Skip to main content

Nord-Makedonia - Vandring og vinsmaking på fjellet

Dato: 15 - 22 februar 2020
Pris: 14 990,-
Inkludert:
 • Direktefly t/r
 • Transfer
 • 7 netter i delt rom inkl frokost
 • 3 vinsmakinger inkl middag (Popova Kula Winery, Stobi Winery og Tikves Winery)
 • 1 vinsmaking
 • 2 matpakke-lunsjer
 • Aktiviteter i forhold til program
 • All lokal transport i henhold til program
 • Lokale guider
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
  Reisedager: 8
  Bestill reise

  Vi drar til Nord-Makedonia på en herlig vinterferie med vandring og vinsmaking.

  Og du kan bli med! Vi tilbyr deg deg nå en skikkelig hyggetur med vandring og vinsmaking i flotte omgivelser i de Nord-Makedonske fjell. Vin fra Nord-Makedonia er kanskje ukjent for deg, men visste du at i disse traktene har det vært produsert vin i over 40 århundre? Du får nå mulighet til å vandre litt utenom allfarvei og lære masse, ikke bare om vin, men også om dette landet i Balkan, dets historie, kultur og ikke minst om de vennlige og imøtekommende menneskene som lever her. Bli med oss på en spennende ferie med vin og vandring!

  Høydepunkt

  • Oppleve Nord-Makedonia og folkets gjestfrihet
  • Fantastisk landskap og omgivelser
  • Historie og kultur som strekker seg langt tilbake
  • Vandringsturer
  • Sjarmerende vingårder
  • Nye matopplevelser
  • Avkobling før en hektisk tid
  • Sosialt samvær og nye bekjentskaper
  • Lokal guide
  • UNESCO byen Ohrid

  Nord-Makedonia

  I Nord-Makedonia har vintradisjonene eksistert i flere århundrer.

  Helt siden Romerriket har Nord-Makedonia produsert vin av høy kvalitet og hardtarbeidende vinbønder og helt frem til dags dato har dette vært med å prege landets vinhistorie. Med sitt varme klima og over 260 soldager i året, er Nord-Makedonia et idellt område for vindyrking. Og ikke minst er det en perfekt destinasjon om du vil oppleve et ekte Balkaneventyr.

  Nord_Makedonia, vinsmaking

  Selv i midten av februar er det gode muligheter for å nyte strålende solskinn mens vi vandrer i de lavtliggende områdene. Etter formiddagens vandringer kan vi nyte en avslappende ettermiddag eller kveld på en av de mange vingårdene. Bare i Makedonia finnes det 77 vingårder og på denn turen skal vi besøke noen av de som regnes som landets beste.

  nord-makedonia, hotell, slott

  Vandringsnivået

  Vandringen er klassifisert som enkel til medium og passer for deg som har gått litt i fjellet fra før og er i grei turform.

  Tips og råd for reisen

  Det anbefales gode og høye fjellstøvler. Til dagsturene trenger du en lett dagstursekk, drikkeflaske og gjerne gåstaver.

  Søk reise

  Dag for dag program Nord-Makedonia

  Dag 1:

  Vi ankommer ca kl 12.25 i Pristina.  Vi kjører rett til vårt hotell i Popova Kula i Nord-Makedonia. Kjøreturen tar ca 2,5 timer.

  Dag 2:

  Etter frokost tar vi en liten fottur blant vinrankene i Popova Kula. Her får vi en liten introduksjon til regionen og vingården. Denne regionene er en av de eldste områdene for vindyrking i hele Balkan og vingårdene vises til og med på gamle romerske kart. Vi går ned til landsbyen Demir Kapija hvor vi besøker et lite vinmueseum og får høre om utviklingen av vinproduksjonen de siste århundre.

  Vi spiser lunsj i Demir Kpija. Herfra skal vi kjøre en times tid til vingården Stobi som ligger rett ved byen med samme navn, Stobi. Dette var regionhovedstaden i Nord-Makedonia Salutaris. Byen eksisterte i perioden 197 f.kr til år 518 da den ble ødelagt av et stort jordskjelv.

  Vi får lære om Paionia og den romerske innflytelsen i denne regionen. På vingården får vi en guidet tur for å se hvordan vin lages, fra ferdig drue til drikkeklar vin. Her bruker de de siste teknikkene fra Itallia slik at de utnytter det beste fra duene og opprettholder det karakteristiske ved de særegne druesortene Vranec og Satnushina. VEd siden av å smake på vin, får vi og smake på den lokale osten og skinken.

  Dag 3:  

  Etter frokost skal vi vandre opp til ruinene av den gamle festningen Prosek. Dette er en moderat stigning opp og lett vandring tilbake. Festningen Prosek ligger på toppen av et fjell og utsikten erfra er fantastisk. Vandrigen tar ca timer, akkurat nok til at vi får bygd opp en appetitt til en liten lunsj. Etter lunsjen drar vi tilbkae til hotellet hvor vi kan slappe av litt før vår neste vinsmaking Vi skal spise en deilig 3-retters middag med tilhørende vin i en koselig restaurant i Popova Kula. Restauranten har flott utsikt over områdets vakre vinranker.

  Dag 4:

  Vi spiser frokost før vi stater vandringen i fjellkløften ved Demir Kapija. Vi vandrer forbi den forlatte landsbyen Klisura og turen er i underkant av 10 km. Etter vandringen drar vi tilbake til hotellet. Vi skal se en film om en lokal bilentusiast som samler på gamle biler. Denne fyren har åpnet et museum som vi skal besøke dagen etter.

  På kvelden besøker vi vingården Villa Maria som en gang i tiden tilhørte kona til den jugoslaviske kongen Alexander Karadjordjevic. Den ligger i gåavstand fra Popova Kula og er en vingård i boutiquestil. Her vil vi også få se de eldgamle tønnene som tradisjonelt ble brukt til vinproduksjonen.

  Dag 5:

  Vi sjekker ut av hotellet og fortsetter reise videre til andre vinregioner i Nord-Makedonia. På veien stopper vi innom bilmuseet. Etter ca 1,5 times biltur er vi igjen klare for en liten vandretur. Denne starter ved landsbyen Bojaniciste på omlag 900 moh.Vi skal følge en gammel brosteinsvei til et utsiktpunkt der vi kan se innsjøen Tikves. Turen er enkel, men de siste 15 minuttene skal vi opp  noen høydemetre for åå nå utsiktspunktet. Vi spiser medbragt lunsj og nyter utsikten over innsjøen. Vi går tilbake og blir transportert videre til dagens vingård der vi skal smake mer utsøkt vin. Tikves har vunnet flere priser for sin vin og er den mest prisvinnende vingården i sørøst Europa. Derfor har vi satt av hele ettermiddagen til akkurat denne vingården. I hjertet av vingården, hele 8 meter under bakkenivå, i harmoni med gamle eiketønner skal vi nyte en middag i deres eksklusive restaurant. 
  Etter middagen kjører vi til byen Bitola i nasjonalparken Pelister. Her skal vi bo på hotell Molika på 1420 moh.

  Dag 6:

  Vi starter vandringen etter en deilig frokost. Vi går gjennom den vakre barskogen til utsiktspunktet jorgov Kamen på 1747 moh. Vi går en rundtur som ender opp igjen ved hotellet. Turen er ca 8,5 km lang med en høydedifferanse på 330 meter. Vi spiser medbrakt lunsj.
  På ettermiddagen kjører vi til landsbyen Dihovo der vi skal få smake på den lokale honningen. Vi skal også spise middag her hos en lokal familie.

  Alternativ: Man kan gå hele veien ned til Dihovo. Det er 920 høydemetre ned (i stedet for 330 meter). Turen går gjennom vakker skog.

  Etter middag kjører vi til UNESCO-byen Ohrid hvor vi kal tilbringe de 2 siste kveldene.

  Dag 7:

  Vi skal utforske den koselige byen Ohrid. De typiske makedonske restaurantene ligger på rad og rekke langs den brosteinsbelagte gaten gjennom byen. Vår lokale guide skal fortelle oss om miksen av de mange tidsepokene byen er preget av. 
  På kvelden blir det igjen vinsmaking og middag der vi skal bli kjent med 4 forskjellige makedonske viner.

  Dag 8:

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet. Vi besøker en lokal filigran- og perlebutikk i Ohrid før vi kjører videre til Skopje, hovedstaden i Nord-Makedonia. Kjøreturen er 3,5 timer, men vi tar en stopp underveis.
  Rett utenfor Skopje besøker vi den gamle jaktlodgen Kamnik, som også er en flott vingård. Her skal vi få vår siste vinsmaking der vi skal smake på flere Premium-viner med tilhørende kanapeer. I restauranten har vi en avskjedsmiddag før vi må sette oss på bussen til Pristina for å rekke vårt kveldsfly tilbake til Oslo.

  Avgang fra Pristina: kl 16.30

  Med forbehold om endringer i programmet 

  Kart

  Avreisedato og pris

  AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
  15/02Oslo Gardermoen Nord Makedonia, Vandring og vinsmakingMer enn 814 990,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo