Skip to main content

Norge, Voss - Løpehelg i fjellet

Den perfekte løpehelgen på høyfjellet i Myrkdalen

Nyhet for i år er en perfekte helge getaway til Voss og nærmer bestemt Myrkdalen med løping i storslått vestlandsnatur og høyfjellsterreng. Det er lagt opp til 3 dager med løpeturer i variert terreng, og kanskje blir det mulighet for deg å utfordre deg selv litt med nye løpeopplevelser?

På flotte Myrkdalen hotell vil du få mulighet til å finne roen og la inntrykkene senke seg etter noen timer med løping i fjellet. Og her vil vi bli vartet opp av fantastisk mat laget av lokale råvarer, som er basert på årstider og omgivelsene vi befinner oss i! Bli med og oppdag disse fantastiske omgivelsene med joggesko på beina!

Høydepunkt

 • Daglig løpetur i storslåtte naturomgivelser
 • Mulighet for å utforske lokalområdet ved Myrkdalen hotell i egne omgivelser
 • Mulighet for å utfordre deg selv litt
 • Gastronomiske opplevelser
 • Ro og velvære

Løping i høyfjellsterreng

Det er lagt opp til flere dager med løping i fjellet. Flere dager, ulike ruter, mange deilige timer og flere høydemeter.
Her skal vi virkelig få frem mestrings- og frihetsfølelsen. For tenk så deilig å løpe rundt i fjellet og ikke på asfalten hjemme i byen.
Vi løper på stier og grusveier, fra lett kupert terreng til krevende partier og steinete veier. Blant elver, fosser og fjell med nydelig utsikt på alle kanter.

Se programmet for mer informasjon

Vårt hotell under oppholdet i Myrkdalen

I hjertet av fjord Norge finner du moderne Myrkdalen Hotell, ca 30 km fra Voss. I vakker natur byr stedet på spektakulære opplevelser og måltider med lokale råvarer.

Hotellet har høy fokus på lokale og økologiske råvarer for en god matopplevelse til alle måltider på hotellet. Kjøkkenet tilpasser eventuelle matønsker deg for en best mulig gastronomisk opplevelse. I tillegg har hotellets lokaler store vinduer slik at man kan ta inn over seg den flotte, storslåtte naturen som ligger rett utenfor dørene.

På hotellet finner du flere barer og restauranter om du ønsker å ta en deilig lunsj på hotellet.
Alle rom er innredet i fine fargetoner og lekre detaljer. Rommene har TV, eget bad med dusj, og gratis Wifi. Parkering er selvfølgelig også gratis for alle boende.

Vi har inkludert frokost og middag på hotellet. Vi spiser felles middag og maten smaker som omgivelsene, vilt og rent - med innslag av noen friske overraskelser!

Fjellandsbyen Myrkdal byr på det meste

Myrkdalen tilbyr også mange flotte muligheter i området. Så mellom løpeturene er man fritt til å velge å ta seg en fjelltur, eller kanskje det har vært lenge i tankene på å prøve seg på litt ekstremsport? Da er man vertfall kommet til riktig sted for her tilbys det både aktiviteter som fallskjermhopping, rafting, buldring og klatring til noe roligere aktiviteter som padling og kulturvandring.

Med kort vei til Voss sentrum har du også mulighet til å kombinere løpehelgen med cafe og kulturliv. Eller hva med et besøk på egenhånd til Hangurstoppen (820 meter over havet), hvor Voss’ største restaurant og en himmelsk utsikt venter. For dere som ønsker å utnytte helgen kan vi anbefale den nydelige nasjonale turistvegen forbi Gaularfjellet eller bygden Flåm og Aurlandsdalen/ Stegastein utsiktspunkt er ca 1 – 2 timers kjøretur for deg som er eventyrlysten og ønsker å se mer rundt dette flotte naturområder i nærheten av Myrkdalen.

Du kan lese mer om hotellet her; Myrkdalen Hotel

Status:
Fullt

Søk reise

Program løpehelg

Program for løpehelg 

Torsdag ettermiddag:

"Meet and Greet" i konferanserom på hotellet med presentasjon av guider og program for helgen
Transport inn til "Holo" (10 minutter fra Myrkdalen Hotell). Turen går opp til Vetle Grungavatnet, omkring 200 høydemeter. Herifra springer vi i lett kupert terreng inn til stølen Vetlegrungen. Denne turen er ca 4,4 kilometer lang og vi regner med ca 2,5 timer tur/retur med noen pauser underveis. Vi benytter denne turen til å bli kjent, finne flyten i typisk vestlandsterreng og få en omvisning i den flotte naturen i området her.

Fredag: "Myrkdalen Rundt"

Transport opp på Vikafjellet (20 minutt fra Myrkdalen Hotel). Turen starter på 877 moh og går gjennom Sendedalen via Kringlavatnet, opp til Svortetjørni og ned igjen via Mørkvestølen, Storhaugen og tilbake til Myrkdalen Hotel. Dette er en kupert løpetur i flott høyfjellsterreng med god utsikt på toppen av Svortetjørni. Turen er ca 15 km lang og varierer mellom enkel sti til litt mer krevende og steinete partipå vei ned igjen, før en avslutter med enkel skogsvei/grusvei. Estimert tid på turen er 3-4 timer.

Lørdag "Aurlandsdalen ned"

Transport til Østerbø (1,5 time fra Myrkdalen Hotel). Løpetur ned Aurlandsdalen i vill og vakker natur. Turen er ca 15 km lang, starter flatt, og går deretter gradvis nedover mot Vassbygdi. Elv, fosser og fjell kjennetegner denne turen. I tillegg vil en få utsikt ned mot fjorden. Stien er fin og artig å løpe på, med noen få kryss der man bør roe ned tempoet. Turen passer alle nivå og tar ca 3 timer med litt fotostopp og pauser underveis. Vi legger til en liten stopp ved fjorden i Aurland før vi returnerer til Myrkdalen.

Vi gjør oppmerksom på at endringer i program og turer kan forekomme, og at vi legger opp til god plan B på alle turer. Dette gjelder jo i hovedsak på grunn av vær og vind.

Utstyr du vil trenge

 • Løpesko terreng. Sørg for at disse er godt prøvd noen turer før du kommer til Myrkdalen
 • Løpesekk
 • Ullundertøy
 • Lue/handsker
 • Lett vindtett jakke 
 • Solbriller
 • Energibar eller annen høgkarbo til hver tur
 • Enkelt førstehjelpsutstyr inkludert gnagsårplaster

 

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo