Skip to main content

Mont Blanc - Fottur i Frankrike, Italia og Sveits

Tour de Mont Blanc

Fotturen «Tour de Mont Blanc» starter i Chamonix i Frankrike, krysser grensen over til Italia, videre over grensen til Sveits og tilbake til Frankrike. Fotturen byr på en unik reise mellom 3 land, høye mektige fjellkjeder og isbreer, ulik flora underveis med uttalige vakre blomster, fossefall og sjarmerende fjellhytter med servering. Nede i dalen møter vi Sør-Europeiske småbyer med butikker og resturanter. Mont Blanc, ofte kalt hvitfjellet, er en av Europas høyeste fjell og ligger i de franske alpene. Mont Blanc topper 4810 moh og fjellkjeden er fordelt på tre land.

Kun en Tour Mont Blanc i 2020 som er fullbooket! Kaisa har satt opp en ny rute fra Chamonix i fjellområdene rundt Mont Blanc 3-8 september 2020. Bosted blir Chamonix og dagsutflukter derifra i fjellparadiset rundt Mont Blanc. Se program september og egen side for påmelding her.

Høydepunkter

• Fottur igjennom 3 land
• Vandring i spennende variert terreng og vakre fjell omgivelser
• Velkomstmiddag i den kjente skibyen Chamonix
• Vi nyter franske, italienske og sveitsiske delikatesser underveis
• Kabeltur opp til Bellevue 1800 moh
• Kabeltur ned fra fjellkjenden 1910 moh
• Først og siste dag på 4 * SPA Hotell i Chamonix- 4 * hotel i Courmayer
• Jacuzzi med panoramautsikt til Mont Blanc

Overnattinger og måltider

Overnattingen varierer fra hotell med høy standard til små sjarmerende vertshus og enklere fjellvertshus. Vi starter og avsluter i luksus, med 4 * hotel med SPA i Chamonix . De dagene vi overnatter på vertshus/fjellseter kan vi ikke garantere eget dobbeltrom men vi vil max bo 3-4 damer sammen på et rom. Her er standaren slik det ofte er på DNT hyttene i Norge og høye krav kan ikke stilles. Her får vi oppreid ren seng og tilgang til felles bad. Ingen luksus, men omgivelsene er fantastiske og vi møter vandrere fra hele verden. I midten av uken når vi er i flotte Italienske byen Courmayer bor vi på 4 * hotell med flott frokostbuffet. Enkeltrom er dessverre ikke mulig på denne reisen.

Kaisa har stort fokus på matopplevelser på sine vandringsreiser. Vi nyter franske, italienske og sveitsiske delikatesser underveis. Det blir mange flotte 3 retters middager på vandringsuken med lokale råvarer, spesielt oster. Frokost er inkludert alle dager, samt at det er mulig å kjøpe med lunchpakke fra de fleste overnattingstedene. Eller kjøpe med seg ferske bakevarer eller noe god turmat fra det lokale supermarkedet.

Din reise- og vandringsleder, Kaisa Hafredal

Kaisa har selv gått opp denne turen på sin testreise sommeren 2017, og det har nå blitt 5 turer dit siden. Tour mont blanc er en magiske fjellopplevelser igjennom alpene i 3 land. Kaisa Hafredal er utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er ­lidenskapelig opptatt av ren næringsrik mat og frisk luft. Hun er også turleder i DNT og driver helsebloggen www.balanseihverdagen.no

Hennes destinasjoner i 2020 er: Kreta, Italia- Amalfi og Piemonte, Mallorca, Mont Blanc, Lofoten og Sør- Afrika. Kaisa har stor fokus på natur og matopplevelser på alle sine vandringreiser.

Kaisa har små vandringsgrupper på sine reiser. En liten eksklusiv gruppe gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene.

Nb! Vi drar bevisst på denne rundreisen med startdag på en ukedag (istedenfor helg) for å unngå stor utfart fra Chamonix/tour mont blanc turstiene. Bagasjen vår blir fraktet hele uken og vi går kun med dagstur sekk. Vi får oppreid seng hele uken og trenger ikke ha med eget ustyr.

// Alle foto er tatt av Kaisa på tidligere vandringsturer.

Vandringsnivå - krevende

Nivå: Krevende.

Terreng: Variert. Fin sti, noe stein. Enkelte partier på vei. Vi krysser bekker og går over snø.

Vandringen er klassifisert som krevende. Turen egner seg for deltakere som er i god form og som er vant med å gå i ulendt fjellterreng. Det kreves at du har erfaring med å gå i kupert og ulendt terreng med stigning. Passer ikke for nybegynnere. Det blir en ukes vandring i spennende terreng, seks vandringsdager med daglig opp- og nedstigning mellom 600 og 1300 høydemeter. Det er viktig at du kan gjennomføre alle etappene. Vi skal gå igjennom 3 land og det er ikke enkelt å stå over en dag. Bagasjen (pakke i tursekk/myk bag) blir fraktet mellom overnattingstedene og vi går kun med dagstursekk.

Tips for turen: Godt fottøy er et «must» og terrenget krever solide inngåtte fjellstøvler. Pakk både lette og noen varme klær. Temperaturen ligger normalt mellom 20-22 grader. Vindjakke, beskyttelse mot sol og varme som caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske, lett tursekk med sitteunderlag og gåstaver (anbefales) om du ønsker. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt.

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du må også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne/ben/hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss innen 10 dager etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

Tilbakemeldinger fra våre kunder på tidligere Mont Blanc-reiser:


” Fantastisk opplevelse - for en flott tur vi hadde:) Meget dyktig reiseleder som gjorde at ferien ble super fin”.

” Kaisa er en fantastisk reiseleder og Guid”

Turen var godt lagt opp med passe lengde på dagsetappene og godt med pauser. Fint å starte og runde av med kabel. Turen rundt Mont Blanc bød på vakker natur i spennende terreng gjennom tre land. Sur kaffe og kalde norske vafler var byttet ut med søte delikatesser og velfortjent kald øl på fjellhyttene. turlederen hadde stålkontroll på 10 spreke og smågale damer over fjellene og tilsammen ble dette en fantastisk opplevelse! Heldige med været var vi også. Dessuten er det deilig å få fjellvandrerfølelsen, men i spedd masse luksus med hotellopphold, spa og god mat og vin.

“Veldig flott tur der alt fungerte som det skulle. Og vi hadde en veldig flink reiseleder!”

” Ettersom jeg har dratt med Jomfrureiser tidligere og er godt kjent med turlederen, og også noen av de andre fantastiske damene som deltok, var jeg godt forberedt på hva som ventet - og mine forventinger ble innfridd til det fulle. Både hva gjaldt innhold, nivå, overnatting og spisteder. ”

” Sjarmerende med fjellhytter/vandrehjem - det passer på denne typen tur, samtidig var det veldig deilig med nettene på hotell og jeg skulle aldri vært dem foruten! Spaet siste dagen var utrolig passende! En god mix syntes jeg var fint på denne turen.”

Status:
Fullt

Søk reise

Flytider

Direkte 2,5 time

Avreise:

Oslo, Avreisetidspunkt 11.10. Beregnet ankomst til reisemålet 13:40.

Hjemreise:

Geneve, Avreisetidspunkt 14.20. Beregnet ankomst hjem 16:55.

NM! Vi drar bevisst på denne rundreisen med startdag på en ukedag (istedenfor helg) for å unngå stor utfart fra Chamonix/tour mont blanc turstiene.

 

 

Program juni 2020

Dag 1 Avreise Oslo – Chamonix:

Vi flyr fra Gardermoen med Norwegian direkte til Geneve. Kun 2,5 t flyreise. Vi fraktes med privat minibuss (ca 1 t) til Chamonix i Frankrike. Det blir tid for sightseeing i den populære skibyen før vi møtes på kvelden til velkomstmiddag (inkludert) med gjennomgang av ukens program.

• Overnatting: 4 * Hotel sentral i Chamonix med frokost, Frankrike. Lunchpakke kjøpes individuelt på bakeri/supermarked ved vårt hotell.

Dag 2 Chamonix - Les Contamines:

Vår første vandringsdag starter med en kort busstur (20 min med Chamonix bussen) til Les Houches hvor vi starter med kabelbanen opp til Bellevue på 1800 moh. Herifra går fotturen i vakkert frodig natur over hengebru og på variert sti over fjellene. Vi starter oppstigningen til dagens høyeste punkt, Col de Tricot (2120 moh) i fantastisk flott og spennende terreng, videre fortsetter vi ned dalen til den sjarmerende fjellhytten Ref de Miage (1559 moh) hvor vi stopper for å nyte det flotte serveringstedet. Vi fortsetter opp til Col de Truch (1720 moh) og ned til fjelllandsbyen Les contamines (1150moh). Her skal vi bo på en lite familiedrevet vertshus hvor vi får servert 3 retters middag på kvelden (inkludert uten drikke). 

• Distanse/tid:  12 km - 600 m stigning, 1200 m bratt nedstigning, Ca 5 timer + pauser

• Overnatting: Sjarmerende lite familiedrevet Vertshus i Les Contamines, Frankrike i delt dobbelt rom med frokost og 3 retters middag på kvelden. Lunchpakke kan kjøpes her til neste vandringsdag.

Dag 3 Les Contamines- Les Chapiex:  

Etter frokost blir vi fraktet av vertskapet til starten av stien ved kirken "la gorge" (1210 moh).Vi starter turen opp Bonhommepasset på den gamle romerske ferdselsvei forbi vakre enger med kuer og blomster. fra Turen opp til Col de Bonhomme (2329 moh) er verdt strevet med flott utsikt som belønning. Vi nyter lunch her før vi fortsetter videre over fjellet opp til fjellhytten la croix du Bonhomme (2493 moh) hvor vi legger inn et stopp før vi fortsetter ned til til Les Chapiex (1500 moh). Her blir vi hentet og fraktet ( ca 20 min) til sjarmerende refuge som ligger i vakre naturomgivesler. Her venter lokal hjemmelaget middag på kvelden (inkludert uten drikke).

 Distanse/tid: 16 km - 1300 m bratt oppstigning, 950 m svingete nedstigning Ca 6 timer + pauser

• Overnatting: Chalet de roseland, refuge som ligger i naturomgivelser, Frankrike (vi bor 3 eller 4  på hvert rom med dusj/wc i fellesområde) inkludert middag og frokost. Lunchpakke kan kjøpes her til neste vandringsdag. (I denne delen av fjellkjeden er det dårlig dekning)

Dag 4 Les Chapiex- Courmayeur i Italia:

Etter frokost blir vi fraktet med transport til glacierkrysset (ca 30min), herifra går turen over den Italienske grensen. Vi krysser Seignpasset og bestiger col de Seigne (2510 moh). Her har vi panoramautsikt til Mont Blanc og videre ned dalen møter vi vill frodig natur og muligens murmeldyr som krysser fjellsidene.  Vi tar et stopp på den flotte Italienske serveringshytta som ligger i fjellveggen med vakker fossefall. Vi fortsetter på vei et stykke før vi blir hentet i minibuss den siste strekningen ned til den Italienske byen Courmayeur (1224 moh). Her bor vi på flott hotel med god beliggenhet hvor det finnes mange steder å nyte en italiensk middag. Her er det godt utvalg av spisesteder, sportsbutikker og Italienske delikatesser hvor du kan kjøpe med deg noe godt til lunchpakke dagen etter. Kvelden fri til egen disposisjon.

• Distanse/tid:  15 km - 750 m stigning, 900 m sikk sakk nedstigning Ca 4,5 timer + pauser

• Overnatting: Hotel 4* Courmayeur, Italia Flott hotell med god beligenhet og meget god frokostbuffet. 

Dag 5  Courmayeur- Champex i Sveits:

Etter en god frokost på vårt hotel tar vi lokalbussen (40 min) til Arnouva (1780 moh) i Vall ferret i Italia. Vi starter oppstigningen og passerer fjellhytten Elena og går videre opp blomsterdalen med utsikt til mektige fjell og fossefall. Når vi passerer Col Grand ferret (2537 moh) er vi over grensen i Sveits og er på ukens høyeste punkt. Her omringes vi av isbree og vill natur før vi går ned dalen og ender i den sveitsiske fjellseteren La Peule (2071 moh) hvor vi tar en nytepause. Videre følger vi veien ned til Ferret (1700 moh) hvor vi tar buss ( 60 min totalt) til Champex (1466 moh). Vårt hotel ligger ved et flott vann hvor det er veldig populært å nyte et ettemiddag/kvelds bad. I kveld spiser vi nok en 3 retters middag på hotelet vi overnatter. (inkludert uten drikke)

• Distanse/tid: 15 km - 750 m bratt oppstigning, 950 m nedstigning,  Ca 4,5 timer + pauser

• Overnatting: Hotel Champex, Sveits inkludert middag og frokost. Lunchpakke kan kjøpes på det lokale bakeriet eller supermarked som ligger rett ved vårt hotell. 

Dag 6  Champex- Trient i Sveits:

I dag kan du spise bircher müsli (kjøleskapsgrøt) som den sveitiske legen oppfant som skulle gjøre underverk for magen til frokost. Turleder er stor fan av grøten:-)  Turen i dag starter i et annerledes terreng igjennom skogen med tregrense opp mot 2000 moh. Landskapet er preget av fjellgårder med dyr, eng og skog. Vi går opp til fjellseteren Bovine (1987 moh) hvor vi kan spise ferske hjemmelaget kaker og drikker sjokolademelk fra Sveits. Turen går videre ned til Col de la Forclaz (1526 moh) og ned til den lille landsbyen Trient (1280 moh) hvor vi skal overnatte på et vertshus med andre vandrere fra hele verden. Vi får servert 3 retters middag i spisesalen på kvelden. Hovedretten i kveld er klassisk oste fondue fra Sveits. (inkludert uten drikke)

• Distanse/tid: 16 km - 700 m bratt oppstigning, 900 m nedstigning Ca 5 timer + pauser

• Overnatting: Enkelt vertshus i den lille byen Trient, Sveits vi bor 2. 3 eller 4 på hvert rom med dusj/wc i fellesområde. Inkludert frokost og middag. Lunchpakke kan kjøpes her til neste vandringsdag.

Dag 7 Trient - Le Tour- Chamonix i Frankrike:

Ukens siste vandringstur går i vakkert terreng opp til Col de balme (2191 moh) hvor vi krysser grensen tilbake til Frankrike. Vi får fantastisk utsikt over Chamonixdalen og Mont Blanc sine hvitkledde fjelltopper. Vi nyter siste utsikt og terrenget ned til Chalet (1910 moh) hvor vi ankommer de siste 500 høydemeterne i stil med cabelcar ned til skibyen Le Tour (1452 moh). Vi tar Camonix bussen (ca 20 min) tilbake til Chamonix og sjekker inn på SPA hotell midt i Chamonix. Hotellet har takterasse med spabehandlinger, badstue og utendørs jazzuci med panoramautsikt til Mont Blanc. I chamonix er det stor spennende utvalg av sportsbutikker og serveringsteder. Ettermiddag/kveld fri til egen disposisjon.

• Distanse/tid: 9 km - 900 m stigning, 300 m nedstigning Ca 3,5 timer + pauser

• Overnatting:  4* SPA hotel i Chamonix, inkludert tilgang til SPA og frokost. Boblebad og sauna på takerassen med panoramoutsikt til Mont Blanc.

Dag 8 Hjemreise:

Vi spiser frokost på hotelet og får også tid til en kort bytur før vi sjekker ut (kl 11) og fraktes med privat minibuss til flyplassen i Geneve for hjemreise.

Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

Program september 2020

NYHET - vandring i de franske Alpene med Kaisa 

Denne reisen er for deg som har lyst til å oppleve de fantastiske og spektakulære fjellene rundt Chamonix og Mont Blanc. Vi skal bo på 4* SPA hotell i den sjarmerende fjellbyen Chamonix med vandringsutflukter daglig fra vårt hotell.Vi slipper å bytte hotell og pakke tursekken hver kveld. Så denne reisen er en luksusvariant av Tour Mont Blanc.

Fjellturene vi opplever vil garantert gi deg store naturopplevelser. Vi yter på dagen og nyter på kvelden. Det blir gode måltider i fellskap og tid for litt andre nytelser som SPA og shopping.

Nivå: Krevende, med bratte oppstigninger/nedstigninger. Mulighet for å stå over en dag er tilstedet. Se generell info om terreng og hva som kreves under hovedsiden til Tour mont blanc. 

Inkludert: 4 * SPA Hotel med frokost, 3 flotte middager i Chamonix, flere spennende kabelturer, tur/retur minibuss flyplass, alle transport etappene med buss.
Pris: 15.500,-   ingen enkeltrom. Og igjen kun få deltagere på Kaisas reiser:)

FLY: Oslo – Geneve  3 septemer       kl. 11.50 – 14.20
Geneve – Oslo 8 september             kl. 20.45 – 23:20

Dag 1 Avreise Oslo – Chamonix: torsdag 3 september

Vi flyr fra Gardermoen med Norwegian direkte til Geneve. Kun 2,5 t flyreise. Vi fraktes med privat minibuss (ca 1 t) til Chamonix (1035 moh) som ligger i de franske alpene. Det blir tid for sightseeing i den populære skibyen før vi møtes på kvelden til velkomstmiddag (inkludert) med gjennomgang av ukens program.

• Overnatting: 4 * Hotel sentral med SPA avdeling i Chamonix med frokost. Lunchpakke kjøpes hver dag individuelt på bakeri/supermarked ved vårt hotell (ikke inkludert). Hver dag nyter vi medbrakt lunch som vi spiser i naturen. Mat smaker fantastisk ute i det fri og spesielt med den flotte utsikten vi har hver dag.

Dag 2 Vandring i fjellene rundt Chamonix: fredag 4 september

Etter en god frokost starter vi vår første vandringsdag med en kort busstur (20 min med Chamonix bussen) til Les Houches som ligger sørover. Herifra skal vi gå en rundtur i vakkert frodig natur. Vi starter oppstigningen til dagens høyeste punkt, Le Prarion (1969 moh) via Col de Forclaz (1533 moh). Vi nyter medbrakt lunch i vakre omgivelser. Vi starter nedstigningen tilbake til startstedet La cote (1131 moh). Om du ønsker å slippe nedstigningen kan du hoppe på kabelen (ikke inkludert, betales individuelt) som tar deg ned til startpunktet. Herifra tar vi buss tilbake til Chamonix og har tid til litt SPA før felles middag. (inkludert uten drikke).

• Distanse/tid:  10 km -  Ca 5 timer + pauser 850 meter stigning/nedstigning, mulighet for å ta kabelbanen ned

Dag 3 Vandring i fjellene rundt Chamonix lørdag 5 september

I dag drar vi nordover mot grensen til Sveits. Vi tar bussen ( 20 min med Chamonix bussen) til Le Tour (1452 moh) hvor vi starter med kabelbanen opp til chalet (1910 moh). Vi går i vakkert terreng opp til Col de balme (2191 moh) hvor vi får fantastisk utsikt over Chamonixdalen og Mont Blanc sine hvitkledde fjelltopper. Herifa går turen i magisk terreng forbi den ene toppen etter den andre. Vi går til utsiktspunktet Col des poisettes (1997 moh) og følger den offisielle tmb (tour mont blanc) stien over fjellet opp til dagens høyteste punkt Aiguillette des Posettes (2201 moh)ned til Trelecamp (1400 moh) og videre til fjellbyen Argentiere. Her kan vi se oss litt rundt i den lille skibyen og spise en tidlig middag før vi returnerer tilbake til chamonix med bussen (ca 15 min). Kvelden fri til egen disposisjon.

• Distanse/tid:  10km -  Ca 5 timer + pauser ca 500 meter stigning- 1000 meter nedstigning

Dag 4 Vandring i fjellene rundt Chamonix: sønsdag 6 september

• Distanse/tid:  15 km -  Ca 5 timer + pauser

I dag fortsetter fra fjellbyen Argentiere (1252 moh) som ligger i hjerte av Chamonix dalen omringet av isbreer. Vi går en flott fjelltur i området nok en dag i et fantasisk terreng. Vi benytter også litt tid i Argentiere om tiden tillater deg før vi returnerer ned til Chamonix på ettermiddagen. Kvelden fri til egen disposisjon.

• Distanse/tid:  10km -  Ca 4 timer + pauser 

Dag 5 Vandring i fjellene rundt Chamonix: mandag 7 september

Etter en god frokost avslutter vi siste vandringsdagen til alpenes flotte refuge de Bel Lachat (2152 moh). Vi beveger oss i Aiguilles dalen og naturreservatet Vallon de Berard og denne etappen blir en magisk avslutning. Vi starter med å ta kabelbanen opp til Planpraz (1999 moh) oppstigningen like utenfor Chamonix opp til Col du Brevent (2368 moh) og videre opp til dagens høyeste punkt Le Brevent (2525 moh). Etter lunch fortsetter vi nedstigningen til refuge de Bel Lachat (2152 moh). Her legger vi inn en drikke og nyte pause på hytten som har spektakulær utsikt mot Mont Blanc. Vi forsetter videre forbi Merlet (1650 moh) og til Les Houches hvor vi returnerer tilbake med buss. Avslutningsmiddag på kvelden i Chamonix. 

• Distanse/tid:  10 km -  Ca 5-6 timer + pauser  550 m stigning, 1000 m nedstigning 

Dag 6 Fridag i  Chamonix -Hjemreise : tirsdag 8 september

Utsjekk etter frokost. Vi lagrer bagsjen i hotellets respesjon og har hele dagen å nyte. Du kan du benytte hotellets SPA, oppleve mer av fjellbyen Chamonix som har et stort utvalg av shopping muligheter (spesielt tur utstyr). Heisen opp til Aiguille du Midi på hele 3842 m.o.h med panoramautsikt over til Mont Blanc er en spektakulær opplevelse. Heisen ligger rett ved vårt hotell. På ettermiddagen blir vi fraktet med privat minibuss til flyplassen i Geneve for hjemreise.

Obs! Med forbehold om ending av vandringsetappene. Turleder skal kvalitetsikre vandringsetappene på studiereise i juni 2020.

Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

 

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo