Skip to main content

Kroatia - Øyhopping med sykkel og båt

Dato: 5 - 12 september 2020

Kroatia - Øyhopping med sykkel og båt i Kroatias skjærgård

Reisen går til det fantastiske øyriket i Adriaterhavet, og til Kroatias skjærgård. Drømmer du om en aktiv ferie kombinert med sol, bad, sosialt samvær, kultur og nye reisemål hver dag? Da er dette reisen for deg! Bo på båt, sykle hver dag i variert terreng, velg vanlig sykkel eller el sykkel. Gode måltider ombord i båten og på restauranter i havnene vi legger til. Vennskapsbånd for livet knyttes. Du behøver ikke kjenne noen for å melde deg på.

Hvordan er opplegget denne uken?

Det er super smart opplegg - vi har leid egen skonnert - en herlig motorbåt med plass til 20 personer i 10 lugarere. I tillegg er det mannskap som lager mat og server og vi har egen lokal guide som er med oss og sykler sammen med oss. Vi sjekker inn i Split og mens vi nyter lunsjen første dagen starter ukens seiltur. Vi styrer mot vår første havn og vel fremme der så laster amnnskapet av alle sykler, vi gjør oss klar og går på land og starter sykkelturen. Vi sykler over øya til målet for dagen - og vel fremme der så møter vi vår båt og skippern igjen som da har seilt rundt øya for å komme frem for oss. Oftest klarer de det... Ellers er det hyggelig å slappe avog nyte noe å drikke mens vi venter. Så går vi ombord igjen, tid for en dusj og skifte og så klar for middag på land. Imens laster mannskapet sykler ombord. Vi overnatter ombord på båten alle netter og den ligger i havn alle netter. Nestemorgen starter vi så opp og seiler til en ny havn/øy og laster av sykler, damer og vi møter igjen vår båt i vårt mål for dagen. Sånn går må dagene... høres det herlig ut? Det er de! Garantert! Absolutt beste ferien for oss om er glad i å bevge oss, se nye steder, bli kjent med nye venninner og nytt land og oppleve pittoreske landsbyer. Bli med da vel! Så båten er er kun for oss - forutsatt at vi er minst 16 deltagere og maks 20.

Høydepunkter

- Nyte båtlivet
- Sykle på en ny øy hver dag
- Bade i krystallklart hav
- Trivelig mannskap ombord
- Entusiastisk turleder med fra Norge
- Vakre middelalder-landsbyer

Kroatia hav

Nivå på sykkelturene

Sykkelturene har nivå middels, med lengste etappe på 55 km og i variert terreng. Det er daglige oppoverbakker, men da kommer det herlige kjøringer nedover etterpå. Vi tar oss alltid god tid på turene, stopper ofte og ser på utsikten eller for et bad. Vi er på ferie og skal nyte dagene og kveldene i feriemodus!En dag er mer krevende en alle de andre - du kan også velge å stå over sykkeletappen en dag om du ønkser det.
Nyhet: Man kan leie el-sykkel, men det må bestilles på forhånd. Dette koster 800,- ekstra.

Sykkel Kroatia

Vår tur og sykkel-leder Wenche Lia Spidsberg

Vår tur og sykkelleder heter Wenche Lia Spidsberg, en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med "uteliv" å gjøre. Livet er best ute med sykling, fjellturer og padling. Wenche brenner for at andre skal få oppleve gleden av aktiviteter utendørs. Til det er sykkel et fantastisk fremkomstmiddel – vi får sett mye, trent og får påfyll for kropp og sjel!
Wenche sier: Dette er den absolute og optimale Jomfrutur for de som er glade i å sykle, bade, godt vennskap, kultur, god mat, tøy, bøy og sole seg på dekk. Alt på samme tur og uke med båten som base. Er det ikke akkurat det vi jenter liker best, dere?? Som vi sier i Gudbrandsdalen «Dette er den frakkeste ferien jeg har vært på- her fikk vi oppleve alt som vi bare har drømt om»
Jeg gleder meg til å møtes og hilse dere velkommen til latter, svette og nytelsesdager:) Klem Wenche

Wenche i gul singlet, på sykkeltur i Costa Rica

Detaljert program finner du nedenfor. Forbehold om endringer i programmet grunnet vær, uforutsette hendeleser etc.
Din leder: Wenche Lia Spidsberg

Wenche Lia Spidsberg er vår tur/sykkelleder. Wenche er en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med "uteliv" å gjøre. Livet er best ute, fjellturer, sykkel, ski, padling mm. Wenche brenner for at an...

Pris: 14 950,-
Inkludert:
 • Fly t/r Oslo-Split med direkte fly og bagasje
 • Transport til/fra flyplassen
 • 7 netter på båten i delt lugar
 • Engelsk frokost hver dag
 • En daglig måltid på skipet i tillegg til frokost
 • Daglig rengjøring
 • Bytte av laken og håndkle 1 gang
 • Sykkel av god standard med 18 gir
 • Lokal sykkelguide som er med ombord og på sykkelturer
 • Turleder Wenche med fra Norge
 • Elsykkel koster 800 kroner ekstra
 • Sosialt fellesskap med andre jenter fra Norge
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
   Reisedager: 8
   Bestill reise

   Søk reise

   Dag for dag program

   Dag 1, Oslo - Split – Supetar - Pucisca:
   Vi flyr tidlig om morgenen direkte med Norwegian til Split, hvor vi ankommer på formiddagen. Fra flyplassen kjører vi til havnen i Split, ca. 30 minutter. Her ligger vår båt MS Dalmatinac med alle sykler ombord. Så snart alle formaliteter er i orden, kaster vi loss og seiler til øya Brač, som tar ca. to timer. På veien inntar vi en deilig lunsj og benytter også anledningen til å bli kjent med vårt mannskap og ikke minst hverandre. Etter ankomst til Supetar, blir alle sykler lastet av og vi er klar for vår første sykkeltur. Vi skal sykle langs kysten til nordre del av Brac, sykler gjennom idylliske fiskelandsbyer som Splitska og Postira og kommer etter hvert frem til den mest idylliske av dem alle; Pucisca. Tid til å utforske byen, middag og til slutt en god natts søvn om bord på Dalmatinac i havnen i Pucisca.
   Sykkelrute: Supetar - Picisca (ca. 25 km )
   Underlag: Asfalt, grus.
   Terreng: Mest flatt
   Høyeste punkt: 90 m.

   Dag 2, Pucisca – Pokrivenik – Sucuraj - Lovista:
   Mens vi nyter vår frokost om bord seiler vi til Kroatias største øy; Hvar og nyter utsikten mot fjellkjeden Biokovo. Vår startpunkt for sykkelturen er Pokrivenik. Starten i dag blir litt tøff, vi skal opp og over øya og det er en god stigning. Men gjett hva som venter over toppen? En aldeles fantastisk utforkjøring! Vi kommer ned til Sucuraj og her venter skipper og mannskap på oss. Tid for lunsj mens vi seiler til halvøya Peljesac og den pittoreske småbyen Lovista. En av Kroatias beste fiskerestauranter finnes her. Vi bor i den lille havnen i Lovista i natt.
   Sykkelrute: Pokrivenik – Sucuraj (ca. 32 km )
   Underlag: Asfalt, grus.
   Terreng: Kupert – oppstigning for så nedkjøring
   Høyeste punkt: 350 m. (total stigning 450 m) 

   Dag 3, Lovista - Trestenik:
   Tredje dagen sykler vi vår vin panorama vei. Etter frokost om bord starter sykkelturen mot Orebic, byen so er kjent for sine sjøfarere og mage kapteiner. Starten i dag er oppover, oppover – men belønningen er stor på toppen – en panorama utsikt over mot Korculas skjærgård. Nedforkjøringen går gjennom området hvor de mest kjente Kroatiske vingårdene produserer sine druver. Sykler over tunnelen Dingac og kommer til sødre delen av Peljesac. Siste delen av sykkelturen er bare en nytelse gjennom lange vinmarker til byen Trstenik – her venter skipet på oss. En god dusj og tid for middag ombord. 
   Sykkelrute: Lovista – Trestenik (ca. 45 km )
   Underlag: Asfalt, grus.
   Terreng: Kupert – oppstigning for så nedkjøring
   Høyeste punkt: 411 m. (total stigning 800 m) 

   Dag 4, Mljet - Korcula:
   Mens vi nyter vår frokost, tar båten oss til den frodige grønne øya Mljet, også kjent som Honningøya. Mljet National Park er et vakkert område med unik sjarm og med noe så uvanlig som to saltvannsinnsjøer, sammenbundet av to kanaler. Det er en egen entre avgift for å komme inni parken, pr i dag koster det ca 180 NOK og er ikke inkludert i pakken. Betales kontant i lokal valuta; Kuna. Vi sykler rundt den store saltvanninnsjøen, som har en øy med et Benediktinerkloster fra det tolvte århundre. Båttur til klosteret. Etter lunsj (som vi planlegger som piknik) kan man ta en svømmetur i sjøen eller sykle en annen tur rundt innsjøene. Vel tilbake ombprd seiler vi til Korcula og det blir tid til å utforske den litt større byen med mange spennende restauranter. Middelalderbyen Korcula er konstruert som et fiskebein med et «hovedbein» (gate) som går fra hovedporten til toppen av den gamle byen. Overnatting om bord i Korcula.
   Sykkelrute: Nasjonalpark Mljet (ca. 18 km)
   Underlag: Asfaltert, grus.
   Terreng: Flat og lett syklet
   Høyeste punkt: 45 m.

   Dag 5, Korčula – Vela Luka:
   Den fredfulle øya Korcula er full av cypresstrær og kanskje den vakreste av alle de Adriatiske øyene? Korčula, sammen med Venezia, proklamerer å være fødestedet til Marco Polo, et navn du vil se overalt. Etter frokost starter vår lengste sykkeltur denne uken – vi skal sykle over hele øya Korcula. Vi begynner som alltid med en oppstigning – nå ti lbyen Zrnovo og så til den eldste byen på øya; Pupnat som også er det høyeste punktet på turen. Vi ruller nedover til den sørlige delen av øya. Vi sykler mellom den vakreste bukten i Korcula og stupbratte klipper på andre siden. Sykler gjennom olivenlunder, vinodlinger. Halvveis kommer vi til sjarmerende stedet Smokvica, velfortjent pause. Videre nedover mot havet, kanskje stoppe ved utsiktspunktet over byen Blato og deretter ankomme målet for dagen; Vela Luka! Velfortjent bad og pause og så kapteins middag servert om bord.  
   Sykkelrute: Korčula – Smokvica – Vela Luka (ca 55km).
   Underlag: Asfaltert.
   Terreng: Kupert, mye oppover men siste 5 km nedoverbakke.
   Høyeste punkt: 340 m.

   Dag 6, Vela Luka – Hvar - Starigrad:
   Tidlig om morgen mens vi spiser frokost seiler vi Hvar, kanskje den mest kjente av alle øyene rundt Split? Tid å utforske byen før vi starter på dagens sykkeletappe. Kanskje se den historiske borgen som ble bygget for å forsvare seg mot tyrkerne?
   Hvar er mest av alt kjent for sine mangefargede åkrer med lavendel og rosmarin - også kjent som lavendeløya. Vi starter turen i Hvar og begynner vår oppoverbakke som gir oss (vel oppe!) et fantastisk utsyn over området, havet og alle øyene. Videre sykler vi gjennom små bosetninger, jorder og vingårder til Stari Grad. Her venter skipet vårt på oss og det smaker deilig med lunsj om bord.  Stari Grad er en av Kroatias eldste byer, som kan dateres tilbake til 385 BC når den var en gresk koloni kalt Faros.
   Ettermiddagsturen i dag er en enkel match som går til to av Hvars ekte juveler; Jelsa og Vrboska. Her er det ivaretatt kulturminner fra den greske perioden. 

   Formiddagen 1: Hvar - Starigrad (ca. 23 km )
   Underlag: Asfaltert, grus.
   Terreng: Kupert
   Høyeste punkt: 310 m.
   Ettermiddagen 2: Strarigrad- Jelsa- Vrboska- Starigrad (ca. 22 km )
   Underlag: Asfaltert, grus
   Terreng: Flat    høyeste punkt 85 m

   Dag 8, Split – Oslo:Dag 7  Starigrad -Stomorska - Split:
   Siste dagen på vårt cruise går fra øya Hvar til Solta. Etter frokost begynner vår sykkeltur fras Stomorska til øynes høyeste punkt – Gorne Selo. Nyt utsikten og innsatsen! Her ser man ut over hele Middelhavet, nyter duftene fra Middelhavets planter og varme luft. Vi fortsetter vestover mot Maslinica og helt klart tid for en forfriskende pause. Tilbaks til skipet og lunsj om bord mens kaptein setter mål mot Split. Her får vi tid på ettermiddagen å utforske Diocletian’s by – en aktiv, pulserende og velbevart Middelhavsby. Avskjedsmiddag i Split og siste natten om bord.  
   Sykkelrute: Stomoska - Maslinica  (ca 36km).
   Underlag: Asfaltert.
   Terreng: Delvis kupert men lettsyklet
   Høyeste punkt: 135 m.

   • Bagasjen pakkes ferdig før frokost. Frokost og transfer til flyplassen og Norwegian som tar oss tilbake hjem til Norge.
    Tusen takk for nå!

   Kart

   Avreisedato og pris

   AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
   05/09OSLKroatia, Split - Skjærgårdscruise med sykkelopplevelser
   Leder: Wenche Lia Spidsberg
   Mer enn 414 950,-Bestill
   • NRF Logo
   • Reisegarantifondet Logo
   • IATA Logo