Skip to main content

Italia, Amalfi - Sanselig yogareise med Henriette Lien

Dato: 1.- 6.mai 2021

Sanselig yoga opplevelse med Henriette Lien - til vakre Amalfikysten

Velkommen til denne fantastiske reisen med yogaferie i den anrike hagen til forfatter Francis Marion Crawford. Hans private villa ble ombygget til kloster. Senere et sanselig overnattingssted og er idag en unik opplevelse å få komme til. Crawford skrev mange av sine verdensberømte bøker i det store hageanlegget som omringer hovedhuset. Her skal vi ha daglige yoga økter, puste ut og bruke alle sansene våre og bare nyte. Langt ifra en vanlig hotell-opplevelse!

Overnatting i Villa Crawford

Vår villa har en eksklusiv beliggenhet på en klippe med slående utsikt over Amalfikysten - rett foran oss kan vi skue Capri, Ischia, Sorrento og Napoligulfen. Det er 1500 m2 med hage anlegg, skulpturer og stier å vandre på. Selve huset består av 3 etasjer og halvparten av rommene har havsutsikt (ekstra kostnad). Villa Crawford er enkelt men elegant innredet. Hotellrommene har alle privat badrom, klimakontroll og wifi. Det serveres frokost og middag (individuelt meny-valg med 3 retter 3 kvelder) i hotellets store sal (inkl i priset). Hele Amalfi er et av UNESCO anbefalt og bevart sted. Yoga aktiviteter vil skje ute i den rolige hagen - evt innendørs såfremf været tilsier det.

Om Amalfikysten

Et meget ettertraktet ferieområde, her kan du nyte alt av nydelig mat, svært gode bademuligheter og naturopplevelser av en annen verden. Sorrento og området rundt har vært et yndet feriemål for italienere i mange år, og dette har ført til at bademulighetene rundt byen er svært gode, men også at det er private badebrygger hvor du betaler for å ligge og sole deg. Hele kysten oser av kvalitet, sjarme, litt luksus men ekte liv. De romerske keiserne hadde et imperium å velge fra men de bygget sine sommervillaer på Capri. Du vil garantert også nyte den gode vinen, sitronlikøren og maten - akkurat som dem.

Vår yogaleder Henriette Lien

Henriette har lang erfaring som profesjonell danser i inn- og utland, skuespiller og programleder i TV og radio. Hun har praktisert shtanga-yoga i 13 år og er nå sertifisert yogainstruktør. Hun underviser i vinyasa flow, også kalt flyt-yoga. Det legges vekt på bevegelse synkronisert med pust og asanaene/posisjoner som settes sammen og blir nesten som små korte dansesekvenser, noe alle klarer! Klassene har ofte et tema, som gir en fin variasjon i øvelsene. Etter noen yogatimer vil du kjenne at du utvikler smidighet, styrke og en indre ro av å praktisere yoga regelmessig. Du vil også kjenne at yoga kan hjelpe deg med å håndtere en ellers hektisk hverdag. Henriette er også opptatt av den medisinske effekten av å praktisere yoga, som vil si hvordan organene blir stimulert, stressnivået går ned og kroppen håndterer livets påkjenninger bedre.

”Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg ro i en tidvis hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg en nødvendighet for å føle meg hel.” Henriette

henriette lien yogareise jomfrureiser

På denne reisen blir det morgentimer i 90 minutters dynamisk yoga. Vi vil være innom forskjellige teknikker som Vinyasa flow og Ashtanga. På ettermiddagstimene blir det en mye roligere praksis for å runde av dagen. Vi skal praktisere yin yoga som hjelper oss å roe nervesystemet ned, lære litt thai massage, bindevevsavspenning, meditasjon, pusteøvelser og mye mer. Det vil være en mulighet å booke privattimer med Henriette mot et tillegg i prisen. Du kan delta på reisen uansett om du er nybegynner eller erfaren "yoggis".

Morgentimer: 90 min med Vinyasa flow (med forskjellig tema)
Ettermiddagstimer: Yin/stretch/meditativ praksis

Programmet

er to ganger med daglig yoga ledet av Henriette Lien - på morgenen før frokost og på sen ettermiddagen. Det vil skje ute i mens vi nyter av solen og den store hagen. Vår villa har yogamatter tilgjengelig så det trenger du ikke å ta med deg.
På mandagen har vi inkludert en vandretur langs "Gudenes sti" med lokal engelsktalende guide. Hvis det bare er en fottur du skal gå i Amalfi er det garantet denne. Stien fra Agerola til Positano er lett å følge og praktisk talt uten stigning. Det er Amalfikystens mest populære vandringsrute. Vakrere og mer majestetisk utsikt finnes ikke! Vi har privat buss som kjører oss til start punktet og henter oss etter våre avsluttende 100 trappetrinn ned til bilveien i Positano. Vi har med piknik pakke (inkl) og tar oss tid til en kaffepause med deiligste iskrem på veien (ikke inkl).
Ellers har vi inkludert med frokost og middag daglig, servert i vår villa. Lunsj ordner du som du ønsker og det er mange muligheter i nabolaget. Det blir også deilig tid til egne opplevlser og å nyte sol & bad.

Utfluktsmuligheter

Det er bokstavelig talt et hav av utflukter og muligheter her; Capri, Ischia, Positano, Ravello, Pompei og Vesuvius. Viktig at du gjør deg opp en mening på forhånd om du ønsker å oppleve noe av dette - i tillegg til heldagsturen vi har inkludert til Positano. Her er noen forslag og litt mer info om hver - disse er ikke inkludert i reisen.

Vesuvius - Regn med en halv dag for å oppleve vulkanen over alle vulkaner. Husk å dra opp dit en klar dag slik at du i tillegg krateret kan nyte den enestående utsikten over Napolibukten.
Pompeii - Byene som ble begravet i Vesuvius aske i år 79 gir i dag et øyeblikksbilde av liv og plutselig død i det romerske riket under det første århundret. Regn med å bruke en hel dag på å utforske Pompeii.
Capri - Beskrives som verdens vakreste øy? Det går små spesialbusser mellom byene og utsikten under turen er “breathtaking”. Gode sko så du kan lett og raskt er også lurt og husk å beregn god tid på returen - det er mange med deg som vil tilbake på sen ettermiddagen og da blir det lett kø på båtturen.
Positano - her klatrer bebyggelsen bokstavelig talt på fjellveggene – utrolig spektakulært. Små koselige (men dyre) butikker.
Ischia - en grønn vulkanøy med sjarmerende småbyer, varme kilder, vakker natur og herlige strender.

Reisen passer for deg som

lengter etter sol, bad og varme men også påfyll for sjelen
vil ha minner for livet fra en unik og annerledes sanselig ferie
puste og nyte yoga i en natur du aldri glemmer
glede deg over nye bekjentskaper fra lokalbefolkning og nye reisevenninner
bo naturlig og godt men uten stjernestatus
vandre den eventyrlig vakre Gudenes sti med lokal vandringsleder
vil lære mer om den vidunderlige yoga praksisen til Henriette Lien

Du kommer til å huske reisen hit, den vakreste kystveien du noensinne har vært på. Du kommer til å ville reise tilbake – akkurat som alle oss andre som en gang vært der, vi ønsker vi oss alltid tilbake! Resien ble raskt utsolgt i 2020 men dessverre kansellert grunnet virus utbruddet. Dere som var påmeldt i 2020 får først mulighet å bestille resien til Amafli igjen. Velkommen til varmen! Forbehold om endelig pris da flytilbudet ikke er bekreftet pr mai 2020.

Din leder: Henriette Lien

Henriette underviser yoga med hele verden som arbeidsplass, er forfatter og foredrags holder med bakgrunn som skuespiller, danser, programleder i radio og tv. Henriette underviser i Vinyasa flow, bevegelser synkronisert...

Pris: 14 990,-
Inkludert:
  • Fly tur/retur Oslo – Napoli inkludert bagasje
  • Transport tur/retur flyplassen i Napoli – villa Crawford (ca 45 min)
  • 5 netter i delt dobbeltrom
  • Halvpensjon (frokost og middag daglig) servert i vår villa
  • Daglige yogaøkter med Henriette Lien
  • Vandrings tur langs Gudenes sti med lokal guide samt transport
  • Sosialt fellesskap med andre jenter
  • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet.
Reisedager: 6
Bestill reise

Søk reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Mai 2021

01/05Italia, Amalfikysten - Sjelelig yogareise med Henriette Lien
Leder: Henriette Lien
Mer enn 414 990,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo