Skip to main content

Norge, Nordnorge - Vandre- og yogareise til 3 norske perler

Dato: 6.- 12.august 2021

Opplev Tromsø, Sommarøy og Senja med vandring og yoga

Det sies at dette er tre perler som du absolutt "må" oppleve - vi har laget en kombinasjonsreise med daglige vandringer/ opplevelser og i tillegg er det inkludert daglige yogaøkter for dere som vil dette. Veldig fint for kroppen med tøy og bøy etter eller før en deilig fottur. Vi har med oss to ledere fra Jomfrureiser; Bente og Ann-Christin. Ann-Christin er fra området så her har vi med oss helt lommekjente ledere. Bli med og opplev Nord-Norges perler med oss i sommer!

nord norge

Om reisen

Reisen starter i Tromsø. Hit tar du deg selv, vi er gjerne behjelpelig med å ordne din flyreise men det er ikke inkludert i pakken. Vi møtes på vårt hotell i byen; The Edge. Første dagen skal vi blant annet går en tur opp til Fløya hvor vi kan nyte utsikten over denne vakre byen. Kvelden og natten er lys og Tromsø har mange restauranter og ting å oppleve om kvelden med. Neste dag drar vi til Lyngen (bil og båt) for å gå tur til Blåisvannet som får sin blåfarge fra smeltevannet fra Lenangsbreen. Denne breen har blitt mindre med årene, men det er fortsatt noe is igjen. Vannet er kaldt og klart med en intens blåfarge og for de ekstra tøffe er det forfriskende med et bad her. Dette er en vakker oase hvor vi kan slappe av før vi tar turen tilbake til Tromsø.

Etter to dager i Tromsø går turen videre til vakre Sommarøy. Noen sammenligner Sommarøy med Karibien, mens andre sier det er Lofoten i miniatyr. Her er det vakre strender og flotte fjell. Vi fyller dagene med yoga, turer og avslapping. Det er også mulig å leie kajakk for de som ønsker det. Mer om hotellet og Sommerøy lenger ned.

Etter to netter på Sommarøy tar vi ferge til den, for mange, uoppdagede perlen Senja. Senja har øde strender, majestetiske fjell og kan lett beskrives som norsk natur på sitt vakreste. Her skal vi bo i idylliske Hamn omgitt av vakre øyer og fjell. Vi går fjelltur, gjør yoga og nyter vakker natur.

Denne reisen passer for deg som trives i mektig natur og liker å gå i fjell og terreng. Vi har valgt ut fine topper og turer som passer for de fleste. Siden det er dagsturer kan man også velge å "stå over" en dag etter behov. Det blir en del morgenyoga for å tøye og klargjøre fjellmusklene for de som ønsker det.

Treningen de tilbyr under uken er rolig Mediyoga og meditasjon med Bente og Ann-Christin tilbyr Vinyasa/Ashtanga.

Nord Norge

Overnatting på Sommarøy

Et vakrere navn enn Sommarøy kan vel knapt tenkes? Opprinnelsen kommer imidlertid fra den gang folk flest bodde på Hillesøya ved siden av og brukte Sommarøya som sommerbeite for kyrne. Strendene er av rivierakvalitet! Det er mange lune småviker på Sommarøy med langgrunt vann. Vi skal ikke påstå at temperaturen i sjøen er innbydende, men kanskje det er noen tøffinger i blant oss som vil ta seg en dukkert? Langt vanligere er det nok med lange, fine turer på stranda med skjellplukking og utsikt. Noe av det hyggeligste med Sommarøy er møtet med folket. Det bor omlag 400 mennesker bor på Sommarøy. Du møter dem for eksempel i butikken, hvor det er innredet en egen herrekrok, Kaillkråa. Siden det ogå her er damene som handler mest, blir herrene parkert i kaillkråa, hvor de har egne kroker med navn på til kaffekoppene sine. Et par av kjerringene i bygda får også være med. Husflidsutsalget er et annet artig besøk, her kan man kjøpe sjyvotta, votter med en tommel på hver side. Når det begynner å bli skittent og dårlig grep på den ene sida, kan man snu votten og bruke den på andre sida :)

Om Sommarøy Arctic Hotell

En og en halv time fra Tromsø, ytterst i havgapet ligger Sommarøy Arctic Hotell Tromsø. Hotellet er naturlig nok stolte av sin beliggenhet og har ekte nordnorsk sjel. Derfor er det naturlig for dem å servere mat basert på gammel tradisjon med råvarer fra nærområdet. De gleder seg til å gi oss en ekte kystopplevelse. Badenaustet er et populært sted. Her er det vedfyrt badstu og en romslig badestamp. Like utenfor naustdøra ligger havet. Det finnes også en utendørs jacuzzi på en liten holme foran hotellet, der du kan nyte badelivets gleder. Flotte nye og moderne rom, leiligheter og rorbuer.

Hamn hotell i Senja

Hamn i Senja ligger vakkert til på vestkysten av øya Senja. Senja er Norges nest største øy, og ligger i et av de rikeste fiskeområdene i verden. Hamn og de fantastiske omgivelsene både til lands og vanns en av Norges mest attraktive reisedestinasjoner med besøkende fra hele verden. Stedet har vært en sikker havn for fiskere i hundrevis av år, og fra 1880-tallet fremsto det som et aktivt fiskevær med både postkontor, telegraf, butikk og landhandleri. Hamn ble et overnattingssted i 1994, og er i dag en resort med mange opplevelsestilbud. Alle rom har en høy standard med den kvalitet og komfort du forventer fra et moderne hotell.

Senja er også kjent som “et Norge i miniatyr” og kan by på et enestående mangfold av opplevelser i naturen hele året. Her på 69,4 ° nord, som også er nord for polarsirkelen, kan våre besøkende se nordlyset om vinteren og midnattssola om sommeren. Senja bugner av topptur-fjell, vandre- og turterreng av alle vanskelighetsgrader, samt artige og spennende opplevelser på havet.

Slik blir ditt reisefølge

Dette blir en mindre gruppe reise, vi ordner all transport på stedet og alt er inkludert i pakken. VI vil bruke privat biltransport (ikke rutebuss). Våre ledere er med på alt og legger alt til rette for oss.
Alle steder har egne regler som de følger etter regjeringskrav om smittevern, mer info om dette får dere ved ankomst til hvert sted. Du kan velge å dele rom og bad med en annen av våre deltagere eller betale ekstra for eget sov- og baderom.

Våre ledere, Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen

Ann-Christin Hansen har bred utdanning i ernæring, coaching, trening/yoga, kommunikasjon og pedagogikk. Hun har utviklet EQU konseptet og matproduktene som er ett resultat av at hun selv har opplevd utfordringer med helsa og jobber med forelsninger og trening. Ann-Christin har en ekstra lidenskap for maten og mennesket!

Bente Kristensen er NLP-coach, helsecoach, mindfulness-instruktør, Mediyoga-instruktør samt Mediyoga stress og utbrent coach. Bente driver firmaet Livsendring, og tilbyr coaching, mental trening, yoga og kurs. Bente elsker å reise, og hun brenner for å dele sin passion med flere mennesker.

Velkommen!

Din leder: Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen

Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen - På denne reisen har vi to fabelaktige ledere som jobber tett og godt sammen for supre resultater for oss som deltar. Ann-Christin Hansen er utdannet innen ernæring, coaching, k...

Pris: 13 500
Inkludert:
 • Transport og frakting av bagasje mellom overnattingsstedene/ferge
 • Transport til/fra alle turene
 • 6 overnattinger på idylliske steder i Tromsø, Sommarøy og Senja
 • Deilig lokal frokost hver dag
 • Velkomstmiddag i Tromsø
 • Nydelige fjellturer i fantastisk natur
 • Yoga ved majestetiske fjell
 • Liten gruppe med 2 turledere som tar godt vare på gruppen
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Ikke inkludert:
 • Måltider - lunsj og middag
 • Reise tur/retur Tromsø - kan bestilles via Jomfrureise på forespørsel.
Reisedager: 7
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1
Innsjekk på The Edge i Tromsø.
Klokken 15:30 - vi møtes i resepsjonen på The Edge. 

Vi kjører til parkeringsplassen til Fløya/Fjellheisen og går opp Sherpatrappene (1203 trappetrinn) til toppen av Fjellheisen. Her har en fantastisk utsikt over Tromsø. Det er en cafe her hvor en kan kjøpe mat og drikke for de som ønsker det. Alternativt kan en gå videre oppover til Fløya herfra. Dersom en ikke ønsker å gå kan en ta Fjellheisen opp og/eller ned. 

Vi bestiller bord på restaurant på kvelden, for de som ønsker å bli med. 

Dag 2
Morgenyoga før frokost.

Etter morgenyoga og frokost reiser vi til spektakulære Lyngen (vi kjører først i ca. 45 minutter og tar deretter ferge) hvor vi går tur til fantastiske Blåisvannet (ca. 2,5 timer t/retur i relativ flatt men steinete terreng). Blåisvannet får sin blåfarge fra smeltevannet fra Lenangsbreen. Denne breen har blitt mindre med årene, men det er fortsatt noe is igjen. Vannet er kaldt og klart med en intens blåfarge og for de ekstra tøffe er det forfriskende med et bad her – husk i så fall bikini og håndkle.

Vi bestiller bord på restaurant på kvelden for de som ønsker å bli med.

Dag 3
Morgenyoga før frokost.

Etter morgenyoga og frokost kjører vi til Sommarøya (ca. en time fra Tromsø) og bor på Sommarøy Arctic hotell. Før vi kommer til Sommarøya stopper vi og går tur til Ørnfløya. Dette er en kort og enkel tur (under en time t/retur) hvor en virkelig får valuta i form at en fantastisk utsikt over Sommarøya og Hillesøy. Vi spiser matpakkene våre på toppen og nyter utsikten.

 Dagen kan ellers brukes til utforsking av Sommerøya og Hillesøy eller avslapping (forhåpentligvis på stranda).

 Vi bestiller bord på restauranten på hotellet på kvelden for de som ønsker å bli med.

Dag 4
Morgenyoga før frokost.

Etter utendørs morgenyoga og frokost blir det tur til Hillesøytoppen (211 moh). Dette er en liten, men aldeles nydelig topp. Turen begynner med en bratt sti oppover. På den første delen er det satt opp jernstenger med tau imellom. Når vi kommer til toppen får vi en fantastisk utsikt til Sommarøy, Hillesøy og storhavet. Vi går deretter langs ryggen av fjellet og nyter utsikten (veldig fint terreng å gå i). Før vi går ned på sørsiden finner vi et fint sted hvor vi kan spise matpakkene våre. 

Dagen kan ellers brukes til flere turer, leie av kajakk eller avslapping på en av de vakre strendene.

Vi bestiller bord på restauranten på hotellet på kvelden.
 

Dag 5
Morgenyoga før frokost.

Det blir tidlig avreise fra hotellet til fergekaia på Brensholmen. Det tar 10-15 minutter å kjøre. Deretter blir det ferge over til Botnhamn på Senja (ca. 40 minutter). Fra Botnhamn kjører vi til Husfjellet (635 moh). Dette er en av Dronning Sonja sine favoritter på Senja. Husfjellet er et svært tilgjengelig fjell som gir en spektakulær utsikt. Turen tar ca. 3 timer t/retur. Stigningen er jevn og stien tydelig. Det blir etter hvert mer stein, men fjellterrenget er snilt. Den siste biten fra toppen av Husfjellet langs en liten travers og ut til kanten av fjellet, kan for noen oppleves som litt skummel, men utsikten er til gjengjeld spektakulær. 

Når vi er ferdige med fjellturen kjører vi videre til Hamn hvor vi skal bo i to netter. Vi stopper ved flere attraksjoner på veien og det blir mulighet for bading på Ersfjordstranda. 

Vi bestiller bord på restauranten på hotellet på kvelden for de som ønsker å bli med. 
 

Dag 6
Morgenyoga før frokost.

Etter utendørs morgenyoga og frokost tar vi turen opp til Sukkertoppen (456 moh) hvor vi igjen får en nydelig utsikt. Turen tar ca. 3 timer t/retur. Den første delen går i enkelt terreng. Den siste biten opp mot toppen er ganske bratt. Stien går i sikksak oppover fjellsiden og det har blitt satt opp kjetting som man kan benytte seg av i det bratteste området. En kan velge å gå helt til toppen eller bare deler av turen. En har nydelig utsikt selv om en ikke går helt til topps.

Dersom en ikke ønsker å gå fjelltur kan en slappe av på Hamn eller booke fisketur, kajakktur, øytur eller boblebad/badstue gjennom hotellet.

Vi bestiller bord på restauranten på hotellet på kvelden.

Dag 7
Morgenyoga før frokost.
Etter utendørs yoga og frokost kjører vi tilbake til Tromsø. Vi stopper på veien og spiser lunsj. Vi er tilbake i Tromsø ca. klokka 17.

Fint om ingen bestiller fly før tidligst klokka 18.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

August 2021

06/08Norge - Opplev Tromsø, Sommarøy og Senja gjennom vandring og yoga
Leder: Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen
213 500Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo