Skip to main content

Tanzania, Zanzibar - Eksotisk ferie med opplevelser over og under vann

Dato: 24.februar - 7.mars 2022

Bli med meg til vakre krydderøya Zanzibar!

Eksotiske opplevelser, hvite strender, sol, turkisgrønt hav, salte bad og en varm bris som bringer med seg varme og myke dufter er bare noe av det som venter på deg. Drømmer du om fisker i alle farger, sanselige inntrykk og god tid til nytelse - da blir du med meg sjefsjomfrua Charlotte på denne deilige ferien! Du får erfare og oppleve spennende dager sammen med andre damer, hvile og nyte. Afrikansk kultur har en rik historie, og jeg gleder meg til å gi deg et innblikk i dette skattekammeret av en fortid og nåtid. Velkommen til Zanzibar, øya der virkeligheten blir som et eventyr!

Høydepunkter

 • Palmestrender og glitrende hav
 • Magiske solnedganger
 • SUP padling og snorkling
 • Krydder og sunn, god, fargerik mat
 • Daglig treningstilbud
 • Opphold på flotte hoteller med mulighet for spa og velværebehandlinger
 • 11 døgn med fokus på berikelse og nytelse for kropp og sjel, med minst 25 grader i februar/mars 2022

Ferieparadiset Zanzibar

Zanzibar er rett og slett et eksotisk paradis. Ferieøya byr på kritthvite strender, azurblått hav, og magiske solnedganger. Her møter du en varm kultur, vennlige smil, snorkling og sansing i flo og fjære. Du får nyte livet på stranden, i havet, på havet og du skal leve deilige dager på «krydderøya»! Vi avslutter med 2 netter i Stone town med sine markedsplasser med aromatiske kryder, dill dall og kultur.

Overnatting på Zanzibar

Vi innleder ferien med 3 netter her; Karamba Resort, Kizimkazi www.karambazanzibar.com
Med solnedgangen over horisonten fra terrassen og bassenget, er Karamba så nær et afrikanskt paradis man kan komma! Her bor vi i bungalow's med privat terrasse og et fint bassenget ligger også på eiendommen. Bungelowene er designet i elegant rustikk med en avslappet afrikansk enkel strandstil. Den romslige terrassen har havsutsikt. Det spesielle med Karamba er beliggenheten, den er helt unik og gjester her verdisetter roen og havet.

Casa Beach Hotel, Jambiani www.casa-delmar-zanzibar.com
Her bor vi i et nyrenovert hotell med stor basseng og ny restaurant - og med perfekt beliggenhet for å utforske både landsby og strand. Det klart beste er Jambianias vakre strand som ligger rett ved hotellet. Vi bor i bungalows her også, og hver har sin egen lille terrasse. Her kan du sitte å nyte tiden, livet og havets bølger. Flo og fjære er av stor betydelse, særlig her på østkysten. Jambianis strand har en stor fordel; man kan bade også ved lavvann. Det dannes en herlig elv mellom sandbankene! På kvelden vil du sovne til bølgenes sang, det er kun 20 meter fra det Indiske Hav til din dør...Det er mange koselige små barere og restauranter med gåavstand til fra hotellet. Selvfølgelig barfot!

Tembo Hotel, Stone Town www.tembohotel.com
Våre to siste netter på øya skal vi tilbringe i Stone Town. Tembo er et klassisk byhotell med både tilgang til basseng, treningsmuligheter og strand. Hotellet er kjent for sine antikke møbler og ornamenter som de har samlet fra hele verden. Mange fornemme gjester har bodd her!

Eksotisk kjøkken og tropisk klima

Med en blanding av indiske, arabiske og afrikanske påvirkninger har Zanzibars kjøkken mange overraskelser. Havet tilbyr alt du kan be om - tunfisk, sverdfisk, hummer, reker og blekksprut. Den varmende solen gjør at frukt er tilgjengelig året rundt – full av smak, moden og søt. Gradestokken ligger jevnt på behagelige 25-30 grader og 28 grader i det turkisgrønne vannet. Tidsforskjellen er kun 2 timer fra Norge på vinterstid.

Om dagsprogrammet

Om morgenen har vi enkel felles trening - det kan være en rask tur langs stranden, styrketrening med kun din kroppsvekt eller uttøying og litt Qi Gong. Kanskje et bad, så spiser vi frokost og nyter av aktivitetene vår egen svensktalende og fastboende Helen arrangerer for oss. Om kvelden samles vi til felles middag. Frokost og middag er inkludert alle dager, og lunsj inn i mellom. Se eget dag for dag program, og eget ark med info om våre aktiviteter som er inkludert.

Hvem passer reisen for?

For deg som vil ha ”time out”, fra hverdagens krav og mas. Du som vil berike kropp og sjel, lade batteriene til vinteren, alltid har drømt om et eksotisk reisemål og elsker duften av krydder og eventyr. Du som vil bade, teste ut SUP og snorkle, nyte puddersand mellom tærne og hengekøye mellom kokospalmene. Du som vil oppleve solnedgang i fellesskap. Du som velger å prioritere deg selv i februar 2022 - endelig! Er du ute etter en intensiv treningsferie er ikke dette reisen for deg. Men vil du ha litt påfyll og energi forbruk hver dag, så JA! Sees vi på Gardermoen?

Reisens leder - Charlotte:

Endelig - jeg kan ikke si det mange nok ganger - endelig tør vi og kan vi reise igjen. Det brenner i meg av iver og engasjement. Både å få reise, møte deg, komme tilbake til Zanzibar og Afrika. Ja, vi skal til Afrika og jeg vil med glede inspirere og veilede - sammen med Helen vår lokale svensktalende guide. Dette blir min første reise i mitt 29'e år som Sjefjomfru. Mye av alt jeg tilegnet meg gjennom årene som leder, vil jeg ta med og dele videre. Litt trening hver dag, masser av velvære og herlig fellesskap. Mest av alt skal vi oppleve Afrika sammen! Jeg gleder meg til å oppleve eventyr-øya Zanzibar sammen med deg!

PS: Det er kun plass til 13 jenter + meg - så vil du med så vær rask med å reserver din plass i solen i februar 2022. Det blir fin liten og personlig gruppe:)

Din leder: Charlotte Ehde-Eliassen

Charlotte Ehde-Eliassen er gründer og sjefs-Jomfru og den som startet Jomfrureiser. Reiser er hennes jobb og hobby. Sosialt engasjert og ivrer for kombinasjonen med fellesskap, glede og aktivitet. Charlotte utøver styrke...

Pris: 27 950,-
Inkludert:
 • Flyreise tur/retur Oslo - Stone Town
 • All transport på øya til alle aktiviteter
 • Innkvartering i valgt rom type i 10 netter
 • Frokost og middag daglig, samt 3,5 lunsj
 • Alle utflukter og aktiviteter som i dag for dag programmet
 • Lokale guider på stedet
 • Charlotte E som ansvarlig leder på hele reisen fra og til Norge
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • Klimakompensering som obligatorisk tilvalg
Reisedager: 12
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

24 Feb Reisedag

Avresie med KLM fra OSL Gardermoen kl 06.30. Flybytte i Amsterdam og deretter direkte ned til Stonetown i Zanzibar. Her lander vi kl 20.40 lokal tid på kvelden. Transfer fra flyplassen, det tar litt over en time å kjøre til Kizimkazi. Her skal vi bo de 3 første nettene – sjekk inn og kanskje en liten nightcup? Karamba Resort er vårt hotell. www.karambazanzibar.com  
Inkl. Måltider på flyet

25 Feb Nytelse og middag under stjernene

Felles morgentur på stranden med litt styrketreing og tøy og bøy – bare godt etter en lang dag på flyet dagen før. Alltid før frokost!
Frokost og deretter litt briefing om øya av vår vertinne Helen (svensk),
Egentid til bare å nyte dagen. Ved basssenget, på stranden eller kanskje ut på tur?
Så er det tid for første utflukten; seiltur i solnedgang. Etter utflukten inntar vi en deilig middag sammen – under stjernene – på hotellet.  
Inkl. frokost og middag

26 Feb Nytelse!

Felles morgentrening for de som vil (tur, qigong, styrke – litt av hvert)
Frokost
Vi avslutter dagen med en deilig middag sammen – under stjernene – på hotellet.  
På kvelden serveres det 3-retters middag på Karamba
Inkl.frokost, seiltur og middag

27 Feb Dhow seiling, BBQ og snorkling

Felles morgentrening for de som vil (tur, qigong, styrke – litt av hvert)
Frokost
09.00-16.00 Idag seiler vi ut på tur med en tradisjonell trehow- slik man har brukt og gjort i hundertalls år på Zanzibar.
Etter ca 1,5 time kommer vi til en av de beste snorkelstedene ved øya. Her skal vi hoppe ut i det lunkne havet og la oss begeistre av livet som utfolder seg i havet – og rett foran øynene våre!  
Dagen skal vi nyte på den lille øya som tilhører Zanzibar, kritthvit sand og strand, myk som mel! Her tilbringer vi hele dagen, og blir oppvartet med en lekker fisk og skalldyrs BBQ med fristende lokale retter og tilbehør med eksotisk frukt til dessert.
Hvis vi får tidevannet med oss på returen passer vi gjennom mangroveskogen på veien hjem.
På kvelden serveres det en 3-retters middag på Karamba.
Inkl. frukost, båttur, lunsj på havet samt middag

28 Feb Muugoni bytur og ny strand: Jambiani

Trening for de som vil (tur, qigong, styrke – litt av hvert)
Frokost
Rett etter frokost tar vi farvel med Karamba, pakker sammen og drar på nye eventyr.
Området rundt Muugoni  på sødre delen av Zanzibar er meget frodig og grønt - og fullt med fascinerende mangroveskog. Her bor vår venn Rama med sin familie. Rama blir vår lokale guide og tar oss med på en bytur. Her kommer vi tett på de lokale og lærer om hvordan hverdagen kan arte seg på Zanzibar og i et tropisk klima som her.   
Deretter kjører vi til vårt nye hotell ved Jambiani stranden, og sjekker inn hvor vi fpr servert lunsj, deretter er det bare å nyte bassenget og havet.  www.casa-delmar-zanzibar.com
På kvelden vandrer vi langs stranden, ca  20 min til vi  kommer til  Bahari Restaurant. Her blir det middag for kvelden, men først tar vi en sundowner mens vi nyter solnedgangen med sand mellom tærne... Bahari dekker opp tll middag når solen gått ned. Her serveres vellaget ogt smaksrik fisk og skalldyr - for de som vil det. Kanskje er det månelys når vi vandrar tilbaka i den varme natten?
Inkl.frokost, transfer, bytur, lunsj og middag

1 Mars Seiling med tradisjons tre-trimaran

Trening for de som vil (tur, qigong, styrke – litt av hvert
Frokost
Ny båttur venter oss i dag! Vi skal seile med en tradisjonsrik tre-trimaran: ngarawa. Du ser fort forskjelle på havet og stranden på denne siden av øya. Her er havet utrolig turkisblått. Muligheter for snorkling for de som ønsker det.
Resten av dagen tilbringer akkurat som DU vil!
17.00 Møtes vi til vår lille vandring langs stranden, mens vi nyter lyset og solnedgangen. Vi skal til  Zanzistars beach bar; med mulighet for en sundowner. Deretter fortsetter vi til Zanzistars Banana Garden for vår ventende middag
Inkl. frokost, kort båttur og middag

2 Mars Ekotisk frukt og swahilimiddag 

Trening for de som vil (tur, qigong, styrke – litt av hvert)
Frokost
Nyt dagen
Vår lokale vertinne Helen, inviterer oss hjem til seg selv, for å teste ut alle sesongens eksotiske frukter. Kanskje noe vi aldri har sett eller smakt før?  
Deretter enkel sykkeltur i lokalområdet, her kommer vi virkelig tett på landsbyfamiliene - Makunduchi village tour on bike.
På kvelden tilbereder vår venn Okala Swahilimiddag til oss. Okala lagar mat på tradisjonell måte, over åpen ild, akkurat som han har lært seg av sin farmor. Okalas restaurant ligger i en hytte bygget av palmeblad.
Inkl. frokost, utflukt og middag

3 Mars Solnedgang i Michamvi  

Trening for de som vil (tur, qigong, styrke – litt av hvert)
Frokost
Nyt dagen og hotellet
14:00  Vi begir oss norrut til halvøya i Michamvi. Her venter våre padlebrett (SUP - Stand Up Paddleboard) på oss og vi skal padle ut i mangroveskogen. En alldeles utrolig natur- og havsopplevelse venter deg. Å padle SUP er enklere enn mange tror, vil du ikke stå opp kan du fint sitte på den og padle sittende.  
Kvelden avsluttes med strand BBQ i Michamvi, ved solnedgang.
Inkl. frokost, utflukt og middag

4 Mars Kryddertur og SUP i solnedgangen

Trening for de som vil (tur, qigong, styrke – litt av hvert)
Frokost
09.00  Tid til å dra videre – vi tar farvel med Jambiani, tar med oss bagasjen og reiser til hovedstaden. Stone Town  Vi tar et herlig stopp for en kryddertur langs veien. Zanzibar har som kjent bygget sin rikdom på krydderhandelen. På veien besøker vi Abeids familiegård for å se, lukte og smake på ferske krydder frukt, erter og blomster som du bare har sett i bokser og poser tidligere. Lunsj spiser vi på farmen, tilberedt av de lokale kvinnnene – alt basert på deres egne odlinger.
Vi sjekker inn på vårt hotell i Stone Town, Tembo Hotel,  og kanskje tar en liten pause før vi drar videre litt sør før byen for å padle i mangroveskogen i solnedgang.
18.00 Middag på Emerson on Hurumzis takterrasse. En virkelig unik og spesiell opplevelse! Her er det 270 grader havutsikt i solnedgang, og hvor vi – tilbakelent på putene på gulvet – kan lytte til byens lyder og bøneutrop. Det serveres en moderne form av Swahilimat med grønnsaker og frukt i sesong.
Inkl. frokost, utflukt og middag    Her bor vi: www.tembohotel.com

5 Mars Stone Town tur, SUP og middag på takterasse

Vi starter vår guidede tur i Stone Town rett etter frokost. Taib, vår lokale guide, tar oss med gjennem de mystiske gatene og forteller om Stone Towns fascinerende historie med prinsesser, sultaner, slaver og krig.
Etter et par timer i byen blir det deilig med en ny kort utflukt på havet. Vi skal på sunset SUP i mangroveskogen (kun 15 min sør for Stone Town). 
Kveldens middag inntar vi under stjernene på The Beach House - magisk!
Inkl. Frukost, utflukt og middag

6 Mars Frokost ved havet og farvel..

Deilig frokost ved havet før vi starter vår siste båttur for denne gang. Vi skal kun seile i 20 min, før vi ankommer til et av de beste snorkelreven på Zanzibar-Bawe.  Her kan du nyte medbragt lunsj (kjøper selv) fra byen eller bare kose deg på den aller siste feiredagen. TIlbake for susj og skifting av klær før vi reiser til flyplassen for sjekk inn. 
Takk for inneholdsrike dager og samvær på krydderøya Zanzibar
Flyavgang er kl 21.55 – flyet har en teknisk mellomlander på DAR (Tanzania) før vi flyr videre til Amsterdam
Inkl. Frokost, utflukt samt servering ombord på flyet

7 Mars Ankomst til Norge

Vi ankommer Amsterdam tidlig på morgenen, bytter fly her og lander på Oslo Lufthavn Gardermoen kl 11.55. Måltider på flyet.
Tusen takk for nå!

Om våre aktiviteter og program

Dhowsegling, snorkling og BBQ på stranden 

Opplev det unike med Zanzibar under en hel dag på sjøen i en tradisjonell treseilebåt. Mens du nyter sandbankene, havet og utsikten foreberedes et utsøkt, enkelt men forlokkende grillmåltid på stranden som garantert kommer til å imponere. Hummer, Kalamari og fisk sammen med lokale spesialiteter og eksotisk frukt står på menyen. Etter lunsj er det tid for litt hvile; enten du finner fram boka di, om du tar deg en dukkert eller om du bare nyter omgivelsene og den fantastiske utsikten. Med kald drikke i den ene hånden, og et kamera for å forevige paradiset er det ikke stort mer du trenger. Det vil også bli mulighet for å snorkle og utforske undervannslivet på nært hold. Foruten tropisk fisker i allverdens farger vil du kanskje også se sjøstjerner og andre magiske undervannsvesener blant korallene. 

Michamvi
 

En alldeles herlig dag venter deg, inne i mangroveskogen skal vi ut og padle - på SUP brett. Ingen vindpust, bare deg, SUP brettet ditt og padleåren. Rolige tak, du merker at du raskt kommer fremover, uansett om du står eller sitter på brettet. Alt er like riktig. Det er stillheten, mangroven, fuglelyder, deg og meg. Mektig natur og mestringsfølelse. Velkommen til din nye hobby! 

Muugoni bytur

Vel bytur og bytur, dette er skikkelig småby og landsbyfolk. Vi blir med vår venn Rama og blir kjent med hans familie og landsby. Vi er helt lengst sør på øya, her er det frodig, grønt og rikt med mangroveskog. Vi vandrer rundt og hilser på byborna og kanskje leker  med barna? Nært og naturlig er gode stikkord.

Stone Town Tour

Livet som leves her i denne UNESCO listede byen er aktivt og sprudlende. Innbyggerne lever i byens smug, og her lager de mat, spiller brettspillet Bao, mater sine høner eller bare omgåes på steinbenkene. Byen suser av en mektig historie som dikterer vilkårene for byens innbygger. Her skal man bare vandre rundt og gå seg vill i smugene mens man suger til seg atmosfæren. Og kjøper noen krydder med hjem? Vi innleder med en guided tur og lærer mer om byens spennende historie. På ettermiddagen må vi bare teste ut våre SUP ferdigheter langs en helt annen mangroveskog - rett utenfor Stone Town. Vi er jo fortsatt på ferie...

Hjem til Helen

Vår lokalguide og vert på denne reisen er Helen, hun er svensk men har valgt å bosette seg her. Etter at du har blitt med oss hit, så lurer du ikke lengre på hvorfor...  Helen inviterer til fruktfrotsing hjemme i hennes egen hage. Eksotisk, variert, sundt og opplevelesrikt!

Smitteverntiltak og innreisekrav

Tanzania krever at en må fremvise negativ covid-19-test som er tatt maksimum 96 timer før ankomst til Tanzania og Zanzibar.

Alle reisende til Tanzania må fylle ut informasjonsskjema på nett, innen 24 timer før ankomst. For Zanzibar Welcome to Zanzibar.

Nytt reiseråd fra Tanzania krever at en må fremvise negativ covid-19-test som er tatt maksimum 96 timer før ankomst til Tanzania og Zanzibar. 

Se Tanzanias siste Travel advisory fra 24. desember 2021.

Tanzania krever (pr 27.12.2021  hurtigtest ved ankomst ved innreise fra mange land med høy smitte. Testen koster 25 USD for Zanzibar.  Testen må betales av den reisende.  

Norske borgere som ønsker å besøke Tanzania trenger visum.
Visum ordnes ved innreise (på flyplassen). Det er enkelt å få turistvisum ved innreise. Visumet har en varighet på tre måneder. Pass må være gyldig i inntil seks måneder etter innreise.

Ellers meldes det om meget lav korona smitte på Zanzibar, Helene forteller at det er stor pågang og interesse for opphold på Zanzibar kommende vinter. Vi som gruppe tar alle nødvendige hensyn og vil følge regler og anbefalinger som gjelder.  

Klimakompensasjon

Vi tar mål av oss å være fornybar og tenke bærekraft og klima. Derfor er det fra 1.10.2021 innført obligatorisk klimakompensasjon på alle våre reiser med fly.
Priset pr tonn CO2e er 175 NOK.

Vår klimakompensasjonsstøtte går til landsbyen Dianna Bolong i Senegal. Tilataket gir dem mulighet til at:
- dyrke naturlig anti malariamiddel
- fornybar energi/solenergiprosjekt 
- vannreservoar
Utregning viser at vi skaper 3,28 Ton CO2e pr person på flyreisen t/r, og priset pr tonn er 175,- inkl mva.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Februar 2022

24/02OSLOTanzania, Zanzibar - Eksotisk ferie med opplevelser over og under vann
Leder: Charlotte Ehde-Eliassen
Fullbooket, venteliste27 950,-Book på venteliste
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo