Skip to main content

Kroatia, Split - Vandring og cruise i Kroatias skjærgård

Dato: 30 mai - 6 juni 2020
Pris: 13 950,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur direkte Oslo – Split inkludert bagasje
 • Transport tur/retur flyplassen – havnen
 • 7 netter i delt lugar
 • Halvpensjon på skipet
 • Nye havner hver dag og nye vandringssteder
 • Daglige vandringsturer med Wenche Lia Spidsberge samt lokal vandringsleder
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • Lokale skatter er ikke inkludert og koster 40€ og betales direkte til skipet
Reisedager: 8
Bestill reise

Kroatia - Øyhopping og fotturer

Vi fortsetter med vår suksessreise med den flotte kombinasjonen av fotturer i naturskjønne omgivelser, herlig båtliv og hyggelig samvær - alt mens vi seiler mellom øyene i Kroatias vakre skjærgård. Vi skal besøke og vandre på de berømte øyene Brac, Korcula og ikke minst naturperlen Mljet. Vi overnatter ombord på vår private båt i en rekke av øyrikets sjarmerende historiske byer.

Høydepunkter:

 • Unik og naturskjønn natur
 • Opplevelsen av å bo på havet
 • Ny øy hver dag
 • Vakre fotturer med lokalkjent guide
 • Krystallklart hav
 • Små koselige middelalderbyer
 • Norsk leder

Skjærgårdscruise

Her får du oppleve Kroatias vakre skjærgård på vårt ukes lange cruise ombord på MS Lopar. Det er korte avstgander mellom øyene, forfriskende dukkerter og velsmakende måltider. Det beste av alt er at båten ligger til kai over natten i alle havner. Vi forflytter oss om morgenen til neste øy, og er klar for nye opplevelser. Vi kommer til noen av det vakreste steder Adriaterhavet har å by på. Kysten har over tusen øyer og reisen tar deg med til øyene Hvar, Brac, Korcula og til Makarska riveraen - hver og en med unikt særpreg.

  Om reisen

  Vi flyr til Split hvor vi blir møtt og kjørt ned til havnen. Her går vi ombord i vår private båt, MS Lopar, en klassisk motoryacht på 33 meter. Den har 15 lugarer med to senger med privat bad og dusj i hver. Dedikert og herlig mannskap som gjør alt de kan for at vi skal storkose oss og trives godt ombord. Så snart vi alle er ombord, kaster vi loss og setter kursen ut i øyriket. Vi har leid hele båten så den er privat for kun oss i Jomfrureiser. Det serveres frokost og 3-retters lunsj ombord alle dager. Maten som serveres er lokal, god husmannskost, all mat tilberedes ombord av båtens kokk.

  Vandringen på øyene

  ​​Vandringsturene har et lett+/middels nivå og er hovedsakelig i et lett terreng. Vi tar oss alltid god tid på turene, stopper ofte og ser på utsikten eller for et bad. Vi er på ferie og skal nyte dagene og kveldene i feriemodus! I vårt program ser du mer om vandringsopplegget og vi gjør oppmerksom på at vi tar hensyn til vær, vind, tid og alle deltageres kapasitet. I tillegg til Wenche er det med egen engelsktalende vandringsleder fra Kroatia som er meget godt lokalkjent.

  Vår tur og sykkel-leder Wenche Lia Spidsberg

  Vår turleder heter Wenche Lia Spidsberg, en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med "uteliv" å gjøre. Livet er best ute med fjellturer, sykling og padling. Wenche brenner for at andre skal få oppleve gleden av aktiviteter utendørs. Vi får opplevd mye, trent og får påfyll for kropp og sjel!


  Wenche formidler: Dette er den absolute og optimale Jomfrutur for de som er glade i å vandre, bade, godt vennskap, kultur, god mat, tøy, bøy og sole seg på dekk. Alt på samme tur og uke med båten som base. Er det ikke akkurat det vi jenter liker best, dere?? Som vi sier i Gudbrandsdalen «Dette er den frakkeste ferien jeg har vært på - her fikk vi oppleve alt som vi bare har drømt om» Jeg gleder meg til å møtes og hilse dere velkommen til latter, svette og nytelsesdager:) Klem Wenche

   Vær rask med din bestilling - begrenset antall plasser på skipet og dessverre ikke egen lugar.


   Søk reise

   Program

   Program dag for dag

   DAG 1: AVREISE OSLO - SPLIT - HVAR
   Vi møtes ved utgangen til flyet til Kroatia og Split. Båtavgang fra Split kl 13:00 med lunsj om bord som første aktivitet. På turen til øya Hvar blir vi presentert for mannskap og lokal vandrings guide. Ved ankomst i Stari Grad, en av Kroatias eldste byer dateres tilbake til 385 f.Kr., går vi en lett tur for å varme opp for uken. Overnatting i havnen i Stari Grad, vi arrangerer gjerne en fellesmiddag (ikke inkl). Vandring: ca. 1,5 time.

   DAG 2: HVAR
   Etter frokost starter vi fotturen langs kysten til fiskerlandsbyen Milina, 8 km hver vei. Turen byr på vakre severdigheter, pittoreske landsby og tid på stranden. Det er vandring i flatt terreng, og det er også mulighet å ta taxi tilbake - om man bare vil gå en vei. Lunsj på båten. I Hvar by kan vi også gå opp til Spanjol, et citadell bygd på tuftene av en middelalderborg, bygget for å forsvare byen fra tyrkerne. I Hvar by myldrer det av herlig turistliv, butikker og restuaranter. 

   DAG 3: HVAR – MLJET
   Mens vi nyter vår frokost, seiler vi til den frodige grønne øya Mljet. På veien over tilbyr vi et herlig stop med bad fra båten, alltid et høydepunkt. Mljet National Park (inngangsbilletter betales der) er et vakkert område med to sammenhengende saltvanns-innsjøer og i en av dem en øy med et Benediktinerkloster fra det 12. århundre. På Mljet kan vi dele opp gruppen i 3 forskjellige vandringsnivåer, noe for enhver smak. Vi skal gå i nasjonalparken På ettermiddagen fortsetter vi båtturen til middelalderbyen Korčula, som sammen med Venezia, proklamerer å være fødestedet til Marco Polo. Overnatting her i havnen.

   DAG 4: KORČULA – FRI DAG
   Korčula er øya med den mest tallrike vegetasjonen i hele Adriaterhavet.  Fri dag til å utforske øya (bra shopping) eller slappe av på stranden eller båten. Har du lyst blir du med vår vandringsleder på en tur langs kysten, eller kanskje du vil leie en sykkel og bli med Wenche på sykkeltur? Her er mange muligheter.

   DAG 5: BRAC
   Tidlig på morgenen seiler vi til øya Brac og byen Bol, kjent for den berømte Golden Horn stranden (ca 2,5 km fra sentrum). Vår ettermiddagstur går landsbyen Murvica og et besøk i Dragon Cave. Dragon Cave er et fantastisk område, kjent for sine relieffer og i middelalderen et fristed for Glagolittiske prester. Dette er et vernet område og besøk er kun tillatt med en lokal guide (ikke inkludert i prisen, det og entre betales på stedet). Tid for et bad på Golden Horn før en fantastisk vinsmaking. Overnatting i Bol.  Vandring: ca. 5 timer.

   DAG 6:
   Vi seiler til Makarska kysten og videre til Split. Gåtur til Marjian-høyden med flott utsikt. Ellers er det mulighet for strand, shopping og avslapning.. Felles avslutningsmiddag på restaurant  i Split (ikke inkl). 

   DAG 7: SPLIT
   Byvandring, sightseeing, shopping og tid til å utforske denne fine byen.

   Dag 8: HJEMREISE
   Frokost og utsjekking av båten og transport til flyplassen og flyet hjem til Norge.

   Det er mange herlige naturopplevelser i øyriket Kroatia! Vi har derfor med egen lokalkjent vandringsguide og programmet er med forbehold. Vi tar alltid hensyn til været og andre lokale forhold som kan påvirke /endre programmet.

   Kart

   Avreisedato og pris

   AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
   30/05Oslo GardermoenKroatia, Split - Skjærgårdscruise med vandringsopplevelser
   Leder: Wenche Lia Spidsberg
   Mer enn 413 950,-Bestill
   • NRF Logo
   • Reisegarantifondet Logo
   • IATA Logo