Skip to main content

Tanzania, Zanzibar - Trening i palmesus med bølger fra det Indiske hav

Dato: 23 oktober - 3 november 2019
Pris: 24 200,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo – Zanzibar med mellomlanding og flybytte underveis
 • Transport tur/retur flyplassen og mellom hotellene
 • 9 netter i delt dobbeltrom på Zanzibar
 • 2 netter på fly med mat og bagasje inkludert
 • Frokost hver dag, 4 lunsjer og 4 middager på øya
 • 5 utflukter under oppholdet med lokale guider
 • 2 treningsledere med fra Norge; Camilla Treningsfrue og PT Simen
 • Trening 1-2 ganger alle dager
 • Svenske Helen Ingvarsson som reiseleder og lokalkjent guide
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
  Reisedager: 12
  Bestill reise

  Zanzibar - eksotisk trening langs Afrikas hvite strender

  Zanzibar - eller krydderøya som den også blir nevnt som - er en herlig blanding av Afrikansk historie og kultur. Her er det lange hvite sandstrender - med sand myk som mel. Hotellet ligger rett ved det fristende turiskblå havet. Alt er lagt til rette for en unik treningsresie i kombinasjon med ferie og sol. Treningsinstruktørene på reisen er Treningsfrue Camilla Aastorp Andersen og Simen Aaslund.

  Høydepunkter:

  • Palmestrender og glitrende hav
  • Eksotisk kultur, byer og natur
  • Magiske solnedganger
  • Krydder og mat
  • Trening med Camilla og Simen

  Se detaljert program litt lengre ned på siden

  Om Zanzibar:

  Vi lander i hovedstaden som heter Zanzibar City. Herfra kjører vi et par timer helt sør på øya til vårt feriemål; fiskelandsbyen Kizimkasi. Et herlig sted med en lang strand og et hotell, passer ypperlig for vår treningsreise. Vi kan slappe av ved poolen, stupe ut i havet fra hotellet eller nyte livet på stranden - etter våre to daglige treingsøkter. Her bor vi i 8 netter og nyter sol og bad, daglige treningsøkter samt utflukter. Vi kommer til det "ekte" Zanzibar og deltar i utflukter og opplevelser med vår svenske lokalkjente vertinne. Siste dagen og natten tilbringer vi i Stonetown, som er en del av UNESCOs verdensarvliste.

  Zanzibars hovedindustrier er krydder, turisme og raphiafiber fra palmen med samme navn. Øyene produserer blant annet kryddernellik, muskat, kanel og svart pepper. Øyene har et rikt dyreliv og er kjent for den endemiske bladapearten zanzibarsk rød kolobus og den utryddingstruede zanzibarske leoparden.

  Det blir bading og snorkling i glitrende hav

  Treningsinstruktører på reisen

  Camilla - bedre kjent som Treningsfrue, er en av våre leder på reisen sammen med Simen Aaslund. Camilla er en treningsglad tobarnsmamma som prøver å finne balansen mellom jobb, trening og familieliv. I 2016 tok ut PT utdannelsen og har siden jobbet aktivt med menn og kvinner som ønsker å komme i bedre form. Camilla jobber med sosiale medier, og er en av Norges største trenikngsprofiler. Her ønsker hun å inspirere, dele og spre kunnskap for å folk i aktivitet. Camilla elsker treningsreiser og ser virkelig frem til å bidra med trening og godt humør på Zanzibar.

  Simen Aaslund er godt kjent i treningsverden som eier og daglig leder av Gjøvik Elitegym, samt daglig leder på Sandvika CrossFit. Han er en ettertraktet trener for klubber og enkeltpersoner. Han har bred kompetanse innen styrke og utholdenhetstrening. Han jobber også som PT, forelesere og er det vi kaller en dyktig karl!

  Eksotisk kjøkken og tropisk klima

  Med en blanding av indiske, arabiske og afrikanske påvirkninger har Zanzibars kjøkken mange overraskelser. Havet tilbyr alt du kan be om - tunfisk, sverdfisk, hummer, reker og blekksprut. Den varmende solen gjør at frukt er tilgjengelig året rundt – full av smak, moden og søt. Gradestokken ligger jevnt på behagelige 25-30 grader og 28 grader i det turkisgrønne vannet. Tidsforskjellen er kun 2 timer fra Norge på vinterstid.

  Overnatting på Zanzibar

  Vi starter vårt opphold på sørvestkysten i fiskerlandsbyen Kizimkazi. Et lite sted, ypperlig for sol og bad. Her skal vi bo på Karamba Resort som ligger på en koralklippe med bungalower vendt mot solnedgangen. Enkel standard, men rent og med en herlig avslappende atmosfære med basseng og eget ute område til trening. Vi har fått et 2 etasjers rom med 2 senger i første etasje og 2 senger i annen etasje - (samme inngang og bad) og her kan det da bo 4 jenter. Velger du dette alternativ får du 800 kr i avslag på priset. De siste nettene er vi i Stone Town, den gamle delen av Zanzibar City. Bydelen syder av liv og gir et innblikk i en levende multikulturell hverdag med røtter fra afrikansk, arabisk, persisk, indisk og europeisk kultur. Vi skal bo på Dhow Palace og Tembo hotell som ligger midt i Stone Town. Det er basseng og en flott takterrasse. Det er mindre hoteller og de ligger kun 150 m fra hverandre, så her blir vi fordelt på 2 hoteller. I Stonetown blir det fokus på sithgtseeing i denne spennende storby, "sundowner", tid til shopping og selvfølgelig trening. Hotellet har en liten strand men dette er ikke noe "sol & bad" hotell. Men dette er de beste stedene å bo på når man besøker hovedstaden.

  Kizimkazi är en liten by og strand - fortsatt autentiskt og litt "uoppdaget". Her opdager man fort at man ikke trenger så mye - mer enn å nyte dagen og den fantastiske naturen. Korallklippene og stranden tilbyr herlige bad og spektakulære solnedganger. Kizimkazi er også stedet hvor man fisker de aller største fiskene på øya; tunfisk, marlin, dorado, rød snapper. Det er daglig fiskeauksjon når båtene kommer inn med tidevannet. Her er film fra vår resort: KARAMBA RESORT FILM

  I Stone Town møter Afrika det Omanska riket blandet med Indiske influenser og krydder. De forskjellige kulturene setter smak og farge på den gamle byen som ligger helt inntil den turkise Indiske Osean. Byen er aktiv og en evig labyrint hvor innbyggerne lever sitt liv på gaten – lager mat, spillar sitt tradisjonelle brettspill bao, mater sine høner eller bare er sosiale og sladrer om livet. Mankan lett sitte her i timesvis og bare se på folk eller kanskje delta og leike med barna? Byen er full av historie fra slave- og krydderhandelen. Vi skal på en guidet bytur her med fokus på hvordan livet levs idag og med det beste fra kultur, historie og arkitektur. Vi avslutter vår bytur på en takterasse med en utsikt som må opplevelse og ikke kan beskrives!

  Treningsopplegget:

  Det blir lagt opp til to treningsøkter hver dag - alt etter hva vi kan kombinerer med utfluktsprogram. Treningen vil blant annet bestå av trening mot hverandre, intervalltrening, løpetrening, mobilitetstrening, styrke og kondisjon og mye mer. I tillegg til trening er det inkludert med mange utflukter.

  Møt lokalbefolkningen

  På vår reise til Zanzibar vil vi bli godt kjent med våre lokale venner. Reisen ledes av vår svenske vertinne som er bofast på øya og hennes team av lokale guider og assistenter. Den beste BBQ serveres av dem - gjord bare på råvarer fra havet... Vi er stolte over å inkludere lokale aktivieter hvor vi møter folk i landsbyen, ser deres hverdag og det ekte Zanzibar. Bare gled deg til en ekte ferieopplevelse kryddret med daglige treningsøvelser på krydderøya!

  Vi gleder oss til å hilse DEG velkommen til Zanzibar!

  Søk reise

  Dag for dag program

  23. oktober - Avresie fra Oslo til Adis Abeba - flybytte her.

  24. oktober - Ankomst Zanzibar og transfer til Karamba Resort  i  Kizimkazi . Sjekk in, pust ut og nyt solnedgangen og en liten enkel treningsøkt før vi nyter felles velkomstmiddag og blir kjent.   Link til hotellet: www.karambazanzibar.com

  25 oktober - morgentrening før frokst deretter nyter du dagen som du ønsker - herlig tid for sol og bad på Karamba. Idag har vi alle måltider inkludert slik at vi kun kan nyte dagen, slappe av og delta på treningen. Ettermiddagsøkten får du i solnedgang... før felles middag.  Morgentrening: bevegelighet og core. Ettermiddag: løpeteknikk og rolig løpetur

  26 oktober  Morgentrening før frokost. Deretter skal vi på utflukt til Pungume sandbank. Her blir det snorkling og BBQ. Vi reiser med en tradisjonell dhow og nyter dagen ute og en alldeles herlig BBQ på havets lokale råvarer.  Ettermiddagstrening på hotellet på kvelden og middagen i kveld som du ønsker.  Morgentrening: kroppsvekt styrke og handstand  Ettermiddag: styrketrening bein

  27. oktober  Morgentrening før frokost. Så er dags for ny utflukt  ”Soulful Sunday” på Upendo. Vi  reiser med minibus ca 40 min norrut til Upendo (som betyr kjærleik på swahili) - et nydeig sted med utsikt over den kjente The Rock Restaurant. På søndagar har de spesialmeny her og deilig chill out med musikk og lokalbefolkningen. Vi bare nyter ettermidagen her, ta gjerne med en god bok eller bare badetøy og solbriller så du nyte den avslappende stemningen her.  
  Les gjerne mer om Upendo https://upendozanzibar.com/    Mat og drikke er ikke inkludert i utflukten   Ettermiddagstrening før individuell middag.  
  Morgentrening: yoga  Ettermiddag: løping kortintervall

  28 oktober   Morgentrening før frokost.; core. Og enda en ny utfluktsdag - vi skal til Makunduchi by - og oppleve det ekte Zanzibar.  Helt vekk fra turistscenariet har vi laget vår egen lille sykkeltur. Vi reiser med buss ca  20 min og her venter enkle men ok sykler på oss . Vi tar en ca 2 timers enkel sykkelrundtur til Zanzibars nest største by.  Les mer: http://lovezanzibar.com/sv/inspiration/makunduchi-bytur/   Idag er alle måltider inkludert; frokost, lunsj og middag. 

  29 oktober  Morgentrening før frokost Sol och bad på Karamba. Ettermiddagstrening før individuell middag.  Det finnes flere muligheter fo rutflukter hvis du har lyst på det - Helen er med og inspirerer og forteller.  Morgentrening: bevegelighet og eksplosiv trening Ettermiddag: løpingeteknikk og stafett/lek på stranda.

  30 oktober   Morgentrening før frokost  og nyt formiddagen.  Tidlig ettermiddag reiser vi til Jambiani strand,  en 5 km lang strand full med små koselige hoteller og barer. Vi kan løpe på stranden, svømme  eller bare slappe av på et av stedene og nyte livet.  På ettermiddagen bruker de lokale spille fotball, grave etter muslinger og bare ha det hyggelig på stranden. Vi blir her og nyter solnedgangen før vi har en felles middag. Om det blir en skikkelig treningsøkt før middag eller ikke er litt opp til dere, alt er mulig.  Retur til hotellet etter middag.    Morgentrening: Styrketrening, Ettermiddag: svømmeteknikk og partnerøkt på stranden              

  31. oktober  Morgentrening før frokost  Sol och bad på Karamba. Ettermiddagstrening før individuell middag.  Det finnes flere muligheter for utflukter hvis du har lyst på det - Helen er med og inspirerer og forteller.  Morgentrening: movement culture Ettermiddag: løping + langintervall for de som vil det, eller lag konkurranser.

  1. november   Morgentrening før frokost.; styrkeøkt. Så er det avresie til Stone Town. Selve byen Stone Town - er et klart must når du er på Zanzibar.  Byen er en del av UNESCO verdensarv, en mystisk og spennende og labyrint aktig by.  Her føler du historien gjennom mange hundre år på kroppen (og finner den beste shoppingen) under vår guidede Stone Town tour. Utflukten avsluttes med en lunsj  på en magisk takterasse med 270 graders havsutsikt  og Stone Town's labyrint gater rett under våre føtter.  https://emersononhurumzi.com/en/restaurant.html     Litt tid på egen hånd før v møtes tl en "SUNDOWNER" som avsluttes med en felles middag.  Vi bor på Tembo Hotell og Dhow Palace, midt i Stone Town. Hotellet har både pool og strand og uteområde for vår trening. www.tembohotel.com             

  2. november    Morgentrening før frokost - vår siste treningsøkt Bevegelighet, core og styrketrening  Transfer til flyplassen og vi starter på hjemreisen somigjen har flybytte i Adis Abeba.

  3.november  Ankommer vi Oslo om morgenen.  Mat serveres ombord. TAKK FOR NÅ!

   


   

   

   

  Kart

  Avreisedato og pris

  AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
  23/10Oslo GardermoenTanzania, Zanzibar – Trening i Palmesus med bølger fra det IndiskehavFullbooket, venteliste24 200,-Book på venteliste
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo