Skip to main content

Sri Lanka - Yoga og kulturreise med norske ledere

Dato: 31 oktober - 12 november 2020
Pris: 29 950,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo - Colombo med flybytte 1 gang
 • Bagasje og mat ombord
 • 3 netter i delt hotellrom på rundreisen
 • alt inkludert som nevnt i programmet med entrer/guider
 • 6 netter i delt dobbeltrom i privat villa med egen kokk
 • Frokost og middag daglig på rundreisen, i villaen er det helpensjon
 • Daglige treningsøkter med våre to norske ledere
 • Yogatimer
 • Foredrag og motivasjon
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 13
Bestill reise

Velkommen til Sri Lanka, også kalt lykkens øy

Den dråpeformede øya i det varmblå Indiske hav - rett nord for ekvator. Denne tidligere britiske kronkolonien, som frem til 1972 het Ceylon, finner man fremdeles dype spor etter mange tusen år som en av de viktigste havnene på sjøveien mellom Europa og Asia. Av den grunn har øya i dag mange ulike religioner, etnisk arv og språk. Sri Lanka har mye å by på, med sine milelange strender, grønne trær og planter, og smakfull curry med ferske krydderurter, vil du bli bergtatt av dette landet. Vi skal oppleve landets kultur før vi avslutter med en hel uke med yoga i vår private villa - bli med!

Om reisen og innhold

Vi starter med 4 dagers rundreise og får med oss spennede kultur og natur. Ut på tur med elefanter, togreise, klatre til topps på Sigiriya, en magisk stein som ligger midt ute i jungelen og stiger 200 meter til værs. Vi vil også besøke den nasjonale krydderhagen i Matale, hvor vi vil få en omvisning over de tradisjonelle Sri Lankiske krydderplantene som dyrkes her. Vi vil besøke det som en gang var den gamle hovedstaden på Sri Lanka, byen Kandy. Her vil vi få en guidet tur gjennom byen, hvor man kan se den gamle jernbanestasjonen, edelstenmuseet og se på tradisjonelle Sri Lankiske dansere fra Kandyan Arts & Cultural Centre fremføre.

På slutten av vår fire dagers rundreise, så vil vi besøke Galle, en havneby i den sørlige provinsen på Sri Lanka. Her vil vi besøke fortet og gamlebyen. På vei til Galle skal vi også besøke en teplantasje, hvor noe av verdens beste te blir laget. Her kan du være med på plukking av teblader, før man besøker fabrikken, hvor ansatte vil forklare prosessen med fermentering, rulling, tørking, skjæring, sikting og sortering av te. Snadder!

Etter rundreisen drar vi til Yogavillaen vår, hvor vi skal bo i en hel uke og nyte livet. Her vil det være daglig yogaøkter og andre aktiviteter. Det vil også bli nok av egentid de ulike dagene til å utforske nærligende områder. Og masser avtid til sol og salte bad = ferie!

Her bor vi

Første 3 netter er på forskjellige hoteller, men så flytter vi inn i vår yogavilla. På hoteller kan man velge eget rom, men i villaen tilbyr vi kun delt rom. Villaen vi skal bo i heter Villa de Zoysa, og ligger i Boosa, 20 minutter utenfor Galle. Her har vi booket hele villaen, så vi kan nyte dagene våres i villaen alene. Villaen er stor og romsling og har tilgang på eget basseng. Bare en tominutters spasertur fra villaen, så kan du nyte de hvite sandstrendene. Her vil vi starte dagene med yogaøkter, før det er åpent for egentid hvor man kan utforske ulike severdigheter, de tropiske omgivelsene eller andre utflukter. Enkeltromsprisen er for 3 netter.

Høydepunkt

Vennlige lokale venner
Unike kulturoppelvelser
Yogaøkter og annen trening
Havet - det fristende havet med alle utflukter og opplevelser
Hvite strender
Tropisk klima
To reiseledere i tillegg til lokale guider

Om Sri Lanka

Sri Lanka har et meget variert landskap, med fjellet Pidurutalagala ragende 2.524 meter opp i drivende skyer. I åsryggene nedenfor finner man irrgrønne te-plantasjer som gradvis avløses av jungel og kokospalmer, spektakulære fossefall, elver og innsjøer, for til slutt å ende i solvarme sandstrender. Et habitat som skapt for eksotiske dyr og fugler, for ikke å glemme det havet kan by på. Øya er kort sagt et paradis for reisende!

I dette miljøet finner vi en rekke severdigheter. Mest kjent er kanskje fjellfestning Sigiriya, som vi skal bestige, freskene i fjellhulen, enorme buddha statuer, te-plantasjer, elefantbarnehager og mye annet. Sri Lanka kan også by på en av verdens høyeste tettheter av biologisk mangfold, med insekter, dyr og et rikt planteliv til Asias største ville elefantbefolkning.

Under oppholdet vårt skal vi blandt annet bo i den sjarmerende havnebyen Galle, som under kolonitiden var den viktigste handelsbyen i Sri Lanka. Med sin gamleby og festningsverk så har Galle fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Byen er preget av et rikt kunstnermiljø, som i stor grad har påvirket byen. Her kan man finne små og fargerike kafeer, markeder og små butikker med håndlagde suvenirer.

Yoga og trening på reisen

Ann-Christin vil undervise i dynamisk vinyasa/asthanga yoga samt Yin yoga mens Bente vil undervise i rolig Mediyoga. I tillegg kommer vi til å ha noen effektive 30 minutters økter med puls og styrke etterfulgt av stretch for de som ønsker det. Du trenger ingen forkunnskap om yoga eller andre treningsformer, vi tilpasser til alle. Du velger selv hva du ønsker å delta på. Ann-Christin og Bente er begge lidenskapelig opptatte av å jobbe med hele mennesket for å finne balansen i livet. Vi ønsker at du skal få ny kunnskap om deg selv, kroppen din og hvordan du kan finne det som er sunn livsstil for deg.

Det blir en fin balanse mellom aktivitet og hvile, og det blir tilstrekkelig med egentid du selv kan disponere som du ønsker. Rammene for reisen er at alle som reiser skal føle seg trygge og ivaretatt samt at vi skal ha det gøy sammen.

Reisen passer for deg som

 • Vil oppleve sol, varme og sand mellom tærne i november
 • Vil oppleve en ny kultur, vennlige mennesker og spennende omgivelser
 • Ønsker avkobling og fokus på deg selv i en hektisk hverdag
 • Er nysgjerrig på yoga eller vil videreutvikle din egen praksis
 • Liker å reise i mindre grupper ( vi blir maks 16 personer)
 • Har et åpent sinn, er vennlig og inkluderende og ikke tar ting så høytidelig

Våre ledere, Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen

Ann-Christin Hansen har bred utdanning i ernæring, coaching, kommunikasjon og pedagogikk. Erfaring fra legemiddelbransjen og treningsbransjen. Jobber nå som foredragsholder og coach i privat- og bedriftsmarkedet. Foreleser om kosthold, kommunikasjon og selvledelse. Hun har utviklet EQU konseptet og matproduktene som er ett resultat av at hun selv har opplevd utfordringer med helsa.
Ann-Christin har en ekstra lidenskap for maten og mennesket!

Bente Kristensen er NLP-coach, helsecoach, mindfulness-instruktør, Mediyoga-instruktør samt Mediyoga stress og utbrent coach. I tillegg har hun 8 års universitetsutdanning innen internasjonale forhold, PR og kommunikasjon. Bente driver firmaet Livsendring, og tilbyr coaching, mental trening og kurs. Hun jobber også som coach og kursholder på Idrettens Helsesenter. Bente elsker å reise, og hun brenner for å dele sin passion med flere mennesker.

Håper du har lyst til å bli med oss. Vi gleder oss enormt!

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1: 

Avreise fra Oslo, Gardermoen 

Dag 2:

Ankomst Colombo  og ut på kultur-tur. Besøk ved Millennium Elephant Foundation, med elefantsafari til fots. 

Dag 3:

Frokost
Bestige Sigiriya. En klatretur opp 1200 trapper på mellom 1,5 til 3 timer.
Besøk ved den nasjonale krydderhagen i Matale.
Ankomst Kandy. Stopeper innom et utsiktspunkt for å nyte utsikt over hele byen. 
Guidet gåtur gjennom byen. Her kan man se de kjente handlegatene, den gamle jernbanestasjonen og edelstensmuseumet. 
Besøke det hellige tempelet Sri Dalada Maligwa. 
Kulturellt show fra tradisjonelle Sri Lankiske dansere.
Middag

Dag 4:

Frokost
Unik togtur som tar oss gjennom frodig natur fra Kandy til Ella station, en liten landsby omringet av høye fjell og en utsikt som kan slå pusten ut av deg.  Togturen tar rundt 6 timer.
Ankomst Ella.
Guidet tur i byen 
Tur til Ella Gap hvor man kan se hele veien ned til havet på klare dager, og besøke Adam's peek.

Dag 5:

Frokost
Besøke en teplantasje, hvor noe av verdens beste te blir laget. Her vil man få lov til å være med på plukking av teblader, før man besøker fabrikken, hvor en ansatt vil forklare prosessen med fermentering, rulling, tørking, skjæring, sikting og sortering av te.
Ankomst havnebyen Galle 
Besøke fortet og gamlebyen  
Avreise til yogavillaen
Ankomst Yogavillaen

Dag 6-11:

Her bor vi i yogavillaen vår, hvor vi har fullpensjon inkludert og har daglige Yogaøkter.
En av dagene skal vi også ha et privat matkurs med tradisjonell Sri Lankisk mat i villaen. 
På vei til flyplassen på avreisedagen vil det være mulighet for å stoppe innom Colombo for sightseeing og shooping om det er ønskelig.

Dag 12:

Ankomst Oslo, Gardermoen

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
31/10Oslo GardermoenSri Lanka - Yoga og kulturreise med norske ledere
Leder: Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen
Mer enn 429 950,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo