Skip to main content

India - Yoga og trekking i Himalaya med indiske delikatesser

Status:
Fullt

Smaken av India og en reise innover i seg selv, gjennom yoga, naturen og maten.

Vi tar deg med på en unik reise og opplevelse i påsken 2019! En kombinasjon av yoga og trekking i Himalaya. Majestetiske fjell og mystikk! Vi reiser til nord India, ved Rishikesh og foten av Himalaya. Byen har en dyp kulturell og åndelig betydning for hele verden. Hellige elver og fjell danner bakgrunnen for yoga og reflekterende naturopplevelser . Vi skal bo på et flott resort i magiske naturomgivelser, praktisere yoga og fylle kroppen med spennende og fargerik vegetarmat. Dette kombinerer vi med trekking i Himalayfjellene!

" Yoga hjelper oss å se innover, oppdage nye sider ved oss selv og kanskje også veilede oss til å ta gode valg ovenfor seg selv. I kombinasjon med frisk luft, store naturopplevelser og god mat tror vi at dette er en reise som vil sette spor, bidra til personlig vekst og gi deg minner for livet."

Høydepunkt

 • Fokus på ferske, lokale, fargerike eksotiske indiske vegetar måltider
 • Trekking i Himalayafjellene- unik opplevelse
 • Yoga i magiske omgivelser
 • En unik felles chakrabalansering og yogatime på et Ashram i Rishikesh
 • Ganga Aarti- vakker ildsermoni langs gangaelven
 • Besøk til det kjente Beatles Ashram
 • Resort i vakre naturlige omgivelser inkludert Ayurveda spabehandling

Reisen passer for deg som

 • Verdsetter gode råvarer og liker nye spennende smaker
 • Liker vegetarmat
 • Ønsker å bli bedre kjent med deg selv
 • Ønsker å bygge styrke både mentalt og fysisk
 • Er nysgjerrig på yoga eller ønsker å dykke dypere i egen praksis
 • Er glad i og vant med og gå i fjellet
 • Er glad i eventyr og er forberedt på å bli "litt skitten"
 • Har generell god helse, og har gått inn fjellskoene lenge før reisen

Byen Rishikesh

Rishikesh er en spirituell fjellby nord i India som ligger langs den hellige ganga elven og er selve inngansporten til Himalayafjellene. Helt siden Beatles «rocket opp» ashramtilværelsene på 60 tallet, har Rishikesh vært en magnet for spirituelle søkende. I dag er det «yogaens hovedstad» hvor den internasjonale yogafestivalen arrangeres hvert år. Rishikesh er omgitt av utallige templer, ashram, vandrende munker og spirituelle sjeler med magiske evner. Byen og hotellet vårt er helt uten tilgang til alkohol og kjøtt!

Overnatting på Shaantam resort

Shaantam Resort, flott resort i vakre omgivelser i foten av Himalaya. Stedet ligger ca 30 min nord for Rishikesh. Alle rom har eget bad, kaffe/te, minibar, aircondition og Wifi. Yogamatte til disposisjon under hele oppholdet + 2 vannflasker pr dag. Frokost og middag hver dag basert på frisk sesongbasert vegetarisk mat tilberedt med kjærlighet. www.shaantamresorts.com

Vi avslutter reisen i stil og har en natt på 5- stjernershotell i Delhi på The Park New Delhi med avslutningsmiddag.

Yoga i vakre omgivelser

Vi praktiserer yoga i vakre rolige omgivelser både ute og inne. Roen og kraften Himalayafjellene gir oss er noe helt unikt. Yogaen passer for alle nivåer, du trenger ikke ha erfaring med yoga fra før på denne reisen, du kan fint være nybegynner. Vi setter ekstra fokus på hvordan å forberede kroppen for trekking.

De mektige Himmalyafjellene og vandringen

Vi opplever Himalayafjellene til fots. En opplevelse en ikke vil glemme. Kuari pass trekk i Garhwal i Himalaya med høyeste punkt 4200 moh.

Kuari pass trekket går mellom indiske små landsbyer, eikeskog, fossefall, elver, åpne enger og blomstring møter oss på veien. Vi går på skogsstier og igjennom åpne fjellandskap med hvite fjelltopper som ruver opp mot 7000 moh i vakre Himalaya. Trekket har 3 vandringsetapper i fantastiske omgivelser med stigning fra 2500- 4200 moh.

"Hvorfor det kalles trekking istedenfor vandring er fordi vi beveger oss i omgivelser som ligger høyt i fjellet. Nepal/Himalaya omtales vandring som trekking, men prinsippet er det samme."

Vandringsnivå - Terreng

Nivå: Middels +
Trekkingen er klassifisert som middels + . Vi har 3 vandringetapper fra 4-5 til 6-7 timer i spennende variert terreng. Om vær og forhold tillater det kan vi nå hele 4200 moh. Trekkingturen er 5 dager totalt hvor 2 netter er på hotell (starten og slutten) og 2 netter på basecamp med egne telt og med en felles areana hvor vi spiser frokost og middag. Her er også fokus på gode råvarer så langt det lar seg gjøre. Turleder og kostholdscoach Kaisa sørger for skikkelig energipåfyll under trekkingen! På basecampen er teltene ferdig satt opp og vi får servert mat og drikke. I tillegg er det toalett og vaske fasiliteter på basecampen. Vi bærer kun dagstursekk selv på vandringsetappene. Utstyr, mat, etc blir organisert for gruppen. Turleder Kaisa er også turleder i DNT og har flere års erfaring med fjellturer. Hun vil samarbeide med godt etablerte lokale fjellguider som blir med underveis på hele trekkingturen.

Terreng: Fin skogsti og sti på steinheller, noen trapper og noe steinur. Kan være snø på deler av stien.

Praktisk info. Godt fottøy er et must og terrenget krever fjellstøvler. Temperaturen ligger mellom 10-15 grader i fjellet. Men kan bli kaldere. Pakk med både lette og noen varme klær. En lett vindjakke, buff, ulltrøye og beskyttelse mot sol og varme. Caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske, evt gåstaver og en lett dagstursekk med sitteunderlag. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt. Pakkeliste blir sendt på mail i forkant av reisen.

Temperatur: Rishikesh: ca 20-25 grader. (Maximum 30 grader / Minimum 18-20 grader). I Himalaya rundt 3000 m: ca 10- 15 grader. (Minimum 0-2 grader.)

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i alminnelig god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du bør også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne/ben/hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss innen 10 dager etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

Dine ledere på yogareise og trekking i India

Kaisa og Rebecca

Dette er jentene som er opptatt av helhetlig livstil og det å finne balanse i hverdagen har satt sammen noe helt unikt for oss. Kaisa deler sin kunnskap om mat og ernæring vil du få fordel av dette underveis til både fjelltur og yogapraksis. Rebecca sørger for at du nyter både store og små øyeblikk ved bruk av sanser og observasjon, både under yoga og ute i naturen. Yogaen tilpasses daglige aktiviteter og skal hjelpe oss når bena blir litt stive i fjellet.

Kaisa Hafredal er utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er lidenskaplig opptatt av ren næringsrik mat og frisk luft. Hun er også turleder i DNT og driver helsebloggen www.balanseihverdagen.no Kaisa var 1 mnd i India i 2012 og har gått Chopta trekket som er i nærheten av Kuari pass.

Rebecca van Eck ble bitt av basillen da hun tok sin yogautdannelse i India, siden har hun reist tilbake flere ganger i året for å lære mer, eller reist med gruppe. Rebecca reiser til Rishikesh i november 2018 for å kvalitetssikre hotellet vårt og gå deler av trekkingen. Rebeccas motto er "Good Vibes Only", og ønsker å formidle en positiv holdning på matta og til livet generelt. Det å slippe seg løs, og føle frihet i egen kropp er svært viktig for Rebecca og dette vil ofte prege undervisningen. Rebecca underviser Hatha, Vinyasa, yin og restorativ yoga på denne reisen.

Søk reise

Programmet dag for dag

Dag 1: Fly fra Oslo til Delhi. Vi lander tidlig neste dag.

Dag 2 - 11.04: Ankommer India
Vi blir hentet på flyplassen og fraktet med privat minibuss (omtrent 6 timer) til Rishikesh. Vi stopper på et hotell rett utenfor Dehli hvor vi spiser frokost og det blir mulighet for å skifte klær og hvile ut før vi kjører videre. Vi stopper også for lunch underveis  før vi ankommer vårt hotell på ettermiddagen. Innsjekk før felles velkomstmiddag. Vi rekker kanskje en liten yogaøkt for å få reisen ut av kroppen før middag.
//Overnatting: Shaantnam Resort ligger i vakre omgivelser i foten av Himalayafjellene . Her bor vi totalt 6 netter i flotte rom med frokost og middag inkludert. Hotellet vårt er helt uten tilgang til alkohol og kjøtt: https://www.shaantamresorts.com

Dag 3 - 12.04: Yoga på vårt resort, bli kjent og Chakrabalansering
Yoga med Rebecca på morgen før frokost på hotellets yogashala med naturutsikt . På dagen får vi egentid og blir kjent med hverandre og omgivelsene vi er i. Yoga med Rebecca på ettermiddagen. Felles middag på hotellet på kvelden etterfulgt av en unik chakrabalansering med tibetanske syngeboller.                    

Dag 4 - 13.04: Yoga på vårt resort - Utflukt til Rishikesh med eksternt yoga på Ashram i Rishikesh 
Yoga med Rebecca på hotellet før frokost . Utflukt til den spennende åndelige byen Rishikesh med lunch og egentid. På ettermiddagen opplever vi  yoga på et ashram i Rishikesh med en lokal yogalærer. Forhåpentligvis på takterasse i solnedgang om vær og lokale forhold tilsier det. Vi spiser middag på en spennende sted i byen før vi transporteres tilbake til vårt hotell (ca 30 min).

Dag 5 14.04: Yoga og utflukt til Rishikesh- Besøk til Beatles Ashram og ildsermoni langs gangaelven (ganga Aarti)
Yoga med Rebecca før frokost. Vi forbereder kroppen for trekking og fokus på hofter og ben på denne yogatimen. Etter frokost drar vi i felleskap tilbake til Rishikesh (ca 30 min). Det blir guidet tur til det kjente Beatles Ashramet, egentid med lunch og sightseeing før vi avslutter med vakker ildsermoni (ganga Aarti) før avreise tilbake til hotellet..Felles middag på hotellet på kvelden. Vi forbereder avreise for trekking. Vi sjekker ut bagasjen og oppbevarer den på vårt resort mens vi er på trekkingen. Vi kommer tilbake til samme sted.       

Ganges er Indias største elv og er den aller helligste elv for hinduer og blir derfor ofte omtalt som Moder Ganges og «Den hellige elv». Gangeselven begynner i det mektige Himalaya og er 2 510 km lang. Elvene Jahnavi og Alakananda flyter dessuten sammen med Devprayag, in Uttarakhand. Her tar vi et stopp når vi er på vei til vår trekkingtur i Himalaya. Ganges er livsviktig for den indiske befolkningen. Selv om vannet er forurenset er det mange som drar dit for å vaske seg i det hellige vannet for å bli renset for synd. Vann fra elven blir også gitt bort i bryllup, og til mennesker som er syke. 

Dag 6 - 15.04: Avreise Trekking i Himalaya

Avreise om morgen fra Rishikesh. Turen tar ca 8 timer. Det finnes ingen snarveier til de stedene det er verdt å reise til! Men vi tar flere stopp underveis og legger inn et spesielt stopp hvor de 2 elvene møtes å danner Ganga elven i den spesielle byen Devprayag. Felles middag på hotellet på kvelden før vi legger oss tidlig for å være uthvilt til første vandringsdag i Himalayafjellene.

//Overnatting på hotell i Birahi 1200 moh inkludert middag og frokost

Kuari pass Trekk- Garhwal trekking Himalaya høyeste punkt 4200 moh. Kuri pass trekket går mellom indiske små landsbyer, eikeskog, fossefall, elver, åpne enger og blomstring møter oss på veien. Vi går på skogsstier og igjennom åpne fjellandskap med hvite fjelltopper som ruver opp mot 7000 moh i vakre Himalaya. Trekket har 3 vandringsetapper i fantastiske omgivelser med stigning fra 2500- 4200 moh. Vi har fokus på å ta inn naturen underveis på vandringsetappene og tøyer ut etter hver vandring i naturlige omgivelser. 

Dag 7 - 16.04: Trekking dag 1 Himalaya mellom eikeskog og åpent lanskap
Etter frokost kjører vi med jepp (50 km) inn til startpunktet for trekkingen. Vi starter å gå fra landsbyen Village Sunil som ligger på 2500 moh og går igjennom fjelllandsby og eikeskog. Deretter åpner landskapet seg og vi ender i Tali på hele 3100 moh. Vi nyter landskapet med pauser og lunch underveis på turen. På kvelden nyter vi middag og de fantasiske omgivelsene på vår basecamp.

Distanse: 13 km, 600 m stigning, 5 timer vandring + pauser.

//Overnatting på basecamp i Tali med egne sovetelt og et felles telt hvor vi spiser frokost og middag. I tillegg er det toalett og vaske fasiliteter.

Dag 8 - 17.04: Trekking dag 2 Himalaya til høyeste punkt på 4200 moh og magisk utsikt
Etter frokost starter vi å gå igjennom åpne fjellandskap med fossefall og fjelltopper. Vi skal gå igjennom Kauri Pass (3800 moh) og videre opp mot Pangarchula Peak kjeden til 4200 moh ( med forbehold om vær og lokale forhold). Her har vi magisk utsikt over Himalayafjellkjeden med fjelltopper som ruver opp mot 7000 moh. Vi nyter landskapet med pauser og lunch underveis på turen. Vi fortsetter ned til vår basecamp for natten, Khullara  Jungle Camp  (3200 moh). hvor det blir velfortjent middag og hygge på kvelden. 

 • Distanse: 14 km, 900 m oppstigning- 1000 m nedstigning, 7-8 timer vandring + pauser. Det er mulighet å bli ved Kauri Pass 3800 moh om en ikke ønsker å bli med til toppen (4200moh). Dette avklarer vi underveis.

//Overnatting på basecamp Khullara  Jungle Camp  

Dag 9 - 18.04: Trekking dag 3 Himalaya 
Etter frokost fortsetter vi nedstigningen mellom fossefall og skog ned til Dhak (1800 moh). Herifra blir det transport med jepp (50 km) tilbake til starpunktet i Birahi (1200 moh).  Felles middag på kvelden på hotell.

 • Distanse: 12 km, 1400 m nedstigning, ca 4 timer vandring + pauser. 

//Overnatting hotell med middag på kvelden og frokost dagen etter

Dag 10 - 19.04: : Hjemreise trekking
Hjemreise på morgen tilbake til vårt resort. Ca 8 timer kjøretur med pauser og opplevelser. Vi kjører igjennom et helt spesielt landskap med risenger og hvitkledde fjelltopper. Hvis tid , blir det yoga for de som vil strekke ut etter kjøreturen. Felles middag på vårt resort på kvelden.  
// Overnatting: Shaantnam Resort i 2 netter

Dag 11 20.04: : Yoga –  Ayurvedisk spabehandling 
Yoga med Rebecca på vår resort før frokost. Vi nøster opp i alt vi har lært om yoga og pust og velger ut noen favorittsekvenser og avslutter med laaang og deilig Yoga Nidra. Du får en deilig ayurvedisk spabehandling på hotellet i løpet av dagen før felles middag på kvelden.

Dag 12 21.04: YOGA - avreise fra Rishikesh-Delhi
Yoga med Rebecca før frokost og utsjekk. Vi kjører innom Rishikesh for siste gang før vi reiser videre med minibuss (ca 6 timer) til Delhi med fine stopp underveis. Vi avslutter i stil og har en overnatting på flott 5* hotell i Delhi før hjemreise morgen etter. Felles avslutningsmiddag på hotellet hvor vi deler opplevelsene vi har hatt sammen. Her kan du få vin i glasset og "nonveg" på tallerken om du ønsker.

// Overnatting: 1 natt i Delhi på The Park New Delhi 5 *

Dag 13 22.04: Delhi - Oslo
Avreise hjem.

// Vi tar forbehold om endringer i programmet, spesielt i forhold til vær og lokale forhold på trekkingen. 

Flytider

Avreise fra Oslo 10.04.2019 

Oslo-Helsinki: 17:15 - 19:35
Helsinki-Delhi: 20:15 - 05:25+1 (lander i New Delhi den 11.april tidlig på morgenen)

Hjemreise fra Delhi 22.04.2019

Delhi-Helsinki: 09:45 - 14:45   
Helsinki-Oslo:  16:05 - 16:35 (ankomst i Oslo samme dag den 22.april). *Vi reiser tilbake i tid.

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo