Skip to main content

Norge, Engø Gård - våridyll og yoga på Tjøme

Våridyll og yogapåfyll med Henriette Lien

Når gresset er grønnere, blomstene trenger seg igjennom jorden og solen kommer tilbake. Legger vi avsted til nydelige Engø Gård for yogapåfyll og våridyll med Henriette Lien.

Hotellet regnes som et av de bedre vi har i Norge og er et av de hotellene som man bare "må" ha opplevd. I kombinasjon med herlig yoga veiledet av Henriette Lien kan det ikke bli annet enn bra :) Vi har meget begrenset antall plasser så er du interessert, ikke nøl med å reservere din plass.

Om Engø Gård

Engø gård er en eksklusiv og fredfull idyll langt borte fra hverdagens krav, stress og mas. Stedet ligger på Tjøme, ca 20 km utenfor Tønsberg. Sjarmerende omgivelser rett i naturen, kombinert med kulinariske nytelser og velvære. Engø Gård var tidligere et ekte sommerpensjonat, men har av driftige og ivrige hender blitt ivaretatt slik at det er åpent på flere årstider. Hotellet er også medlem av de De Historiske Hotel & Spisesteder. En unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. Selve gården består av 15 bygg og 9 av disse er med hotellrom. Her er det god plass i naturen og nærhet til havet med egne badebrygger. Det finnes også et herlig badehus som er bygget i engelsk "Conservatory Style" med oppvarmet basseng og boblebad.

Dere bor i dobbeltrom hvis dere kommer to sammen. Reiser du uten selskap må du bo i eget rom (grunnet smittevern). Alle rom er forskjellige, stilig innredet og med gode senger. Her vil du føle deg velkommen og som hjemme. En liten kuriositet er at rommene ikke har nummer men er oppkalt etter naturen rundt, øyene utenfor og fugelriket.

Din yogaleder - Henriette Lien

Henriette har lang erfaring som profesjonell danser i inn- og utland, skuespiller og programleder i TV og radio. Hun har praktisert ashtanga-yoga i 13 år og er nå sertifisert yogainstruktør. Hun underviser i vinyasa flow, også kalt flyt-yoga. Det legges vekt på bevegelse synkronisert med pust og asanaene/posisjoner som settes sammen og blir nesten som små korte dansesekvenser, noe alle klarer! Klassene har ofte et tema, som gir en fin variasjon i øvelsene. Etter noen yogatimer vil du kjenne at du utvikler smidighet, styrke og en indre ro av å praktisere yoga regelmessig. Du vil også kjenne at yoga kan hjelpe deg med å håndtere en ellers hektisk hverdag. Henriette er også opptatt av den medisinske effekten av å praktisere yoga, som vil si hvordan organene blir stimulert, stressnivået går ned og kroppen håndterer livets påkjenninger bedre.

”Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg ro i en tidvis hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg en nødvendighet for å føle meg hel.” Henriette

Aktiviteter

I tillegg til to daglige yoga økter med Henriette er det mange andre aktiviteter å la seg friste over. Tjøme har mye å by på for den som er glad i å tusle Det legendariske Verdens Ende ligge ikke så langt fra hotellet og en solnedgang der er aldri å forakte. Kart over øya deles velvillig ut i resepsjon.

Henriette Lien Yogareise Jomfrureiser

Smittevernstiltak ved Engø Gård

  • Alle boende gjester bes benytte toaletter på sitt hotellrom gjennom oppholdet. Vi tilrettelegger for tidlig innsjekk så langt det lar seg gjøre slik at gjestene får tilgang på sin egen sone så fort som mulig.
  • Vi stenger ned restaurantlokalene mellom måltider for vask og desinfeksjon.
  • Vi praktserer hyppig desinfisering og vask av alle kontaktflater som håndtak, betalingsterminaler osv.

Det settes frem desinfeksjonsstasjoner ved alle innganger.

Hvordan kommer jeg meg til Engø?

Engø Gård ligger ca 10 minutter med bil fra Tjøme og har adresse Gamle Engøvei 25, 3145 Tjøme. Skal man kjøre til Engø Gård kjører man først til Tønsberg for så å ta av mot Tjøme. Det er ca 30 minutter med bil fra Tønsberg
Kommer man med offentlig transport kan man ta tog eller buss til Tønsberg - herfra går det lokalbuss mot Engø. Bussen stopper ca 1 kilometer fra hotellet. Velger man taxi fra Tønsberg tar det ca 30 minutter.

Velkommen til våridyll på Engø gård!

Status:
Fullt

Søk reise

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo