Skip to main content

Norge, Romsdalseggen - Mektig vandringstur i ekte vestlandsnatur

Ut på tur - høyt og lavt med Jomfrureiser

Romsdalen er en perle for seg selv og ligger midt i Møre og Romsdal fylke. Her finner du frodige daler, vidder og gold natur, og er en blanding av kystnatur og innlandsnatur. Romsdalsfjellene strekker seg langt innover på begge sider av Romsdalen, og hele 53% av arealet i kommunen er vernet gjennom nasjonalparker og landskapsvernområder. Og selve rosinen i pølsa, er fotturen over Romsdalseggen!

Romsdalseggen - en av verdens vakreste fjelltur?

Romsdalseggen ble i 2011 kåret av Lonely Planet til å være en av verdens vakreste fjellturer. Turen går gjennom et dramatisk landskap og har flere høydepunkter underveis. På turen over Romsdalseggen får du en 360 graders utsikt til de spektakulære Romsdalsfjellene, og du har utsikt til flere kjente topper som Kongen, Dronningen, Romsdalshorn, Store Trolltind, Store Vengetind og ikke minst Trollveggen med sin taggete tanngarde av trolltinder. Nede i dalen ser du elven Rauma slynge seg gjennom dalen og ender ute i fjorden.

Bellevue Grand Hotel i Åndalsnes

Vi bor på Bellevue Grand Hotel i sentrum av Åndalsnes. Et perfekt utgangspunkt for vår reise. Hotellet har 86 rom og vi blir innkvartering i valgt rom delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg. På hotellet finner vi restaurant, bar, sauna og egen parkeringsplass med gratis parkering og el-bil lading. Åndalsnes kalles også for Norges Tindehovedstad og ligger vakkert til ved foten av Romsdalsfjellene og ved bredden av Romsdalsfjorden. Her finner du også start- og endepunktet for Raumabanen som går gjennom vakre Romsdalen og går blant annet forbi den kjente Trollveggen som er Europas høyeste loddrette fjellvegg.


Program:

Alle sjekker inn etterhvert som man kommer frem til Åndalsnes. Vanlig innsjekk i Norge er etter klokken 15.00.
Oppmøte i resepsjonen er 17.30 - da vil dere møte alle de andre vandringsglade jentene som skal være med på turen. Vi spiser en deilig 3 retters velkomstmiddag og planlegger dagene og vandringen.

Dagen etter er det opp til herlig frokost, samt at man spører med seg en god og sunn niste som man skal nyte på toppen av Romdalseggen. Vi blir kjørt til starten av turen - mer om vandringsbeskrivelsen finner du nedenfor.
Vel nede tar vi en velfortjent hvil og vi møtes til et nydelig måltid på hotellet.

Lørdag kan vi foreslå en tur til Via Ferrata, buss til Isfjorden eller kikke litt i Åndalsnes. Dette er valgfritt og helt opp til den reisende selv. Egen påmelding til dissse utfluktene blir sendt til deg som deltager.

Søndag tar vi en herlig formiddagstur i nydelige omgivelser etter frokost og vi sjekker ut innen klokken 11.

Vi har to dager til rådighet, vi går til Romdalseggen den dagen det er best vær.

Vandringsbeskrivelse:

Turen over Romsdalseggen starter med busstransport fra Norsk Tindesenter i sentrum av Åndalsnes til Venjedalssetra.
Turen starter med moderat stigning opp Hestheia langs Tverrelva. Når vi kommer opp på flata deler stien seg. Normalruta går opp den bratte fjellsiden som tar deg opp på selve Romsdalseggen. Krysset er skiltet og godt merket.

Oppstigningen videre er tung og bratt, men utsikten som venter deg på toppen er verdt å slite litt for. Når vi kommer opp på selve ryggen, har vi utsikt til den legendariske Trollveggen, Nord-Europas høyeste loddrette stup – med en forrevet tanngard av trolltinder på toppen.
I sørøst ser vi inn i Dalsida landskapsvernområde, som strekker seg helt til Dovrefjell og Sunndalsfjella, med Snøhetta som høyeste fjell. Romsdalshorn og Store Venjetind rager som spir mot himmelen.I sørvest ser vi Reinheimen nasjonalpark og de kjente tindene Bispen, Kongen og Dronninga. Fra Romsdalseggen har vi også utsikt ned i Romsdalen, hvor elva Rauma slynger seg gjennom det frodige landskapet ut til fjorden og Åndalsnes.

På ryggen mellom Blånebba og Mjølvafjellet kommer et nytt veiskille. Romsdalseggen går til høyre, i nordvestlig retning mot Åndalsnes. Her følger vi ryggen, som etter hvert blir smalere og går ned Halsaskaret. Her er det bratt og partier med enkel klatring. Dette er et av Romsdalseggens smaleste partier. Men ruta er godt sikret med kjettinger, slik at du kommer deg trygt videre til Mjølvafjellet (1.216 m.o.h.) som også er turens høyeste punkt.Ryggen videre blir betydelig bredere, og vi får en behagelig nedstigning hele veien til Nesaksla. Underlaget på dette strekket er hovedsakelig stein og fjell. Ved Mjølvaskaret smalner imidlertid eggen inn igjen til en kort, men luftig passasje. Straks etter dette er det et flott fotopunkt.

På Nesaksla ligger steinhytta Ottarbu, hvor vi kan ta en liten pause om nødvendig. Herfra gjenstår siste etappe ned Romsdalstrappa (steintrapp) tilbake til Åndalsnes. Dette partiet er relativt bratt, og for mange kan det lønne seg å gå med staver.

Mot slutten av turen, et godt stykke etter at nedstigningen har begynt, kommer vi til Rampestreken. Dette er en plattform som er bygget ut fra fjellet med flott utsikt over Åndalsnes med både fjord og fjell så langt øye ser. Når vi står ytterst på rampen, er det 537 meter rett ned. Et obligatorisk fotostopp.

Vel nede i Åndalsnes, er det bare å legge seg i gresset og strekke på beina og være superfornøyd med seg selv. Vi går tilbake til hotellet, tar en deilig dusj og slapper litt av før vi møtes til en felles middag på hotellet.

Vår leder; Elisabeth Eriksen

Elisabeth Eriksen er en ekte fjellgeit og elsker alle destinasjoner der det finnes fjell! Der det finnes mulighet for å være aktiv på reise, der finner du Elisabeth. Hun driver reisebloggen GlobetrotterElisa og er derfor ofte på farten rundt omkring i verden. Hun er veldig lokalkjent her i området og gleder seg til å vise frem denne vakre delen av Norge. Her er dere i det beste hender og vandrer med dyktig og kunnskapsrik leder.

Transport til Åndalsnes

Det er lagt opp til transport på egenhånd på denne reisen da våre deltagere kommer fra hele landet 😊 Vi sender ut deltagerliste ca 1 uke før avreise, slik at dere eventuelt kan danne en kjøregruppe sammen. Det er også mulighet til å benytte tog til Åndalsnes. Toget vi anbefaler fra Oslo har avreise fra Oslo 08.02 eller 09.34. Retur den 19.september kan man velge fra Åndalsnes er 14.29 eller 16.29.

Hjertelig velkommen på spennende og aktiv weekend i nydelig natur!

Status:
Fullt

Søk reise

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo