiske krydderøya Zanzibar
Leder: Nina Stensrud Børhaug
Fullbooket, venteliste24 500,-Book på venteliste
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo