Skip to main content

Zanzibar - eksotisk yogareise i juli

Dato: 8 - 19 juli 2020
Din leder: Christina Nordstjärna

Christina Nordstjärna, er utdannet spesialsykepleier, akupunktør, hypnoterapaut, yoga og mediasjonslærer samt Osho Breathwork terapeut. Tidligere har hun bodd i India med visdomslærere i over 10 år. Siden 2010 har Christ...

Pris: 25 900,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo - Zanzibar med mellomlanding
 • Transport tur/retur flyplass - hotellet
 • 9 netter på hotell inkl frokost
 • 5 middager
 • Utflukter i henhold til program
 • Yoga økter med instruktør Christina
 • Helen Ingvarsson som lokalkjent guide (bofast på øya)
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 12
Bestill reise

Herlig sommerferie i kombinasjon med yoga og eksotisk kultur - på krydderøya!

Å praktisere yoga øker bevegeligheten og styrken i kroppen. Yoga gir også næring til alle indre organer, styrker immunforsvaret og øker personlig tilstedeværelse. Nå får du mulighet til å berike deg med alt dette på magiske Zanzibar 11 deilige dager i juli. Alt i kombinasjon med strandliv og velvære. Zanzibar - eller krydderøya som den også blir -nevnt som, er en herlig blanding av Afrikansk historie og kultur. Her er det lange hvite sandstrender - med sand myk som mel.


Chapwani Private Island - her innleder vi ferien med nydelig med bland annet snorkelmulighet langs korallrevet.

Høydepunkter

 • Palmestrender og glitrende hav
 • Eksotisk kultur, en storby og masse natur
 • Magiske solnedganger
 • Krydder og mat
 • Variert yoga og mindfulness øvelser
 • Opphold på 2 flotte hoteller (+ 1 natt i Stonetown) med gode spamuligheter
 • 9 døgn med fullt fokus på å lade batteriene og nyte og berike alle sanser!

Zanzibar beach

Ferie og opplevelse av det ekte Zanzibar

Vi lander i hovedstaden som heter Zanzibar City. Herfra reiser vi til vår private øy som vi skal bo på i 3 netter. Et herlig sted med en lang strand og en resort, passer ypperlig for vår treningsreise. Vi kan slappe av ved poolen, løpe ut i havet fra hotellet eller nyte livet på stranden - etter våre to daglige treningsøkter. Så reiser vi tilbake til stor øya Zanzibar og stranden Jambiani. Her bor vi i 5 netter og nyter sol og bad, daglige treningsøkter samt utflukter. Vi kommer til det "ekte" Zanzibar og deltar i utflukter og opplevelser med vår svenske lokalkjente vertinne. Siste dagen og natten tilbringer vi i Stonetown, som er en del av UNESCOs verdensarvliste.

Zanzibars hovedindustrier er krydder, turisme og raphiafiber fra palmen med samme navn. Øyene produserer blant annet kryddernellik, muskat, kanel og svart pepper. Øyene har et rikt dyreliv og er kjent for den endemiske bladapearten zanzibarsk rød kolobus og den utryddingstruede zanzibarske leoparden.

Eksotisk kjøkken og tropisk klima

Med en blanding av indiske, arabiske og afrikanske påvirkninger har Zanzibars kjøkken mange overraskelser. Havet tilbyr alt du kan be om - tunfisk, sverdfisk, hummer, reker og blekksprut. Den varmende solen gjør at frukt er tilgjengelig året rundt – full av smak, moden og søt. Gradestokken ligger jevnt på behagelige 25-30 grader og 28 grader i det turkisgrønne vannet. Tidsforskjellen er kun 2 timer fra Norge.

Zanzibar Chapwani

Overnatting på Zanzibar

Vi starter vårt opphold på en privat øy som heter Chapwani Private Island - her finnes det en resort og her skal vi bo i 3 netter i paradiset. Chapwani er en liten privat øy, ca 20 min med båt fra Stone Town. Rundt øya er det vakre korallrev, azurblått hav og mange små badebukter med naturlige pooler til herlige bad. På kvelden kan du se øyas dik-diks (små antiloper) løpe rundt og ved solnedgang våkner fruktfladdermusen opp og drar ut over havet på jakt etter mat. Grunnet disse unike dyrarter begrenses myggbestanden på øya.
Resorten serverer middager med grønnsaker fra øyas egen hage, fisken kommer fra havet rett utenfor og eggene du blir servert til frokost kommer fra Chapwanis egne høner. Her vil vi nyte 3 herlilge dager! HOTELLETS NETSIDE

Deretter reiser vi til selve øya Zanzibar og bor på Casa del Mar i Jambiani. Her er det en laang sandstrand, hotellet ligger rett på stranden og det er bare å nyte. Flere små barere og restauranter og en magisk solnedgang! Den siste natten er vi i Stone Town, den gamle delen av Zanzibar City. Bydelen syder av liv og gir et innblikk i en levende multikulturell hverdag med røtter fra afrikansk, arabisk, persisk, indisk og europeisk kultur. Vi skal bo på Tembo hotell som ligger midt i Stone Town. Det er basseng og en flott takterrasse. I Stonetown blir det fokus på sithgtseeing i denne spennende storby, "sundowner", tid til shopping og selvfølgelig trening. Hotellet har en liten strand men dette er ikke noe "sol & bad" hotell. Men dette er de beste stedene å bo på når man besøker hovedstaden.

I Stone Town møter Afrika det Omanska riket blandet med Indiske influenser og krydder. De forskjellige kulturene setter smak og farge på den gamle byen som ligger helt inntil den turkise Indiske Osean. Byen er aktiv og en evig labyrint hvor innbyggerne lever sitt liv på gaten – lager mat, spillar sitt tradisjonelle brettspill bao, mater sine høner eller bare er sosiale og sladrer om livet. Mankan lett sitte her i timesvis og bare se på folk eller kanskje delta og leike med barna? Byen er full av historie fra slave- og krydderhandelen. Vi skal på en guidet bytur her med fokus på hvordan livet levs idag og med det beste fra kultur, historie og arkitektur. Vi avslutter vår bytur på en takterasse med en utsikt som må opplevelse og ikke kan beskrives!

Yoga på stranden

Bildet er fra Christinas forrige yoga reise til Goa, India.

Om dagsprogrammet

Morgenpromenade/morgenbad for de morgenpigge

Hver morgen praktiserer vi Yoga, Breathwork med avsluttende Hypnoterapi. Deretter er det tid for å nyute havet, poolen eller andre aktiviteter hotellet har å tilby. I tillegg til alle utflukter og aktiviteter som Helen arrangerer for oss. Vi møtes igen på ettermiddagen og praktiserer en lettere yoga, vi mediterer sammen og gjør mindfulness-øvninger og lærer selvhypnose.

Vår yogaleder

Jag heter Christina Nordstjärna, är utbildad specialsjuksköterska, akupunktör, hypnoterapeut, yoga och meditationslärare samt Osho Breathwork terapeut. Bott i Indien med visdomslärare under 10 års tid. Sedan 2010 har jag undervisat yoga och breathwork internationellt. Har studerat och dokumenterat effekten av mitt koncept: yoga, pust och hypnoterapi i 8 år. Min undervisning föregår på svensk eller engelsk.

Christina Nordstjärna

Hvem passer reisen for?

Yogareisen passer till alla som ønskar oppdage flere av sine indre potensialer. Du kan forvente å komme hjem med en ny opplevelse og en intresse for å fortsette å utvikle din indre kraft, beholde balansen og tilstedeværelsen vi byggde opp under denne retreaten. Du kan både være nybegynner eller erfaren med din yogapraksis. Kort kan man si at vi alla er på en unik livsreise. Vi er her for å vokse som mennesker, oppleve kjærlighet og glede. Vi skal hele tiden godta vår unike kraft, plass og tilstedeværelse. Vi er her for å være oss selv. Vår kropp, vår evne til å puste og vår bevissthet er vår supermakt til indre visdom, livskraft og et balansert liv.

Treningsopplegget

Helt siden jeg jobbet for FN i Rwanda har Afrika hatt en magisk plass i mitt hjerte. Å dele mine erfaringer fra mange år i India på denne vakre plassen i Afrika er fantastisk for meg. Min intensjon er å ta deg med på en indre reise mot deg selv, mot din kropp, ditt sinne og sjel. Å regelmessig frigjøra seg selv fra stress i kroppen er nødvendig for å holde seg psykisk og fysisk frisk. Trygghet, tilstedeværelse og utstråling er ingenting utenfor deg selv, men noe du bærer med deg. En av de store utfordningene i livet er å være seg selv - alle andre er opptatt.
Yoga - gir sterkere og smidigere kropp og øker din personlige tilstedeværelse.
Breathwork - gjør deg mer sensitiv for kroppens egen intelligens. Det finnes et direkte forbindelse mellom hvordan du puster og din mentale og fysiske velvære.
Hypnos/Mindfulness - er et verktøy for å skape varige positive forandringer i tanker og følelser. Det kan også hjelpe deg med motivasjon og kreativitet.

Iblant søker vi etter noe mer i vårt liv, men vi vet ikke hva. Har du noen gang spurt deg selv hva dette mer er? Har du lyttet till din egen indre stemme? Å være tilstede i nåtiden, ekte og respektfullt mot sitt eget og andres liv. Yoga, breathwork og meditasjon er alle designet for å komme nærmere det svaret.
Å lytte og observere sine tanker og følelser er en av de sterkeste treningsmomentene for personlig vekst. Det krever at vi er oppmerksomme på to nivåer. Å neutralt observere indre tanker og følelser samtidig som vi lever vårt liv.

Møt lokalbefolkningen

På vår reise til Zanzibar vil vi bli godt kjent med våre lokale venner og vår svenske vertinne som er bofast på øya og hennes team av lokale guider og assistenter. Christinas program kombineres med det spennende Zanzibar har å tilby oss. Den beste BBQ serveres av dem - laget bare på råvarer fra havet! Vi er stolte over å inkludere lokale aktiviteter hvor vi møter folk i landsbyen, ser deres hverdag og det ekte Zanzibar. Bare gled deg til en ekte ferieopplevelse krydret med daglige pep talk og effektive treningsøkter på krydderøya!

Yoga

Kommentar fra tidligerer deltagere:

Jag kan klart se och känna att något har hänt med mig. Jag känner mig mer självsäker, jag har fått en helt ny kraft som kommer inifrån - Anne

Søk reise

Dag for dag program

08. juli - Avresie fra Oslo til Addis Abeba - flybytte her.

09. juli - Ankomst Zanzibar og transfer til Chapwani - en liten paradisøy som ligger kort vei fra Zanzibar. Sjekk in, pust ut og nyt solnedgangen og en liten enkel stretching og tur rudnt øya før vi nyter felles velkomstmiddag og blir kjent.   Link til hotellet: https://www.chapwani-resort-zanzibar-hotel.com/

10 juli - morgenyoga før frokst deretter nyter du dagen som du ønsker. Så herlig tid for sol og bad på vår private øy. Ettermiddag yoga.  Felles middag.  

11 juli  Morgenyoga.  Nyt paradiset!  Ettermiddagsyoga. Felles middag på hotellet. 

12. juli  Morgenyoga før frokost. Så er det tid for å ta farvel med vår private øy, vi blir vi hentet med båt og reiser til Jambiani og sjekker inn på hotell Casa del Mar for 5 netter. TIlbake til sivilisasjonen!  Vi tar en felles strand og bytur og blir kjent med den lokale byen og området. På senettermiddagen er det tid for ny yogaøkt. Middag på hotellet

13 oktober   Morgenyoga før frokost. Frokost.  Så er det utfluktsdag - vi skal til Makunduchi by - og oppleve det ekte Zanzibar.  Helt vekk fra turistscenariet har vi laget vår egen lille sykkeltur. Vi reiser med buss ca  20 min og her venter enkle men ok sykler på oss . Vi tar en ca 2 timers enkel sykkelrundtur til Zanzibars nest største by.  Les mer: http://lovezanzibar.com/sv/inspiration/makunduchi-bytur/   Aktiv strandvandring før middag som er inkludert i kveld med på en lokal restaurant.

14  juli  Morgenyoga før frokost. Resten av dagen skla vi nyte ombord på en en lokal båt, dhow,  og ut på åpent hav. Vi skal en sandbanke som er bare vår og her kan vi snorkle, bade, slappe av og nyte en alldeles fantastisk BBQ med havets frukter.  Middag er ikke ikludert i kveld og du velger selv om du vil delta på yoga eller ikke etter vår heldagstur. 

15 juli   Morgenyoga før frokost, og nyt resten av dagen som du ønsker. På sen ettermiddagen møtes vi til solnedgangsbeundring før vi har en felles middag på Michanvi.             

16. juli  morgenyoga før frokost. Resten av dagen som du ønkser  - det er mange utfluktsmuligheter om du vi oppleve mer av Zanzibars spennende natur. Ettermiddagsyoga.  Deretter er vi alle bedt på middag - vi skal hjem til Helen privat i hennes hus og nyte en deilig BBQ. 

17. juli  Morgenyoga før frokost.  Så er det avresie til Stone Town. Selve byen Stone Town - er et klart must når du er på Zanzibar.  Byen er en del av UNESCO verdensarv, en mystisk og spennende og labyrint aktig by. 
Her føler du historien gjennom mange hundre år på kroppen (og finner den beste shoppingen) under vår guidede Stone Town tour. Tid på egen hånd før v møtes tl en "SUNDOWNER" som avsluttes med en felles middag.  Vi bor på Mizingani Seafront, midt i Stone Town. Hotellet har pool og uteområde for vår trening. http://www.mizinganiseafront.com/     

18. oktober    Morgenyoga før frokost - siste shopping og så transfer til flyplassen og vi starter på hjemreisen somigjen har flybytte i Addis Abeba.

19. oktober   Ankommer vi Oslo om morgenen.  Mat serveres ombord. TAKK FOR NÅ!

Hva er Breathwork?

Breathwork:

Prinsippet med Breathwork, er at det er en direkte sammenheng mellom mentalt og fysisk velvære og hvordan vi puster. Den kraftige pusten og avslapningen som følger, løser opp spenninger i både kropp og sjel. Pust fungerer som en bro mellom det bevisste og det ubevisste, mellom sinnet og kroppen.

Breathwork er en enkel, men kraftfull pusteteknikk og etter min erfaring en enestående alternativ terapi. Teknikken kan brukes til å utforske seg selv, å sitt indre, på en helhetlig måte. Det kan gi helbredelse både mentalt, fysisk og følelsesmessig. Breathwork integrerer innsikter fra modern forskning med østlig spiritualitet og andre mystiske tradisjoner i verden.

Breathwork har hjulpet mange mennesker til å skape det livet de ønsker å leve og tørre å ta de utfordringer som tidligere virker uoppnåelige. Metoden gir en følelse av frihet og mot til å ta mer plass i eget liv. Som et resultat kan man begynne å stole på sin egen intuisjon og våge å ta avgjørelser som gir en følelse av mestring.

Selve prosessen er enkel: en kombinasjon av rask å dyp pust kombinert med stemningsfull musikk hjelper for å komme inn i en dyp og translignende avslapning. Tilstanden aktiverer kroppens naturlige selvhealing. Opplevelsen er unik for enhver person. Du kan få nye innsikter, økt livsenergi og dyp avspenning og tilstedeværelse.

Program

Morgen vandring langs stranden og nyte soloppgangen

2 timer: Yoga, Breathwork og Relaxation

Frukost

Ledig tid til sol og bad og nytelse

2 timer: Yinyoga, Mindfulness, Hypnoterapi

Felles middag

Her informasjon på engelsk: 

Yoga, Breathwork and relaxation will have an immediate effect on your wellbeing. Not only just reduce pressure but reawaken our enthusiasm, reconnect us with our passion and even act as a guide for the way forward - It restores your self-awareness and improve your relationship with yourself.

If you know you are ready to change, ready to embrace new potential, ready for a new way of thinking - then this retreat is for you. It is a way that connects us with our inner wisdom and strength. A way that creates harmony and peace in our lives

Stress is a major reason why people seek out breathwork. Usually what is underneath “the stress” is a general discomfort with life:

1.    I am not fully living how I want to be living
2.    I like to be mora alive
3.    I like do dare to do more 
4.    I like to be more creative

Yoga, Breathwork in all its form has gained credibility and popularity – as a healing tool. Studies are revealing that by changing the patterns of breathing it is possible to restore balance in the body due to stress:  
1.    calm an agitated mind
2.    relieve symptoms of anxiety 
3.    improve physical and mental health
4.    elevate performance
5.    enhance relationships
6.    It is a revitalisation of the body and mind

Christina Nordstjärna: Spec.nurse, acupuncture, hypnotherapist, energi and breath therapist, yoga meditation teacher, mindfulness instructor. She lived in India for 10 years with 2 different teachers for integration and deepening her own spiritual experiences. Since 2010 she is doing research and documentation how and in which way yoga, breathwork and hypnotherapy effects the body and soul.

In short: “we are all loving souls, here to shine, to radiate joy and love, heal our past, accept ourselves, accept life on this unique journey. You are here to be you” Our body is a beautiful, supportive tool to pleasure and presence! And the breath is our superpower, able to get us into balance.  

Christina love to take you into a journey where you have the possibility to open yourself up to deeper wisdom, where you can trust your intuition and align yourself with lifeforce.

 

 

Hva er hypnoterapi?

Hva er hypnoterapi? Hypnose er et samlingsbegrep for et flertal visualisering og fokuserende behandlingsmetoder. Hypnose brukes også synonymt med ”transe”, d.v.s. en bevissthetstilstand som er åpen, kreativ og mottaglig. En betingelse for å fordype kontakten med sitt indre. I store drag er det fokusering, visualisering, forslag, avslappning, tro og engasjement.

Hypnoterapi kan være bra for å:

Frigjøre indre ressurser som stimulerer den egne kreativiteten

Øke prestasjonsytelsen  i arbeid og idrett

Forbedre kommunikasjonsevner

Minske opplevelsen av smerte

Lede til økt avslappning og bedre kapasiteten for å håndtere stress 

Endre holdninger til ubehagelige opplevelser

Gi et øyeblikk av avslapning hvor som helst og når som helst

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
08/07Oslo GardermoenZanzibar - eksotisk yogareise i juli
Leder: Christina Nordstjärna
Mer enn 425 900,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo