Skip to main content

Norge, Lyngør - En Sørlandsperle

Dato: 24.- 27.juni 2021

Vandretur på Sørlandskysten

Bli med på en spennende vandretur i Norges nyeste nasjonalpark. Raet Nasjonalpark ligger på Sørlandet og har ikke et geografisk navn, men navn etter et geologisk fenomen. Raet, endemorenen fra siste istid, ligger i havet utenfor og går i land på Sørlandskysten. Vi tar turen til Lyngør, en eksotisk sørlandsidyll uten veier og biler, med atmosfære fra en svunnen tid og en dramatisk historie. Lyngør er uthavna med hvitmalte skipperhus som er kåret til både Europas best bevarte tettsted, og til en av Europas ti beste øyer å besøke. Sandøya er den andre øya vi skal besøke denne helgen. Øya er bilfri, med smale hyggelige grusveier, godt egnet for trillebårer, sykler og traller. I tillegg til veien, går det stier på kryss og tvers, slik at vi kan gå en runde, og få oppleve hvordan omgivelsene skifter, fra knopptang til trollskog. Siste tur denne helga går til utsiktspunktene Langhei og Brenningskjærsheia. På en klar dag kan man se fra Torungene ved Arendal i vest til Jomfruland i øst.

Høydepunkt

 • Vakker skjærgård på Sørlandet
 • Vandreturer på Lyngør og Sandøya
 • Båttur i skjærgården
 • Raet Nasjonalpark
 • Lokalkjent turleder

Hvem passer reisen for

Denne turen passer for alle som liker vandreturer i vakkert naturlandskap. Vandringene er klassifisert lette, men du må være vant til å gå på ujevnt underlag på smale skogsstier og på svaberg ute på øyene. Det blir små korte opp- og nedstigninger på alle turene.

Reisen til Gjeving

Gjeving ligger i Tvedestrand kommune, og er fastlandet på innsiden av det mer kjente øysamfunnet Lyngør. Det er lite offentlig kommunikasjon til Gjeving utenom skolebusser, så den absolutt enkleste måten å komme seg dit på, er med bil. Nærmeste flyplass er Kjevik i Kristiansand, og buss videre til Tvedestrand. Man kan også ta Sørlandsekspressen fra Oslo til Tvedestrand, eller tog til Gjerstad stasjon. Fra Tvedestrand kan vandrings-leder være behjelpelig med videre transport til Gjeving og Lyngørporten Hotell.

Vår overnatting på Sørlandskysten

Vi skal bo på Lyngørporten Hotel på Gjeving. Hotellet ligger helt i vannkanten med flott utsikt over sjøen mot Lyngør. Vi bor i minisuiter med eget soverom. Enkeltrom mot tillegg. Alle enhetene har utsikt mot havet og egen balkong eller terrasse. Frokost serveres på hotellet, en av dagene inviterer også leder Signe til grillparty på sin hytte. Velferden bar er hotellets hyggelige samlingssted om kvelden.

Vår vandringsleder

Signe Rosland Jensen arbeider som økonomileder ved Risøy Folkehøyskole på Gjeving. Hun elsker å reise, og det har blitt mange reiser til forskjellige destinasjoner de siste årene. Gjennom sitt lille reisebyrå og Jomfrureiser arrangerer hun vandreturer til forskjellige steder i Europa, samt opplevelsesreiser til Afrika, Mauritius, Sri Lanka og Maldivene. Denne turen til Lyngør, Sandøya og Gjeving er på hennes egen hjemmebane, og hun gleder seg til å dele sine faste turløyper med mange glade Jomfrudamer.

Din leder: Signe Rosland Jensen

Signe Rosland Jensen arbeider til vanlig som økonomileder ved Risøy Folkehøyskole. Hun er utdannet innen reiseliv fra høyskolen på Lillehammer, men har først de senere årene begynt å jobbe i bransjen. I 2014 startet hun...

Pris: 6 600
Inkludert:
 • 3 netter i delt rom på Lyngørporten Hotell
 • Daglig frokost
 • Grillmiddag hos leder Signe
 • Taxibåt t/r Lyngør
 • Transport t/r Sandøya
 • Vandringsturer i følge program
 • Lokalkjent reiseleder Signe
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
TransportType:Ingen transport
Reisedager: 4
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1. Ankomst hotellet

Ankomst Hotel Lyngørporten ettermiddag. Felles middag (kjøpes og betales på stedet)

Dag 2. Vandretur på Lyngør og i Raet nasjonalpark ca 6 km:

Etter frokost blir vi hentet av taxibåten som skysser oss over fjorden til Lyngør. Vi starter på Holmbrygga og går på de smale hyggelige stiene innimellom bebyggelsen på Holmen og Odden. Turen fortsetter over fjorden til Ytre Lyngør, hvor vi går ut mot Sandbukta hvor Raet nasjonalpark begynner. Vi kommer fort ut på svaberga og det populære friluftsområdet Speken. Etter en liten pause, går vi går tilbake til Sandbukta. Derfra følger vi høydedraget mot sørvest, og kommer etter hvert tilbake til bebyggelsen like ved Vakthusheia. Herfra går vi ned til Seilmakerfruens Kro eller Pers Brygge hvor vi kan sitte på bryggekanten og nyte både mat og god drikke (ikke inkludert). Etter lunsj blir vi hentet av taxibåten som skysser oss tilbake til hotellet. Felles grillmiddag hos Signe.

Dag 3. Vandretur på Sandøya ca 13 km:

I dag skal vi besøke Vestre Sandøya, den største av øyene i Tvedestrands skjærgård. Det er ca 200 fastboende, og i noen korte hektiske sommeruker tidobles innbyggertallet til ca 2000. Båten setter oss i land på Hauketangen, lengst vest på øya. Turen går på hyggelige smale grusveier, med små avstikkere på skogsstier. Vi går til Klåholmen, spiser medbrakt niste på Øytangen, og fortsetter forbi Sandvika til Kilen. Turen avsluttes i Haven, hvor vi blir hentet av taxibåten og kjørt tilbake til hotellet. Felles middag på kvelden om ønske (ikke inkludert)

Dag 4. Vandretur til Langhei og Brenningskjærheia ca 12 km:

Denne dagen går vandreturen på kulturstien mellom Gjeving og Dypvåg. Vi starter fra hotellet og går på smale skogsstier langs sjøen til Normannvik og videre mot Dypvåg. Like før Dypvåg kirka går vi opp Dypvågdalen mot Brenningskjærheia. Der ligger det en liten steinhytte med fin utsikt mot øyene i skjærgården. Etter en liten pause, fortsetter vi mot Langhei og den gamle signal- og vakthytta. Hytta var bemannet under unionsoppløsningen i 1905, gjennom hele 1. verdenskrig, og av tyskerne under 2. verdenskrig. Utsikten er storslått, og på en klar dag kan man se til Jomfruland i øst til Torungen fyr utenfor Arendal i vest. Fra Langhei går turen tilbake via Paddekjenn og Dalehei, før vi kommer ned til gamle Gjeving skole og videre til Lyngørporten. Vi avslutter på ettermiddagen og ønsker alle vel hjem.

Les om kulturstien her: http://www.kulturstien.no/2012/11/gjeving-nn-kystkultur-og-historie-utenom-det-vanlige/

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Juni 2021

24/06Norge, Vandring på Sørlandskysten
Leder: Signe Rosland Jensen
Mer enn 46 600Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo