Skip to main content

Norge, Valdres - Yoga, fjelltur og matopplevelser i fjellheimen

Dato: 1.- 4.juli 2021

Langhelg i sommer med yoga og vandring i fjellheimen

Bli med og nyt yoga og Valdres i sin vakreste sommerprakt. Vi bor på Nythun høyfjellsstue som ligger ca. 20 minutter utenfor Fagernes. Denne fantastiske sommerhelgen skal vi gjøre deilig yoga, nyte norsk natur i fjellheimen og spise nydelig lokal mat.

Vi bor godt og spiser godt på Nythun Høyfjellsstue

Nythun er en personlig høyfjellsstue og er blandt annet rangert som distrikt-Norges tredje beste spisested! Maten blir førsteklasses. Nythun drives av to kokker, så du kan tenke deg hvordan vår uke blir. Det vil være mulig å velge vegetarisk eller vegansk kost.

Dere har kun mulighet til å bo sammen om dere kommer to sammen. Reiser du uten selskap må du bo i eget rom (grunnet nye korona regler). Vi skal bo her 3 netter - en skikkelig deilig vinterlanghelg. Vi har også reservert noen av stedets hytter. Hyttene ligger rett over gårdstunet så det er kort vei å gå til både yoga og den fristende frokosten.
Les gjerne mer om Nythun her: www.nythun.com

Gastronomisk og helsefremmende kost

Nythun er kjent for å være et sted hvor du får nydelig mat. Vertskapet er begge kokker og står selv på kjøkkenet. De har erfaring fra gourmetkjøkken i inn- og utland. Deres kunnskap og lidenskap for mat i kombinasjon med gode, norske råvarer er unik – bare gled deg! Maten lages med kjærlighet til mat og gjest, friske råvarer og masse entusiasme! Her får du mat som er laget fra bunnen av og basert på lokale råvarer så langt det er mulig. Nyt hjemmebakt brød, knekkebrød og kaker, hjemmelaget pålegg og syltetøy, smakfulle middager med friske grønnsaker og naturlige smaker. Villfisk og frittgående beitedyr står på menyen hver dag, men ønsker man vegetarisk eller vegansk kost lager man dette uten bruk av prosessert mat. Men – hvis du ønsker noe "attåt" og velger kjøtt eller fisk en sjelden gang, er det her du bør gjøre det.

Om sommeryoga:

Yoga er et godt verktøy for å oppnå fysisk helse, men også for å finne følelsesmessig balanse og mental klarhet, for spirituell vekst og utvikling. I yoga trener vi styrke, fleksibilitet og bevissthet på alle plan, både fysisk, mentalt og emosjonelt, for å bli sunne, harmoniske og hele mennesker. De ytre yogaøvelsene, asanas, går hånd i hånd med en indre praksis, der vi observerer vårt eget sinn, tanker og følelser med medfølelse, tålmodighet og aksept. Slik utvikler vi vår evne til å være tilstede i øyeblikket og til å vise empati og kjærlig vennlighet, ikke bare overfor oss selv, men også for menneskene rundt oss og den verden vi er en del av.

Din yogaleder i sommer er Ragnhild Birkelund

Ragnhild begynte med yoga i 2006 og er spesielt glad i yin yoga, mindfulness og meditasjon og bruker kunnskap fra flere tradisjoner i sin yogapraksis. Jeg er også opptatt av yogaens filosofi og hvordan den kan forstås og brukes i praksis. Jeg tok min yogalærerutdannelse på Bali, har også naturvitenskapelig bakgrunn som bioingeniør og en mastergrad i molekylærbiologi, så jeg er vedlig glad i naturen. Kombinasjonen med yoga og fjelltur er fantastisk!

Mine yogatimer går i et rolig tempo, med mange innslag av meditasjon og refleksjon, der vi gir oss selv tid til å lytte til kroppen og oppleve oss selv fra innsiden. Avspenning er også en viktig del av timen. I tillegg til å trene kroppen på en myk og omtenksom måte blir du oppfordret til å observere dine egne tanker og følelser, for slik å bli mer bevisst på dine egne reaksjonsmønstre. Dette blir komplettert med noen mer dynamiske og kraftfulle øvelser. Yin og yang, passiv og aktiv, styrke og hvile; begge deler er nødvendige for å skape balanse og helhet, på yogamatta så vel som i livet ellers.

Tretti gram trening er verdt flere tonn teori (Swami Sivananda)

Yogareisene passer for deg som:

 • Ønsker en avkoblende helg i vakre Valdres i Norge
 • Verdsetter gode råvarer og hjemmelaget god mat
 • Ønsker å bli bedre kjent med deg selv
 • Ønsker å bygge styrke både mentalt og fysisk
 • Er nybegynner i yoga eller ønsker å fordype din praksis
 • Liker kombinasjonsferie med yoga & fjelltur

Transport til Nythun

Det er lagt opp til transport på egenhånd på denne reisen og våre deltagere kommer fra hele landet 😊 Men om noen kommer fra samme sted så oppfordrer vi folk til å kontakte hverandre for felles skyss. Vi sender ut deltagerliste ca 2 uker føre avreise. Det er også mulighet til å benytte Valdresekspressen til Fagernes Skysstasjon: https://www.nor-way.no/nb-NO Bussen går flere ganger daglig fra Oslo. Fra Fagernes kan man da ta eller dele en taxi. Det er ca 20 minutter å kjøre hefra til Nythun.

Vi gleder oss til å møte DEG på Nythun til vår yogalanghelg i juli. Det er mindre grupper, så vær rask med din påmelding. Hjertelig velkommen!

Din leder: Ragnhild Birkelund

Ragnhild er veldig glad i å gå på tur og er alltid på utkikk etter nye steder å utforske. Naturen gir henne energi, inspirasjon, ro og glede. Hun er veldig opptatt av å bevare naturen og tror dette best kan oppnås gjenno...

Pris: 6 990
Inkludert:
 • 3 netter i delt rom
 • Frokost daglig
 • 3 serverte middager med lokal mat
 • 1 lunsj
 • Frukt og kaker med kaffe og te
 • Yogaøkter med Ragnhild Birkelund
 • Vandringsturer med Ragnhild
 • Fellesskap med andre yoga interesserte jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 4
Bestill reise

Søk reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Juli 2021

01/07Norge, Valdres - Sommerferie med yoga, fjelltur og matopplevelser i fjellheimen
Leder: Ragnhild Birkelund
36 990Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo