Skip to main content

Mauritius - tropisk kulturreise med strandliv og yoga

Eksotisk drømmereise

Mauritius er en eksotisk perle langt ute i havet, hvor vi skal oppleve litt mer enn bare sol og strand. Vi skal møte de lokale med indiske, engelske og franske aner. I tillegg til to daglige yogaøkter med Henriette, skal vi på båtturer, snorkle i krystallklart vann, besøke te- og vaniljeplantasje, oppleve hovedstaden Port Louis og vandre gjennom regnskogen. Den flerkulturelle befolkningen lever i fredelig sameksistens og ­ønsker turistene velkommen med vennlige smil.

Høydepunkt

 • To daglige yogaøkter med Henriette Lien
 • Båtturer med snorkling
 • Fottur i regnskogen
 • Seven Color Earth - naturens underverk
 • Grand Bassin - Hinduenes helligdom
 • Vanilje- og teplantasje
 • Sol, bad og hyggelig fellesskap
 • Norsk turleder Signe Rosland Jensen

​​Du finner hele programmet nederst på siden.

mauritius beach snorkeling food

Mauritius - et paradis på jord

Øya Mauritius med sine kritthvite strender, myke sand og ­palmetrær er omringet av krystallklart vann og fargerike korallrev.

"Mauritius was made first and then heaven; and heaven was copied after Mauritius."
Disse ordene uttalte Mark Twain i 1896, og de er like aktuelle i dag. De fleste som hører navnet Mauritius, tenker i første omgang på fantastiske hvite strender og krystallklart azurblått hav. Mauritius har imidlertid også en svært variert og vakker natur, og ikke minst en spennende historie.

Her bor vi

La Mariposa er et hyggelig, nyoppusset hotell som ligger direkte på stranden i Rivière Noire, på sørvestkysten av Mauritius. Hotellet har svømmebasseng, restaurant, gratis wi-fi, og tilbud om massasje. Frokost og middag serveres i hagen som vender mot stranda. I gangavstand er det kafe, restauranter, butikker, hoteller, minibank og supermarked. Resepsjonen hjelper gjerne med bestilling av alternative aktiviteter, slik som dykking, fisking, golf, hesteridning, etc. Hotellet er familiedrevet, og daglig leder er datteren Dweena. Hun er gift med en nordmann, og snakker litt norsk.

Henriette Lien

Henriette har lang erfaring som profesjonell danser i inn- og utland, skuespiller og programleder i TV og radio. Hun har praktisert shtanga-yoga i 13 år og er nå sertifisert yogainstruktør. Hun underviser i vinyasa flow, også kalt flyt-yoga. Det legges vekt på bevegelse synkronisert med pust og asanaene/posisjoner som settes sammen og blir nesten som små korte dansesekvenser, noe alle klarer! Klassene har ofte et tema, som gir en fin variasjon i øvelsene. Etter noen yogatimer vil du kjenne at du utvikler smidighet, styrke og en indre ro av å praktisere yoga regelmessig. Du vil også kjenne at yoga kan hjelpe deg med å håndtere en ellers hektisk hverdag. Henriette er også opptatt av den medisinske effekten av å praktisere yoga, som vil si hvordan organene blir stimulert, stressnivået går ned og kroppen håndterer livets påkjenninger bedre.

”Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg ro i en tidvis hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg en nødvendighet for å føle meg hel.” Henriette

Yogareise Henriette Lien

Norsk leder, Signe Rosland Jensen

Signe Rosland Jensen arbeider til vanlig som økonomileder ved Risøy Folkehøyskole. Hun er utdannet innen reiseliv fra høyskolen på Lillehammer, men har først de senere årene begynt å jobbe i bransjen. I 2014 startet hun et lite «hobby»-reisebyrå, hvor hun lager dykketurer for skolen, og sender venner og bekjente på ferier i alle himmelretninger. Selv elsker hun å reise, og det har blitt mange turer til masse forskjellige destinasjoner de siste årene.

En av hennes store lidenskaper er vandreturer til forskjellige steder i Europa, men hun vender alltid tilbake til Madeira som sin favoritt-vandre-destinasjon. En annen favorittdestinasjon henger helt klart sammen med hennes andre store lidenskap; nemlig snorkeling og undervannsfotografering. Etter 10 turer på like mange år, er hun blitt svært godt kjent på Maldivene. Mauritius har også blitt en stor favoritt, etter flere besøk de siste årene. Hun har konkludert med at det er noe helt spesielt med øyer som begynner på M :)

Fakta Mauritius

Øya ble først oppdaget av araberne på 900-tallet, mens portugiserne var de første europeerne som kom til øya i 1505. Nederlenderne koloniserte øya i 1638, og de kalte den opp etter prins Maurits av Nassau. På 1700-tallet overtok franskmennene, og deretter britene i 1810. Mauritius ble en uavhengig republikk i 1968, og har siden den gang vært et stabilt demokrati. I dag er Mauritius blant Afrikas rikeste land. Øya har ca 1,3 millioner innbyggere, hvorav to-tredjedeler har indisk avstamning. Engelsk er det offisielle språket, men det snakkes først og fremst créole. Øya har et sub-tropisk klima, og hyggelige sommertemperaturer hele året.

mauritius monkey grand bassin seven color earth

Hjertelig velkommen!

Status:
Fullt

Søk reise

Program dag for dag

Dag 1. Avreise Oslo – Mauritius:

Vi flyr fra Gardermoen med Emirates til Mauritius. Mellomlanding og bytte i Dubai. Mat og drikke ombord på fly er inkludert. 

Dag 2. Ankomst Mauritius og transfer til hotellet La Mariposa

La Mariposa er et hyggelig, nyoppusset hotell som ligger direkte på stranden i Rivière Noire, på sørvestkysten av Mauritius. 

Dag 3. Båttur og snorkling:

Etter dagens første yogaøkt med Henriette, og en deilig lang frokost i hagen, pakker vi badetøy og snorkleutstyr, og drar på en liten båttur. Vi skal snorkle på revet som ligger rett ut for hotellet, men litt for langt ute til at vi kan svømme dit. På ettermiddagen tar vi en liten sightseeing til fots i nærområdet for å bli litt bedre kjent. Ny yogaøkt med Henriette på ettermiddagen, før felles middag om kvelden.

Dag 4. Grand Bassin og vandretur i Black River Gorges Natural Park:

Vi kjører fra hotellet etter frokost. Før vi begynner vandreturen besøker vi Grand Bassin. Denne lille innsjøen er det mest hellige stedet for hinduer utenfor India. Det er hentet vann fra Ganges, og innsjøen har derfor blitt et pilgrimsmål for lokale hinduer. Her finner vi den store Lord Shiva statuen og verdens største statue av Durga Maa. Begge rager hele 33 meter over bakken. Bare en kilometer unna, starter vandreturen på toppen av ravinen i Black River Natural Park. Nasjonalparken har et yrende dyre- og planteliv, hvorav 9 forskjellige fuglearter som kun finnes på Mauritius. Vandreturen starter ved skogvokterstasjonen. Der gir de oss en kort rutebeskrivelse før vi begir oss inn i nasjonalparken. Ruta starter på en bred kjerrevei, men etter hvert kommer vi inn på fine skogsstier utover på åsryggen. Etter noen kilometer kommer vi til det første flotte utsiktspunktet, hvor vi kan se helt ut til havet i det fjerne. Vi passerer flere veikryss og utsiktspunkt, før vi begynner nedstigningen mot bunnen av ravinen. NB! Siste del av vandreturen er bratt og steinete, og krever at man er vant til å gå på svært ujevnt underlag. Det finnes ikke giftige slanger og krypdyr på Mauritius – for de som eventuelt måtte være redd for slikt. Turen avsluttes med et avkjølende bad i den bitte lille kulpen i elva rett ved parkeringsplassen. 3Felles middag om kvelden.

Dag 5. Sol og bad:

I tillegg til de dglige yogaøtene med Henriette, nyter vi sol og varme i hotellets flotte hage, bare noen meter fr den hyggelige stranden. Felles middag om kvelden.
Denne dagen arrangerer Signe en ekstra utflukt til Blue Bay Marine National Park, for de som er spesielt interessert i snorkling. Utflukten er ikke inkludert, og vi spleiser på transport.

Dag 6. Historisk sightseeingtur til Port Louis og Pamplemousses:

I dag skal vi bli bedre kjent med Mauritius’ historie. Første stopp er Fort Adelaide, hvor vi får vi en flott utsikt over hovedstaden Port Louis.  Vi tar en rask tur innom Caudan Waterfront og fortsetter videre til Aapravasi Ghat, selve symbolet på den store arbeidsinnvandringen fra India mellom 1834 og 1920. Neste stopp er Pamplemousses, hvor vi spiser lunsj på en liten lokal restaurant. Etter lunsj får vi en guidet tur i Pamplemousses Botanical Garden, med mange spennende vekster og ikke minst de berømte gigantiske vannliljebladene som sies å tåle vekta av en baby. Felles middag om kvelden.

Dag 7. Speedbåt til Ile aux Benitiers:

Vi blir hentet på stranda foran hotellet og går om bord i båten som skal ta oss med til Ile aux Benitiers. På vei ut til øya ser vi etter delfiner, og kanskje kan vi svømme sammen med dem. Det blir også snorkling ved Crystal Rock, før båten tar oss med til den lange flate øya Ile aux Benitiers, hvor vi får servert en deilig lunsj. Retur til hotellet etter lunsj, i god tid til Henriettes ettermiddagsøkt med yoga. Felles middag om kvelden.

Dag 8. Sol og bad og egne aktiviteter:

Fridag hvor vi nyter sol og varme i hotellets flotte hage. Massasje eller andre aktiviteter kan bestilles i resepsjonen. Felles middag om kvelden.

Dag 9. Seven Color Earth, vanilje- og teplantasje:

Dagens sightseeingtur går først til plantasjehuset Saint Aubin. Vi tar en ruslertur i den flotte parken, får en innføring i vaniljedyrking, og etterpå kan vi se vaniljeplanter og andre eksotiske vekster i drivhusene. Her blir det også mulighet for romsmaking. Turen fortsetter til Bois Cheri te-fabrikk og te-plantasje. Dette er landets første og største te-produsent. Vi får en omvisning i fabrikken, og deretter kjører vi inn på selve plantasjen. Et vakkert område med storslått utsikt over den sørlige delen av øya. Vi smaker oss gjennom hele sortimentet av spennende te, og kanskje noen får en ny favoritt? Det er tid for lunsj, og vi spiser på en lokal restaurant i Chamarel, før vårt siste stopp ved Seven Color Earth, et geologisk fenomen som bare finnes et par steder i verden. Felles middag om kvelden.

Dag 10. Sol, bad og egne aktiviteter:

I tillegg til de daglige yogaøktene med Henriette, nyter vi sol og varme i hotellets flotte hage, bare noen meter fra den hyggelige stranden. Det er også mulighet til å gjøre utflukter på egenhånd. Felles middag om kvelden.

Dag 11. Kjeksfabikk, Blue Bay og lokalt marked i Rose Belle:

Hver onsdag er det stort lokalt marked i Rose Belle. Her kommer de lokale for å handle frukt og grønnsaker, klær, sko, vesker, kjøkkenutstyr, og alt mulig annet. Vi legger inn et stopp på markedet på vei til Mahebourg. Biscuiterie Rault er kjeksfabikken som aldri har endret måten de lager kjeks på. De bruker cassava som hovedingrediens, og teknikken er den samme som for 140 år siden. Fra kjeksfabrikken går turen videre til Blue Bay og lunsj på den lille lokale restauranten Le Bougainville. Etter lunsj blir det litt tid til et bad, eller til en spasertur på den lange flotte stranda mot Poiont d’Esny.  

Felles avskjedsmiddag.

Dag 12 - 13. Avreise fra Mauritius:

Etter frokost har vi hele dagen på å nyte sol, strand og slappe av ved bassenget om ønskelig. Flyet har avgang 23.00, med ankomst Oslo dagen etter klokken 12.00

 

 

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo