Skip to main content

Nord-Kypros, Girne - Yoga, trening, kultur, fjell og strandliv

Dato: 10 - 17 oktober 2020

Yoga, trening, kultur og strandliv på Nord-Kypros

Her er reisen du lærer mere om hvordan få kroppen i balanse. Vi kombinerer trening, foredrag, fjellturer, mindfulness og yoga med kunnskap om ernæring til en verktøykasse du kan ta med deg hjem etter reisen. Vi skal svette, le og puste hver dag. Ingen forkunnskaper er nødvendig for denne yoga- og treningsreisen. Innimellom øktene blir det god tid til egenpleie, shopping og strand- og kulturopplevelser i og rundt Girne på Nord-Kypros.

Åh, ja dette vil jeg...

Når høsten begynner å ta tak i oss nordboere er det perfekt med en avstikker for å ruste kroppen opp før vintermånedene. Temperaturen på Nord-Kypros i november er helt perfekt for trening ute og solen gir næring til å fylle D-vitaminlagrene slik at den mørke tiden hjemme blir lettere for kroppen. En hel uke til egentid i velbehag. Hvor sansene danser i møte med en ny verden, av smak og lukt fra krydder og den tyrkisk-kypriotiske maten. Våre ledere Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen gleder seg til å dele sine kunnskaper med deg!

Oppdag Nord-Kypros

Nord-Kypros er en gjemt perle, som for mange fortsatt er ukjent. Her får du gå i fred på gatene da turistene ikke har gjort stort innhugg her nord på øya. Dette gjør også at prisene fortsatt er veldig lave og folkene her er svært imøtekommende og hyggelige. Det finnes utallige strender langs kysten og havneområdet inne i Girne by har en helt spesiell atmosfære. Her ligger også en imponerende festning verdt et besøk. Maten må nevnes, en fantastisk kombinasjon av det greske og tyrkiske kjøkken. For deg som liker vegetarisk eller vegansk er dette stedet, da det bugner over av grønnsaker i alle varianter og for eksempel hummus, aubergine, rødbeter, bulgur og taziki er hyppig servert til ulike retter.

Klimaet på Nord-Kypros er stabilt og tørt. Temperaturene på dagtid i oktober kommer opp i 24 – 28 grader og synker noe på kveldene.

For deg som liker å gi kroppen litt ekstra luksus er det mange muligheter for SPA, massasje og ekstra kroppspleie. Her får man virkelig valuta forpengene og alt er mye rimeligere her enn andre steder langs Middelhavet - men vel så bra!

Vi bor på et sjarmerende familiedrevet hotell rett ved stranden

Vårt hjem denne uken ligger kort vei fra Girne som er den koselige havnebyen med mange restauranter, kafeer og butikker. Hotell heter Riviera, er privateid i annen generasjon og en ekte idyll. I hagen kommer pulsen ned blant fargerike planter og svak duft av Jasmin. Her er flere private strender, svømmebasseng og små oaser for solbading, yoga og annen trening både innendørs og utendørs.

Vi har reservert superior rom med havsutsikt til oss. Det er tenkt at man deler rom 2 og 2 men mankanogså bestille eget rom mot et tillegg. Det er ganske rimelig med eget rom om du ønsker det. Det serveres frokost daglig og vi har i tillegg et måltid per dag inkludert her. Det blir lunsj eller middag - alt ettersom hva programmet tilsier.

Det er ca. 70 min transfer fra Larnaca flyplass til hotellet og på returen tar vi det som en utflukt med stopp i Nicosia.

Nord-Kypros strand basseng

Yoga og trening på reisen

Vi vil praktisere dynamisk vinyasa/asthanga yoga og rolig Mediyoga og mindfulness samt gå fjellturer og ha bootcamp som får pulsen opp. Du trenger ingen forkunnskap om yoga eller andre treningsformer, vi tilpasser til alle. Du velger selv hva du ønsker å delta på. Ann-Christin og Bente er begge lidenskapelig opptatte av å jobbe med hele mennesket for å finne balansen i livet. Vi ønsker at du skal få ny kunnskap om deg selv, kroppen din og hvordan du kan finne det som er sunn livsstil for deg.

Det blir en fin balanse mellom aktivitet og hvile, og det blir tilstrekkelig med egentid du selv kan disponere som du ønsker. Vi vil foreslå ulike utflukter gjennom oppholdet, og alle som ønsker er velkomne til å delta sammen med oss (betales direkte). Rammene for reisen er at alle som reiser skal føle seg trygge og ivaretatt samt at vi skal ha det gøy sammen.

Reisen passer for deg som

 • Vil ha litt mer sommer i oktober
 • Vil bo i eget rom uten tillegg i prisen
 • Oppleve en ny kultur, vennlige mennesker og vakre omgivelser
 • Trenger avkobling og fokus på deg selv i en hektisk hverdag
 • Vil lære mer om en sunnere livsstil
 • Er nysgjerrig på yoga eller vil videreutvikle din egen praksis
 • Har et åpent sinn, er inkluderende og ikke tar ting så høytidelig

Våre ledere, Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen

Ann-Christin Hansen har bred utdanning i ernæring, coaching, kommunikasjon og pedagogikk. Erfaring fra legemiddelbransjen og treningsbransjen. Jobber nå som foredragsholder og coach i privat- og bedriftsmarkedet. Foreleser om kosthold, kommunikasjon og selvledelse. Hun har utviklet EQU konseptet og matproduktene som er ett resultat av at hun selv har opplevd utfordringer med helsa.
Ann-Christin har en ekstra lidenskap for maten og mennesket!

Bente og Ann-Christin​​​​​

Bente Kristensen er NLP-coach, helsecoach, mindfulness-instruktør, Mediyoga-instruktør samt Mediyoga stress og utbrent coach. I tillegg har hun 8 års universitetsutdanning innen internasjonale forhold, PR og kommunikasjon. Bente driver firmaet Livsendring, og tilbyr coaching, mental trening og kurs. Hun elsker å reise, og hun brenner for å dele sin passion med flere mennesker.

Bilde fra fjorårets reise med Bente og Ann Christin

Vi gleder oss til å hilse deg velkommen!

Din leder: Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen

Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen - Ann-Christin Hansen har bred utdanning i ernæring, coaching, kommunikasjon og pedagogikk. Erfaring fra legemiddelbransjen og treningsbransjen. Jobber nå som foredragsholder og...

Pris: 13 600,-
Inkludert:
 • Flyreise med direkte fly Oslo - Larnaca t/r
 • Bagasje og seteplassering samlet
 • Transfer fra og til flyplass - hotell, med besøk i Nicosia på retur
 • 7 netter i delt superior rom med havsutsikt samt frokost daglig
 • 1 daglig måltid i tillegg på hotellet er inkludert (lunsj eller middag),halvpensjon
 • Daglige yogaøkter eller annen trening med Bente og Ann Christin
 • Utfluktforslag og felles middager utenom program (ikke inkludert)
 • Herlig fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet (RGF)
 • Mindre gruppe (max 15 deltagere)
Reisedager: 8
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1
14.25:  Avreise fra Oslo Gardermoen
20.00 Vi lander i Larnaca. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Kjøreturen tar ca. 70 minutter.
Vi får servert noe enkelt å spise på hotellet når vi ankommer. Vi går også igjennom programmet for oppholdet og blir kjent med hverandre. Sov godt!

Dag 2
08.00:  Yoga, dynamisk vinyasa/asthanga og pusteøvelser (Pranayama)
09.15:  Frokost etterfulgt av egentid
13.00: Lunsj på hotellet etterfulgt av egentid
16.00: Vi foreslår at vi drar inn til Girne havn. Vi spiser middag her om kvelden (ikke inkl)


Dag 3
07.45:  Bootcamp
09.15:  Frokost
10.30:  Vi foreslår en utflukt til en av de vakre strendene på øya. Vi spiser lunsj på stranda.
17.30:  Intro til mindfulness etterfulgt av Mediyoga
19.00:  Middag på hotellet              

Dag 4
08.00:  Yoga, dynamisk vinyasa/asthanga og pusteøvelser (Pranayama)
09.15:  Frokost
10.30:  Vi foreslår en fjelltur i nærområdet
13.00:  Lunsj på hotellet etterfulgt av egentid
19.00:  Middag i Girne havn (ikke inkl)

Dag 5
07.45:  Bootcamp
09.15:  Frokost
10.30:  Vi foreslår en utflukt til en av de vakre strendene på øya. Vi spiser lunsj på stranda (ikke inkl)
17.30:  Foredrag om sammenhengen mellom maten vi spiser og det mentale.
19.00:  Middag på hotellet   

Dag 6
08.00:  Yoga, dynamisk vinyasa/asthanga og pusteøvelser (Pranayama)
09.15:  Frokost
10.30:  Vi foreslår en fjelltur i nærområdet
13.00:  Lunsj på hotellet etterfulgt av egentid
19.00:  Middag i Girne havn (ikke inkl)

Dag 7
07.45:  Bootcamp
09.15:  Frokost
10.30:  Vi foreslår en utflukt til en av de vakre strendene på øya. Vi spiser lunsj på stranda (ikke inkl)
18.00:  Mediyoga og mindfulness
19.00:  Middag på hotellet   


Dag 8
08.00  Yoga, dynamisk vinyasa/asthanga og pusteøvelser (Pranayama)
09.15 Frokost 
13:00 Lunsj 
14:00 Avreise fra hotellet, og vi drar til Nicosia for sightseeing og shopping
18:00 Avreise fra Nicosa til flyplassen
20:45 Flyavgang fra Larnaca
00:30 Ankomst Oslo
(Med forbehold om endring av program)

All trening er inkludert samt daglig frokost og 1 måltid på hotellet - lunsj ELLER middag. Øvrige måltider er ikke inludert. Alle utflukter er som forslag og dermed ikke inkludert, vi gjør det rimelig og deler på en minibuss eller taxi. Nord-Kypros er et av Europas rimeligste land så her får man veldig mye for pengene! 

Om Nord-Kypros

Frem til første verdenskrig var Kyprois en del av Det Osmanske riket (Tyrkia) da det ble annektert av Storbrittania. Kypros fikk selvsendighet i 1960. Til tross for en grunnlov som garanterte en viss grad av maktdeling mellom det greks-kypriotiske flertallet og den tyrkisk-kypriotiske miniroiteten var det store sammenstøt. Regjeringene i Hellas og Tyrkia støttet dette og det varte til 1974 og endte i Tyrkias invasjon og okkupasjon av den nordlige delan av øya. i 1983 erklærte det tyrkiske området seg "Den tyrkiske republikken Nord-Kypros".  Og landet har siden da vært splittet med gjerde og flere kontrollerte grenseoverganger.

Nord-Kypros er et okkupert område nord på øya Kypros som i praksis styres som en republikk selv om landet kun er anerkjent av Tyrkia. 

Turismen er blomstrende her og det er rimeligere å feriere på nordsiden enn sørsiden av Kypros. Valutaen er lira siden det tilhører Tyrkia.  Populærat for Europeere å kjøpe sommerhus her med et fristende azurblått Middelhav og høye temperaturer nesten året rundt. Som turist merker man kun at landet er spittet når man passerer grensen. Det daglige livet er helt likt begge steder. 

Det er veldig lett å forflytte seg fra ett sted til et annet da det går små busser (dolme) hele tiden. Disse hopper man bare på og betaler når man hopper av. Dette systemet er helt fantastisk, bussene går hele tiden og gjør at du aldri trenger å se på klokka. Det er helt vanlig at folk sender pengene fra hånd til hånd fremover til sjåføren fra de som sitter bakerst.

les mer www.visitnorthcyprus.com

  

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
10/10Oslo GardermoenNord-Kypros, Girne - Yoga, trening, kultur, fjell og strandliv
Leder: Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen
Mer enn 413 600,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo