Skip to main content

Aruba, Island Yoga - Retreat i Yoga Girls karibiske Paradis

"Nourish your soul - follow your heart på herlige Aruba, “

Vil du gjøre drømmer til virkelighet? Blir du med oss på et amazing retreat til Island yoga? Dele dager i et karibisk paradis, med ro, lidenskap, hjerterom og sand mellom tærne? Dette er en nydelig kombinasjon av eventyr og avslapping, yogapraksis og "beach naps". Har du lenge har drømt om å ta steget inn i en verden der dine ressurser (de du vet du har inni deg) får lov til å tre frem? Et sted der du selv kan stråle, vel vitende om at «you got this» og «you are enough»? Et sted du trygt blir tatt imot og får være deg fullt og helt? Monica og Astrid skaper den rette atmosfæren for at du skal få en skikkelig god opplevelse på Aruba <3

I Yoga Girl sine fotspor arranger vi Norges første retreat på Island Yoga sammen med Astrid Salthaug og Monica Tefke «Nourish your soul – follow your heart».

Retreatet tilbyr yoga asana (vinyasa, yin, restore og terapautisk yoga), i kombinasjon med meditasjon, Yoga Nirda, Reiki, Journaling og Sharings, alt for å hjelpe deg med å lytte til visdommen fra hjertet.

Vi gleder oss stort til å bli kjent med deg og skape nydelige øyeblikk med deg! Varmt velkommen Astrid og Monica

Høydepunkter

 • Island Yoga, Yoga Girl sitt studio Island
 • Signert bok fra Yoga Girl
 • Goodiebag med Yoga Girl T-skjorte
 • SUP-Yoga
 • Seiltur
 • Fjelltur
 • Eagle Beach
 • Utflukt til vakkre strender
 • Meditasjon i soloppgang
 • Ild-Seremoni

SUP yoga Aruba

Overnatting på Aruba

Ikke langt fra Island Yoga ligger Costa Esmeralda, et lekkert leilighets- og villa kompleks med basseng hvor vi skal bo. Leilighetene består av felles stue og stort kjøkken, veranda og to separate soverom med tilhørende bad. Det kan bo 4 i hver leilighet, 2 personer på hvert soverom. Mot et tillegg er det mulighet for enkeltrom, (en liten leilighet med dobbeltseng, bad, kjøkkenkrok og soverom/stue med utgang til privat veranda).

Klikk her for å se flere bilder fra hotellet.

Esmeralda bedroom

Hvorfor velge vårt retreat?

Monica og Astrid har blitt invitert inn i Yoga Girl's verden av Rachel Brathen, og kan ikke vente med å dele opplevelsene sine med deg! Det kjennes nesten som at noe hellig møter deg straks du trer innenfor studioets hage. Monica har selv tilbrakt uker på stedet. Hun har fått oppleve Yoga Girl og magien hun, mannen Dennis og teamet deres har skapt på nært hold. De har forstått viktigheten av å ha tillit, at vi trenger andre for å næres og for å skape solide fundamenter i livet, dette merkes på hele stedet. Kjenner du at du lenge har drømt om å ta steget inn i en verden der ressursene du vet du har inni deg får lov til å tre frem? Et sted der du selv kan få stråle vakkert, vel vitende om at «you got this», «you are enough» og er «well supported»? Et sted du trygt blir tatt imot og får være deg fullt og helt, uansett følelse, bakgrunn eller yogaerfaring?Island Yoga

Yoga Girl har skapt et rom fra hjertet, en energi som tar deg inn i og åpner opp for muligheter og potensiale du kanskje tidligere ikke våget å anerkjenne i deg selv. På Retreatet «Nourish your soul – follow your heart» får du være din egen «guru», ledet av hjertet. Her kan du utvide perspektiver, få verktøy som kan gjøre at du ser og kjenner hva som er godt for deg selv, samtidig som du kan stå mer styrket og stødig i eget liv også etter hjemreisen.

Våger du å kaste deg ut i en drøm?

Rachel har virkelig fulgt drømmen om å gjøre den østlige magien tilgjengelig for alle. Våger du å hoppe som henne? Kanskje ikke slippe alt og følge drømmen om et magisk og annerledes liv i Kariba, mer våge å hoppe med oss og ta det første skrittet mot å skape noe du har drømt om, sammen med andre og gi deg selv plass til å blomstre.
Er du klar for å følge hjertet ditt og rydde plass og forme rommet inni deg selv slik du ønsker det skal få være?

Øvrig program er nøye satt sammen av opplevelser på øya og reisen som foregår inni hver enkelt av oss. Astrid og Monica er godt kjent med seg selv og hverandre. De har ledet nydelige retreater sammen tidligere. Kanskje blir du overrasket over magien de skaper og samholdet som oppstår i gruppa. Ikke minst over hva dagene vekker i deg.

Mat på Yoga Island

Hver morgen vil du nyte dagens smoothie, drikke din kaffe eller morgente ved Nourish Cafe. Etterfulgt av en herlig morgenpraksis i «Luna Shala», for så å nyte fargerik frokost i cafeens hage.

Lunsj serveres de dagene vi tilbringer på studioet og vi vil spise middag her 3 dager. Øvrige måltider kan du kjøpe ved det lokale supermarkedet (et lite stykke unna finnes det et senter med veganske og økologiske matvarer), eller spise ute ved stranden. Du vil motta forslag på spisesteder på velkomstmiddagen. Du vil alltid ha noen å kontakte ved spørsmål om noe skulle oppstå. Du kan føle deg trygg under oppholdet. Reiser du alene er vi mange (alltid Astrid og Monica) som ønsker dele måltidene med deg.

Nourish Cafe

Utflukter

De ulike yogaformene utfylles med oppriktige møter og gjennom spennende turer og opplevelser, Seiltur med snorkling i nydelig krystallklart vann og med farger du sjelden har opplevd, kontakt med vakker natur, deriblant SUP yoga ved Fisherman Hut og Palm Beach i bakgrunnen, og fjelltur hvor du kan reflektere og ta inn inntrykkene.

Gjennom å gjøre “jobben” som også gir næring til det inni deg – vil denne reisen muligens lede deg til en mer sann måte å leve på. Et levesett mer i tråd med hva du trenger når alt annet er ryddet til side.

Hvorfor reise til Aruba?

 1. 1. Aruba “One Happy Island” har en sterk følelse av nærhet og familie, du vil oppleve at de lokale gladelig omfavner besøkende som sine egne. Øya beskrives av gjentagende besøkende gjennom tiår som «my home away from home». Turistene og de lokale har utviklet vennskap for livet.
  2. Enten det er ditt 10. besøk eller første besøk er du garantert å føle deg velkommen, komfortabel og avslappet. De lokale deler villig og stolt sine beste tips, alt du trenger å gjøre er å spørre. Vil du utforske øyas hemmelige strender og finne den beste plassen å spise? Spør en lokal!
  3. Heldigvis er Aruba heldig med sitt perfekte vær året rundt. Øya ligger utenfor orkanbeltet og unngår de fleste tropiske stormer. Joda, det finnes regn på Aruba også, som regel veldig kort hvor solen er like rundt hjørnet.
  4. Faktisk har Aruba flere soldager enn noen annen øy i Karibia, noe som gjør øya til en PERFEKT feriedestinasjon.
  5. Det mest spesielle med Aruba er mangfold. Øya er en sann smeltedigel for ulike etnisiteter, kulturer, språk, bakgrunn, musikk, matretter med mer. De snakker Papiamento (en miks av spansk, fransk, portugisisk, engelsk og nederlandsk!). I tillegg snakker de fleste godt engelsk, spansk og nederlandsk.
  6. Aruba er fult med mennesker med åpent sinn, innstilt med genuin glede og lykkefølelse. Og hvis du ikke allerede har merket eller funnet ut av det: glede er smittsomt!

Aruba swim

Reisens instruktører er Astrid og Monica

Astrid
Astrid sine timer er både energigivende Vinyasa Flow sekvenser med kreative overganger som skaper flyt og bevegelsesglede i tillegg til timer med mer fokus på å lande, løse opp i bindevev og roe nervesystemet. Hun ønsker å gjøre yogafilosofi tilgjengelig for sine studenter slik at yoga blir mer enn den fysiske praksisen vi gjør på matten. Hun gir deg plass til å være deg og guider deg i meditasjon og yoga nidra

Monica

Monica er ei varm og levende jente som ofte ser mer enn det øyet kan beskrive med ord. Noen kaller henne modig. Hun er stødig i sitt arbeid med å knytte det mentale, følelsene våre og kroppen sammen. Hun har et bredt spekter av erfaring og utdannelser. Hun er Reiki Master leder alt fra energifylte Vinyasa Flows til myke innsiktsfulle yin-klasser, meditasjoner og terapeutisk yoga og mer nærende seremonier. Monica er utdannet terapeut og har bakgrunn i dans. Hun er trent på å «Hold Space». Hun er kreativ i måten hun fletter alle våre aspekter av det å være menneske sammen

Status:
Fullt

Søk reise

Program og Utflukter

SUP (Stand up paddle) Yoga

Yoga Girl var selv grunder bak konseptet. Da Rachel og Dennis kom til øya livnærte hun seg på å undervise. Hun stod for øyas yogatilbud på en av de store hotellene langs Palm Beach. Hun fant ut at ved å gjøre yoga på vannet ville kroppene våre få en større utfordring med å være i vår egen kjerne, da vannelementet utfordrer kjernemuskulaturen vår og øker fokus om sentrering. Det ekstra elementet gjør at vår tilstedeværelse blir enda mer gjeldende. Den første tiden løftet hun for hånd et og et brett ned til stranden og gjorde alt klart for elevene sine. Nå har Island Yoga sin egen plass for SUP Yoga klasser ved Fisherman Hut. Hvert brett har et anker som igjen binder de ti brettene sammen. Du trenger derfor ikke være redd for at brettet ditt flyter av gårde. SUP Yoga foregår på formiddagen, da vannet er som roligst på denne tiden av døgnet. Brettene befinner seg på grunt vann med myke sandbanker på bunnen. Vi vil bli ledet inn i en herlig klasse av en kyndig og trygg yogalærer fra Island Yoga.

Og jada, det blir fotomuligheter på brettet ;) Etter klassen har vi to brett på grunnen. Det vil være mulig å ta bilder med nydelig karibisk vann i bakgrunnen. 

Seil og snorkling

På utfluktsdagen blir vi fraktet samlet med buss ned til stranden og havnen hvor et nydelig karibisk vann møter oss. Vi har i 3 timer vår private seilskute med herlige rytmer på ørene hvor du ikke skal se bort i fra at vi har vårt private danseparty. En seiltur med farger du sjelden får oppleve. Båtturen har to stopp underveis for bading og snorkling i krystallklart vann. Her kan du leke deg fra skuta, hoppe, henge på båten, nyte solen på dekk eller langs båtens ripe. Du trenger sterk solkrem, kamera om du ønsker bevare opplevelsen, hodeplagg, håndkle og badetøy. Er vi riktig heldige kan vi skimte Venezuelas bredder i det fjerne. Vi vi bli servert drikke under seilingen.

North Shore Hike

Vi beveger oss bort fra de folkefulle strendene til en villere natur hvor fjellet er mer urørt, og bølgene mer levende. I 4 timer blir vi tatt med inn i annerledes landskap med fargeskalaer av annen karakter. Her kan det være at vi får oppleve grottene og stedene Yoga Girl utallige timer har meditert og tatt bilder til bøkene sine.
//Her vil du trenge joggesko, hodeplagg, badetøy, solkrem, drikkeflaske og lett bekledning.

Morning Meditation på stranden i soloppgang

Samlet fraktes vi på den andre siden av Aruba hvor det er mulig å se soloppgangen.
Vi ledes inn i en nydelig meditasjon hvor vi blir varmet av en gryende morgensol med sand mellom tærne. Aruba har et tropisk klima og temperaturen er fra 26 grader også på natten.
Her trenger du kanskje en tynn genser og håndkle. Ønsker du å ta en svømmetur før frokost anbefaler vi at du tar med deg badetøy i vesken sammen med drikkeflasken din.

Beach Day

Vi blir kjørt ned til strandområdet Palm Beach. Strandlinjen er fylt med nydelige spisesteder, smoothiebarer, aktiviteter, hoteller med alt du kan drømme om, finkornet strand og karibisk hav i overveldende farger. Du kan velge å nyte stillheten fra solsengen, svømme eller gjøre noe mer aktivt. Denne stranden må oppleves og lar seg vanskelig beskrive. De fleste restauranter har her Wi-Fi. Vi får med oss nydelig vegansk lunsj fra Nourish Cafe.
Island Yoga, med hotellet vårt, ligger i en mer lokal del av øya og dermed litt unna stranden (rask gange ca. 22 minutter ned til strandområdet hvor du kan ta morgenbad og forevige overveldende solnedganger du sjeldent har opplevd). Uken vår preges av mangfold i opplevelser i ditt indre og i det sanselige. Vi opplever at de største bevegelsene skjer i mellomrommene hvor du har tid til å ta alt inn og absorbere alt du har fått være med på.

Kveld ved Palm Beach

Astrid og Monica vil invitere til felles middag (dette er ikke inkludert i prisen og er derfor valgfritt) på Palm Beach i solnedgang. De som ønsker kan også gå videre å danse ved på en av strandbarene. Kanskje kan du også utfordre deg og danse til mer eksotiske rytmer? Kvelden blir nydelig. 

 

 

Om Astrid

Astrid ble presentert for yoga da hun drev aktivt med dans. I begynnelsen var yoga et verktøy for å puste mer i dansen og for å øke fleksibiliteten. Først da hun forstod at det var en filosofi bak asana-praksisen økte interessen hennes for yoga. Etterhvert beveget hun seg bort fra dansen der mye handlet om prestasjon, og vendte blikket innover. Gjennom yogaen har hun gått bort fra å sammenlikne seg med andre, for heller å kjenne på den deilige følelsen av å bevege seg fritt i egen kropp, tørre å drømme og gå sine egne veier med en stødighet. 

Astrid er utdannet ved Atman Yoga School og har gjennomført 200-timers lærerutdannelse i stilen Vinyasa Flow, godkjent av Yoga Alliance. Hun er også utdannet lærer i restorative yoga og yoga nidra ved samme skole. Hun er akkuratt ferdig med videreutdanning for sin 500-timerssertifisering. Astrid er utdannet personlig trener og har erfaring med å undervise privattimer i yoga, så vel som å holde nybegynnerkurs. Med henne får du oppfølging enten du er helt ny til yoga eller har praktisert i flere år.

Om Monica

Monica har en unik måte å få deg til å føle deg møtt, sett og verdifull. Hun inviterer deg inn i et rolig, trygt og hjertevarmt rom. Hun er genuint opptatt av det enkelte menneske og hva som skjer imellom. 

Monica har med seg et bredt spekter av akademiske utdannelser og er en klinikker med stor bredde og dybde. Samtidig har hun fordypet seg i østlige tilnærminger hvor sjelen og energiene i og rundt oss også får plass. Hun er opptatt av å pakke ut gjennom samtale, yogapraksis, meditasjon eller emosjonell healing. Kroppene våre med bindevevet husker våre erfaringer uavhengig av hva sinnet forteller oss. 

I yogarommet er Monica opptatt av at yoga er for alle. Hun åpner for at du skal finne din praksis og hva smil og endring av mønstre kan gjøre med deg. Hun bruker visualisering og åpner ofte opp for hva du eller gruppen rtenger i øyeblikket. Hjertet kjenner kunnskapen du har med deg uansett - `The Knowledge of the heart`.  Pusten med Breathe Work er vesentlig uansett arbeid hun foretar seg. Monica har sin bakgrunn i dans og du kan derfor oppleve at hun tar med letthet og det lekne inn i yogarommet

YOGABAKGRUNN

Island Yoga 200 timers lærerutdanning i Asanateknikk, Pranayama, Meditasjon, Chanting, anatomi og fysiologi, yogisk filosofi, etikk, livsstil og ulike undervisningsteknikker. Yoga_girl Rachel Brathen og Lara Heimann var hennes lærere. Godkjent av Yoga Alliance

Atman Yoga School og har gjennomført 200-timers lærerutdannelse i Vinyasa Flow and Verdic Studies. Lærer Jessica Winderl. Godkjent av Yoga Alliance

Yin Yoga TT 100 timer med fordypning i Terapeutisk Yoga og Massasje 100 timer. Lærer Ina Løvdal

Reiki Healing Level 1 & 2 Michelle Baker, Sverige

Elixia Nordic lærerutdannelse i Ashtanga Yoga 80 timer. Lærer Hanne Kjersem Vestre

Mediyogainstruktør, medisinsk forskningsbasert yoga inspirert fra Kundalini Yoga med pusten som viktigste verktøy. MediYoga Norge Stress og utbrenthet videreutdanning. MediYoga Norge

Astroyogainstruktør, Tonje Næss, Leela Yoga, Oslo 

An inner Quest to your soul, Årsstudium en shamanistisk reise, Tonje Næss `Magic is something  you make` 

Healing the Heart Retreat with Rachel Brathen og Shubhaa Fisher, Aruba 

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo