Skip to main content

Norge, Valdres - Julebordweekend med fjellgourmet og påfyll

Dato: 4.- 6.desember 2020

Ekte førjulsstemning og god hjemmelaget mat

På Nythun i Valdres, langt borte fra fulle kjøpesenter og mas finner du ekte førjulsstemning i den vakre vinternaturen. Her skal vi ha en avslappende helg sammen og nyte god og sunn mat. Det blir også et inspirerende foredrag om bærekraftig og sunn mat. Og vi skal selvsagt ut på tur i de vakre omgivelsene og kjenne den friske fjellufta, enten til fots eller på ski. Med røde roser i kinna kommer vi inn på den koselige låven der det blir et lite «julemarked» med hjemmelaget mat, kunst og håndverk.

Velkommen til en herlig førjulsweekend med senkede skuldre og hevede munnviker 😊
Helgen er åpen for både kvinner og menn.

Vi spiser godt på Nythun i Valdres!

Nythun er en personlig høyfjellsstue og mest kjent for stedet der du spiser godt. Nythun er også rangert som hele distrikt-Norges tredje beste spisested! Nythun er annen generasjons høyfjellsstue, både Marit og Jørn som er innehavere av Nythun Fjellstue er matentusiaster og stolte av sine lokale mattradisjoner. Vi får servert nydelig, kortreist mat tilberedt med kjærlighet av kyndige kokker. Maten lages med kjærlighet både til mat og gjest og friske råvarer. De lover stor entusiasme og fokus på kunnskap vi vil tilegne oss på lørdagen under foredraget.

De viser sin entusiasme denne helgen hvor de inviterer oss inn for å lære mer om nettopp bærekraftig matlaging, dyrking av grønnsaker og annet i egen hage. Med seg har de Anders Nordrum som er ekspert i faget. I tillegg får vi mulighet å kjøpe med oss hjemmelaget god tradisjonsmat hjem.


Vårt vertskap; Marit og Jørn Nythun

Vertskapet forteller: Vi er begge kokker, og bruker mye tid over grytene. Hos oss får du for det meste kortreist mat med tilknytning til vårt område. Vi kjøper geitekilling av en skjeggete bonde i Beito, lam som beiter i nasjonalparken og kalv fra entusiastiske bønder i nærområdet - og en ung okse fra nabogården i ny og ne. For ikke å snakke om fjellgris og reinsdyr! Hver høst henter vi mellom 6 og 10 flotte reinsdyrkalver som slaktes på fjellet på Valdresflye. I sesongen for norsk frukt og grønnsaker er det dette som står på menyen. Poteter fra Ranheimsbygda og bringebær fra Lobygda. Vi har vår egen slakter, og lager all mat fra bunnen av, så hos oss kan du nyte god, gammeldags rull og sylte, leverpostei eller de møreste stykker kjøtt til middag. Alt håndlaget på vårt eget kjøkken!


Maten på Nythun er himmelsk!

Vi bor godt på Nythun

Du velger om du vil dele et dobbeltrom med en venninne eller en (i dag) ukjent venninne - eller betale litt ekstra for eget rom (kun 500,- for 2 netter). Nythun har også hytter som ligger rett over gårdsplassen til høyfjellsstua, så er dere flere som reiser sammen kan dere får en egen hytte for bare dere. Her er det sengeplass til minst 5 og 2 baderom.

Hvordan kommer jeg til Nythun?

Nythun ligger i Etnedal kommune og det er enklest å kjøre bil via Fagernes. Eller ta Valdresekspressen som går 6 ganger daglig fra Oslo og som stopper i Fagernes. Er det flere om kommer samtidig, kan vi samordne med en taxi herfra. Det er ca 20 minutter å kjøre. Det er 190 km fra Oslo. Fint å kjøre egen bil hit, og gjør du det og ønsker å ta med deg selskap og dele reisekostnader - gi oss beskjed! Transport til og fra Nythun er ikke inkludert, så hyggelig å dele kostnaden om mulig 😊

Leder fra Jomfrureiser

Charlotte Ehde-Eliassen som startet Jomfrureiser for 28 år (og 114 land) siden er med og er leder i helgen. Hun bidrar med det sosiale og til en god weekend med nye og per i dag ukjente venninner. Charlotte gleder seg til å reise mer i Norge og for 40 år siden var Marit og Jørn hennes naboer på Beitostølen. Så her er det et godt og langt vennskap som skaper rammen for et godt opphold.

Det kan bli en quiz ut på kvelden eller kanskje noe sanger? Charlotte er med på fjellturen og er med aktivt hele helgen. Så du kan gjerne melde deg på alene. På reise med oss i Jomfrureiser har du alltid en eller flere å dele dine opplevelser med. Vi blir raskt en god gjeng som blir godt kjent! Velkommen til fjells med oss!

Din leder: Charlotte Ehde-Eliassen

Charlotte Ehde-Eliassen er gründer og sjefs-Jomfru og den som startet Jomfrureiser. Reiser er hennes jobb og hobby. Sosialt engasjert og ivrer for kombinasjonen med fellesskap, glede og aktivitet. Egentlig vet vi aldri h...

Pris: 3 900,-
Weekend på Nythun med følgende inkludert:
  • 2 netter i delt rom
  • Helpensjon med fokus på bærekraftig mat
  • Foredrag med Anders Nordrum
  • Fjelltur med leder
  • Leder fra Jomfrureiser
TransportType:Ingen transport
Reisedager: 3
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program


Fredag 04.12.2020
Ankomst om ettermiddagen.   Velkomstdrink i låven, vertskapet Marit og Jørn gir informasjon om stedet og helgen 
Vi serverer  3-retters middag, inspirert av lokale råvarer og grønnsaker.
Felles hygge etter maten i salongen


Lørdag 05.12.2020
Stor frokostbuffé  
Tur med guide etter frokost, ca 2-3 timer til fots eller på ski   Lett lunsj med suppe og hjemmebakst 
 
På ettermiddagen har vi foredrag i låven med Anders Nordrum fra Datsja as:  Hør et inspirerende og svært lærerikt foredrag om hvordan du kan dyrke, oppbevare og tilberede grønnsaker basert på eldgammel kunnskap!  En åpenbaring for alle som interesserer seg for sunn livsstil, bærekraft, matkvalitet og dyrking i egen hage. Anders er en stor ekspert innen dette feltet.  
Litt tid på egen hånd før vi igjen møtes til en velsmakende felles middag.
 
Middag lørdag kveld:  En stor buffé med et utvalg av vår hjemmelagde, tradisjonelle julemat med kjøtt produsert i vår egen bygd, men også et rikholdig utvalg av grønnsaksbaserte retter, veganske kaker og nye måter å bruke råvarene på. 
Felles hygge og gode samtaler i salongen etter middag
 
Søndag 06.12.2020:  
Stor frokostbuffé 
 
Åpen salgsutstilling i låven.  Her kan du kjøpe med deg hjemmelaget rull og sylte, laget på familiens gamle oppskrifter!  Vi har også et utvalg hjemmebakst, fermenterte og syltede spesialiteter, flatbrød, lefse og annet.  I tillegg har vi med oss flere utstillere som selger smykker, strikkeklær, quilter, håndknyttede tepper og mye mer.  Gjør unna julehandelen i fred og ro! 
 
Kaffe og lett lunsj før avreise. 

Takk for en herlig helg sammen!
 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Desember 2020

04/12Norge, Valdres - Førjulsweekend med fjellgourmet og påfyll
Leder: Charlotte Ehde-Eliassen
Mer enn 43 900,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo