Skip to main content

Tyrkia, Kapadokia - Eventyrlig vandring og strandliv

Status:
Fullt

Eventyrlig vandring i påsken

Bli med oss til oldtidsriket Kapadokia på et annerledes vandringseventyr gjennom spennende klippeboliger og underjordiske byer, fascinerende historie og et naturlandskap som fra en helt annen verden. La deg forundre av merkelige steinformasjoner i naturens egen skulpturpark eller av de utallige små kirker og klostere hogget ut i klipper. Dette er et vandringsparadis, og for de mere vågale, hva med å ta det hele inn over seg i et fugleperspektiv fra en luftballong?? Og etter flere dager med eventyr og nye inntrykk avslutter vi med reisen med rolige stranddager.

Ta med deg kjæresten, mannen eller en god venninne på den perfekte påskeferien!

Høydepunkt

 • Göreme friluftsmuseum, et av UNESCOS verdens kultur og naturarv steder
 • Eventyrlige vandringer
 • Uforglemmelige opplevelser
 • Oldtidsboliger og grotter i klippene
 • Spennende historie
 • Alveskorsteiner
 • Fascinerende stein formasjoner
 • Byvandring i Antalya
 • Sol og bad på herlige sanstrender

Vårt utgangspunkt Göreme

Her bor vi på 4 stjerners hotell med gode fasciliteter, og herifra har vi et flott utgangspunkt for de neste dagers vandringer. Denne lille "turisthovedstaden" er en landsby med ca 2500 innbyggere ligger midt i den troldske og vakre Göreme Nasjonalpark, og dette er stedet for opplevelser helt utenom det vanlige. Det er en fredelig og bedagelig liten by med grottehoteller og koselige restauranter og småbutikker, noe heftig natteliv finner du ikke her. De lokale bor fremdeles i sine boliger i klippene som omgir byen, og hest og kjerre er ikke noe uvanlig skue her i byen.
Det vil komme mere informasjon om hotellet vi bor på.

Nord Kapadokia

Dette er en heldagstur i regionen Kapadokia, med sitt bisarre landskap også kaldt «månelandskap».

Vi besøker pilgrimsbyen Göreme (UNESCO Verdens kulturarv) hvor man finner det kjente utendørs museet med sine fascinerende grotteboliger. Her finner du kirker og klostere gravd inn i fjellene og med vakre fresker hvor fargene fremstår som helt ferske selv om disse stammer helt tilbake til 1100 tallet. Det er ganske imponerende å ta inn over seg at disse grottene også har fungert som boliger, skoler og samlingslokaler i mer enn 2000 år. Videre skal vi til Uçhisar, til Dove og Derbent Dalene, og her finner vi klippeformasjonene som kalles "Fairy Chimneys”, disse underlige jordpyramidene som er et resultat av naturkrefter gjennom årenes løp. Til sist vi besøke en typisk, lokal teppeprodusent og få et spennende innblikk i alle produksjonsstadier av dette håndtverket.

Sør Kappadokia

Denne utflukten med panoramisk utsikt fra Göreme blir et nytt klimaks på denne reisen, med besøk i den underjordiske byen som har fungert både som skjulested og bosted for mennesker i det som antas å være mere enn 2000 år. Her finner du vannbrønner, kirker, låver, vinkjellere, ventilasjonssystemer og feller for inntrengere, og alt fremstår som ganske så fortryllende for besøkende i dag.

Programmet vårt fortsetter med korte vandringer i Pigeon Valley som huser tusenvis av utgravde duehus i klippene, og herav navnet. Selv om disse finnes overalt i Kappadokia er det spesielt i dette området de finnes i store mengder. Dette bunner i at duer har i alle år vært en kilde til mat, men også gjødsel, og mange lokale bønder mener at frukten fra Kappadokia får sin sødme og saftighet nettopp på grunn av denne gjødselen. Vi fortsetter vandringen gjennom en spektakulær elvekløft; Ihlara Dalen. Dette er en relativt enkel vandring blant fredfull, grønn natur og med mange flotte grottekirker langs stien. Vårt siste stopp blir ved en onyksprodusent og et kjent atelier i området og her vil vi få innblikk i hva som er spesielt ved denne og andre edelstener.

Øst Kapadokia

Vi starter med å besøke Mustafapasa, eller tidligere Sinasos, kjent som en av de fineste små landsbyene i Kapadokia. I forrige århundre var Sinasos sentrum av Kappadokkia og de rike Ottomanerne bygde sine fantastiske herregårder som i dag utgjør denne landsbyen. Disse herregårdene er bygget av enorme steinblokker av kalkstein og på innsiden er veggene prydet med vakre veggmalerier og utsmykkinger. Ta gjerne en nærmere titt på Keslik Klosteret, hvor du kan se for deg munkene som levde sitt daglige liv her flere århundre siden. Videre besøker vi Soğanlı Dalen, og utgravingen av Sobessos, hvor man kan se rester av romerske bosetninger. Vi avslutter denne utflukten ved et pottemakeri. Den historiske bakgrunnene til pottemakeri i dette området går helt tilbake til Hittitene rundt 2000 f.kr. Den Røde elv - Kizil Irmak, som er en av Tyrkias lengste elver, har forsynt pottemakere med den karakteristiske røde leiren gjennom generasjoner.

Antalya

Nå som vi har hatt flere dager med en masse inntrykk og opplevelser skal vi de neste dagene fordøye det hele. Hva er vel bedre enn å slappe av noen dager på et lekkert hotell ved stranden, nyte duften av havsalt og deilige solstråler som treffer kroppen? Dagene er til fri disposisjon og du velger selv om du vil tilbringe hele dagen ved sjøkanten eller bassengkanten, eller om du vil inn og kjenne pulsen på byen Antalya, med shopping og sightseeing. Kom hjem fra påskeferie med farge i ansiktet og påfyll av D-vitaminer, kamera eller telefonen full av bilder og en haug med morsomme reiseminner.

Det vil komme mere informasjon om hotell i Antalya

Søk reise

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo