Skip to main content

Vietnam, Ho Chi Minh og øyparadiset Phu Quoc

Vietnam Yogareise
Status:
Fullt

Yogareise til det virkelige Vietnam

I Vietnam møter du urban storby i hovedstaden Ho Chi Minh, og det opprinnelige Vietnam langt inne i Mekongs tropiske elve­delta. Spennende kontraster oppstår mellom gammelt og nytt, kommunisme og kapitalisme. Rebecca binder det hele sammen med yoga og tid til refleksjon langs Phu Quoc øyas vakre kyst. Du utvikler smidighet, styrke og finner en indre ro ved havet og palmekledde sandstrender. Bli med å la deg sjarmere av de gjestfrie vietnamesere, som med smil og ærbødighet ønsker deg velkommen mer som gjest enn turist!

Høydepunkter

 • Hovedstaden Ho Chi Minh
 • Cruise på Mekong Deltaet, og opplev the "floating market"
 • Yoga og indre ro på paradisøy
 • Bo hos vertsfamilie
 • Sykkeltur på landsbygda i Vinh Long
 • Båttur med snorkling
 • Møt lokalbefolkningen
 • Opplev Saigon by night, bakpå en vespa!

mekong

Storbypuls og late dager

Vi reiser til landet med sterk historie og kultur, vakre strender og en fantastisk mat. Det blir avslappende dager og spennende utflukter. Vi starter reisen i hovedstaden Ho Chi Minh, denne travle millionbyen med de franske kolonibygningene, parkene, og det yrende folkelivet. Fra denne millionmetropolen, søker vi stillheten og roen ute ved den vakre kysten på øya Phu Quoc. Med havet og palmekledde sandstrender som nærmeste nabo, leder Rebecca oss gjennom dager med yoga, meditasjon og tid til ro og refleksjon. Nivået på yogaen passer alle, vi jobber oss fra scratch, og sørger for en trygg praksis. Har du holdt på lenge med yoga vil Rebecca gi deg ekstra utfordringer for å bygge videre. Fra kystlandskapet dra vi videre inn i Mekongs mektige og tropiske elvedelta. Her skal vi oppleve hverdagslivet slik Khmerfolket har levd i århundrer, før vi returnerer til hovedstaden og avslutter denne opplevelsesreisen med show og middag på en av djunkene på Saigon elven.

Vietnam Phu Quoc Island

Overnatting i Vietnam

Vi bor på 4-stjerners hotell i Ho Chi Minh, med gode fasiliteter. Dette bestemmes etter antall deltagere er satt. På paradisøya Phu Quoc bor vi på et 5-stjerners resort, med flott basseng, nydelig strand tilknyttet hotellet, gode fasiliteter. På begge hoteller er det god standard.

Homestay

Vi bor 2 netter hjemme hos lokalbefolkningen. Her får vi kun dobbeltrom disse nettene. Selv om det er enkelt, er det rent og vi blir godt tatt vare på. Her skal vi gjøre yoga i hagen.

Din yogalærer og leder Rebecca

På denne reisen vil Rebecca sørge for at opplegget går som planlagt, og vil være din sosiale leder i tillegg til den lokale guiden som har ansvar for all informasjon og logistikk. Rebecca vil på denne reisen legge til rette for at yogaen blir et deilig avbrekk og gi deg muligheten til å virkelig lytte til kroppen. Hun har sin 200 TTC (Yogautdannelse) fra Goa. Rebecca underviser i yin, hatha og restorativ yoga på denne reisen. Rebecca er nå student i massasjeterapi ved Instituttet for helhetsmedisin, og vil på reisen lære deg litt om egenmassasje. Rebecca tilpasser yogaen til dine behov. Du kan fint være nybegynner på reisen.

Søk reise

Programmet dag for dag

02.10. // Dag 1. Avreise Oslo - Ho Chi Minh:
Vi flyr fra Gardermoen med Aeroflot med en mellomlanding til hovedstaden Ho Chi Minh. Vi får mat på flyet.

03.10. // Dag 2. Ankomst Ho Chi Minh og guidet tur i byen:
På Tan Son Nhat flyplassen blir vi møtt av vår guide som tar oss med til hotellet. Mens vi venter på innsjekk kl 14.00 får vi en sightseeing i byen.  Vi starter ved The Reunification Palace som var Sør-Vietnams hovedkvarter under krigen. Her får vi oppleve den dramatiske historien om hvordan stedet ble erobret av Nord-Vietnam og Viet Cong 30. april 1975 og slutten på krigen. Deretter forsetter vi til to bygninger fra 1890-årene, fra den tiden Frankrike dominerte landet. Først stopp er Notre Dame Cathedral deretter til The Central Post Offic. Begge bygninger er gode eksempler på fransk kolonial arkitektur, som vi også finner i andre byer i landet. Vi avslutter byrunden på det berømte Ben Thanh Market, midt i sentrum, typisk Vietnamesisk og et sted hvor man kan få kjøpt nesten alt. Etter innsjekk og valgfri lunsj avsluttes dagen på en lokal restaurant og får stifte vårt første bekjentskap med Vietnamesisk mat og mattradisjoner.
//Overnatting: Ho Chi Minh, M

04.10. // Dag 3. Ho Chi Minh, egentid og" Saigon by night - Vespa tour":
En god strekk or rolig yogaøkt før frokost. Denne dagen kan brukes til egen utforskning, vi kan shoppe, benke oss på en kafe, eller kanskje ta en utflukt til de berømte chu Chi tunellene litt utenfor byen. Vi samles til en liten strekk og en liten matbit for de som ønsker før kveldens eventyr. Vi skal oppleve Saigons natteliv slik de lokale gjør det. Bak på hver vår vintage vespa opplever vi byens uteliv og gatemat. 
//Overnatting: Ho Chi Minh, F
*utflukt mot ekstra kostnad kan arrangeres. Meld din interesse i kommentarfeltet ved bestilling

05.10. // Dag 4. Saigon - Cái Thia - An Bình Island og homestay.

Vi starter dagen i landsbyen Cái Thia i Caibe-distriktet i Tien Giang-provinsen. Vi besøker fru Năms familie for å se hvordan de har laget rispapir i over 60 år. Lunsj nytes på båttur over til øya der vi skal sove, An Binh Island. Deretter tar vi robåt inn i mindre kanaler og lenger inn på landsbygda. Her får vi oppleve hvordan lokalbefolkningen fanger fisk slik forfedrene deres har gort i alle år. Vi sjekker inn hos vår lokale familie, og her skal vi tilbrede lokale retter sammen med husets eiere. 
//Overnatting: Hos lokal familie i eget rom, F,L,M

floating market

06.10. // Dag 5. Mỹ An og opplevelser i Mekong Deltaet:

I dag skal vi inn i Mekong-deltaet og til byen Vinh Long Town. Vi besøker byens marked før vi går om bord i en elvebåt. Her er det nok av fotoobjekter både på markedet og langs elven. Og er du interessert kan du smake på tørket fisk, reker, krabber, slanger, tørkede biller og andre insekter og selvsagt tropisk frukt og grønnsaker. Lunsjen tar vi underveis (ikke inkludert, men Rebecca og guiden arrangerer etter eget ønske). Fra de store elveløpene drar vi inn i kanalene i robåter og opplever roen blant jordbrukslandskap, enkle hus av tre og palmeblader og treffer lokale bønder i arbeid på markene. Vi lager middag hjemme hos vårt vertskap. Blir det tid gjør vi også litt yoga før middag eller en yoga-nidra før vi legger oss.
//Overnatting: Hos lokal familie i eget rom, F, L, M 

07.10. // Dag 6. Avreise til Phu Quoc:

Vi starter dagen med en kort yogaøkt, spiser frokost og setter oss i båten til byen Cai Be og det fargesprakende flytende markedet. Deretter bærer det videre med buss ut til kysten og Rach Gia, som er fergestedet for fergen til øyparadiset Phu Quoc Island. Kjøreturen er på 280 km, tar ca. 5 timer, vi har med engel­sktalende guide og vi får se mye av dageliglivet i Vietnam. Ferge­turen med hurtiggående båt tar ca. 2 timer og er en forfriskende sjøreise.
//Overnatting: Phu Quoc Island, F, L

08.10. // Dag 7. Yoga og strandliv:
Yoga før frokost. Etter frokost blir det strandliv, bassengtid og kanskje litt tusling rundt. Før Lunsj møtes vi for en liten prat om yoga, og tilrettelegging for en trygg individuell praksis. Yin yoga før middag.
//Overnatting: Phu Quoc Island, F

09.10 // Dag 8. Phu Quoc Island øytur og Yoga:
Yoga før frokost. Dagens hovedprogram starter dagen med en tur på øya. Første stopp er en perlefarm, deretter til Sim Garden hvor vi smaker på vin og honning og avslutter på en fiskefabrikk som lager sauser og tørket fisk. Vi rek­ker også en svømmetur med snorkling eller fisking fra båten. Vi spiser lunsj om bord, besøker Coconut Prison, før vi returnerer til havnen og Sao Beach for et bad og soling på stranden. Vi avslut­ter dagen på stranden ved hotellet med en avslappende yogaøkt. 
//Overnatting: Phu Quoc Island, F,L

10.10. // Dag 9. Yoga og strandliv:
Yoga før frokost. Vi utforsker øya, møtes til ettermiddagsyoga på stranden eller hotelområdet og får med oss solnedgangen her. 
//Overnatting: Phu Quoc Island. F

11.10. // Dag 10. Yoga og egentid:
Yoga før frokost. Nyter egentid, kanskje tester en spabehandling eller to, kanskje en ekstra båttur? Vi avslutter med en deilig yogaøkt før middag. Det settes opp en ekstra kveldsmeditasjon for de som ønsker å være med på det. 
//Overnatting: Phu Quoc Island, F

12.10. // Dag 11. Yoga og fly tilbake til Ho Chi Minh:
Vi møtes om morgenen til en yogaøkt, før vi tidlig på ettermid­dag tar flyet tilbake til Ho Chi Minh og innsjekking på hotellet. Resten av kvelden er det fri til vandring på egenhånd. 
//Overnatting: Ho Chi Minh City, sentralt hotell, F, M

13.10. // Dag 12. Vinh Long - Cai Be - Ho Chi Minh:
Etter yoga, frokost og utsjekk flyr vi tilbake til Ho Chi Minh. Vi spiser avskjedsmiddag på lokal restaurant.
//Overnatting: Ho Chi Minh F,  M

14.10. // Dag 13. Avreise Ho Chi Minh – Oslo:
Etter frokost drar vi rett til flyplassen. Vi ankommer Oslo lufthavn på kvelden samme dag. 
//F + mat på flyet

Flytider

Utreise:
1 SU2175 02OCT OSLSVO 1300 1640
2 SU 292 02OCT SVOSGN 1930 0900+1

Hjemreise:
3 SU 293 14OCT SGNSVO 1055 1710
4 SU2538 14OCT SVOOSL 1825 2005

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo