Skip to main content

Norge, Hankø - Høsthelg med yoga og skriveretreat

Dato: 9 - 11 oktober 2020

Kortreist yoga- og skriveretreat med Irina Lee til Hankø

På denne retreaten kan du trekke deg tilbake fra hverdagen og vende oppmerksomheten innover. Her vil du få praktiske verktøy for å ta vare på den viktigste personen i ditt liv – deg selv. Samtidig som du nyter herlige dager på lekkert hotell ved havet.

Høydepunkter:

 • Morgenyoga
 • Enkle pusteteknikker for ro og tilstedeværelse
 • Invitasjon til hvile og stillhet
 • Workshop
 • Skriveøvelser
 • Øvelser du kan bruke i hverdagen
 • Fellesskap med likesinnede
 • Tilgang på stort spa og strand
 • Kortreist ekspedisjon
 • Egenkjærlighet i praksis

Hanko

Om helgen/samlingen

Høsthelgen på Hankø tilbyr en kombinasjon av yoga, skriveøvelser og egentid. Gjennom yogaøvelsene blir du invitert til å koble sammen pust og bevegelse, slik at du kan «flytte ut av hodet» og inn i kroppen. Øvelsene blir tilrettelagt for alle, også nybegynnere.

Ved hjelp av enkle skriveøvelser får du mulighet til å utforske egne tankemønstre. Det skaper større bevissthet om hva slags historier du forteller deg selv, som igjen kan gi deg større forståelse av hva som motiverer deg – og hvilke tanker som holder deg tilbake. Ved å åpne for ny innsikt, legges grunnlaget for å gjøre bevisste endringer i eget liv. NB! Du skriver kun for deg selv, ingen skal se eller lese dine tekster. Du velger selv om du vil bruke dette aktivt etter vår helg.

Se i dag for dag programmet om mer info om våre aktiviteter som er inkludert.

Hanko Hotell Spa

Om Hankø Hotell & Spa

Hankø Hotell & Spa ligger vakkert til på øya Hankø i Oslofjorden, en drøy times kjøring fra Oslo og kun 12 km fra Fredrikstad. Det er et moderne hotell med historisk sus fra fordoms tider (fra 1877!). Kjøkkenet legger sin ære i å holde på mattradisjonene, ispedd nye matretter, akkurat som kokkene i gamle dager gjorde det. Hotellets ledelse og ansatte er like opptatt av alltid å ha gjesten i fokus, slik tradisjonen har vært siden tidligere tider.


Stedet kan ikke bedre beskrives enn hva den danske dikter fra Skagen, Holger Drachmann gir uttrykk for i sin hymne til Hankø;
- Atter i Hankø, det dejlige Sted
Hvorefter jeg længtede saa længe,
Her faar man Selskab og Sundhed med
For sine udlagte Penge

Her bor vi deilige store og lyse rom og deler rom 2 personer - mulighet for eget rom mot et tillegg.

Yoga med Irina
PERSPEKTIV: Din kropp, og dine tanker og følelser får spille hovedrollen denne helgen. Du blir invitert til å møte deg selv på yogamatten – med et nysgjerrig og åpent blikk. Kanskje du får noen nye perspektiver underveis?

Hva er inkludert?

 • 2 netter på Hankø Hotell & Spa i delt dobbeltrom
 • Helpensjon - det serveres både vanlig mat og mat tilpasset vegetarkost - første måltid er lunsj fredag og siste måltid er lunsj søndag.
 • Yoga og undervisning med Irina Lee to ganger pr dag (se eget dag for dag program)

 • Sosialt fellesskap
 • Naturopplevelser

Høsthelg på Hankø passer for kvinner som

- vil legge ut på en kortreist ekspedisjon
- har lyst til å utforske sitt indre landskap
- er nysgjerrige på seg selv
- ønsker større innsikt om egne tankemønstre
- tar vare på seg selv (eller ønsker gode tips til å begynne med det)
- setter pris på stillhet
- ønsker fellesskap med likesinnede

Yoga med Irina Lee
ENKLE ØVELSER: Det kreves ingen forkunnskaper eller spesielle ferdigheter for å delta på yoga. Nivået er tilpasset alle, også nybegynnere og «stive kropper».

Kommentar fra tidligere reisende med Irina Lee:

«Irina har en egen evne til å fremme god selvfølelse i andre.»

«Jeg er meget fornøyd med måten det var lagt opp på og har full tillit til Irina og undervisningen. Jeg opplevde det hele som vel balansert og godt gjennomarbeidet. Jeg opplevde en yogalærer med stor trygghet og integritet.»

«Jeg ser tilbake på reisen som et lite eventyr. Jeg er ekstremt takknemlig og stolt. Irina er både kunnskapsrik og en trygg veileder.»

«Lenge siden jeg har hatt det så godt. Det har også startet prosesser i meg som var på tide å ta tak i.»

«Reisen var en inspirasjon, og har et sterkt ønske om å jobbe videre med denne formen, eks. yoga og selvutvikling i kombinasjon.»

Irina Lee

Om Irina Lee

I sitt «gamle liv» var Irina Lee journalist, forfatter og forlegger. I 2009 sa hun opp jobben i Bergens Tidende for å bli frilansjournalist, gründer og foredragsholder. Senere startet hun også sitt eget forlag, Skriptor.

Det hører med til historien at Irina Lee har slitt med overvekt og fedme i nærmere 30 år. I 2015 tok livet hennes en ny vending, etter at hun oppdaget en kostholdsmetode basert på hjerneforskning. Det førte til at hun gikk ned all sin overvekt og ble normalvektig for første gang i voksen alder. I 2017 ga hun ut den norske oversettelsen av Bright Line Eating, skrevet av Dr. Susan Peirce Thompson, under tittelen Spis deg fri.

Irina Lee har praktisert yoga siden 2006, og og er utdannet yogalærer. Når hun underviser om kosthold og kognitive tanketeknikker, henter hun ofte inspirasjon fra yogatradisjonen. Irina Lee ønsker å inspirere andre til et lettere liv, ved å formidle kunnskap og teknikker for å ta vare på kroppen – fysisk, mentalt og følelsmessig.

Akroyoga Irina Lee
NYE OPPLEVELSER: I løpet av helgen vil Irina invitere deg til å leke litt, og utforske hva som er mulig for deg. Kanskje vil du i møte med de andre deltakerne oppleve at du også kan gjøre ting du aldri har gjort før?! Bildet er tatt på Bali tidligere i år.

«Det handler om å finne sin egen balanse,» sier hun. Varmt velkommen!

Din leder: Irina Lee

I sitt «gamle liv» var Irina Lee journalist, forfatter og forlegger. I 2009 sa hun opp jobben i Bergens Tidende for å bli frilansjournalist og gründer. I 2015 tok livet en ny vending, etter at hun oppdaget en...

Pris: 7 350,-
Inkludert:
 • Ankomst og opphold på Hankø hotell i 3 dager og 2 netter
 • 2 daglige yoga- og undervisningsøkter med Irina Lee
 • 2 x frokost
 • 3 x lunsj
 • 2 x middag
 • Entre til spa og velværeavdelingen
 • Herlig fellesskap med andre damer
 • Irina Lee som er dedikert leder og gjennomfører retreatet i følge eget program
 • Medlem i RGF
TransportType:Ingen transport
Reisedager: 3
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

FREDAG 12.06:

12.00 Velkomst 
13.00  Lunsj
Hvis ikke du har fått sjekket inn før start,  får du tilgang på ditt rom senest kl 15.
16.00 Yoga og undervisning
19.00 Felles middag

LØRDAG 13.06.:
07.30 Frokost
09.30 Morgenyoga ca 1.5 time
12.30 Lunsj og egentid
16.00 Undervisning
19.00 Felles middag

SØNDAG 14.06:
08.00 Frokost
09.30 Morgenyoga
11.00  Utsjekk fra hotellrom - bagasje blir oppbevart
12.30 Lunsj
14.00  Undervisning og oppsumering
15.00  Vi avslutter helgen - takk for denne gang

 

Om yoga med Irina
Irina Lee underviser en rolig form for hathayoga, med fokus på pust, bevegelse og balanse.

Hennes ønske som yogalærer er at du som deltaker skal kjenne på mestring. Hun legger derfor vekt på å tilpasse undervisning til ditt nivå, uansett om du er nybegynner eller sliter med en gammel kneskade. Samtidig vil hver enkelt få anledning til å utforske sin egen komfortsone. For hvor langt kan du egentlig strekke deg?!

Underveis i praksisen blir du invitert til å rette oppmerksomheten mot dine egne tanker:
Hva skjer med deg når du «får til» noe?
Hva sier din indre stemme når du «mister balansen»?
Eller opplever at du «ikke er myk nok»? 

Med andre ord: Det som skjer på yogamatten er ikke det viktigste. Spørsmålet er hvordan du kan ta med deg det du lærer om deg selv, når du forlater yogarommet og vender tilbake til hverdagen.  

Yogapraksisen blir dermed en mulighet til å utforske deg selv – i møtet med din egen kropp, din egne tanker og ditt eget liv.

* * *

Om skriveøvelsene
Dette er ikke et skrivekurs.
Kvaliteten på selve teksten du produserer har altså ingen betydning.
Det eneste som kreves for å delta, er at du kan skrive for hånd! Siden det du skriver ikke vil bli sett av noen andre, trenger du heller ikke å tenke på skjønnskrift, grammatikk eller rettskrivning. 

Vi bruker kun penn og papir som redskaper for å få kontakt med «vårt indre» – kall det gjerne fortrengte følelser, underbevisstheten eller intuisjonen vår. Skriveøvelsene gir oss mulighet til å åpne opp de rommene i oss selv, som vi ikke ivaretar til når hverdagen suser avgårde, og hodet er fylt av tusen tanker om ting som må gjøres, mens vi sjekker mobilen og haster videre... 
For å få utbytte av disse øvelsene kreves det altså at du setter av tid til deg selv, i rolige omgivelser. Å kombinere disse skriveøvelsene med yoga og meditasjon, gir deg enda større mulighet for å «åpne opp» og komme i kontakt med deg selv. Det legger vi til rette for denne sommerhelgen.

Selv om du aldri har deltatt i slike skriveøvelser tidligere, vil du få utbytte ved å delta. Øvelsene er i tillegg så enkle å gjennomføre, at du kan fortsette å praktisere disse på egenhånd, etter at du kommer hjem. 

Det kan legges til at Irina Lee selv praktiserer samtlige av disse skriveøvelsene. Noen av dem setter hun av tid til hver eneste dag...  

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
09/10Norge, Hankø - Yoga og skriveretreat med Irina Lee
Leder: Irina Lee
Mer enn 47 350,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo