Frankrike, Chamonix - Vandring i de franske alper

Dato: 3 - 8 september 2020

NYHET - vandring i de franske Alpene med Kaisa

Denne reisen er for deg som har lyst til å oppleve de fantastiske og spektakulære fjellene rundt Chamonix og Mont Blanc. Vi skal bo på 4* SPA hotell i den sjarmerende fjellbyen Chamonix med vandringsutflukter daglig fra vårt hotell.
Vi slipper å bytte hotell og pakke tursekken hver kveld. Så denne reisen er en "luksusvariant" av Tour Mont Blanc.

Høydepunkt

 • Vandring i spennende variert terreng og vakre fjell omgivelser
 • Velkomstmiddag og flere herlige middager i den kjente skibyen Chamonix
 • Franske delikatesser
 • Flere spennende kabelturer
 • Spektakulære omgivelser
 • SPA hotell
 • Fritid i Chamonix
 • Heisen opp til Aiguille du Midi 3842 m.o.h om du tør

Naturopplevelser i Chamonix i de vakre franske alpene.

Fjellturene vi opplever vil garantert gi deg store naturopplevelser. Vi yter på dagen og nyter på kvelden. Det blir gode måltider i fellskap og tid for litt andre nytelser som SPA og shopping.

SPA Hotell 4 * sentralt i Chamonix

Vi skal bo på Le Morgane Hotel 4* som ligger meget sentralt i Chamonix. Hotellet har takterasse, innendørs svømmebasseng, badstu og SPA avdeling. Gratis tilgang til SPA hver dag fra kl 10-20. Hotellet tilbyr god frokost buffet med franske oster og selvsagt nystekte croissant med kaffe. Enkeltrom er mulig ved tidlig bestilling/forespørsel.

Din reise- og vandringsleder, Kaisa Hafredal

Kaisa har gjennomført Tour mont blanc 5 ganger og er bergtatt av fjellkjeden. Hun setter opp en reise som er litt mildere utgave av tmb og kan ønske velkommen til fantastisk fjellvandring fra Chamonix i de franske alpene. Kaisa Hafredal er utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er ­lidenskapelig opptatt av ren næringsrik mat og frisk luft. Hun er også turleder i DNT og driver helsebloggen www.balanseihverdagen.no

Hennes destinasjoner i 2020 er: Kreta, Italia- Amalfi og Piemonte, Mont Blanc, Mallorca, Lofoten og Sør- Afrika. Kaisa har stor fokus på natur og matopplevelser på alle sine vandringreiser.

Kaisa har små vandringsgrupper på sine reiser. En liten eksklusiv gruppe gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene.

// Alle foto er tatt av Kaisa på tidligere vandringsturer

Vandringsnivå - krevende

Nivå: Krevende. (Mulighet for å stå over en dag om ønskelig. Se program dag for dag.)

Terreng: Bratte oppstigninger/nedstigninger. Variert. Fin sti, noe stein. Vi krysser bekker og enkelte partier på grusvei.

Vandringen er klassifisert som krevende. Turen egner seg for deltakere som er i god form og som er vant med å gå i ulendt fjellterreng. Det kreves at du har erfaring med å gå i kupert og ulendt terreng med stigning. Passer ikke for nybegynnere. Men på denne reisen er det mulighet for å delta på de vandringsetappene en selv ønsker siden de daglige utfluktene starter og ender på samme overnattingsted.

Tips for turen: Godt fottøy er et «must» og terrenget krever solide inngåtte fjellstøvler. Pakk både lette og noen varme klær. Temperaturen ligger normalt mellom 20-25 grader, men været kan vi aldri garantere. Vindjakke, beskyttelse mot sol og varme som caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske, lett tursekk med sitteunderlag og gåstaver (anbefales) om du ønsker. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt.

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du må også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne/ben/hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss innen 10 dager etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

Tilbakemeldinger fra våre kunder på tidligere Mont Blanc-reiser:


” Fantastisk opplevelse - for en flott tur vi hadde:) Meget dyktig reiseleder som gjorde at ferien ble super fin”.

” Kaisa er en fantastisk reiseleder og Guid”

Turen var godt lagt opp med passe lengde på dagsetappene og godt med pauser. Fint å starte og runde av med kabel. Turen rundt Mont Blanc bød på vakker natur i spennende terreng gjennom tre land. Sur kaffe og kalde norske vafler var byttet ut med søte delikatesser og velfortjent kald øl på fjellhyttene. turlederen hadde stålkontroll på 10 spreke og smågale damer over fjellene og tilsammen ble dette en fantastisk opplevelse! Heldige med været var vi også. Dessuten er det deilig å få fjellvandrerfølelsen, men i spedd masse luksus med hotellopphold, spa og god mat og vin.

“Veldig flott tur der alt fungerte som det skulle. Og vi hadde en veldig flink reiseleder!”

” Ettersom jeg har dratt med Jomfrureiser tidligere og er godt kjent med turlederen, og også noen av de andre fantastiske damene som deltok, var jeg godt forberedt på hva som ventet - og mine forventinger ble innfridd til det fulle. Både hva gjaldt innhold, nivå, overnatting og spisteder. ”

” Sjarmerende med fjellhytter/vandrehjem - det passer på denne typen tur, samtidig var det veldig deilig med nettene på hotell og jeg skulle aldri vært dem foruten! Spaet siste dagen var utrolig passende! En god mix syntes jeg var fint på denne turen.”

Din leder: Kaisa Hafredal

Kaisa Hafredal er vandringsleder for Jomfrureiser på 7 året! Kaisa er utdannet kostholdsveileder og coach, er lidenskapelig opptat av helse, ernæring og aktiv livsstil i naturen. Elseker å reise, oppleve nye kulturer og...

Pris: 15 500,-
Inkludert:
 • Fly direkte t/r Oslo - Geneve
 • Transporter mellom flyplass og hotell
 • 5 netter i delt rom med frokost på 4* SPA Hotel i Chamonix
 • 3 felles middager
 • Flere spennende kabelturer
 • Alle transporter mellom vandringsettappene
 • Norsk vandringsleder Kaisa Hafredal
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av reisegarantifondet
Reisedager: 6
Bestill reise

Flytider

Direkte 2,5 time

Avreise 3 september 2020:

Oslo, Avreisetidspunkt 11.50. Beregnet ankomst til reisemålet 14:20.

Hjemreise 8 september 2020:

Geneve, Avreisetidspunkt 20.45. Beregnet ankomst hjem 23:20.


 

Dag for dag program

Dag 1 Avreise Oslo – Chamonix: torsdag 3 september

Vi flyr fra Gardermoen med Norwegian direkte til Geneve. Kun 2,5 t flyreise. Vi fraktes med privat minibuss (ca 1 t) til Chamonix (1035 moh) som ligger i de franske alpene. Det blir tid for sightseeing i den populære skibyen før vi møtes på kvelden til velkomstmiddag (inkludert) med gjennomgang av ukens program.

• Overnatting: 4 * Hotel sentral med SPA avdeling i Chamonix med frokost. Gratis tilgang til SPA hver dag fra kl 10-20.Lunchpakke kjøpes hver dag individuelt på bakeri/supermarked ved vårt hotell (ikke inkludert). Hver dag nyter vi medbrakt lunch som vi spiser i naturen. Mat smaker fantastisk ute i det fri og spesielt med den flotte utsikten vi har hver dag.

Dag 2 Vandring i fjellene rundt Chamonix: fredag 4 september

Etter en god frokost starter vi vår første vandringsdag med en kort busstur (20 min med Chamonix bussen) til Les Houches som ligger sørover. Herifra skal vi gå en rundtur i vakkert frodig natur. Vi starter oppstigningen til dagens høyeste punkt, Le Prarion (1969 moh) via Col de Forclaz (1533 moh). Vi nyter medbrakt lunch i vakre omgivelser. Vi starter nedstigningen tilbake til startstedet La cote (1131 moh). Om du ønsker å slippe nedstigningen kan du hoppe på kabelen (ikke inkludert, betales individuelt) som tar deg ned til startpunktet. Herifra tar vi buss tilbake til Chamonix og har tid til litt SPA før felles middag. (inkludert uten drikke).

• Distanse/tid:  10 km -  Ca 5 timer + pauser 850 meter stigning/nedstigning, mulighet for å ta kabelbanen ned

Dag 3 Vandring i fjellene rundt Chamonix lørdag 5 september

I dag drar vi nordover mot grensen til Sveits. Vi tar bussen ( 20 min med Chamonix bussen) til Le Tour (1452 moh) hvor vi starter med kabelbanen opp til chalet (1910 moh). Vi går i vakkert terreng opp til Col de balme (2191 moh) hvor vi får fantastisk utsikt over Chamonixdalen og Mont Blanc sine hvitkledde fjelltopper. Herifa går turen i magisk terreng forbi den ene toppen etter den andre. Vi går til utsiktspunktet Col des poisettes (1997 moh) og følger den offisielle tmb (tour mont blanc) stien over fjellet opp til dagens høyteste punkt Aiguillette des Posettes (2201 moh) ned til Trelecamp (1400 moh) og videre til fjellbyen Argentiere. Her kan vi se oss litt rundt i den den hyggelige skibyen og eventuelt spise en tidlig middag før vi returnerer tilbake til chamonix med bussen (ca 15 min). Kvelden fri til egen disposisjon.

• Distanse/tid:  10km -  Ca 5 timer + pauser ca 500 meter stigning- 1000 meter nedstigning

Dag 4 Vandring i fjellene rundt Chamonix: sønsdag 6 september

• Distanse/tid:  15 km -  Ca 5 timer + pauser

I dag fortsetter vi fra fjellbyen Argentiere (1252 moh) som ligger i hjerte av Chamonix dalen omringet av isbreer. Vi går en flott fjelltur i området nok en dag i et fantasisk terreng. Vi benytter også litt tid i Argentiere om tiden tillater deg før vi returnerer ned til Chamonix på ettermiddagen. Kvelden fri til egen disposisjon.

• Distanse/tid:  12km -  Ca 4 timer + pauser ca 700 meter stigning- 700 meter nedstigning

Dag 5 Vandring i fjellene rundt Chamonix: mandag 7 september

Etter en god frokost avslutter vi siste vandringsdagen til alpenes flotte refuge de Bel Lachat (2152 moh). Vi beveger oss i Aiguilles dalen og naturreservatet Vallon de Berard og denne etappen blir en magisk avslutning. Vi starter med å ta kabelbanen opp til Planpraz (1999 moh) oppstigningen like utenfor Chamonix opp til Col du Brevent (2368 moh) og videre opp til dagens høyeste punkt Le Brevent (2525 moh). Etter lunch fortsetter vi nedstigningen til refuge de Bel Lachat (2152 moh). Her legger vi inn en drikke og nyte pause på hytten som har spektakulær utsikt mot Mont Blanc. Vi forsetter videre forbi Merlet (1650 moh) og til Les Houches hvor vi returnerer tilbake med buss. Avslutningsmiddag på kvelden i Chamonix. 

• Distanse/tid:  14 km -  Ca 5-6 timer + pauser  550 m stigning, 1000 m nedstigning 

Dag 6 Fridag i  Chamonix -Hjemreise : tirsdag 8 september

Vandringsreise Chamonix

Utsjekk etter frokost. Vi lagrer bagsjen i hotellets respesjon og har hele dagen å nyte. Du kan du benytte hotellets SPA, oppleve mer av fjellbyen Chamonix som har et stort utvalg av shopping muligheter (spesielt turutstyr). Heisen opp til Aiguille du Midi på hele 3842 m.o.h med panoramautsikt over til Mont Blanc er en spektakulær opplevelse. Heisen ligger rett ved vårt hotell. På ettermiddagen blir vi fraktet med privat minibuss til flyplassen i Geneve for hjemreise.

Obs! Med forbehold om ending av vandringsetappene. Turleder skal kvalitetsikre vandringsetappene på studiereise i juni 2020.

Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

September 2020

03/09Oslo GardermoneFrankrike, Chamonix - Vandring i de franske alper
Leder: Kaisa Hafredal
415 500,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo