Skip to main content

Sri Lanka - Yoga og kulturreise med norske ledere

Dato: 31 oktober - 12 november 2020

Velkommen til Sri Lanka, også kalt lykkens øy

Sri Lanka - den dråpeformede øya i det varmblå Indiske hav - rett nord for ekvator. På denne tidligere britiske kronkolonien, som frem til 1972 het Ceylon, finner man fremdeles dype spor etter mange tusen år som en av de viktigste havnene på sjøveien mellom Europa og Asia. Av den grunn har øya i dag mange ulike religioner, etnisk arv og språk. Sri Lanka har mye å by på, med sine milelange strender, grønne trær og planter, og smakfull curry med ferske krydderurter, vil du bli bergtatt av dette landet. Vi skal oppleve landets kultur før vi avslutter med en hel uke med yoga i vår private villa - bli med!

Om reisen og innhold

Vi starter med 4 dagers rundreise og får med oss spennede kultur og natur. Ut på tur med elefanter, togreise, og ikke minst klatre til topps på Sigiriya, en magisk stein som ligger midt ute i jungelen og stiger 200 meter til værs. Vi vil også besøke den nasjonale krydderhagen i Matale, hvor vi vil få en omvisning over de tradisjonelle Sri Lankiske krydderplantene som dyrkes her. Vi vil besøke det som en gang var den gamle hovedstaden på Sri Lanka, byen Kandy. Her vil vi få en guidet tur gjennom byen, hvor man kan se den gamle jernbanestasjonen, edelstenmuseet og se tradisjonelle Sri Lankiske dansere fra Kandyan Arts & Cultural Centre fremføre et flott show for oss.

På slutten av vår fire dagers rundreise vil vi besøke Galle, en havneby i den sørlige provinsen på Sri Lanka. Her vil vi besøke fortet og gamlebyen. På vei til Galle skal vi også besøke en teplantasje, hvor noe av verdens beste te blir laget. Her kan du være med på plukking av teblader før man besøker selve fabrikken, og her vil de ansatte forklare prosessen med fermentering, rulling, tørking, skjæring, sikting og sortering av te.

Etter rundreisen drar vi til Yogavillaen vår, hvor vi skal bo i en hel uke og nyte livet. Her vil det være daglig yogaøkter og andre aktiviteter. Det vil også bli nok av egentid de ulike dagene til å utforske nærligende områder. Og masser av tid til sol og salte bad = ferie!

Her bor vi

De første 3 nettene vi er på rundreise bor vi på ulike hoteller før vi kommer til Galle hvor vi skal oppholde oss samme sted den neste uka. Her bor vi i en sjarmerende villa i kolonistil like ved stranden. Stedet har en egen shala hvor vi skal praktisere vår yoga og mindfulness. Det ayurvediske preget, den sunne maten, atmosfæren oog også massasjen du kan unne deg her vil deg innblikk i hva en helhetlig og balansert livsstil kan være. Du kan sitte på balkonen og iaktta bølgene som ruller innover stranden, stjernehimmelen, landsbylivet eller de gamle togene som passerer forbi. Du kan krølle deg sammen og lese en bok i en hengekøye i skyggen av et tre eller ta deg dukkert i svømmebassenget eller i sjøen.

Vi får en veldig autentisk opplevelse av Sri Lanka ved å bo her med hva det innebærer av lyder og andre sanseinntrykk. Det er et par hunder, en katt og en ku som bor sammen med oss og det gjøre eieren av villaen også. Eieren er svært behjelpelig med å arrangere transport, turer og alt annet vi trenger hjelp med. Han blir gjerne med på utflukter og låner bort bil med sjåfør ved behov.

Vi disponerer hele denne villaen med 10 rom. Det er rom med god plass til to separate senger og 2 rom som kan benyttes til singelbruk, det ene av disse har eget bad, men utenfor rommet Rommene er av varierende størrelse og standard men alle med sin sjarm, men for å gjøre det mest rettferdig vil de som bestiller først få de største rommene. Alle rom har myggnetting og vifter.

Høydepunkt

 • Vennlige lokale venner
 • Unike kulturoppelvelser
 • Yogaøkter og annen trening
 • Havet - det fristende havet med alle utflukter og opplevelser
 • Hvite strender
 • Tropisk klima
 • To reiseledere i tillegg til lokale guider

Om Sri Lanka

Sri Lanka har et meget variert landskap, med fjellet Pidurutalagala ragende 2.524 meter opp i drivende skyer. I åsryggene nedenfor finner man irrgrønne te-plantasjer som gradvis avløses av jungel og kokospalmer, spektakulære fossefall, elver og innsjøer, for til slutt å ende i solvarme sandstrender. Et habitat som skapt for eksotiske dyr og fugler, for ikke å glemme det havet kan by på. Øya er kort sagt et paradis for reisende!

I dette miljøet finner vi en rekke severdigheter. Mest kjent er kanskje fjellfestning Sigiriya, som vi skal bestige, freskene i fjellhulen, enorme buddha statuer, te-plantasjer, elefantbarnehager og mye annet. Sri Lanka kan også by på en av verdens høyeste tettheter av biologisk mangfold, med insekter, dyr og et rikt planteliv til Asias største ville elefantbefolkning.

Under oppholdet vårt skal vi blandt annet bo i nærheten av den sjarmerende havnebyen Galle, som under kolonitiden var den viktigste handelsbyen i Sri Lanka. Med sin gamleby og festningsverk så har Galle fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Byen er preget av et rikt kunstnermiljø, som i stor grad har påvirket byen. Her kan man finne små og fargerike kafeer, markeder og små butikker med håndlagde suvenirer.

Yoga og trening på reisen

Ann-Christin vil undervise i dynamisk vinyasa/asthanga yoga samt Yin yoga, mens Bente vil undervise i rolig Mediyoga. I tillegg kommer vi til å ha noen effektive 30 minutters økter med puls og styrke etterfulgt av stretch for de som ønsker det. Du trenger ingen forkunnskap om yoga eller andre treningsformer, vi tilpasser til alle. Du velger selv hva du ønsker å delta på. Ann-Christin og Bente er begge lidenskapelig opptatte av å jobbe med hele mennesket for å finne balansen i livet. Vi ønsker at du skal få ny kunnskap om deg selv, kroppen din og hvordan du kan finne det som er sunn livsstil for deg.

Det blir en fin balanse mellom aktivitet og hvile, og det blir tilstrekkelig med egentid du selv kan disponere som du ønsker. Rammene for reisen er at alle som reiser skal føle seg trygge og ivaretatt samt at vi skal ha det gøy sammen.

Reisen passer for deg som

 • Vil oppleve sol, varme og sand mellom tærne i november
 • Vil oppleve en ny kultur, vennlige mennesker og spennende omgivelser
 • Ønsker avkobling og fokus på deg selv i en hektisk hverdag
 • Er nysgjerrig på yoga eller vil videreutvikle din egen praksis
 • Liker å reise i mindre grupper ( vi blir maks 18 personer)
 • Har et åpent sinn, er vennlig og inkluderende og ikke tar ting så høytidelig

Våre ledere, Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen

Ann-Christin Hansen har bred utdanning i ernæring, coaching, kommunikasjon og pedagogikk. Erfaring fra legemiddelbransjen og treningsbransjen. Hun jobber nå som foredragsholder og coach i privat- og bedriftsmarkedet, samt er foreleser om kosthold, kommunikasjon og selvledelse. Ann- Christin har utviklet EQU konseptet og matproduktene som er ett resultat av at hun selv har opplevd utfordringer med helsen. Ann-Christin har en ekstra lidenskap for maten og mennesket!

Bente Kristensen er NLP-coach, helsecoach, mindfulness-instruktør, Mediyoga-instruktør samt Mediyoga stress og utbrent coach. I tillegg har hun 8 års universitetsutdanning innen internasjonale forhold, PR og kommunikasjon. Bente driver firmaet Livsendring, og tilbyr coaching, mental trening og kurs. Bente elsker å reise, og hun brenner for å dele sin lidenskap med flere mennesker.

Håper du har lyst til å bli med oss. Vi gleder oss enormt!

Din leder: Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen

Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen - Ann-Christin Hansen har bred utdanning i ernæring, coaching, kommunikasjon og pedagogikk. Erfaring fra legemiddelbransjen og treningsbransjen. Jobber nå som foredragsholder og...

Pris: 29 950,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo - Colombo med flybytte 1 gang
 • Bagasje og mat ombord
 • 3 netter i delt hotellrom på rundreisen
 • Alt inkludert som nevnt i programmet med entreer/guider
 • 7 netter i delt dobbeltrom i privat villa med egen kokk
 • Frokost og middag daglig
 • Daglige yoga- og treningsøkter ved villaen
 • Foredrag og motivasjon
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 13
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1: 

Avreise fra Oslo, Gardermoen med mellomlanding og flybytte i Doha. Ankomst morningen etter. 

Dag 2:

Ankomst Colombo  og start på vår flotte reise på Sri Lanka. Denne første dagen besøker vi Millennium Elephant Foundation, og får en utrolig elefantsafari til fots. 
Her får vi også være med å mate, bade og dusje elefantene. Dette er en spesiell tur hvor vi virkelig kommer på nært hold med disse utrolige dyrene. 
Vi sjekker inn på et hotell i Dumbulla. 

Dag 3:

Frokost. Denne dagen skal vi bestige Sigiriya, en klatretur med ca 1200 trapper. Turen tar mellom 1,5 til 3 timer. Vel fremme blir premiert med en fantastisk utsikt. 
Denne dagen reiser vi også til Kandy. Hvor vi stopper innom krydderhagen i Matale og ved et utsiktspunkt for å nyte utsikt over hele byen. 
I Kandy får vi en guidet gåtur gjennom byen. Her kan man se de kjente handlegatene, den gamle jernbanestasjonen og edelstensmuseet, vi får også besøke det hellige tempelet Sri Dalada Maligwa. På kvelden får vi et kulturellt show fra tradisjonelle Sri Lankiske dansere.
Vi avslutter dagen med en herlig middag. Vi bor på  hotell i Kandy.

Dag 4:

Frokost. På denne dagen skal vi på en unik togtur som tar oss gjennom frodig natur fra Kandy til Ella, en liten landsby omringet av høye fjell og en utsikt som kan slå pusten ut av deg.  Togturen tar rundt 6 timer. Ved ankomst Ella får vi en guidet tur rundt i byen og vi tar turen til Ella Gap hvor man kan se hele veien ned til havet på klare dager, i tillegg legger vi til et besøk på lille Adam's peek.
Vi overnatter på hotell i Ella. 

Dag 5:

Frokost. På den 5 dagen skal vi besøke en teplantasje, hvor noe av verdens beste te blir laget. Her vil vi få lov til å være med på plukking av teblader, før vi besøker fabrikken, hvor en ansatt vil forklare prosessen med fermentering, rulling, tørking, skjæring, sikting og sortering av te. Vi tar videre turen til havnebyen Galle. Her er det lagt opp til et bespøk på fortet og gamlebyen før vi reiser videre til vår villa for resten av oppholdet. 

Dag 6-12:

Vi våkner i vår sjarmerende villa. Her har vi halvpensjon inkludert og det er lagt opp til daglige yogaøkter med Bente og Ann Christin.
En av dagene får vi også ha en privat matkurs med tradisjonell Sri Lankisk mat i villaen.  Her skal vi bare nyte tilværelsen, og det er lagt opp til mye egentid. 
På den siste dagen sjekker vi ut og nyter dagen på egenhånd før vi begir oss til flyplassen

Dag 13:

Ankomst Oslo, Gardermoen dag.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Oktober 2020

31/10Oslo GardermoenSri Lanka - Yoga og kulturreise med norske ledere
Leder: Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen
Mer enn 429 950,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo