Skip to main content

Zanzibar - eksotisk yogareise langs Afrikas hvite strender

Dato: 15.- 27.november 2022

Nytelses dager og yoga - det er det vi skal - kun det!

Du kan lese mer om yogareisen på Zanzibar på våre nye hjemmesider - klikk her!

Nå er den absolutte tiden for en unik og herlig yogareise til magiske Zanzibar. På Zanzibar - eller krydderøya som den også kalles - finner du en salig blanding av Afrikansk historie, kultur og regnskog. Og med lange hvite sandstrender - mykt myk som mel, skal vi nyte alt Zanzibar har å by på blandet med strandliv, velvære og yoga. Renée har lagt alt til rette med meditasjon, yoga og pust og hun kan ikke glede seg nok til å vise deg dette perfekte paradiset. Så med en temperatur på 0 eller mindre i Norge, vender vi snuten mot 25 grader +.

Høydepunkter

 • Palmestrender og glitrende hav
 • Eksotisk kultur, byer og natur
 • Magiske solnedganger
 • Krydder og mat
 • Daglige yogaøkter med Renee
 • 10 døgn med fullt fokus på å lade batteriene og nyte og berike alle sanser!

Om yoga-økter

På denne reisen tilbyr vi yoga som er enkel og ukomplisert, lettfattelig, varsomt, forklart og vist. Her trenger du ikke mange timer på matten fra før - Yoga er for alle og du gjør yoga med den kroppen du har. Vi spiller vakker musikk, strekker, leker og danser oss myke, med øvelser fra Yogaens skattekammer og kunnskapskilde. Vi glemmer alle burde og skulle, - alt vi skulle ha gjort for å bli en bedre versjon av oss
selv, og gi oss helt hen til gleden over livet og øyeblikket her og nå. Yoga + Zanzibar = sant!

Om Zanzibar

Zanzibars hovedindustri er krydder, turisme og raphiafiber fra palmen med samme navn. Øyene produserer blant annet kryddernellik, muskat, kanel og svart pepper. Her er det et rikt dyreliv og øyene er kjent for den endemiske blad-apearten zanzibarsk rød kolobus og den utryddingstruede zanzibarske leoparden.

Eksotisk kjøkken og tropisk klima

Med en blanding av indiske, arabiske og afrikanske påvirkninger har Zanzibars kjøkken mange overraskelser. Havet byr på alt du kan be om - tunfisk, sverdfisk, hummer, reker og blekksprut. Den varmende solen gjør at frukt er tilgjengelig året rundt – full av smak, moden og søt. Gradestokken ligger jevnt på behagelige 25-30 grader og 28 grader i det turkisgrønne vannet. Tidsforskjellen er kun 2 timer fra Norge på vinterstid.

Innkvartering på Zanzibar

Vi starter vårt opphold med 3 netter på den private øyen Chapwani Private Island. Øyen er liten og ca 20 min med båt fra Stone Town. Rundt øya er det vakre korallrev, azurblått hav og flere små badebukter med naturlige basseng til herlige bad. På kvelden kan du se øyas dik-diks (små antiloper) løpe rundt og ved solnedgang våkner fruktflaggermusen opp og drar ut over havet på jakt etter mat. Grunnet disse unike dyrarter begrenses myggbestanden på øya.
På resorten serveres middag med grønnsaker fra øyas egen hage, fisken fra havet rett utenfor og eggene du blir servert til frokost kommer fra Chapwanis egne høner. HOTELLETS NETSIDE

Deretter reiser vi til selve øya Zanzibar og bor 6 netter ved Villa de Coco på Jambiani stranden. Vi skal bo i bungalower med utsikt mot havet - og rett ved hotellet ligger en herlig frodig tropisk hage. Villa de Coco er bygget helt etter bærekraft oppskrift; alt er byggverk, innredning og detaljer er laget av kokospalmer som det finnes uendelig mye av på øya. Helt i vår bane!
På hotellet finnes det eget basseng, solstoler og deilig restaurant - men blant annet hjemmelaget is. Hotellet ligger rett på en langstrakt strand med magiske solnedganger. Det er også flere små barer og restauranter du kan besøke i gåavstand.
https://thecocoparadise.com

Den siste natten tilbringer vi i Stone Town, den gamle delen av Zanzibar City. Bydelen syder av liv og gir et innblikk i en levende multikulturell hverdag med røtter fra afrikansk, arabisk, persisk, indisk og europeisk kultur. Vi skal bo på Tembo hotell som ligger midt i Stone Town. De har basseng og en flott takterrasse. http://www.tembohotel.com/I Stone Town møter Afrika det Omanska riket blandet med Indiske influenser og krydder. De forskjellige kulturene setter smak og farge på den gamle byen som ligger helt inntil den turkise Indiske Osean. Byen er aktiv og en evig labyrint hvor innbyggerne lever sitt liv på gaten – lager mat, spiller sitt tradisjonelle brettspill bao, mater sine høner eller bare er sosiale og sladrer om livet. Man kan lett sitte her i timesvis og bare se på folk. Byen er full av historie fra slave- og krydderhandelen. Vi skal på en guidet bytur her og lærer mer om hvordan livet leves i dag og med det beste fra kultur, historie og arkitektur. Vi tar oss tid for solnedgang og en fin middag på en av byens beste restuaranter med en utsikt som er umulig å beskrive, som bare må oppleves.

Møt lokalbefolkningen

På vår reise til Zanzibar vil vi bli godt kjent med våre lokale venner og vår svenske vertinne Helena som er bofast på øya og hennes team av lokale guider og assistenter. Vi er stolte over å inkludere lokale aktiviteter hvor vi møter folk i landsbyen, ser deres hverdag og det ekte Zanzibar. Bare gled deg til en ekte ferieopplevelse krydret med daglige yoga økter!

Vår leder; Renée Ramsey

Renée Ramsey er en kunnskapsrik og inspirerende herlig dame med mye energi og glede. Hun er innovativ og flink til å finne nye måter å veilede og vise yogaens fantastiske egenskaper. Les mer om Renée her. Velkommen til herlige dager på Zanzibar NÅ i november!

Din leder: Renée Ramsey

Renée Ramsey er en svært inspirerende og dyktig Yogainstruktør, med mer enn 25 års erfaring med Yoga, pust og meditasjon. Hun er utdannet MediYoga instruktør, Coach i stress og utbrenthet, massør og Yoga instruktør fra W...

Pris: 24 900,-
Inkludert:
 • Flyreise tur/retur Oslo-Zanzibar
 • Skatter og avgifter
 • 10 netter i valgt innkvartering - enkeltrom mot tillegg
 • All transfer og aktiviteter og 4 utflukter, som nevnt i programmet
 • Frokost daglig, 3 lunsjer og 8 middager
 • Daglige yoga øvelser med leder Renee Ramsey
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • 1 tre plantet pr deltager i vårt Trefadder program
Reisedager: 13
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

PROGRAM YOGA & OPPLEVELSE REISE     

Dag 1:  Avresie fra Oslo til Zanzibar -  Ankomst Zanzibar og transfer til Chapwani - en liten paradisøy som ligger kort vei fra Zanzibar. Link til hotellet: https://www.chapwani-resort-zanzibar-hotel.com/

Dag 2:  Morgenyoga før frokst deretter nyter du dagen som du ønsker. Så herlig tid for sol og bad og snorkling på vår private øy. Det er lunsj før vi tar en felles gåtur rundt øy på søken etter dik-dik og eksotisk frukt.  Ettermiddagyoga får du i solnedgang.  Felles middag.  

Dag 3:  Morgenyoga før frokst deretter nyter du dagen som du ønsker. En ny dag i paradiset - denne dagen er din - bare din!  Hva vil du aller gjest gjøre siste dagen i november når du er nesten rett ved ekvatoren?  Ettermiddagyoga får du i solnedgang.  Felles middag.  

Dag 4:   Morgenyoga og frokost. Så er det tid for å ta farvel med vår private øy, vi blir vi hentet med båt og reiser videre med buss til Jambiani. På veien besøker vi en krydderfram og lærere mer om alt dette som dyrkes på øya. Her blir det lunsj og mulighet til å handle rimelige krydder med hjem. Deretter sjekker inn på hotell Villa de Coco for 6 netter. TIlbake til sivilisasjonen!  Vi tar en felles strand og "bytur" og blir kjent med området. På senettermiddgen er det tid for yogastretch. Middag på hotellet. https://www.villadecocoresort.com/en/

Dag 5:  Morgenyoga før frokost. Så er dagen din - bare å nyte! På senettermiddagen skla vi til Makunduchi by - og oppleve det ekte Zanzibar.  Helt vekk fra turistscenariet har vi laget vår egen lille sykkeltur. Vi reiser med buss ca  20 min og her venter enkle men ok sykler på oss . Vi tar en ca 2 timers enkel sykkelrundtur og møter lokalbefolkningen hvor de bor. Tilbake til hotellet for middag.

Dag 6:  Morgenyoga før frokost. Ikke noe program i hele dag - du bestemmer om du vil slappe av ved poolen, ved havet, gå en tur eller hva? Rett før solnedgang møtes vi for en 40- minutters gåtur langs stranden. Vi skal til Bahari Restaurant for middag. Kanskje en "sundowner" først i magisk solnedgng? Du blir kjørt tilbake.  

Dag 7: Morgen yoga før frokost. Resten av dagen skal vi nyte ombord på en en lokal båt, dhow,  og ut på åpent hav. Vi skal en sandbanke som er bare vår og her kan vi snorkle, bade, slappe av og nyte en alldeles fantastisk BBQ med havets frukter.  Hjem og slappe av før vi har en felles yogastretch eller kanskje bare en meditasjonsstund? Middag på hotellet. 

Dag 8: Morgen yoga før frokost. Dagen er din! I kveld har vi felles middag på restaurant Sharazad (5 minutter å gå).             

Dag 9: Morgenyoga før frokost. Så er det avresie til Stone Town. Selve byen Stone Town - er et klart must når du er på Zanzibar.  Byen er en del av UNESCO verdensarv, en mystisk og spennende og labyrint aktig by. 
Her føler du historien gjennom mange hundre år på kroppen (og finner den beste shoppingen) under vår guidede Stone Town tour. Lunsj serveres på Emerson on Hurumzi , et sted du bare må se og ha vært på! Tid på egen hånd før vi møtes til en "sundowner" som avsluttes med en felles middag på merson Spice .  Vi bor på Tembo hotel sentralt i Stone Town. Hotellet har pool og uteområde. Så vi kan klemme inn en yogaøkt her om det er ønskelig.  http://www.tembohotel.com/

Dag 10: Morgenyoga før frokost - vår siste yogasøkt.  Mulighet til shopping i bazarer og fristende butikker. Transfer til flyplassen og vi starter på hjemreisen.

Dag 11: Ankommer vi Oslo om morgenen.  Mat serveres ombord. TAKK FOR NÅ!


 

Klimakompensasjon

Vi tar mål av oss å være fornybar og tenke bærekraft og klima. Derfor er det fra 1.10.2021 innført obligatorisk klimakompensasjon på alle våre reiser med fly.
Priset pr tonn CO2e er 175 NOK.

Vår klimakompensasjonsstøtte går til landsbyen Dianna Bolong i Senegal. Tilataket gir dem mulighet til at:
- dyrke naturlig anti malariamiddel
- fornybar energi/solenergiprosjekt 
- vannreservoar
Utregning viser at vi skaper 3,28 Ton CO2e pr person på flyreisen t/r, og priset pr tonn er 175,- inkl mva.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

November 2022

15/11Oslo GardermoenTanzania, Zanzibar - Eksotisk yogaferie på flere øyer
Leder: Renée Ramsey
Fullbooket, venteliste24 900,-Book på venteliste
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo