Skip to main content

Spania, Tenerife - Vandring på vakre nordsiden av Tenerife

Status:
Fullt

Aktiv vandring med yogatilbud, norsk leder og herlig fellesskap

For deg som er glad i natur og vandring er Tenerife et perfekt reisemål! Her finner du en utrolig variasjon av landskap, severdigheter og aktiviteter, fra surrealistisk ørkenlandskap til frodige grønne fjellområder, flotte sandstrender, dramatiske klipper og kløfter. Tenerife nyter godt av et solrikt klima og milde temperaturer året rundt, her er gjennomsnittstemperaturen gjennom hele året 23°C. Det er med andre ord ideelle forhold for utendørs aktivitet.

Høydepunkter

 • Vandring i vakre naturreservater
 • Nasjonalparken Teide med Spanias høyeste fjell
 • Lokale mattradisjoner og besøk på vingård
 • Frodig skog, dramatiske fjell og øde strender
 • Yin Yoga for avspenning og velvære
 • Komfortable og sjarmerende 4 stjerners hoteller
 • Opplev "det andre Tenerife" langt unna charterturismen

Tenerife Vandring

Om reisen og Tenerife

Denne reisen er for deg som ønsker en aktiv ferie, men allikevel med god tid, god mat, en god natts søvn og gode ferieopplevelser. Vi skal ha tre vandringsdager i tre ulike naturreservater på øya - Teno, Teide og Anaga - der du får oppleve noe av den variasjonen i landskap Tenerife er så kjent for. Vi vandrer i et behagelig tempo med rikelig tid til å nyte utsikten, ta pauser og kose oss underveis. Turene er av middels vanskelighetsgrad og vi går på trygge, oppmerkede stier, men terrenget kan stedvis være bratt og "luftig", så det er en fordel at du er noe vant til vandring fra før. I løpet av uka blir det også noen yogatimer der du kan bli med hvis du har lyst. Vår vandringsleder Ragnhild Birkelund er også yogalærer, Spania-entusiast og lidenskapelig opptatt av vandring og naturopplevelser, og ser frem til å vise deg noe av det beste Tenerife har å by på.

Reisen passer for deg som

 • Ønsker en aktiv ferie i et behagelig tempo med fokus på vandringer
 • Er glad i natur og friluftsliv
 • Ønsker å se den "ukjente" siden av Tenerife, altså utenfor masseturismen
 • Er glad i spansk mat, vin og kultur.

Om programmet

Reisen innleder vi med å bo 2 netter på Hotel Casona del Patio i den lille byen Santiago del Teide på vestsiden av øya. Hotel Casona er et familieeid og drevet hotel med personlig sjarme og spansk "ekthet". De har eget spa, stor hage, restaurant og er omgitt av herlig natur. Med hotellet som utgangspunkt skal vi ha to varierte vandringer i området. Vi har buss som kjører oss til startpunktet og hjem igjen etter endt dagstur. Vi har med oss lokal spansk/engelsk talende lokalguide, men også Ragnhild som er behjelpelig og kan oversette.

Den tredje dagen tar vi med oss bagasjen på vår vei til Teide (bagasjen blir trygt oppbevart i bussen). Etter en innholdsrik dag i nasjonalparken kjører vi videre til neste hotell og her skal vi bo de resterende nettene av ferien; sjarmerende La Laguna Gran Hotel. Et hotell med historie og her også det ekte Spania. Området er bevaringsgarantert av UNESCO og ligger kort vei fra hovedstaden Santa Cruz. I området her vil vi ha flere herlige oppelvelser; vinsmaking, vandring, yoga og mulighet for strandbesøk hvis det frister deg? For mer info om vårt inneholdsrike program bla deg ned til teksten om dag for dag program.

Vår vandringsleder Ragnhild Birkelund

Ragnhild forteller: Jeg er veldig glad i å gå på tur og er alltid på utkikk etter nye steder å utforske. Naturen gir meg energi, inspirasjon, ro og glede. Jeg er opptatt av å bevare naturen og tror dette kan best oppnås gjennom å bli glad i den og få respekt for den. Mitt motto er: Ta med deg kun bilder, legg igjen kun fotspor.

Jeg er spesielt glad i Spania og snakker språket flytende etter å ha bodd i landet i 5 år. Det er den spanske kulturen, livsgleden og åpenheten som tiltaler meg, og så selvfølgelig det at solen nesten alltid skinner. Dette setter rammen for et rikt friluftsliv og et aktivt og sosialt liv.

Ragnhild Birkelund

Jeg er også yogalærer og brenner for yin yoga. Dette er en type yoga som er veldig rolig og passer for alle, uansett alder og fysisk form. Du trenger verken å være myk eller ha erfaring med yoga, her jobber du på ditt eget nivå og med ditt eget utgangspunkt. Vi gjør enkle øvelser som holdes over lengre tid, og slik trener vi både kropp og sinn. Avspenning og indre ro er viktige komponenter av yin yoga, og jeg bruker mange elementer av mindfulness i min undervisning, noe som gir deg en mulighet til å bli kjent med deg selv på et dypere plan. Yin yoga er effektivt mot stress og avslappende for både kropp og sjel, og jeg lover deg lavere skuldre og en følelse av velvære når du går ut av timen.

Jeg gleder meg til å vise deg de beste sidene av Tenerife!

Søk reise

Dag for dag program Tenerife med Ragnhild

Dag 1 (15/3): Avreise: Oslo- Tenerife Sur:

Flyet går fra Oslo kl 0900 og er framme på flyplassen i Tenerife Sur kl 13:45. Tenerife ligger én tidssone etter Norge, så her må klokken stilles en time bakover. Ved ankomst til Tenerife blir vi møtt på flyplassen og kjøres i buss til Hotel Casona del Patio i den lille byen Santiago del Teide på vestsiden av øya. Her sjekker vi inn på hotellet og får servert en lett lunsj. På ettermiddagen holder reiseleder Ragnhild en deilig yogatime, der du får sjansen til å strekke ut etter flyturen, roe ned kropp og sinn og kjenne at du kommer i feriemodus. På kvelden har vi felles velkomstmiddag i hotellets restaurant der vi kan bli kjent med hverandre og vår leder informerer om ukens program. Alle måltider inkludert.

Dag 2 (16/3): Vandring Baracán - Punta de Teno:                           

Vi starter vandreeventyret i Teno rural park. Dette fjellrike området ligger helt nordvest på Tenerife og er nesten helt omgitt av havet. Faktisk var Teno i fjerne tider en egen liten øy, som smeltet sammen med andre landområder til å bli det vi i dag kjenner som Tenerife. Her finner vi raviner og trange dalfører som har en unik biodiversitet, sin egen arkitektur og lokale skikker og tradisjoner.

Etter en god frokost på hotellet blir vi hentet i minibuss kl 09:30 og fraktet til startpunktet for vandreturen. Kjøreturen tar ca. 30 minutter. Vi starter i en av de høyeste delene av fjellmassivet, på nesten 1000 moh., og går ned til Punta de Teno ved havet. Stien går for det meste nedover, på godt oppmerket og vedlikeholdt sti. Landskapet her er dramatisk, med spisse fjellrygger og bratte klipper som stuper ut i havet, og med en storslått utsikt over klipper, fjell og hav. Vi tar oss god tid til å nyte utsikten, ta flotte bilder og spise en medbrakt pikniklunsj. På slutten av turen har vi tid til å slappe av på stranda ved Punta Teno, og det er mulighet for et bad for den som ønsker det.  Fra Punta Teno blir vi kjørt i buss tilbake til hotellet der det blir felles middag på kvelden. Alle måltider inkludert.
Distanse: 10,5 km
Vandringstid: 4,5 timer
Grad: Medium

Stigning: 100m opp, 1.100 m ned                           

Dag 3 (17/3): Teide nasjonalpark: Roques de Garcia og Pico de Teide:

Denne dagen vil garantert gjøre inntrykk! Her får du oppleve et landskap som ikke er dagligdags for oss nordmenn. Etter frokost og utsjekk fra hotellet kl. 08:30 har vi en kjøretur på ca. 1 time opp til nasjonalparken Teide. Vi tar med oss bagasjen i bussen i dag, da vi kjører videre til neste hotell etter dagens utflukt. I nasjonalparken kjører vi rett inn i lavaland, et landskap formet av utallige vulkanutbrudd, det siste i 1909. Dette er et majestetisk, surrealistisk og unikt landskap som kan se ut som om det hører til på månen eller en annen planet. Teide nasjonalpark står på UNESCOs liste over verdens natur-og kulturarv og har årlig over tre millioner besøkende.

Første stopp i dag er Roques de Garcia, en samling spektakulære steinformasjoner som stikker opp av lavasletten. Her får du garantert mulighet til mange flotte bilder og synsinntrykk. Vi går en rundtur her på ca. 2 timer. Dette er en lett tur i forholdsvis flatt terreng, med en liten stigning på slutten på ca. 200 høydemeter.

Neste post på programmet er selveste Teide, Spanias høyeste fjell. Vi skal ta taubanen opp til toppen, og så går vi videre derfra helt opp til toppen av fjellet, 3718 moh. Vandreturen beregnes til ca. 45 minutter opp og en halv time ned, og stigningen er på ca. 200 høydemeter. Her er vi høyt oppe, og turen i taubanen er også luftig - mer info om dete før vi starter på dagsturen. Vi har med oss medbrakt lunsj og finner et egnet sted å nyte den når tiden er inne.

NB! Vandreturen fra taubanen og opp til toppen er stengt for publikum og krever spesialtillatelse, noe som må søkes om lang tid i forveien pga. sin popularitet. Vær derfor tidlig ute med påmelding hvis du ønsker å delta på dette siste stykket.

Vel nede fra Teide venter bussen på oss, og vil frakte oss gjennom Teide nasjonalpark til vårt neste hotell i byen San Cristóbal de La Laguna på nordsiden av øya. Dette er en spektakulær kjøretur, og hvis tiden tillater det vil vi stoppe på noen severdige steder på veien.

Vel fremme i La Laguna sjekker vi inn på det sjarmerende La Laguna Gran Hotel der det blir felles middag på kvelden. Alle måltider er inkludert. 

Dag 4 (18/3): Enkel vandretur og besøk på vingård:

I dag blir det en litt annerledes, men ikke mindre spennende dag. Vi tillater oss en roligere morgen med en litt senere start og hentes på hotellet kl. 10. Dagens program begynner med en liten vandringstur i Corona Forestal, den vakre pinjeskogen man finner på Tenerife. Dette blir en enkel tur i rolig tempo. Etter å ha beveget oss litt og fått vekket appetitten skal vi besøke en av Tenerifes mest kjente vingårder, Las Bodegas Monje, der vi får en omvisning i lokalene etterfulgt av en nydelig lunsj med typisk kanarisk mat og selvfølgelig smaksprøver av årets vinproduksjon. Tenerife er en stolt produsent av vin, og med det vulkanske jordsmonnet, rikelig med sol og tradisjonsrike vingårder der produksjonen ofte er basert på manuelt arbeid og liten skala blir resultatet overraskende bra. Dette er en dag å se frem til!

I dag blir det ingen felles middag, men du har kvelden fri til å utforske de kulinariske tilbudene i La Laguna. Her finnes et godt utvalg restauranter, fra de enkle og lokale, til tapasbarer og internasjonalt kjøkken, og til restauranter med Michelinstjerner, så her kan du selv velge hvordan du ønsker å disponere kvelden. Spør gjerne den lokale reiseledern om tips!

Dag 5 (19/3): Hviledag m/yoga:

I dag har du dagen fri til å bare nyte ferien og gjøre akkurat det du vil. Kanskje vil du sove litt lenger før du nyter en lang frokost? Kanskje vil du slappe av på hotellet og ta en dukkert i svømmebassenget på takterrassen? Eller kanskje vil du utforske byen La Laguna? Denne byen blir ansett som Tenerifes kulturhovedstad og er oppført på UNESCOs liste for verdens kulturarv. Høydepunktet her er gamlebyen, som er som en reise i tiden og er full av elegante bygninger fra 1500-1700-tallet. Byen har flere vakre kirker, torg og flotte palasser, såvel som det eldste universitetet på Kanariøyene. La Laguna var hovedstad på Tenerife fram til 1821, og er i dag en livlig by med et levende kultur- og uteliv. En annen mulighet er å ta et besøk i Santa Cruz de Tenerife, øyas hovedstad. Fra La Laguna går det en trikk som tar deg til Santa Cruz på rundt 30 minutter. Spør gjerne reiseleder for forslag til aktiviteter denne dagen. På ettermiddagen holder Ragnhild yin yogatime for den som ønsker å være med. Frokost inkludert i dag og andre måltider på egen hånd. 

 Dag 6 (20/3): Vandring i Anaga: Cruz del Carmen- Chinamada- La Punta:   

I dag skal vi på vandring i Tenerifes perle, naturreservatet Anaga. Her finner du et vilt og magisk landskap og noen av de flotteste vandreturene på øya. I Anaga opplever du store kontraster, fra laurisilvaskogen, en særegen type vegetasjon fylt med et rikt mangfold av endemisk flora og fauna, til bratte vulkanske kløfter og daler, små idylliske landsbyer, ville, øde strender og klipper og steiner som reiser seg brått fra havet. Her kan man fortsatt finne mennesker som bor i huler i fjellveggen, en eldgammel levemåte på øya.

Etter frokost hentes vi kl. 9 og kjører ca. 30 minutter fram til startpunktet for turen. Vi starter øverst på toppen ved Cruz del Carmen og vandrer nedover mot havet, gjennom landsbyen Chinamada og til La Punta ved kysten. Dette er en fantastisk vandretur i et spektakulært landskap. Ruten er av middels vanskelighetsgrad og vi bruker god tid på turen. Det er fine, oppmerkede stier, men kan på enkelte steder være litt bratt eller luftig. Om det nylig har regnet kan det også være glatt, så her er det ekstra viktig med godt skotøy. På veien ned spiser vi lunsj på en lokal restaurant. Vel nede ved kysten blir det tid for avslapning og kanskje et forfriskende bad? Etter turen blir vi hentet i minibuss og fraktet tilbake til hotellet. På kvelden blir det felles avslutningsmiddag på en god restaurant i nærheten av hotellet. Alle måltider.
Distanse: 10,4 km
Vandringstid: 4 timer
Grad: Medium

Stigning: 420 m opp, 1300 m ned                                    

Dag 7 (21/3): Hjemreise:

I dag vender vi nesen hjemover mot Norge. Vi har god tid på morgenen, og reiser fra hotellet kl.13:00. Flyet reiser fra Tenerife Sur flyplass kl. 16:15, med forventet ankomst til Gardermoen kl. 22:50.  Frokost er inkludert.

Viktig tilleggsinformasjon

Viktig informasjon angående dag 3: Vandreturen fra taubanen og opp til toppen av Teide er stengt for publikum og krever spesialtillatelse, noe som må søkes om lang tid i forveien pga. sin popularitet. Kun 200 mennesker tillates på toppen hver dag, dette er av hensyn til den sårbare naturen. Vær derfor tidlig ute med påmelding hvis du ønsker å delta på dette siste stykket, helst 3 måneder før avreise. Om noen i gruppen ikke får tillatelse eller ikke ønsker å være med det siste stykket vil vi dele gruppen. De som ikke blir med til toppen kan da vandre på stier i nærheten av taubanen, disse er åpne for alle og krever ingen spesialtillatelse.

 

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo