Skip to main content

Norge, Lofoten - Yoga og naturopplevelser på Skårungen

Dato: 19.- 23.februar 2021

Det beste Nordnorge har å by på

I vakre vinteromgivelser arrangerer vi vår første yogareise til Lofoten. Vi kombinerer yoga, pust og meditasjon med noen av de flotteste naturopplevelsene Lofoten har å by på i februar. Vi overnatter på Skårungen hotell i rom eller rorbuer, dette blir vår base for yoga, aktiviteter og måltid. Vi skal på fjelltur med truger, havpadling i kajakk, vi får innføring i hvordan lokal nyttevekst og sjømat innlemmes i et bærekraftig kjøkken. Om kveldene skal vi speide etter nordlys, prøve isbading og kose oss i stamp og sauna.

Mørketid = fargetid i Lofoten

Er vi heldig med været så får vi magiske refleksjoner i vannet når vi padler. Det er blåtime til yogaøktene. Vi får en stjernehimmel du kun ser i nord, et formiddagslys som skifter i flammer i den tiden sola er oppe, og kanskje nordlys gjør denne reisen verdt å begi seg ut på i seg selv!

*Dette er fra en kort topptur til Tjeldbergtind, utsikt over Kabelvåg i denne retningen

Og hvis været er grått, så er dette også like spennende, det er grått på en annen måte, og får frem landskapets RÅSKAP!

Hvis det er meldt nordlys, ringer vi vår samarbeidsparter Geir i XXlofoten, han har viet hele livet sitt til å utforske nordlyset. Er det noen som kan gi oss rett lokasjon og tidspunkt så er det han. Rebecca var så heldig å få oppleve det sist hun var på besøk, og fikk god hjelp til å ta egne bilder. Da får vi bli med i en varm bil, og vi tar med oss fotoaparat og varm drikke før vi drar ut på leting.

//Denne utflukten er frivillig og Rebecca hjelper til med påmelding for alle som vil dersom forutsetningene er gode.

Ledere Karoline og Rebecca

Rebecca fra Jomfrureiser og Karoline fra Skårungen gleder seg til å være vertinner denne helgen, sammen skal vi se utover i vakre omgivelser, innover for refleksjon og fremover mot et grønnere reiseliv… Lofoten har nylig blitt definert som grønt reisemål i Norge, og Skårungen er en stolt bidragsyter med sin satsing på lokalt samarbeid.

hotelrom lofoten

Bærekraftig fokus og historisk overnatting i Lofoten

Ørsvågvær var tidligere et fiskevær, og mange av de opprinnelige bygningene fra 1890-årene er fortsatt i bruk. Stedet har en lang og interessant historie, og Skårungens mål er å gi gjestene en følelse av hvordan det var å bo og jobbe her for mer enn hundre år siden. Rommene er nylig renovert, og de fleste rom har enten sjøutsikt eller fjellutsikt. Rommene er forskjellige og har nordisk inspirasjon i sitt uttrykk. Reiser man 4 jenter sammen kan man også velge å dele en fantastisk rorbu.

Rebecca er opptatt av økoturisme, en form for turisme der målet er at det ikke skal bli noen negativ påvirkning på naturen eller kulturen på stedet en reiser til. Derfor velger Rebecca ofte selv ut hoteller og samarbeidspartnere til sine reiser, og utflukter og sørger for at vi skaper positive ringvirkninger i lokalsamfunnet dit vi reiser.


vegetarmat

Skårungen disker opp med herlige retter denne helgen, kjøkkenet er en "Nord norsk meditiranian Fusion". Kokken er en kreativ sjel fra Italia, som elsker å lære alt om lokalmat, han bruker tang, lokale urter og deilig sjømat ofte i kombinasjon italiensk tradisjon. Maten er så kortreist som mulig, og hotellet bruker lokale produsenter så mye de kan. Det setter vi pris på!

//Vegetarianere, veganere og allergikere blir godt ivaretatt

Hilsen fra vår lokalkjente leder Karoline

Mitt navn er Karoline Hol Blomstrand, og jeg er født og oppvokst i Svolvær, Lofoten. Jeg ble ferdigutdannet med en master i bærekraftig reiseliv fra Melbourne, Australia i Juni i år, og ansatt som salgs- og markedssjef på Skårungen i Juli. Etter å ha bodd mesteparten av 20-årene i Tromsø og deretter Australia, var det nydelig å “lande” hjemme i Lofoten sammens med min partner, Stian - som også jobber på Skårungen. Vi tar sammen i mot gjester på Skårungen, og gleder oss over å vise hva dette øyeriket har å tilby. Velkommen skal dere være!

-Jeg er en skikkelig frysapinne og var veldig spent på om jeg i det heletatt hadde lyst til å reise nordover, og i tillegg ha med en gruppe;) Men jeg er overbevist, lyset, utsikten og den friske lufta gjør alt verdt det, det varmer på innsiden og så må vi bare kle oss godt ;) Jeg skriver en "hvordan kle seg for vinterretreat" huskeliste, slik at du skal få holde varmen under nordlysjakt, trugetur, yoga og kajakk! - Rebecca

Litt om Rebecca og helgens yoga

Hun lever og ånder for frihet, flyt, og følelser som gir kroppen gode vibber. Hun har soneklar tro på at det er en sammenheng mellom hvordan vi føler oss og hvordan vi opplever den fysiske kroppen. Rebecca ønsker å formidle en positiv holdning på matta og til livet generelt, hun jobber for å skape en hverdag som gir de "GODE VIBBENE". Yoga hjelper oss å se de små gledene i livet og kanskje også veilede oss til å ta gode valg ovenfor seg selv.

Vi gjør både dynamisk og rolig yoga

Du kan fint være nybegynner i yoga, og har du en stødig praksis fra før så vil Rebecca gi deg litt ekstra utfordring. Vi starter dagen med pust og enkle oppvarmingsøvelser før en mer dynamisk sekvens etterfulgt av avspenning. Om kveldene blir det yin og restorativ yoga før middag.

Din BONUS: Du får med deg ditt eget hefte med øvelser, slik at du kan fortsette å gjøre yoga nå du kommer hjem

Din leder: Rebecca van Eck

Reisetype: Yoga, kultur, trening Brenner for: Bevegelsesglede og økoturisme Rebecca er vår grønneste reiseleder! Hun håndplukker sine destinasjoner med tanke på det beste for lokalbefolkning og miljø på stedene vi reise...

Pris: 9 650,-
Inkludert:
 • En reise med bærekraftig fokus
 • Innkvartering 4 netter i delt twin rom eller enkeltrom (mot tillegg). Er dere 4 personer som reiser sammen kan dere leie egen rorbu (mot tillegg på 100,- ekstra pr. person)
 • Yoga 1-2 ganger daglig med Rebecca
 • 2 timers padlekurs i havkajakk
 • Trugetur
 • Frokost og middag + matpakke på utflukt
 • Kveld med sauna, badastamp og kanskje nordlys.
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • Ikke inkludert
 • Reisen tur/retur fra Skårungen
   TransportType:Ingen transport
   Reisedager: 5
   Bestill reise

   Søk reise

   Hvordan kommer jeg meg til Skårungen?

   Fly direkte til Svolvær Lufthavn. Da kan man dele en Maxi-Taxi til Ørsvågvær (der vi bor), som vil ligge på ca. 600-800 kr totalt. Blir det ikke mye på hver. 

   Fly til Evenes (da bruker du ca 2,5 time til Skårungen) Det går også rutebuss fra Evenes til Ørsvågvær, og nå har flybussen begynt å gå til hver avgang, for 649 tur retur.

   Vi bestiller ikke fly på forhånd slik at man selv har mulighet til å styre ferien litt, ønsker du en ekstra natt før eller etter selve opplegget får vi en god avtale her fra hotellet om ønskelig :) Rebecca tar nok også turen opp litt før for å få med seg litt ekstra natur ;)

   Vi reiser tett opp mot vinterferien, og ønsker du forlenge ferien er vi behjelpelig med leiebil også fra kr 400 pr dag. 

   Beskrivelse av aktiviteter

   Havkajakk med lokal historie underveis

    

   “Padle kajakk i det krystallklare havet om vinteren.”

   havkajakk i lofoten

   Kajakkturen starter i Svolvær havn, og er tilpasset også for deg som ikke har padlet kajakk tidligere.  Vi tar en to-timers padletur i rolig farvann med gode historier fra den rike kulturhistorien i Svolvær.

   Når du kommer ut i havkajakk sitter du praktisk talt på havet og kan komme deg dit du vil med egen håndkraft. Vi benytter oss av stødige, doble kajakker og alt av nødvendig utstyr inkludert. Vår guide møter deg ved vår base i Svolvær havn og gir deg nødvendig instruksjon og tilpasset utstyr for turen.

   Når du kommer ut i havkajakk sitter du praktisk talt på havet og kan komme deg dit du vil med egen håndkraft. Vi benytter oss av stødige, doble kajakker og alt av nødvendig utstyr inkludert. Vår guide møter deg ved vår base i Svolvær havn og gir deg nødvendig instruksjon og tilpasset utstyr for turen. Vi kjører samlet fra Skårungen, transporten er inkludert :)

    

   Dag for dag program

   Dag 1: Ankomst Skårungen.

   Velkomstdrikke og introduksjon til plassen, vertene og planen. Innsjekk tar plass, og deretter blir det yoga. Det blir en deilig strekk på rygg, nakke og hofter for å få reisen ut av kroppen, vi runder av med en deilig avspenning. Kvelden avsluttes med felles middag og spennende historier fra Lofoten.

   Dag 2: Havkajakk

   Yoga fra 07:30 (ca 75 min) deretter blir frokosten servert. Havpadling i 2 timer med guide (se mer informasjon under aktiviteter). Vi spiser medbrakt lunsj underveis. Avslutter dagen med deilig yin yoga, før felles middag på Skårungen..

   //Alle måltid er inkludert. Lunsj må pakkes med til havpadling i kajakk.
   //Lurt å ha med vanntett pose, til mobil og til niste ++

   Dag 3: Yoga og sightseeing

   Yoga fra 07:30 til 09:00, deretter blir frokosten servert. Fritt program fram til ettermiddags-yoga. Mulighet for å booke egne aktiviteter (www.xxlofoten.no), eventuelt utforske turområdet rett ved Skårungen. Middag på Skårungen

   //Hva med en kort topptur? Eller kanskje du vil ta en liten tur til Henningsvær? En ekstra padletur eller en båttur for å se flere av de unike øyene fra sjøen.

   Dag 4: Trugetur, og utendørsspa

   Yoga fra 07:30 til 09:00, deretter blir frokosten servert. Trugetur med guide fra 12:00. Lett servering på toppen (tørrfisk og drikke). Fritid etter turen med mulighet til sightseeing i Svolvær. Dagen avsluttes med pusteteknikk og litt strekk, isbading, stamp og badstue ute ved brygga. Kanskje er vi heldig å få se nordlyset. Felles middag på Skårungen om kvelden.

   //Alle måltid inkludert, lunsj må pakkes med til trugetur til Glomtinden.

   Dag 5:

   Yoga fra 07:30 til 09:00, deretter blir frokosten servert. Utsjekk fra rom, og avreise fra Skårungen.

   Ekstra tilbud-Flere netter og leiebil:

   Ønsker du å booke flere netter og utforske mer av Lofoten er du hjertelig velkommen til det, vi ordner en god pris for overnatting for deg. Rebecca blir også værene for å oppleve mer av denne fantastiske delen av landet vårt <3

   Egen leiebil på fridagen eller ved ekstra netter? Vi kommer oss rundt i minibuss når vi skal på aktiviteter, men for å komme til Hennignsvær og Svolvær på egenhånd for å utforske mer så er det mest praktisk med bil. Vi har fått et supertilbud på leiebil for 400 kr dagen, eller 2000 for en hel uke. Hvis vi går sammen om et par biler så blir det rimelig å komme seg rundt på egenhånd. 

   *Rebecca har selv testet å leie bil for å bli litt bedre kjent. Fra Skårungen til Kabelvåg tar det ca 8-10 min med bil, og til Svolvær ca 12-15 min. 18-20 min til Henningsvær med sine koselige gater og den berømte klatrekafeen.

   Kart

   Avreisedato og pris

   AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

   Februar 2021

   19/02Norge, Yoga og naturopplevelser i Lofoten
   Leder: Rebecca van Eck
   Mer enn 49 650,-Bestill
   • NRF Logo
   • Reisegarantifondet Logo
   • IATA Logo