Kroatia - Øyhopping med sykkel og båt

Dato: 10.- 17.september 2022

Kroatia - Øyhopping med sykkel og båt i Kroatias skjærgård

Du kan lese mer om øyhopping med sykkel på vår nye hjemmesider - klikk her!
Reisen går til det fantastiske øyriket i Adriaterhavet, og til Kroatias skjærgård. Drømmer du om en aktiv ferie kombinert med sol, bad, sosialt samvær, kultur og nye reisemål hver dag? Da er dette reisen for deg! Bo på båt, sykle hver dag i variert terreng, velg vanlig sykkel eller el sykkel. Gode måltider ombord i båten og på restauranter i havnene vi legger til. Vennskapsbånd for livet knyttes. Du behøver ikke kjenne noen for å melde deg på.

Hvordan er opplegget denne uken?

Det er super smart opplegg - vi har leid egen skonnert - en herlig motorbåt med plass til 20 personer i 10 lugarere. I tillegg er det mannskap som lager mat og server og vi har egen lokal guide som er med oss og sykler sammen med oss. Vi sjekker inn i Split og mens vi nyter lunsjen første dagen starter ukens seiltur. Vi styrer mot vår første havn og vel fremme der så laster amnnskapet av alle sykler, vi gjør oss klar og går på land og starter sykkelturen. Vi sykler over øya til målet for dagen - og vel fremme der så møter vi vår båt og skippern igjen som da har seilt rundt øya for å komme frem for oss. Oftest klarer de det... Ellers er det hyggelig å slappe avog nyte noe å drikke mens vi venter. Så går vi ombord igjen, tid for en dusj og skifte og så klar for middag på land. Imens laster mannskapet sykler ombord. Vi overnatter ombord på båten alle netter og den ligger i havn alle netter. Nestemorgen starter vi så opp og seiler til en ny havn/øy og laster av sykler, damer og vi møter igjen vår båt i vårt mål for dagen. Sånn går må dagene... høres det herlig ut? Det er de! Garantert! Absolutt beste ferien for oss om er glad i å bevge oss, se nye steder, bli kjent med nye venninner og nytt land og oppleve pittoreske landsbyer. Bli med da vel! Så båten er er kun for oss - forutsatt at vi er minst 16 deltagere og maks 20.

Høydepunkter

 • Nyte båtlivet
 • Sykle på en ny øy hver dag
 • Bade i krystallklart hav
 • Trivelig mannskap ombord
 • Entusiastisk turleder med fra Norge
 • Vakre middelalder-landsbyer

Nivå på sykkelturene

Sykkelturene har nivå middels, med lengste etappe på 55 km og i variert terreng. Det er daglige oppoverbakker, men da kommer det herlige kjøringer nedover etterpå. Vi tar oss alltid god tid på turene, stopper ofte og ser på utsikten eller for et bad. Vi er på ferie og skal nyte dagene og kveldene i feriemodus!En dag er mer krevende en alle de andre - du kan også velge å stå over sykkeletappen en dag om du ønkser det.
Nyhet: Man kan leie el-sykkel, men det må bestilles på forhånd. Dette koster 800,- ekstra.

Vår tur og sykkel-leder Wenche Lia Spidsberg

Vår tur og sykkelleder heter Wenche Lia Spidsberg, en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med "uteliv" å gjøre. Livet er best ute med sykling, fjellturer og padling. Wenche brenner for at andre skal få oppleve gleden av aktiviteter utendørs. Til det er sykkel et fantastisk fremkomstmiddel – vi får sett mye, trent og får påfyll for kropp og sjel!
Wenche sier: Dette er den absolute og optimale Jomfrutur for de som er glade i å sykle, bade, godt vennskap, kultur, god mat, tøy, bøy og sole seg på dekk. Alt på samme tur og uke med båten som base. Er det ikke akkurat det vi jenter liker best, dere?? Som vi sier i Gudbrandsdalen «Dette er den frakkeste ferien jeg har vært på- her fikk vi oppleve alt som vi bare har drømt om»
Jeg gleder meg til å møtes og hilse dere velkommen til latter, svette og nytelsesdager:) Klem Wenche

Wenche i gul singlet, på sykkeltur i Costa Rica

Detaljert program finner du nedenfor. Forbehold om endringer i programmet grunnet vær, uforutsette hendeleser etc.
Din leder: Wenche Lia Spidsberg

Wenche Lia Spidsberg er vår tur/sykkelleder. Wenche er en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med "uteliv" å gjøre. Livet er best ute, fjellturer, sykkel, ski, padling mm. Wenche brenner for at an...

Pris: 17 375,-
Inkludert:
 • Flyreisen Oslo-Split t/r med bagasje
 • Transfer flyplass skipet begge veier
 • 7 netter i delt lugar på premium skip
 • Daglig frokost
 • Daglig tre retters lunsj om bord på skipet
 • 2 flasker vann daglig
 • Wifi om bord
 • 18 girs mountain sykkel
 • Daglige felles sykkelturer (minst en) - fra havn til ny havn
 • Bytte av laken/håndklær midtveis
 • Tillegg for elsykkel
 • Leder fra Jomfrureiser
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Ikke inkludert:
 • Lokale skatter og havneavgifter er ikke inkludert og betales direkte om bord, ca 50€.
Reisedager: 8
Bestill reise

Dag for dag program

Program sykkeltur Kroatia 2022
Dette er et utgangspunkt, men turleder og kaptein har full anledning til å endre rekkefølge og havner dersom vær, vind og praktiske forhold tilser det.  

 
Dag 1:            Oslo – Split – Supetar-Pucisca  
Vi har tidlig flyavgang fra Gardermoen og kommer frem på formiddagen med direkte fly. Transfer fra flyplassen til havnen i Split, ca 30 minutter. Vi går ombord i vår båt, og bruker litt tid til å bli orientert om sikkerhetsrutiner og å bli kjent med hverandre og med mann-skapet.  Så snart som mulig kaster vi loss og seiler mot øya Brac mens vi spiser lunch ombord.  Sykkel-uken begynner like godt første dagen, vi skal sykle på nordsiden av øya og langs med havet på øya Brac. Kroatias mest kjente hvite vin (Vugaca) og røde (Murvica) kommer fra øya Brac. Den hvite marmoren som kommer fra Brac er brukt i bland annet Det Hvite Hus i USA og i Riksdagsbygget i Berlin. Vi vil sykle gjennom fiskebyer som Splitska og Postira og etter kun 25 km i dag kommer vi frem til en av Europas mest idylliske sted; Pucisca! Her venter så vårt skip på oss, og det blir tid for litt sol og bad. Felles presentasjon og velkomstdrink før det blir tid for middag på land på en koselig restaurant. Alle middager er individuelle - de som vil blir med oss på felles opplegg eller du kan velge dine egne alternativ.
Vi overnatter ombord i havnen i Pucisca. 
Antall km: 25  Total stigning: 380 m  Høyeste punkt: 90 m   Vanskelighetsgrad: 2/5
 
Dag 2:           Pusisca - Pokrivenik / Jelsa - Sucura        
Vi våkner mens mannskapet kaster loss og seiler oss videre til neste øy; Hvar. Øya Hvar er den lengste øya i Kroatia og vi får utsikt mot Blokovo fjellet. Vårt startpunkt i dag for sykkelturen er den lille pittoreske bukten Pokrivenik. Hvar er mest av alt kjent for sine mangefargede åkrer med lavendel og rosmarin, og mest kjent som lavendeløya. Vi starter morgenen med en lang oppoverbakke og kommer til høyeste punkt på dagens sykkeletappe - da er vi på hele 350 m over havet!  Siden vi har en lang oppoverbakke, har vi nødvendigvis en mer morsom utforkjøring - vi skal jo ned til havsnivå igjen. Målet er Sucuraj hvor skipet venter på oss. Vel ombord og jeg tenker at lunsjen vil smake godt!  Etter lunsj seiler vi videre til Kroatias nest største halvøy; Peljesac og vi skal til favorittstedet Lovista. En aldeles nydelig liten bukt med sandstrand, et par barer, restauranter og butikker.  Her som flere andre steder serveres det den ferskeste fisk - nyt livet. Vi tilbringer natten i Loviste.
Antall km: 32  Total stigning: 450 m  Høyeste punkt: 350 m   Vanskelighetsgrad: 3/5
 
Dag 3:           Lovista - Trstenik
Etter frokost ombrod starter vi sykkeletappen fra pittoreske Lovista. Vi skal sykle vin panomarma turen. Nødvendigvis starter dagen idag også med en oppoverbakke, vårt første mål er byen Orebic. Byen som er kjent for alle sine sjøkapteiner og sjøfarere. Vi får en strålende utsikt over hele Korculas skjærgård fra toppen, jeg lover det er verdt strevet med lang oppoverbakke. Fordi nå starter moroa - vi skal jo nedover igjen! Vi ankommer havnen i Kucista, her venter vårt skip på oss med deilig lunsj.  Da er halve dagens sykkeltur unnagjort. For de som vil slappe av og nyte ettermiddagen ombord så er det mulig. Vi andre sykler ettermiddagsturen som går langs vinmarker og kommer etter hvert helt på sørsiden av Peljesac halvøen og frem til vår havn for natten; Trstenik. Bad, dusj, hvile og deilig middag på byen.   
Antall km: 45/31 Total stigning: 800/580 m Høyeste punkt: 411 m   Vanskelighetsgrad: 4/5
 
Dag 4:             Trstenik - Mljet - Korcula 
Mens vi spiser frokost seiler vi til øya Mljet, som er en stor nasjonalpark og kjent som honning øyen. Den fredfulle øya full av sypress trær er kanskje den vakreste av alle de Adriatiske øyene? På 1200 tallet bygget Benediktinermunkene et kloster her, fantastisk beliggenhet inne i en nasjonalpark omgitt av ek- og pinjetrær. Det er entre avgift til nasjonalparken (ikke inkl). Det sies at pinjeskogen her er den mest verdifulle i hele Middelhavsområdet.  Vi sykler rundt innsjøen (som er saltvann) og om du ønsker kan du ta en båt og besøke klosteret. Tilbake til lunsj ombord og så seiler vi til øya Korcula.  Øya er mest kjent for at det er fødestedet til Marco Polo. Korcula er en koselig småby med mange restauranter og butikker. Her er åpne is butikker, barer og herlig musikk på annethvert hjørne til langt på natt! Vi overnatter i havnen her og middag på byen. 
Antall km: 18  Total stigning: 120 m  Høyeste punkt: 45 m   Vanskelighetsgrad: 1/5
 
Dag 5:           Korcula - Vela Luka
Etter en god frokost starter ukens lengste sykkeletappe. Vi skal sykle over hele øya Korcula. Oppover stigningen begynner raskt og vi kommer så frem til landsbyen Zrnovo og så til de eldste husene på øya. Stedet heter Pupnat og dette er også vårt høyeste punkt på turen. Så starter belønningen, en aldeles magisk utforkjøring med nydelig utsikt over Adriaterhavet fra hver hårnålssving. Syklene tar oss videre i nydelig natur, forbi store olivenlunder, vindyrking og lavendelåkrer. Halvveis i dag kommer vi til landsbyen Smokvica, tid for pause og lunsj.  Vi kommer ned til havsnivå igjen og vil fortsette sykkelturen langs med den vakre kysten og stupbratte klipper rett ovenfor. Utallige muligheter for forfriskninger i enhver badebukt vi sykler forbi. Før vi ankommer vår havn for kvelden skal vi nyte en siste utsiktspunkt over byen Blato - og deretter glide inn i havnen Vela Luka. Her venter skipet på oss - og i dag er det velfortjent middag ombord! 
Antall km: 55 Total stigning: 750 m Høyeste punkt: 340/415 m   Vanskelighetsgrad: 4/5
 
Dag 6:           Vela Luka - Hvar - Stari Grad
Tidlig om morgenen starter seilturen til byen Hvar. Frokost ombord så tid for sightseeing i Hvar by. Den er en riktig eventyrby med rik arkitektur, vakker natur og mildt klima. Og mange butikker! Deretter starter vi dagens sykkeltur fra sentrum og vi skal igjen - oppover til å begynne med. Vi skal sykle over øya Hvar (det er bare et par mil) og vårt mål er byen Stari Grad. Vi sykler gjennom uendelige lavendelåkrer og får en fantastisk utsikt over flere av øyene i Kroatias skjærgård og fastland. I Stari Grad venter skipet med lunsj og litt hvile. 
For de som ønsker litt mer sykling i beina så tar vi fatt på ettermiddagsturen opp til Hvar's "perle" Jelsa og Vrboska. Her finner vi velbevart gammel gresk kultur, pinjetrær og urtehager. Tilbake til Stari Grad og overnatting ombord i havnen. Middag på byn. 
Antall km: 23  Total stigning: 450 m  Høyeste punkt: 410 m   Vanskelighetsgrad: 3/5  (formiddagsturen)
Antall km: 22  Total stigning:  110 m   Høyeste punkt:  85 m    Vanskelighetsgrad: 1/5  (ettermiddagsturen)
 
Dag 7:            Stari Grad - Stomorksa - Split
Vår siste sykkeldag starter med cruise til øya Solta. Etter frokost starter vi vår sykkeltur fra byen Stomorska og overraskende nok skal vi til øyas høyeste punkt; Gornje Selo. Alt mens vi nyter utsikten på alle kanter og alle de nydelige luktene fra Middelhavets planter og urter. Vi fortsetter vesterut og til byen Maslinica, pause! Deretter returnerer vi til Stomorska og vårt skip og tid for lunsj. Deretter starter ukens siste båttur og vi kommer frem til Split havn tidlig på ettermiddagen. Her blir det god tid til sightseeing og i Diocletians by. Vi avslutter med middag på byen. Mulighet for de siste innkjøp og Split by night – her er mange herlige kafeer med god musikk. 
Antall km: 36  Total stigning: 450 m  Høyeste punkt: 135 m   Vanskelighetsgrad: 2/5 
 
Dag 8:           Split - Oslo Gardermoen
Vedlig tidlig frokost ombord før bagasjen og vi må av – buss til flyplassen og hjem til Norge. Takk for nå! 

NB     Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

September 2022

10/09Oslo, GardermoenKroatia Split - Skjærgårdscruise med sykkelopplevelser
Leder: Wenche Lia Spidsberg
Fullbooket, venteliste17 375,-Book på venteliste
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo