Skip to main content

Zanzibar, Kizimkazi - Yogareise, kritthvite sandstrender og azurblått hav

Dato: 19 februar - 1 mars 2020
Status:
Fullt

Yoga, eventyr og ferie på Zanzibar

Zanzibar er rett og slett et eksotisk paradis. Ferieøya byr på kritthvite strender, azurblått hav, og magiske solnedganger. Her møter du en varm kultur, vennlige smil, snorkling og sansing i flo og fjære. Gjennom yoga vil Inga Maria hjelpe deg å slippe tak i hverdagsstress og rett og slett bare være. Det skal pustes på matta, det skal nytes på stranda og det skal leves deilige dager på «krydderøya»! Vi besøker Stone town med sine markedsplasser med aromatiske kryder, dill dall og kultur. Vi bor i sjarmerende bungalows, rusler i flip flops langs stranden, og oppdager undervannslivet i et magisk korallrev. Er du klar for eventyr?

Zanzibar beach

Høydepunkter

  • Yoga med dyktige Inga Maria
  • Vakre, kritthvite strender
  • Herlig hav for bad og snorkling
  • Eksotisk kultur, natur og dyreliv
  • Spennende krydder og mat
  • Ferie og livsnytelse i tropisk klima
  • Møt våre lokale venner og bli med på middag i hagen hos Helen

yoga

Stone Town - full av liv og historie

Zanzibar er en øygruppe og en selvstyrt region av Tanzania - og har en herlig blanding av afrikansk historie og kultur. Hovedstaden er Zanzibar City og dens historiske del - Stone Town, står på UNESCOs verdensarvliste. Det kan føles som å vandre i et museum da bydelen har stått nesten uforandret de siste 200 årene. Dette er Zanzibars «kulturelle hjerte», og her skal vi bo den siste dagen av vår ferie.

Se lengre ned på siden for detaljert dagsprogram for reisen.

Eksotiske smaker og dyreliv på «krydderøya»

Hovedindustrien på øyene er krydder, turisme og raphiafiber fra palmen med samme navn. Øyene produserer blant annet kryddernellik, muskat, kanel og svart pepper. På grunn av dette er øygruppen kjent som «Krydderøyene». Øyene har et rikt dyreliv og er kjent for den endemiske bladapearten zanzibarsk rød kolobus og den utryddingstruede zanzibarske leoparden.

Bladape

Spennende matkultur og tropisk klima på Zanzibar

Med en blanding av indiske, arabiske og afrikanske matkulturer har Zanzibars kjøkken mange overraskelser. Havet tilbyr alt du kan be om - tunfisk, sverdfisk, hummer, reker og blekksprut. Den varmende solen gjør at søt og solmoden frukt er tilgjengelig året rundt – full av deilig smak. Gradestokken ligger jevnt på behagelige 25-30 grader og 28 grader i det turkisgrønne vannet. Tidsforskjellen er kun 2 timer fra Norge på vinterstid.

Overnatting på Zanzibar

Vi starter vårt opphold på sørvestkysten i fiskerlandsbyen Kizimkazi. Et lite sted, ypperlig for sol og bad og et par gode spisesteder. Her skal vi bo på Karamba Resort som ligger på en koralklippe med bungalower vendt mot solnedgangen. Du kan stupe ut i havet fra klippene, og hotellet har også egen basseng.
Enkel standard, men rent og med en herlig avslappende atmosfære med basseng og eget område for yoga. Perfekt sted å starte ferien og innlede med yogaøvelser hotelletes netside

Deretter drar vi til Jambiani på østkysten. Dette er et litt større sted med både byliv og en herlig strand med palmer på den ene siden og det turkise Indiske Hav på den andre. Her er det hyggelige strandbarer og restauranter. Hotellet vi bor på her heter hotell Jambiani. Koselig sted, med perfekt beliggenhet på den beste delen av stranden om området i Jambiani. Her bor vi i bungalows og hver har sin lille terrasse, her kan du sitte å nyte tiden, livet og havets bølger. På kvelden vil du sovne til bølgenes sang, da det er kun 20 m fra Indiske Oseanen til din dør... Mange koselige små barer og reaturanter å gå til herfra, selvfølgelig barfot. hotellets netside

Siste del av reisen er vi i Stone Town, den gamle delen av Zanzibar City. Bydelen syder av liv og gir et innblikk i en levende multikulturell hverdag med røtter fra afrikansk, arabisk, persisk, indisk og europeisk kultur. Vi skal bo på Tembo som ligger midt i Stone Town. Hotellet har en spesielt hyggelig atmosfære, basseng og takterrasse som er perfekt for yoga. Her kan du lese mer om Hotellet: www.tembo-hotel.com

Ovarnatting Zanzibar

Yogainstruktør Inga Maria Beddari

Inga Maria er ei friluftsjente fra Pasvikdalen med en forkjærlighet for naturelementene. Hun fant sin dharma om yoga i 2011, og har siden den gang vært gjennom flere studier, workshops og kurs. Inga underviser i SUPyoga, barneyoga, vinyasa flow yoga, yin-yoga, terapeutisk yoga med meditasjon. Hennes hjerte banker for å formidle autentisk yoga gjennom Vinyasa sjangeren Embodied flow, og Inga fordyper seg nå i yogamedisin.

Inga Maria Beddari

Ingas Yoga

Inga Marias stil er en overraskende blanding av styrke, lekenhet, humor og ydmykhet. Hennes timer er kjent for å være utforskende, nysgjerrig, kompleks og fylt med deilige søte kryddermikser som tidvis er krevende og utfordrende, men likevel deilig befriende. Her får du utviklet din fysiske praksis på lik linje med det sjelelige hvor psykologi, anatomi og biomekanikk er sentralt. Det er yoga øvelser som passer for alle uansett tidligere erfaring og yogapraksis.

Hva sier andre om Ingas yoga??

Jeg opplever Inga som både ekstremt varm og profesjonell. Uten tvil en yogalærer med en mangfoldig kompetanse og en leken tilnærming til egen praksis og livet generelt. Hun møter deg der du er, og hennes evne til å inspirere deg til å nå ditt ytterste potensial er enestående. Jeg personlig har fått er nytt syn på forholdet til min egen kropp og hva den faktisk kan mestre. Mye av det jeg har lært av Inga kan omsettes til de fleste aspektene i livet. Anbefaler alle, uansett forutsetninger å oppleve Yoga gjennom Inga, spesielt siden en av hennes åpenbare ressurser er å tilrettelegge på individnivå, selv også i gruppesammenheng.

Zanzibar

Sees på stranda! <3

Søk reise

Program

Dag 1 Avreise fra Oslo til Zanzibar 19.02

Vi møtes ved utgangen Emirates sin avgang til Dubai hvor vi mellomlander før vi flyr videre langs Afrikas østkyst og sørover til Zanzibar. Ankomst tidlig formiddag dagen etter.
Måltider: Mat på flyet

Dag 2 Ankomst Zanzibar og transport til Kizimkazi 20.02

På flyplassen møtes vi av Helen. Herfra setter vi kursen mot sørspissen av øya, til Kizimkazi. Her sjekker vi inn på Karamba Resort, valgt på grunn av sine rom med havutsikt, atmosfære ved solnedgang og muligheten til å se delfiner. Dessuten er Kizimkazi en søt liten landsby. Yoga hvis du vil...
På kvelden møtes vi til informasjonsmøte og felles middag.
Overnatting: Karamba Resort
Måltider: Middag

Dag 3 Kizimkazi 21.02

Vi starter dagen med en yogaøkt før vi spiser frokost. I dag er resten av dagen til egen disposisjon, enten du vil sole deg eller gå en tur på stranden eller bare rusle en tur i nabolaget.  Det blir også lagt opp til en yoga og strectching på sen ettermiddagen.
Overnatting: Karamba Resort
Måltider: Frokost

Dag 4 Kizimkazi og utflukt 22.02

Som vanlig starter dagen med yoga og en god frokost. I dag tar Helen oss med på utflukt til Pungume som er en vakker halvmåneformet sandbanke som kommer opp ved lavvann. Denne lille sandbanken midt i det Indiske hav er en av de mest idylliske plassene på Zanzibar og ligger cirka 1,5 time fra Kizimkazi. Revet omkring Pungume er en av de beste snorklingsplassene på Zanzibar. På sandbanken inntar vi en velsmakende skalldyrs-BBQ med nyfanget fisk, reker og hummer og frisk frukt som dessert. Etter lunsj slapper vi av, leser en bok, svømmer og med noe kaldt å drikke er det ikke mye annet man trenger, annet enn et kamera for å forevige dette paradiset!   Mulighet også for felles yogaøkt på senettermiddagen.
Overnatting: Karamba Resort
Måltider: Frokost, Lunsj

Dag 5 Kizimkazi  23.02

Vi starter dagen med en yogaøkt før vi spiser frokost. I dag er resten av dagen til egen disposisjon, enten du vil sole deg eller gå en tur på stranden eller bare rusle en tur i nabolaget. Ettermiddagen blir en ny felles økt med Inga. 
Overnatting: Karamba Resort
Måltider: Frokost

Dag 6 Kizimkazi 24.02

Etter morgenyoga og frokost får vi tid til en "bytur" på sykkel til Makunduchi.  Rød jord og røde leirhytter. Bananplantasjer og svære mangotrær. Dette er en typisk liten lokal landsby der livet går sin gang. Vi møter de lokale som fikser garn, sitter på cafe, selger frukt og vi får mulighet til å smake litt langs veien. Vi stopper også ved voodoo grotten hvor de brenner røkelse og leser koranen for sine syke. Videre kommer vi forbi sykehuset, skolen og byens lille torg.  Smaken av ekte Zanzibar fra sykkelsetet! 
Overnatting: Karamba Resort 
Måltider: Frokost

Dag 7 Transport til Jambiani 25.02

Dagen starter som alle morgener med yoga og frokost. Deretter fraktes vi videre til Jambiani med buss hvor vi sjekker inn Deretter drar vi til Jambiani på østkysten. Dette er et litt større sted med både byliv og en herlig strand med palmer på den ene siden og det turkise Indiske Hav på den andre. Her er det hyggelige strandbarer og restauranter. Hotellet vi bor på her heter hotell Jambiani. Koselig sted, med perfekt beliggenhet på den beste delen av stranden om området i Jambiani. Her bor vi i bungalows og hver har sin lille terrasse, her kan du sitte å nyte tiden, livet og havets bølger.  På kvelden vil du sovne til bølgenes sang, da det er kun 20 m fra Indiske Oseanen til din dør... Mange koselige små barer og reaturanter å gå til herfra, selvfølgelig barfot.
Felles yoga økt på sen ettermiddagen.
Overnatting: Uhuru Beach
Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Jambiani og solnedgangstur  26.02

Etter dagens morgen økt og frokost skal vi ut på sjøen! Trimararanen, eller "Ngarawa" som den heter lokalt, er en båt laget av Mangotre og du ser disse på vannet rundt om hele Zanzibar. Disse blir hovedsakelig brukt til fiske. Den viktigste delen av Trimaranen er bunnen, og denne hugges ut av ett enkelt stykke av mangotreet. Seilet er gjerne laget av gamle risposer i stoff som er lappet sammen. Vår kaptein tar oss med ut til en liten elv som skapes mellom sandbanker når det er lavvann, og her vil vi oppleve å være ganske alene omgitt av Det Indiske Hav og dets vakre blåfarger. Her skal vi bare snorkle og nyte tilværelsen. Senere på ettermiddagen tar vi turen 30 minutter nordover til Michamvi og Cwaka Bay. Her nyter vi solnedgangen og en felles middag over åpen ild.
Overnatting: Uhuru Beach
Måltider: Frokost og middag

Dag 9 Jambiani  27.02

Morgen økt med yoga og frokost, og ellers resten av dagen til fri disposisjon. Vår vertinne under oppholdet her på øya, Helen,  inviterer på middag hjemme i sin egen hage.
Overnatting: Uhuru Beach
Måltider: Frokost og middag

Dag 10 Stone Town  28.02

Etter morgenens yogaøkt og inntak av frokost skal vi videre til Stone Town. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et mystisk sted hvor folk bor og trives med livet i de trange smugene. Her møter Afrika kulturen fra det arabiske Oman, og vi kan se, føle og lukte blandingen av forskjellige kulturer og arv, når innbyggerne koker mat på gaten, barn leker og mennene spiller bao i hjørnet og debattere hva neste trekk bør være. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et mystisk sted hvor folk bor og trives med livet i de trange smugene. Her møter Afrika kulturen fra det arabiske Oman, og vi kan se, føle og lukte blandingen av forskjellige kulturer og arv, når innbyggerne koker mat på gaten, barn leker og mennene spiller bao i hjørnet og debattere hva neste trekk bør være.  Vi avslutter dagen med felles middag på takterassen på Emerson on Hurumzi, og her får vi en av de beste matopplevelsene i Stone Town. Vi skal bare lene oss tilbake mellom store puter, mens solen går ned over det Indiske hav akkompagnert av byens bønnerop og bjeller fra det nærliggende Shivatempelet.
Overnatting: Tembo
Måltider: Frokost og middag

Dag 11 Stone Town  29.02

Hotellet har en terrasse med plass for vår felles yoga trening. Dette blir vår siste yoga økt sammen for denne gang.  Etter frokost og litt tid ti legen shopping drar vi ut til flyplassen og setter oss på flyet tilbake til Norge. Vi har et flybytte.
Måltider: Mat på flyet.

Dag 12  Ankomst Oslo   1.3.

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
19/02Oslo GardermoenTanzania - Zanzibar Yoga med Inga
Leder: Inga Maria Beddari
Fullt20 900,-Fullt
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo