Italia, Cinque Terre - Pittoresk vandring mellom vakre kystbyer

Dato: 20.- 27.september 2022

Pittoresk vandring i Cinque Terre, Italia

Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. En ukes rolig vandringsreise med en lokal vandringsleder til Cinque Terre byr på fantastiske ferieminne med daglige vandringsturer, utflukt til nasjonalpark samt herlig fellesskap. Du går på godt opptråkkede stier langs kysten med fantastisk utsikt, gjennom vinranker og fargesprakende fiskerlandsbyer. Hjertelig velkommen til italiensk sjarm og ferieminner du aldri vil glemme!

Høydepunkt

 • Vandring i vakre omgivelser med unik utsikt
 • Cinque Terre-kystens beste strender
 • Deilig italiensk mat
 • Lokal guide
 • Idylliske, pastellfargede landsbyer
 • Båttur fra Portovenere

Cinque Terre

Cinque Terre kalles de fem små yndige byer som nesten vokser opp av Middelhavet, unikt sammenbundet av stier og trapper gjennom fjell, skog, olivenlunder og vingårder. Du skal få oppleve, kjenne, føle og sanse den flotte naturen og utsikten langs kysten. Sammen skal vi vandre i 5 dager ledet av Suzie, vår svenske venninne og lokale guide som er bofast i Italia. Vi vandrer fra 8 til 13 km pr dag. Her bruker vi god tid og målet er ikke å komme først frem, men best frem.

Monterosso, Bonassola og Pisa

I 4 døgn bor vi i badeperlen Monterosso (en av de 5 små byene), det perfekte utgangspunkt for våre vandringsturer. Byen har en deilig atmosfære og her kan du virkelig nyte ettermiddager etter endt vandring - enten ved bassenget, i byen eller på stranden. En dag tar vi også beina fatt til den lille byen Bonassola. Siste dagen reiser vi til Pisa hvor vi skal ha en felles guidet tur til det skjeve tårnet. Du vil også få litt egentid til å gjøre det du ønsker. Vi flyr hjem til Norge på kvelden.

​Her bor vi i Monterosso

Hotel Amici ligger i hjerte av byen Monterosso med kort vei til stranden og flere butikker og restauranter. Hotellet har viet en hel etasje (5 etasje) til naturen med en liten hage hvor det vokser forskjellige trær og blomster. Hotel Amici serverer en innbydende frokostbuffet - den beste starten på dagen.

Her bor vi i Camogli

City of the Thousand White Sailing Ships er Camogli og stedet vi skal bo de siste tre nettene. Vi bor på familieeide Hotellet LaCamogliese beliggende fint like ved strandpromenaden. Hotellet har god lokasjon og alt i umiddelbar nærhet.

Vandringsnivå - middels

Fotturene er ikke veldig krevende, men grunnet stigninger er det en fordel å være vant til å gå turer.

Fullt program finner du litt lenger ned på siden.

VIKTIG INFO

Det er meget populært område å vandre i og begrenset hotellkapasitet. Vi anbefaler at du bestemmer deg - og bestiller tidlig! Vi har kun mulighet til å å tilby 4 enkeltrom denne perioden.
Tillegg for enkeltrom i juni 2022 er 4200,-
Velkommen til Cinque Terre med Jomfrureiser! Det er innført turistskatt på overnattinger i Italia. Beløpet varierer noe, fra €1,50 til €3 pr natt/pr person og dette betales ved utsjekk på hotell av gjesten.

Les om vår generelle utstyrsliste for vandringsreiser her: her
Pris: 21 290,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo - Pisa
 • Transport fra/til flyplassen
 • 4 netter på 3-stjerners hotell i Monterosso
 • 3 netter på 3-stjerners hotell i Camogli
 • Frokost alle dager
 • 2 felles middager
 • Lokal engelsktalende guide i 7 dager
 • Entré til Nasjonalparken og tog til/fra Monterosso
 • Felles vandringer og utflukter i følge program
 • All transport under uken med tog og båt
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
  Med forbehold om pris og flyendring
Reisedager: 8
Bestill reise

Dag for dag program

Dag 1
Vi lander i Pisa kl 20:15. Vår engelsktalende venninne og lokale guide, Giulia Marsigli, henter oss på flyplassen og vi kjører tog til Monterosso hvor vi sjekker inn på hotell Amici hvor vi skal bo 4 netter.

Dag 2
Dagen starter med frokost, før vi tar toget 08:57 til Bonassola før vandringen starter.– Dagens mål er Framura. Dit er det kun 2,5 times vandring. Vi går 5,5 km og total høydedifferanse er 350 meter. Derfor har vi også et tilbud til i dag for de som ønsker det - til Deiva Marina. En flott vandretur med fantastisk utsikt. Totalt blir det da 12,5 km og 657 høydemeter forskjell. Vi tar tog tilbake til Monterrosso hvor vi også henter vårt vandringspass for dag 2.
Felles velkomstmiddag med 3 retter på en La Tigilleria, en lokal restaurant i Monterosso hvor vi blir bedre kjent. Drikke er ikke inkludert.

Dag 3
Dagen starter med frokost og så er vi i gang – I dag skal vi vandre til Levanto. Vel fremme i den lille fjellbyen tar vi en god pause og spiser lunsj på en lokal restaurant (ikke inkludert i pakken). På ettermiddagen tar vi toget tilbake til Monterosso. Middag på egenhånd.

Dag 4
Etter en god frokost tar vi toget til Riomaggiore. Herfra skal vi gå til Portovenere. Det er 13 km, og vi bruker ca. 5 timer på dagsturen. Høydeforskjellen er 723 m. Det blir tid til å nyte den pittoreske byen Portovenere med alle fortausrestauranter før vi tar båt hjem. Aldeles nydelig utsikt hele veien tilbake til Monterosso. Du ser alle de 5 byene i Cinque Terre. Husk å hente ditt Cinque Terre kort, da vi ternger dette for morgendagen. Kvelden til egen disposisjon. 

Dag 5
Frokost først, så skal vi vandre gjennom 3 av de 5 pittoreske og sjarmerende Cinque Terrer byer - fra Monterosso til Soviore og videre til Vernazza. Vi tar en pause her før vi vandrer videre tilbake til Monterosso. Det blir en rundtur og ikke frem og tilbake. Totalt er det 10,1 km i dag og en høydeforskjell på 643 meter, og det tar ca 4 timer. Vi reiser videre til Camogli med tog, hvor vi sjekker inn på Hotel La Camogliese. Kvelden til egen disposisjon. Felles middag for de som vil - dette avtaler vi nærmere.

Dag 6
Frokost og vår siste vandringsdag. Vi skal gå fra Camogli til San Fruttuoso. Vi reiser tilbake til Camogli med båt. Ettermiddagen og kvelden som du ønsker. 

Dag 7
KL.08.50 tar vi toget fra Camogli til Santa Margherita Ligure. Her blir det rundtur videre til Portofino før vi er tilbake i Santa Margherita Ligure. Her tar vi toget tilbake til Camogli og pakker kofferten klar for hjemreisen imorgen, så vi er klar for avskjedsmiddagen. Drikke er ikke inkludert. 

Dag 8
Vi reiser til Pisa etter frokost. Toget går kl 08.50. Vi legger igjen bagasjen i oppbevaringsbokser og tar the city bus, den røde linjen til Piazza dei Miracoli. Her får dere tid til litt lunsj, før vi møtes ved coffe Duomo Piazza del Dumo kl 13.30 for en to timers guided tur av the miracle square. Inkludert det skjeve tårn i Pisa. Entre betales utenom. Vi har ikke inkludert felles middag, men vil anbefale en god restaurant for gruppen.

Vi har sen retur hjem på kvelden og tar felles transfer til flyplassen. Flyet tar av kl 21.00 med ankomst i Oslo før midnatt.

Takk for nå!

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

September 2022

20/09Oslo GardermoenItalia, Cinque Terre - Pittoresk vandring langs kystenFullbooket, venteliste21 290,-Book på venteliste
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo