Skip to main content

Portugal, Azorene - Eksotisk, vill og vakker vandring

Status:
Fullt

Eksotisk, vill og vakker vandring

Langt ute i Atlanterhavet ligger Azorene. Øygruppen består av ni frodige, grønne øyer, fantastisk vakker natur, vennlig lokalbefolkning, og et svært behagelig subtropisk klima. Øyene er opprinnelig vulkanske, hvilket har gitt øyene en fantastisk skjønnhet med gamle kratre, glitrende blå sjøer, sorte klipper, grønne daler, fjell og varme kilder.
På Sao Miguel finner vi Europas eneste te-plantasje, og i tillegg dyrkes det druer, ananas, appelsiner og tobakk. I Furnasdalen ligger øyas spennende botaniske hage, med varme svovelholdige kilder, som sies å ha en helsebringende effekt.
Azorene er en populær vandredestinasjon, og det finnes et godt merket løypenett på alle øyene. Andre populære turistaktiviteter er sportsfiske, dykking, delfin- og hvalsafari, sykling og seiling.

Azorene Vandring

Porte Delgada - Sao Miguel

Vi skal bo i Ponta Delgada på hovedøya Sao Miguel. Ponta Delgada er den største byen på Azorene, og fungerer som hovedstad for øygruppen. Byen er stille og rolig med en historisk gamleby, sjarmerende små restauranter, hyggelige butikker og en lang havnepromenade.

HØYDEPUNKTER

  • Vill og vakker natur
  • Flotte vandreturer
  • Termalske bad og varme kilder
  • Te-plantasje og botanisk hage
  • Spennende vulkankratere
  • Et «hav» av blomster
  • Deilig kortreist mat og vin

Azorene

Reisen passer for

Denne reisen passer for alle som liker vandreturer i vakker natur. Du må være i normalt god form, kunne gå dagsetapper på inntil 15 kilometer, og kunne klare korte opp og nedstigninger. Vandringsnivå er lett og middels. På vandreturene holder vi gruppen samlet i jevnt tempo, avbrutt av små stopp for fotografering, korte pauser og et lengre stopp for lunsj.
NB! Været skifter fort på Azorene. Vi tilpasser programmet til lokale værforhold.

Hotel Ponta Delgada

4 stjernes hotel i Ponta Delgada

Vi skal bo på Hotel do Colegio 4* som ligger midt i gamlebyen i Ponta Delgada. Boutique hotellet ligger i en historisk bygning, tidligere brukt som musikkskole. Hotellet ble pusset opp for et par år siden, og har hyggelige rom med moderne design, basseng, badstu, og wifi / TV på rommet. Restauranten Cantina do Colégio er kjent for sin spennende og nyskapende meny, hvor kortreist tradisjonelle råvarer og historien bak hver enkelt rett er i fokus.

Om vår leder

Signe Rosland Jensen arbeider som økonomileder ved Risøy Folkehøyskole. Hun er utdannet innen reiseliv fra høyskolen på Lillehammer, men har først de senere årene begynt å jobbe i bransjen. I 2014 startet hun et lite «hobby»-reisebyrå, hvor hun lager dykketurer for skolen, og sender venner og bekjente på ferier i alle himmelretninger. Selv elsker hun å reise, og det har blitt mange turer til masse forskjellige destinasjoner de siste årene. En av hennes store lidenskaper er vandreturer til forskjellige steder i Europa, og hun prøver minst én ny destinasjon hvert år.

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1. Oslo – Sao Miguel og transfer til hotellet i Ponta Delgada
Vi flyr fra Gardermoen med TAP Portugal via Lisboa til Sao Miguel. Ankomst Ponta Delgada på kvelden, og videre til hotellet bare 15 minutter unna. Etter innsjekk møtes vi til et informasjonsmøte. Etter en lang reise og to timers tidsforskjell, er det greit å ta en tidlig kveld og legge oss til «lading» før neste dags flotte vandretur.

Dag 2. Vandreturer ved Caldeira Sete Cidades totalt ca 15 km
Etter en god frokost, kjører vi opp til Caldeira Sete Cidades, et av Azorenes mest kjente vulkankratere. Vi starter vandreturen ved Mata do Canário og følger kraterkanten halvveis rundt, før vi går ned til den lille landsbyen Sete Cidades, ca 12 km. Etter lunsj kjører vi til utsiktspunktet Vista do Rei, og deretter går vi ut til utsiktspunktet Miradouro da Grota do Inferno, ca 3 km. Her får vi panoramautsikt over den grønne innsjøen Lagoa Verde og den blå innsjøen Lagoa Azul. Felles middag på hotellet om kvelden (inkludert). 

Dag 3. Varme kilder, te-plantasje og termalske bad totalt ca 11 km
Denne dagen starter vi med et besøk i Porto Formosa, Europas eneste te-plantasje. Plantasjen ligger vakkert til på nordsiden av øya, og det er tilrettelagt for en flott vandretur på ca 5 km i og rundt plantasjen. Vi fortsetter til Furnas dalen og stopper først ved de varme kildene. Restaurantene i Furnas koker sin tradisjonelle kjøttrett Cozido i store gryter som senkes ned i hull i bakken. Kildene ligger ved innsjøen Logoa da Furnas, som vi skal gå rundt (ca 6 km) før vi besøker Parque Terra Nostra. Her kan vi bade i parkens mineralrike termalske basseng, som er kjent for sin helsebringende effekt – og gulfargen alle får på hud og tøy. Vi gjør dette på slutten av dagen, slik at vi kan reise direkte tilbake til hotellet for en dusj. Felles middag på hotellet om kvelden (inkludert). 

Dag 4. Havbad og kystvandring fra Rabo de Peixe til Capelas ca 11 km
Dagens vandretur starter ved kirken i den lille fiskerlandsbyen Rabo de Peixe. Stien går langs klippekanten, og vi får se hvordan havet graver seg innover i klippene. Mange hus er fraflyttet og murt igjen. Det er et ganske fattigslig område, men heldigvis har mydighetene tatt ansvar, og sørger for at familiene får nye hus på sikker grunn. Vi avslutter turen ved havbadet i Capelas. Hvis været er bra, tar vi oss tid til en liten svømmetur før vi kjører tilbake til Ponta Delgada. Reiseleder organiserer felles middag om kvelden (ikke inkludert)

Dag 5. Ponta Delgada med mulighet for shopping, hvalsafari, spa og egentid
Etter flere dager med mye program og mange kilometer vandring, er det godt med en dag til egentid. Det er mange små hyggelige butikker i Ponta Delgada, og prisnivået er behagelig. Kanskje noen har lyst til å forsøke hvalsafari, eller rett og slett bare slappe av på hotellet. Spabehandlinger kan bestilles på flere av de store hotellene i byen. Reiseleder setter opp en ekstra vandretur for de som ønsker det. På kvelden møtes vi til felles middag på en av byens «lokale» restauranter (ikke inkludert).

Dag 6. Faial da Terra til Salto do Prego ca 5 km
I dag utforsker vi den østre delen av Sao Miguel. Vi starter i den lille byen Faial da Terre, og følger dalen og elva dypt innover i regnskogen. Etter noen kilometer kommer vi til et avsidesliggende og vakkert vannfall, hvor det er mulig å bade i det krystallklare vannet. På vei tilbake går vi forbi den forlatte landsbyen Aldeia do Sanguinho. Turen fortsetter i minibuss rundt østkysten, og vi gjør flere stopp underveis for å se og fotografere den spektakulære utsikten. Er det finvær, kan vi skimte øya Santa Maria i det fjerne. Før vi drar tilbake til hotellet, stopper vi ved hagen ved Sossego, og i den lille landsbyen Nordeste. Felles middag på hotellet om kvelden (inkludert).

Dag 7. Hjemreise
Det blir grytidlig avreise, så hotellets kjøkken ordner med niste til frokost. Vi flyr med TAP Portugal via Lisboa til Oslo.
Ankomst Oslo 18.30. Takk for nå og vel hjem!
 

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo