Skip to main content

Malaysia, Langkawi - Unik yoga retreat i antikt paradis

Yogareise til Malaysia med Henriette Lien

Langkawi, 30 km fra Malysiske fastlandet var i mange år et folketomt og bortgjemt sted. I 1986 bestemte statsminister Mahatir Mohamed - mannen som også sørget for å få bygget Petronas-tårnene i Kuala Lumpur - at Langkawi skulle bli en resortøy og i tillegg erklærte den for taxfree-område. Noen sier at Langkawi idag er det Bali var for 50 år siden. Utrolig rikt natursted med regnskog og ingen høyhus. Blir du med oss hit på oppdagelsestur?

Om øya

Langkawi er en del av Malyasia, ligger rett vest for Penang og rett sør for Kho Lippe i Thailand. En fredelig øygruppe med 140 øyer, men bare få av dem er bebodde. Den har fått UNESCO-status som verdens geopark på grunn av sitt store natur- og dyreliv. Den beste måten å oppleve økologiske undrene på, er fra luften på Langkawi Sky Bridge, som strekker seg over regnskogen. Eller bli med på en tur i mangroveskogen, eller besøke Pregnant Maiden? Øya er liten og det tar ca 30 min å kjøre fra en side til den andre. Her er det ingen trafikkork eller køtrafikk.

Åh, her skal vi bo....

Antikke bygninger av kinesisk, malaysisk, indisk og euroasisk opprinnelse utgjør dette unike villahotell. For Malaysia er dette et nytt hotellkonsept. Hver bygning har gjennom sin 70-110 år gamle historie skapt sitt eget hjerte og sjel. Man har vist stor respekt for hvert av disse familiers hjem gjennom restaureringsprosessen fra hjem til hotell. Du merker fortsatt historien om menneskene som har bodd i dem. Dette blir en reise helt utenom det vanlige og med unik overnatting og helt nytt resiemål. Hotellet har to herlige svømmebasenger og har kort vei til stranden. Store rom og god plass til å dele. Vi har også hus med 2 soverom og 2 baderom som da selges som 2 enkeltrom. Nettside med mange fristende bilder fra hotellområdet som egentlig ikke er et hotell...

Nærmeste strand

Pantai Cenang Beach er den største og mest populære stranden, og den somligger nærmst vårt hotell. I den ene enden finner du avslappende resorter, og i den andre pulserer det av liv og backpackere. Her kan du både finne roen eller få opp farta med ulike vannsportsaktiviteter. Her i området er det også shoppingmuligheter og nattmarked. Husk at hele øya er tax-free så det er rimelige priser på alt!

Langkawi strand
God plass på stranden

Vår yogaleder Henriette Lien

Henriette har lang erfaring som profesjonell danser i inn- og utland, skuespiller og programleder i TV og radio. Hun har praktisert shtanga-yoga i 13 år og er nå sertifisert yogainstruktør. Hun underviser i vinyasa flow, også kalt flyt-yoga. Det legges vekt på bevegelse synkronisert med pust og asanaene/posisjoner som settes sammen og blir nesten som små korte dansesekvenser, noe alle klarer! Klassene har ofte et tema, som gir en fin variasjon i øvelsene. Etter noen yogatimer vil du kjenne at du utvikler smidighet, styrke og en indre ro av å praktisere yoga regelmessig. Du vil også kjenne at yoga kan hjelpe deg med å håndtere en ellers hektisk hverdag. Henriette er også opptatt av den medisinske effekten av å praktisere yoga, som vil si hvordan organene blir stimulert, stressnivået går ned og kroppen håndterer livets påkjenninger bedre.

”Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg ro i en tidvis hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg en nødvendighet for å føle meg hel.” Henriette

henriette lien yogareise jomfrureiser

På denne reisen blir det morgentimer i 90 minutters dynamisk yoga. Vi vil være innom forskjellige teknikker som Vinyasa flow og Ashtanga. På ettermiddagstimene blir det en mye roligere praksis for å runde av dagen. Vi skal praktisere yin yoga som hjelper oss å roe nervesystemet ned, lære litt thai massage, bindevevsavspenning, meditasjon, pusteøvelser og mye mer. Det vil være en mulighet å booke privattimer med Henriette mot et tillegg i prisen. Du kan delta på reisen uansett om du er nybegynner eller erfaren "yoggis".

Morgentimer: 90 min med Vinyasa flow (med forskjellig tema)
Ettermiddagstimer: Yin/stretch/meditativ praksis

Programmet

er to ganger med daglig yoga ledet av Henriette Lien - på morgenen før frokost og på sen ettermiddagen. Det vil skje ute eller på vår yoga shala. Vi legger opp til to utflukter - en til mangroveskogen og en til toppen av regnskogen med taubanen. Du vil få mer info første dagen når du møter vår lokale guide. Han vil også fortelle deg mye inspirerende om folket, landert, hvordan de lever etc. Jomfrureiser var på Langkawi på studiereise i desember i -19, og aldri har vi lært så mye noen gang på så kort tid og blitt så inspirerte som vi blev av han:) Vi lover deg et unikt opphold og et feriested du gjerne vil tilbake til.

Regnskog Malaysia
Regnskogen er tett og spektakulær og full av dyr, snille dyr:)

Flyreisen

Vi reiser behagelige med Qatar Air - flybytte i Doha og så kort stopp i Penang (blir kvar ombord) før flyet lander i Langkawi neste ettermiddag. Så har vi 7 netter booket på vårt historiske hotell og returen går også via Penang og da flybytte i Doha før vi lander i Oslo neste morgen. Så det er nattfly begge veier for å få mest mulig ut av dagene.

malaysia fisherman
Veldig effektiv måte å fiske på, fra land

Status:
Fullt

Søk reise

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo