Skip to main content

Italia, Piemonte- Vandring, vin og italienske delikatesser

Vakre Piemonte - Ny reise med Kaisa til Italia!

Piemonte er det perfekte reisemål om en ønsker å kombinere vakker natur med utsøkt mat og vin! Vandring og naturopplevelser kombineres med lokale Italienske delikatesser fra Piemonte. Denne reisen er for deg som er livsnyter og liker å oppleve ting til fots!

Piemonte ligger nord i Italia og grenser mot Frankrike i vest og Sveits i nord. Regionens hovedstad er Torino i Langhe-regionen. Piemonte er Italias paradis for alle som er interessert i mat og fantastiske viner. Vindristriktet er velsignet med et fruktbart klima som gir grunnlag for produksjon av noen av Italias mest prestisjetunge røde viner. Piemonte er også rikt på kunst og kulturskatter. Vinlandskapet i Piemonte er på unesco word heritage liste og er et vakkert skue med alpefjellene ruvende i bakgrunn.

Piemonte

Vandring, Italiensk mat & vin

Vi drar til hjerte av Piemonte og får oppleve Italias berømte vindistrikt. Blant de mest berømte vinene som produseres i Piemonte er Barolo, barbera og Barbaresco. Og Piemontes nye yngling Ruche vin fra Asti området. Vi møter stolte Italenere pg skal smake på fantasisk vin. Vi besøker en av Italias største vinkjeller hvor de produserer den berømte Moscato d’Asti boblene. Kremet risotto, ferske pastaretter, møre kjøttretter, sopp, steinovspizza, håndlaget oster, skinker og selvsagt gelato, Italiensk is vil fryde smaksløkene våre. Gastronomisk regnes Piemonte som et av Italias beste matdistrikter og er også fødestedet for det globale "Slow Food" bevegelsen som startet i 1989. Piemonte er området for legendariske hvite trøffel jaking- Tuber Magnatum.

Vi opplever et storslått landskap med bølgende åser med små pittoreske landsbyer, elegante slott, kirker, kloster og utallige vinbarer langs stier som går gjennom Italia's mest berømte vinranker og igjennom hasselnøtt skog. De høye snøkledde fjelltoppene fra Alpene omringer oss underveis. Vi besøker perlene La Morra, Barolo, Novello, Monteforte d’Alba, Alba, Canelli og Asti i Vakre Piemonte.

Høydepunkt:

 • Vandring og naturopplevelser. Langhe vinlandskap i Piemonte er på Unesco world heritage liste og er et vakkert syn.
 • Vandring mellom Italias beste vinranker med druer som produserer Barolo og Barbera
 • Italiensk vin og lokale matdelikatesser fra Piemonte
 • Bar to Bar vinsmaking på flotte små vinbarer mellom vandringsetappene i Langhe
 • Besøk til den berømte vinkjelleren Contratto i vinbyen Canelli med smak av den kjente Moscato d’Asti boblene
 • Besøk til vakre og kjente truffelbyen Alba med lunch og sightseeing.
 • Vi går den kjente La morra vandringen mellom Barolos vakre vingårder i pitorresk landskap opp til Novello og videre til Monforte d'Alba med flotte utsiktspunkt.
 • Vandring med Nordic Walking staver med lokal guid med teknikk kurs . Avslutter med picnik mellom vinrankene med Italienske smaker.

Her skal vi bo

Vi overnatter 4 netter i den utrolige sjarmerende lansbyen La Morra som ligger på 513 moh og har en fantastisk utsikt over vindalene og alpene. Her er det eksklusive delikatesser og vinbutikker. Samt resturanter med ferske lokale råvarer fra Piemonte. Vi bor midt i sentrum av La Morra som har svært få overnattingsteder. Gruppen vil bo i utrolig sjarmende rom delt på to steder, Villa Katrina (bilde 3) og Rocche Costamagna Art suites (bilde 1 &2), rett i nærheten av hverandre med nydelig frokostbuffet og nylaget cappucino. Vi avslutter 3 netter sentralt i Asti som er en by med handlegater, kirker, museum, etc. Vi skal bo på Hotel Liz 3* med god beliggenhet og flott frokostbuffe med et godt utvalg av økologiske ingredienser.

Vandringsnivå og etapper

Nivå: Middels
Kaisa tar deg med på en middels vandringsreise med fokus på naturomgivelsene og maten i det kjente vindistriktet i Italia . Vandringsdager av 9-14 km, ca 3 timers vandring, opp mot 350 meter opp/stigning enkelte dager.

Vandringen mellom Barolos vakre vingårder. I pitorresk landskap med kloster, kirker og smale gater.

Terreng: Alt fra fin sti i skogen, sti mellom vinrankene og bil vei (mindre bilvei og traktorvei). Relativt lett terreng og underlag (kan bli litt gjørmete mellom vinrankene med mye nedbør).

Tips for turen: Godt fottøy er et «must». Terrenget krever ikke fjellstøvler, men gode tursko/hikingsko med god støtte og såle. Og som tåler litt fuktighet og litt gjørme fra vinrannkene. På våren er det grønt og fint i området og temperaturen ligger normalt rundt 20 grader i Piemonte i april. Været kan vi aldri garantere så pakk med både lette og noen varme klær. En vindjakke anbefales og beskyttelse mot sol og varme som caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske (vi kan fylle fjellvann på flaskene underveis på alle turene), gåstaver om du ønsker og en lett tursekk med sitteunderlag.

Din turleder, Kaisa Hafredal

Kaisa Hafredal

Kaisa Hafredaler en utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er ­lidenskapelig opptatt av ren næringsrik mat og frisk luft. Hennes favorittland er Italia og hun gleder seg til å ta deg med til Piemonte. Hun er turleder i DNT og driver helsebloggen www.balanseihverdagen.no. Hennes destinasjoner i 2020 er: Kreta, Italia- Amalfi og Piemonte, Mallorca, Lofoten, Mont Blanc og Sør- Afrika.

Kaisa har stor fokus på natur og matopplevelser på alle sine vandringsreiser og har kun små vandringsgrupper med max 12 deltakere. En liten eksklusiv gruppe gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene. Vi starter vandringene hver dag først etter en god lang frokost.

// Alle foto er tatt av Kaisa på tidligere vandringsturer.

Tilbakemeldinger fra Piemonte-reisende:

Har nettopp hjemkommet etter turen "Piemonte - Vandring, vin og italienske delikatesser" med Kaisa som turleder. Kaisa er fantastisk som turleder (vi var jo 12 damer i alder fra ca 40 til 74). Flotte turer, vinsmakinger og deilig mat. Flott opplegg for turen!
Helt topp - ****** (6 stjerner)!

Veldig fornøyd! Flott opplegg med god variasjon.

Svarte absolutt 100% til forventningene.

Alt var bare helt topp! Det eneste som var å sette fingeren på var leiren mellom vinrankene pga regnvær som hadde vært.

Status:
Fullt

Søk reise

Flytider

Påsken 2020

Flytid direkte til Milano 2 t 40 min

Oslo-Gardermoen (OSL) - Milano (MXP)  
5. april 2020 09:40 - 5. april 2020 12:20  

Milano (MXP) - Oslo-Gardermoen (OSL)  
12. april 2020 13:05 - 12. april 2020 15:45  
 


 

 

Dag for dag program

Dag 1 Avreise Oslo - ankomst Piemonte

Direkte fly kun 2,5 time til Milano flyplass. Ankomst kl 12.20 og transport med minibuss til La Morra(ca 2 timer ). Tid for litt avslapping og sighting i den lille vakre perlen La morra.  Velkomstmiddag på kvelden med Italienske deliktatesser på menyen og kort presentasjon om ukens program. (inkludert)

• Overnatting: 4 netter i sentrum av La Morra som er en liten perle med svært få overnattingsteder. Gruppen vil bo i sjarmende rom delt på to steder ( Villa Katrina og Rocche Costamagna Art suites) med nydelig lokal frokostbuffet og nylaget cappucino. 

Dag 2 La Morra- Barolo- via Sorello La Morra

Etter en god frokost starter vi vår første vandring fra La Morra (513 moh) og følger Sentiero del Barolo ruten igjennom vinranker og på traktorveier ned til vinbyen Baroloa (310 moh). Denne første vandringsetappen er et vakkert skue og vi går forbi det fargerike Barolo kapellet. I den annerkjente vinbyen Barolo blir det egentid med sightseeing og lunch. Kanskje et besøk til vinmuseumet eller vinsmaking på de utallige vinbutikkene og vinbarene i Barolo. Vi fortsetter øvre rute via Sorello i åpent landskap og igjennom skogen tilbake til La morra. Vi nyter felles italiensk middag på kvelden (inkludert uten drikke).

• Distanse/tid: -11,5 km Ca 2,5-3 timers vandring + pauser.  250 m opp-/nedstigning. Enkelte bratte oppstigninger, ellers relativt lett terreng.

 

Dag 3  Novello- Monteforte d' Alba- Barolo med bar til bar vinsmaking

I dag fortsetter vi vandringen mot Novello (470 moh) som ligger fantastisk til på en høyde med panoramautsikt mot alpene. Den gamle romerske byen har et stort slott i Gothic stil som ligger rett ved den gamle kirken. Stien fra La Morra går igjennom skogen og vinranker opp til Novello hvor vi tar vår første "bar to bar stopp" i en sjarmerene liten vinbar med morsom innredning og godt utvalg av vin. Her blir det vinsmaking med fantastisk Barolo vin og hygge før vi forsetter ruten nedover før vi begynner på oppstigningen mot Monteforte d' Alba (480 moh). Vi spiser medbrakt lunch (kjøpes individuelt) mellom vinrankene og hasselnøtttrær før vi ankommer nok en sjarmerende by som er kjent for den årlige Jazz festivalen med gamle kirker, smale gater med utallige osteria som serverer vin og mat. Her blir vi det nok en "bar to bar stopp" i ny liten Enoteca- vinbutikk som drives av et Italiensk ektepar hvor vi skal nyte litt mer Barolo vin sammen med de berømte ristede hasselnøttene og truffel chips. Vi følger vinruten nedover igjennom en flott skogsti med utsikt utover vindalen tilbake til Barolo. Transport tilbake til La Morra. Kvelden fri til egen disposisjon. Gruppen arrangerer gjerne felles middag.

• Distanse/tid: 16 km - Ca 4 timers vandring + pauser.  250 m opp-/nedstigning

Dag 4 Tur til truffelbyen Alba med nydelig lunch

Etter frokost drar vi til den sjarmerende og kjente truffelbyen Alba (172 moh) som ligger kun 20 min fra La Morra. Alba er også kjent for byen med 100 tårn og er et knutepunkt med utallige vinbutikker og hvor den årlige truffelfestival arrangeres i oktober. Det er morsomt å gå i gatene å se og smake. Her finnes det også mye butikker og hyggelige cafeer. Vi spiser felles lunch med smak av truffel i Alba. (inkludert uten drikke). Vi kommer tilbake til La morra på ettermiddagen. I dag blir det tid til egen vandring i området. Det er små koselige små byer i gåavstand fra La morra. Kvelden fri til egen disposisjon.

Dag 5 Tur i Vinbyen Canelli og besøk til vinkjeller Contratto

Etter frokost og utsjekk kjører vi til vinbyen Canelli (157 moh) (ca 50 min kjøretur med minibuss). Vi kjøper med oss noe godt å spise til lunch i de uttallige delikatesse butikkene som vi tar med å nyter på vår rundtur igjennom Moscato di Canelli Wine route. Vi følger veien opp mot St Antonio og til den lille lokale kirken. Herifra går vi på små veier igjennom vakkert vinlandskap med de snøkledde alpene i bakgrunn opp til Torre del Contino (367 moh). Her har vi 360 graders utsikt og kan nyte vår medbrakte lunch. Om du vil kan du klatre helt opp i tårnet for å få enda bedre utsikt. Vi følger en ny vei tilbake til Canelli. Her skal vi besøke den vakre vinkjellern Contratto som ble bygd i 1867 og er på unesco's heritage verdens liste. Vi får en guidet tur i vinkjellern som har et lager med over 1,5 millioner vinflasker. Vi avslutter med vinsmaking av de kjente Moscato d' Asti boblene, rosevin og fat med herlige italienske delikatesser ved siden av. Vi forsetter videre til Asti (ca 20 min kjøretur) og sjekker inn på vårt hotell. Kvelden fri til egen disposisjon. Gruppen arrangerer gjerne felles middag.

• Distanse/tid: 9 km  - Ca 2 timers vandring + pauser  220 m opp-/nedstigning på lett underlag

• Overnatting: 3 netter i Asti Hotel Liz 3* med veldig god beliggenhet og god frokostbuffet med stor utvalg av økologiske ingredienser.

Dag 6 Asti- egentid

Hele dagen er fri til å nytes i Asti - shopping, sightseeing eller egne utflukter. Asti (123 moh) er en relativ stor by med 70.000 innbyggere og har mange flotte kirker, bygninger og smale shopping gater. Den hertskapelige storbyen Torino ligger kun 30 min unna med tog fra Asti og er også verdt et besøk. Gruppen kan avtale seg i mellom om hva som ønskes å gjøre.

Dag 7 Monferrato med piqnick i vindalene- Nordic walking

I dag blir det både en lærerikt og morsom opplevelse. Vi skal gå med den lokale guiden i Nordic Walking Asti en flott runde i Monferrato ( 20 min nord for Asti). Vi skal gå med staver og Nordic walking guiden skal lære oss smarte stave teknikker underveis (alle får låne staver). I Monferrato er landskapet også utrolig vakkert. Vi skal nyte en herlig piqnick med lokale ferske oster, skinker, noe friskt og grønt i de vakre vindalene med utsikt over alpene. Her får vi servert Piemontes nye yngling Ruche vin. Vi avslutter uken med italiensk aften i felleskap i Asti. (inkludert uten drikke). 

• Distanse/tid: 12 km Nordic Walking med staver- Ca 3 timer vandring + pauser. 150 m opp-/nedstigning. Her kan du lese mer om Nordic Walking

Dag 8 Hjemreise.

Utsjekking fra hotellet kl. 11:00. Minibuss fra Asti til Milano flyplassen (ca 1t 45 min). Avreise kl.14.40.

Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo