Kombinasjonsreise til Nord-Thailand og Kambodsja

Dato: 3 - 16 november 2018
Pris: 25 000,-

​En fantastisk kombinasjonsreise med uforglemmelige opplevelser!

Velkommen på en herlig kombinasjonsreise til Nord-Thailand og Kambodsja med lokalboende Katrine! Vi besøker elefantdaghjem, drar på elvecruise og blir med på kokkekurs i Chiang Mai før vi forflytter oss til Siam Reap og Kambodsja. I Kambodjsa får vi oppleve soloppgangen over majestetiske Angkor Wat. Vi kommer tett på dagliglivet i de flytende landsbyene og vi skal sykle gjennom rismarken på landsbygda. Det blir også tid til shopping på spennende markeder. Sihanoukville helt sør i landet lokker med kritthvite strender og krystallklart vann - perfekt for late dager på slutten av ferien! Vi avslutter med et døgn i Bangkok der vi får tid til shopping og drar på nattmarked.

Kort om Thailand

Også omtalt som Smilet land – dette herlige ferielandet som har veldig mye eksotisk å by på. Denne gangen innleder vi nord i landet i byen Chiang Mai som er hovedstaden i provinsen med samme navn - og tidligere et eget kongedømme. Her skal vi møte Thailandsk kultur, oppleve dagliglivet, besøke majestetiske templer, møte munker, være elefantpassere og rafte på bambusflåter.

Kort om Kambodsja

Det er mange grunner til å besøke Kambodsja. Her finnes noen av verdens største byggverk, som forbløffer ingeniører selv i dag. Naturen byr på store overraskelser. Og som om ikke dette var nok, finner vi flere av verdens beste strender og feriesteder her! Det er også verdt å nevne at landet har et meget gjestfritt folkeslag!

Angkor Wat - et arkitektonisk høydepunkt

Like utenfor byen Siem Reap, ligger de enorme templene i Angkor. Hovedtemplet Angkor Wat er en arkitektonisk severdighet og en kulturell skatt helt utenom det vanlige. Det er ikke vanskelig å bli stående igjen med undring og forbløffelse over hva som er mulig å bygge uten nåtidens tekniske hjelpemidler. Tempelet anses for å være det arkitektoniske høydepunktet i den klassiske khmerkulturen, og sammen med resten av Angkor-området ble Angkor Vat i 1992 satt på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Din reiseleder Katrine

Katrine Solhaug har bachelorgrad i Sosialt Arbeid. Katrine og mannen driver Babel Guesthouse og gjestehuset vi skal bo på i Siem Reap. De har sterk fokus på Ansvarlig og ”grønn” turisme, og gjør det de kan for å gi tilbake til lokalbefolkningen. I Thailand har vi også god hjelp av våre lokale guider og thaivenner som prater utmerket engelsk. 

Høydepunkter

  • Jungelopplevelser i nord-Thailand
  • Soloppgang over majestetiske Angkor Wat
  • Sykkeltur gjennom rismarker
  • Fantastisk mat
  • Spennende markeder
  • Nydelige kritthvite strender i sør
  • Millionbyen Bangkok

Visum til Kambodsja

Vi anbefaler å bruke Visum Consulting hvis du trenger hjelp. Klikk her for mer info: 

Pris:
25 000,-
Dager:14
Inkludert i reisen

• Fly t/r Oslo – Bangkok
• Fly Bangkok – Chiang Mai - Siem Reap – Sihanoukville - Siem Reap - Bangkok
• Transport t/r flyplassene
• Transport t/r alle utflukter
• 3 netter på Hotel Banthai Village
• 4 netter på Babel Resort
• 4 netter på Ren Resort
• 1 natt på hotell i Bangkok
• Frokost hver dag, 3 lunsj, 7 middager
• Utflukter, sykkeltur og båttur
• Katrine som reiseleder i Kambodsja
• Engelsktalende lokale guider i Thailand
• Sosialt fellesskap og mye moro
Bestill reise

Program - dag for dag

Dag 1, 03.11. Avreise fra Oslo – nattfly til Bangkok. Mat på flyet.

Dag 2, 04.11 Ankomst Chiang Mai mat på flyet, M
Vi har flybytte i Bangkok, og ankommer Chiang Mai etter ca 45 minutters flytid. Her møter vi vår lokale engelsktalende guide som er med oss alle dager her i nord Thailand. Vi sjekker inn og anbefaler en herlig times massasje for å løse opp stive muskler etter en lang flyreise! På ettermiddagen besøker vi det lokale markedet som tilbyr alt av lokale varer til meget rimelige priser. Siden tar vi en Trishaw tur gjennom gamlebyen, besøker templet Wat Phra Singh. Guiden forteller litt om Thailand og Buddisme – som er religionen som 95% av befolkningen tilhører. Felles middag.
Transport til hotellet, utflukt, felles middag

Dag 3, 05.11. Elefantbesøk og rolig elveflyting F, L
Etter frokost blir det utflukt. Vi skal kjøre ca 1,5 time sørvest av byen Chiang Mai til et vakkert elefanthjem. Her tar de vare på elefanter på den aller beste og mest verdifulle måte. Her får du klær så du blir en "ekte" elefantpasser – vi skal aktivt delta i elefantenes dag
program og lære mer om dette. Vi skal lage mat til dem (!) og mate dem. Alt med god hjelp fra fagfolk. O
g selvsagt må vi ta noen selfies med elefantene! ;)  Her blir det ogtså servert en herlig lokal thaibuffet til lunsj. Etterpå blir det «elefantwalk» hvor vi går sammen med dem gjennom jungelen til et vannfall. Tid for lek og bad. Etterpå skal vi på en herlig rolig elverafting, ingen vannfall – kun gjennom jungelen på en rolig elv. Transfer tilbake til hotellet på sofatrucks. Kvelden til egen disposisjon.
Frokost, transport til elefanthjemmet, aktiviteter, lunsj og «elvecruise»

Dag 4, 06.11 Klosterbesøk og kokkekurs F, L, M
Før frokost tar vi en unik liten utflukt med våre sofatrucks. Vi drar til markedet for å se munkene som kommer inn til byen for å motta sine daglige donasjoner fra befolkningen. Vi deltar i seremonien. Vår utflukt idag går ut på landet, ca 30 min utenfor byen. En flott mulighet å se hvordan man lever i Thailand, møte lokale venner, gå i hagen og se hva de dyrker og lære mer om thai mat. Vi skal hjem i et privat hus og delta på kokkekurs. Her ser du hvor viktig buddismen er i dere daglige liv, Buddha har hedersplassen! Så er det ut i hagen å plukke det vi skal bruke for vår lunsjtilberedning; urter, grønnsaker etc. Vi skal tilberede 4 thai-retter + dessert. Og nyte maten, selvsagt! Tilbake til hotellet på ettermiddagen for litt fritid før vi møtes på kvelden til en Kanthoke middag og danseforestilling.
Frokost, transfer til flyplassen fly til Bangkok – Siam Reap i Kambodsja

Dag 5, 07.11. Chiang Mai – Bangkok - Siem Reap F, M
Vi blir hentet på flyplassen av Babel Guesthouse sine egne sjåfører. Innkvartering på Babel. Her møter dere Katrine som er eier av stedet og vår lokale norske guide. Fra i dag har hun ansvaret og vil være til stede på alle arrangement. Middag i bambusrestauranten
på Babel, med introduksjon av de herlige ansatte.
Transport fra flyplassen, middag på Babel.

Dag 6, 08.11. Siem Reap.  L (Matpakke)
Vi skal opp til soloppgang ved Angkor Wat. Vi tar med oss niste fra Babel. Angkor Wat er verdens største religiøse byggverk, og er omtalt som et av verdens tre viktigste kulturelle attraksjoner. I tillegg er templet også å finne på UNESCOS liste over bevaringsverdige  attraksjoner. Angkor Wat består av tusenvis av templer, og vi skal besøke de tre ”viktigste”. Kvelden er fri til disposisjon for utforsking av sentrumskjernen av Siem Reap. Der er det et yrende folkeliv, med barer og restauranter fra aller verdenshjørner. Du kan også utforske de mange markedene i byen, hvor det finnes alt fra den fineste silke til lokale delikatesser. Du kan også velge å bare ta en deilig dukkert i bassenget i bakgården på Babel.
Frokost-matpakke fra Babel. Transport hel dag i templene med guide.

Dag 7, 09.11. Siem Reap. F, M
Avslappende morgen med frokost i den tropiske hagen på Babel. Formiddagen er fri til disposisjon. På ettermiddagen skal vi på sykkeltur for å utforske den sjarmerende Kambodsjanske landsbygda. Turen går til West Baray, en håndgravd innsjø hvor Kambodsjanerne elsker å henge med familiene sine. Vi har pause i hengekøyene og prøver lokal mat, mens vi betrakter hvordan Kambodsjanerne lever. På kvelden er det BBQ på Babel. Det blir et lite foredrag om ansvarlig og ”grønn” turisme, og hvordan Babel jobber for å gjøre en forskjell for lokalbefolkningen.
Frokost. Sykkeltur med guide, lunsj inkludert. Kveldens BBQ på Babel

Dag 8, Siem Reap. 10.11. F, M
Avslappende morgen med frokost i den tropiske hagen på Babel. Formiddagen er fri til disposisjon. Ettermiddagen skal tilbringes i båt på landets store innsjø, Lake Tonle Sap. Ca 30 min å kjøre fra hotellet. Vi kjører først gjennom de flytende landsbyene, for å betrakte en litt annerledes måte å leve på. Her bor fattige vietnamesere i flytende hus. De har bygget husene sine slik fordi de ikke har lov til å eie land i Kambodsja. De har flytende skoler, flytende restauranter, flytende grisehus, posthus, politistasjon, grønnsakshaver, ja til og med basketballbane på vannet. Vi drar innom en liten flytende krokodillefarm og en liten utkikspost før vi spiser middag ute på Tonle Sap-sjøen med solnedgang på den enorme flotte båten, Tara Riverboat. Vi drar rett videre til PHARE – the Cambodian Circus. De imponerer stort med spektakulære akrobatkunster.
Frokost, Båttur, middag i solnedgangen. Phare - circus. Transport

Dag 9, 11.11. Siem Reap – Sihanoukville. F, M
Avslappende morgen med frokost i den tropiske hagen på Babel. På ettermiddagen flyr vi til Sihanoukville. Kambodsja har sitt eget strandparadis. Sør i Kambodsja, i Sihanoukville, ligger kilometer på kilometer med hvite strender. Her ligger perler av ubebodde øyer og koraller, med flotte muligheter for snorkling. Her vil du møte enda mer av Kambodsjas særegne gjestfrihet. Vi skal bo på fredelige Otres beach på et nydelige lite hotell, i luksusrom rundt et flott basseng. Her skal vi nyte de siste dagene av ferien, med soling og bading. Vi koser oss med middag i solnedgang på stranda.
Frokost.Transfer og fly til Sihanoukville. Middag i solnedgangen.

Dag 10, 12.11. Sihanoukville. F
Dagen er til å slappe av og gjøre akkurat det du vil. Du kan dra på båttur og besøke en av de nydelige øyene i området for snorkling, jungelvandring, soling og bading. Det er mulig å leie kajakk eller padlebrett om du har lyst til å utforske litt på vannet.
Frokost på Ren Resort.

Dag 11, 13.11 Sihanoukville. F, L
Etter frokost på hotellet, drar vi i Tuk Tuk til hovedstranda i Sihanoukville. Der tar vi speedbåt over til paradisøya Koh Rong. Vi skal kose oss med lunsj på en fredelig og kritthvit paradisstrand, med krystallklart turkis vann.
Frokost på Ren Resort. Tuk Tuk til Serendipity beach. Speed båt og lunsj

Dag 12, 14.11. Sihanoukville. F, M 
Dagen er til å slappe av og gjøre akkurat det du vil. Vi møtes til en avskjedsmiddag på kvelden.
Frokost på Ren Resort.

Dag 13, 15.11.Sihanoukville – Phnom Penh – Bangkok.
Avreise til hovedstaden. Vi sier farvel til Katrine og flyr videre til Bangkok. Her blir vi møtt av engelsktalende guide som tar oss med til hotellet sentralt i Bangkok. Kvelden til egen disposisjon – vi foreslår et besøk på Asiatique River Front like ved hotellet. Så blir det muligens et besøk på nattmarkedet, noe som er helt uforglemmelig!
Frokost på Ren Resort. Transport og fly til Siem Reap – Bagkok, transfer m guide

Dag 14, 16.11. Bangkok – Oslo F, mat på flyet
Nyt dagen som du ønsker. Tidlig kveld møtes vi til felles transfer til flyplassen. Vår fly til Oslo har avgang rett etter midnatt den 17.11.
Frokost på hotell – trasnfer til flyplassen og fly hjem

Dag 15, 17.11. Ankomst Oslo, mat på flyet
Vi lander på Gardermoen tidlig om morgenen i dag. Takk for nå!


Tilleggsinformasjon.
I Kambodsja betales alt i US dollars. De bruker også sin lokale valuta, Khmer Riel. Dere vil få litt småveksel i denne valutaen etterhvert, og den kan brukes sammen med US dollar.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
03/11Oslo GardermoenKombinasjonsreise med nord-Thailand og KambodsjaMer enn 825 000,-Bestill