Norge, Venabygdsfjellet - Langhelg med yoga og rideturer

Finn indre ro med yoga og naturopplevelser fra hesteryggen

Fyll lungene med frisk fjelluft, mens du rir gjennom landskapet. Kjenn hvordan pulsen senkes idet kroppen følger hesten når den baner seg vei i fjellet. En dans mellom natur, menneske og hest som ikke kan beskrives som annet enn magisk. I løpet av 4 sommerdager får du koble av med yoga, rideturer og deilig mat. På Spidsbergseter er det tradisjon i veggene og lokale råvarer på bordet. Dagene starter med dype pust og strekk, før vi setter kurs mot stallen Venavind. Dine ledere Yvonne og Rebecca har reist sammen i årevis og gleder seg til å la flere bli med på sine eventyr.

Rideferie på Venabu

Høydepunkt

 • Dynamisk morgenyoga
 • 2 ulike rideturer på Venabygdsfjellet
 • Yin yoga på kveldstid
 • Nydelige måltid med lokale råvarer
 • Stell av hest i stallen

Gjennom mating og stell blir vi trygge på hestens lynne, før vi saler på og det er klart for tur. Therese fra Venavind og hestene er godt vant med nybegynnere. Du får lære grunnleggende rideferdigheter, og du får tid til å bli trygg i salen.

I løpet av dagen skal vi gjennom følgende program

 • Hente hesten på beitet
 • Stelle hesten: rense hover, børste med ulike børster, gre man og hale
 • Sale opp og sette på hodelag
 • Ridetur i fjellet
 • Avsaling og stell
 • Sette hestene tilbake på beitet

Yogaferie på fjellet

Helgens yogatimer

Rebecca van Eck leder deg gjennom dynamisk morgenflyt og nærende yin-yoga på kveldstid. Vi styrker kjernemuskulatur, og løsner godt opp i hofter. Det kommer godt med når vi skal på ridetur. Yogatimene krever ingen forkunnskaper, du kan fint være nybegynner og trenger ikke være myk fra før. Har du en regelmessig praksis har Rebecca litt ekstra utfordringer på lur. Yoga og pusteøvelser er fine verktøy for å stresse ned og få kontakt med kroppen. Alle klassene er valgfrie, du blir med på det du har lyst til.

  Fjellhotell

  Overnatting på et tradisjonsrikt fjellhotell

  På Venabygdsfjellet, innfallsporten til Rondane nasjonalpark, ligger tradisjonsrike Spidsbergseter Resort Rondane. Dette er et familiedrevet hotell med historie i veggene. Her møter du det norske tradisjonelle fjellfølelsen med en moderne twist, lokal mat og en rolig atmosfære. Maten du får her baseres gjerne på lokale råvarer, og helst i sesong. Kokken er kreativ, og brødet til frokost er alltid nybakt. Her blir du godt ivarettatt uansett hva slags diettbehov du har.

  Vi overnatter i twin eller enkeltrom.

  Status:
  Fullt

  Helgens ledere

  Therese Heramd - Rideleder fra Venavind

  Therese har alltid likt hester og har alltid likt Venabygdsfjellet. Fra hun var liten har hun alltid drømt om å ri, og så fort hun var gammel nok var hun å finne på hesteryggen. Hesteinteressen vokste med årene, hun gikk på kurs, fikk hest på fòr og til slutt egen hest. Feriene tilbragte familien på hytta på Venabygdsfjellet, hvor Therese raskt fant seg til rette i stallen ved Venabu Fjellhotell hvor hun jobbet hver sommer og høst.

  Senere har hun tatt utdanning som trener ved Norges Rytterforbund, og etterhvert bestemte hun seg for å realisere drømmen om å flytte til Ringebu kommune i Gudbrandsdalen, hvor hun nå holder ridekurs og underviser på Frya Hestesportsenter.

  Som trener er hun opptatt av mestring og trygghet rundt hesten, og at det skal være gøy å ri. Fysisk, så vel som psykisk grunntrening av både hest og rytter er alltid i fokus. Det er på ridesenteret og som ridelærer Therese finner sin hverdagsglede; ved å se utvikling i de erfarende rytterne og hvordan de vokser og utvikles rundt hestene.

  I 2020 startet hun Venavind, og sommeren 2021 inngikk hun et samarbeid med Spidsbergseter Resort Rondane om å drive fjellridning på Venabygdsfjellet. Om sommeren tar Therese med seg en gjeng hester fra bygda til fjellet og arrangerer både rideleier, weekend-pakker, undervisning og turer ut i det nydelige fjellandskapet for hotellets gjester – frem til snøen legger seg på høsten, hvor hestene fraktes ned igjen.

  Yvonne Rystad

  Yvonne har alltid elsket å reise, å møte nye mennesker, se og lære om andre kulturer og smake nye smaker. Den siste tiden har hun også funnet en ny kjærlighet i klar fjelluft, storslåtte landskap og høye fjell - i Norge. I hverdagen banker hjertet ekstra hardt for aktivitet; enten det er blant steppkasser og kettlebells på en gruppetime eller med sekken på ryggen rundt i Oslomarka.

  Yvonne vokste opp med hest som hobby – og har ridd i over 7 år. Etter mange år på bakkeplan har hun igjen satt foten i stigbøylen og funnet tilbake til sin barndomsinteresse for hest. Å være rundt hesten er på mange måter en slags meditasjon, mener hun. Hun har satt seg som mål å bli Jomfrureisers ridende jomfru - og å oppleve verden sammen med deg, fra hesteryggen!

  Rebecca van Eck

  Rebecca er vår "jomfrupotet", hun sitter på kontoret til Jomfrureiser, leder retreats i innland, og til daglig er hun massasjeterapeut og yogalærer. Hun er vår grønneste reiseleder. Hun brenner for økoturisme og håndplukker sine destinasjoner med tanke på det beste for lokalbefolkning og miljø på stedene vi reiser til.

  Rebecca lever og ånder for frihet, flyt, og følelser som gir kroppen gode vibber. Det vil prege yogaundervisningen denne helgen. Rebecca har selv kjent på hvordan det er å ha en kropp som ikke lystrer, og har brukt yoga som medisin for å få rygg og skuldre til å fungere i hverdagen. Slik ble hun introdusert for flere fordeler ved yoga, som det å lære å puste, slappe av og forbedre selvtilliten. Rebecca veileder deg trygt gjennom helgens klasser, og finner alltid øvelser som kan tilpasses individuelt. 

   

   

  Program og praktisk informasjon

  Dag 1. Ankomst og bli kjent

  16.00: Innsjekk 
  16.30: Rolig Yoga for hofter, rygg og nakke
  19.00: Felles middag, bli kjent

  Dag 2 og 3. Yoga, stell og ridetur

  08.00: Morgenyoga
  09.30: Frokost og nistesmøring
  11.00: Gå til stallen, for stell og opplæring
  13.00: Enkel ridetur i fjellet i ca 2 timer. Vi saler av og tusler tilbake til hotellet i halv 4 tiden for litt egentid
  17.00: Rolig yin yoga
  19.00: Felles middag i restuaranten.


  *Vi spiser niste rett før vi rir avgårde, eller ute når vi er tilbake. Vi anbefaler å ha litt nøtter og en flaske vann med på selve turen. Ta gjerne med en liten dagstursekk.
  *Vi tar forbeholder om små endringer i program etter behov, vær og vind.

  Dag 4. Morgenyoga og hjemreise

  08.00: Morgenyoga
  09.30: Frokost 
  11.00: Utsjekk

  *Om du ønsker en fjelltur hjemreise kan bagasjen oppbevares i resepsjonen.

  Praktisk informasjon: 

  • Gode togforbindelser til Ringebu skysstasjon på Dovrebanen 
  • Ekspressbusser daglig til Ringebu skysstasjon 
  • Oslo Lufthavn Gardermoen – kun 2,5 time unna
  • Gode veiforbindelser nord, sør, øst og vest – følg skilting til Venabygdsfjellet

   Ta kontakt med hotellet direkte hvis du ønsker å bli hentet fra buss eller tog.
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo