Skip to main content

Kroatia - Øyhopping med sykkel og båt

Status:
Fullt
Turleder og Instruktør: Loni Bjerkholt

Øyhopping i Kroatias skjærgård

Reisen går til det fantastiske øyriket i Adriaterhavet, og til Kroatias skjærgård. Her finnes fremdeles mye av det opprinnelige Kroatia i byene Split, Hvar og den idylliske øya Korcula. Vi seiler med MS Stoncica med plass til 18 gjester. Vi spiser frokost og noen middager ombord. Andre lunsjer inntar vi som regel på små koselige lunsjrestauranter på våre sykkelturer. Det er alltid frokost og et måltid inkludert ombord (lunsj eller middag – varierer med dagsplanen). De dagene middag ikke er inkludert går vi gjerne ut sammen og spiser på en koselig restaurant.

Nivå på sykkelturene

Sykkelturene har nivå lett+/middels, med lengste etappe på 43 km og i hovedsakelig lett terreng. Det er noe oppoverbakker, men da kommer det herlige nedoverkjøringer etterpå. Vi tar oss alltid god tid på turene, stopper ofte og ser på utsikten eller for et bad. Vi er på ferie og skal nyte dagene og kveldene i feriemodus!
Nyhet: Man kan leie el-sykkel, men det må bestilles på forhånd. Dette koster 800,- ekstra.

Din turleder Loni Bjerkholt-Pedersen

Loni Bjerkholt-Pedersen har en variert og allsidig utdanning- og arbeidserfaring innen coaching og veiledning, først og fremst innenfor karriereveiledning- og treningsveiledning. Hun har drevet med teater og dans i flere år, og jobber for tiden som Zumba Fitness-instruktør i Fresh Fitness Porsgrunn og i Larvik kommune. Ellers er Loni stand-up komiker og konferansier, og aktiv kurslærer i ulike temaer innen motivasjon, ledelse og styrearbeid. Loni er ujålete og humoristisk, og ikke redd for å by på seg selv. Hun er opptatt av at trening skal være gøy, og er spesielt opptatt av å kjempe mot kroppspress- og skjønnhetshysteri.

Ukas høydepunkter

  • Nyte båtlivet
  • Sykle på en ny øy hver dag
  • Bade i krystallklart hav
  • Trivelig mannskap ombord
  • Entusiastisk turleder med fra Norge
  • Vakre middelalder-landsbyer

Detaljert program finner du nedenfor. Forbehold om endring i programmet grunnet vær, uforutsette hendelser, etc.

Søk reise

Program -dag for dag

Dag 1, 8. sept. Oslo - Split - Milna på øya Brač
Vi flyr tidlig om morgenen direkte med Norwegian til Split og ankommer på formiddagen. Fra flyplassen kjører vi til havnen i Split, ca. 30 minutter. Her ligger vår båt - MS Stoncica. Så snart alle formaliteter er i orden, kaster vi loss og seiler til øya Brač: Det tar ca. to timer. På veien inntar vi en deilig lunsj og benytter også anledningen til å bli kjent med vårt fantastiske mannskap og ikke minst hverandre. Ved ankomst til Milna, sykler vi til Bobovisca. Denne lille landsbyen, som ligger på vestsiden av øya like under toppen av fjellet. Den synes liksom «presset» inn i den solfylte bratte kysten, med utsikt over havet. Her kan vi enten ta en svømmetur eller bare en kaffepause. På veien tilbake til Milna, sykler vi langs kysten. Overnatting i havnen i Milna.
Sykkelrute: Milna - Bobovisca - Milna (ca. 17 km )
Underlag: Asfalt, grus.
Terreng: Delvis kupert - delvis flat.
Høyeste punkt: 175 m.

Dag 2, 9. sept. Brač
Etter frokost starter dagens eventyr med en lang, men jevn motbakke, forbi morbær og fikentrær, furuskog, olivenlunder og vinmarker. Den hvite marmoren herfra ble brukt til blant annet Det hvite hus i Washington og Riksdagen i Berlin. Etter 35 kilometer stopper vi i en liten gjeterlandsby kalt Gažul, med steinhus i autentisk Brač-stil. Her kan vi innta nasjonal mat og vin (lunsj er ikke inkludert i dag og koster ca. 16 eur). Etter en fin og lang pause, fortsatt vi 10 km til Bol. På nedstigningen til stranden i Bol, er det en fantastiske panoramautsikt over naboøya Hvar og er vel verdt innsatsen ved oppstigningen. I Bol kan man se Golden Horn stranden (ca. 2,5 km fra havnen så vi må sykle for å komme dit). I Bol kan du ta en svømmetur eller rusle rundt i landsbyen. Overnatting i Bol om bord på båten og middag serveres ombord.
Sykkelrute: Milna - Bol (ca. 43 km)
Underlag: Asfaltert, kort del til Gažul er grus.
Terreng: Meget kupert, delvis flat, siste 8 km nedoverbakke.
Høyeste punkt: 570 m.

Dag 3, 10. sept. Hvar
Hvar er mest av alt kjent for sine mangefargede åkrer med lavendel og rosmarin - og er også kjent som lavendeløya. Vi starter turen i Jelsa og sykler gjennom små bosetninger, jorder og vingårder til Vrboska. Deretter fortsetter vi ned på en gammel vei mot Stari Grad der vi tar en forfriskende stopp. Stari Grad er en av Kroatias eldste byer og kan dateres tilbake til 385 f.Kr. når den var en gresk koloni kalt Faros. På vei til byen Hvar passerer vi gjennom landsbyene Grablje, en velstående landsby med hardt arbeidende mennesker som er kjent for sin høye kvalitet på vin, honning, olivenolje og lavendel. Turen ender i den historiske byen Hvar, hvor man kan gå opp til borgen som ble bygget for å forsvare byen mot tyrkerne. Overnatting i Hvar.
Sykkelrute: Jelsa - Stari Grad - Hvar (ca. 33 km )
Underlag: Asfaltert, grus.
Terreng: Flat vei til Starigrad, kupert fra Stari Grad.
Høyeste punkt: 415 m.

Dag 4, 11. sept. Korčula
Den fredfulle øya Korcula er full av cypresstrær og kanskje den vakreste av alle de Adriatiske øyene. Korčula, sammen med Venezia, proklamerer å være fødestedet til Marco Polo, et navn du vil se overalt. Middelalderbyen Korcula er konstruert som et fiskebein med et «hovedbein» (hovedgate) som går fra hovedporten til toppen av den gamle byen. Overnatting i Korčula.
Sykkelrute: Vela Luka - Korčula (ca. 44 km ) eller Račišće - Lumbarda - Korčula (ca .24 km. Turen Vela Luka - Korčula er en svært krevende løype og er kun egnet for godt trente grupper.
Underlag: Asfaltert.
Terreng: Delvis flat, delvis kupert , siste 5 km nedoverbakke.
Høyeste punkt: 500 m.

Dag 5, 12. sept. Mljet
Mens vi nyter vår frokost, tar båten oss til den frodige grønne øya Mljet, også kjent som Honningøya. Mljet National Park er et vakkert område med unik sjarm og med noe så uvanlig som to saltvannsinnsjøer, sammenbundet av to kanaler. Vi sykler rundt den store saltvanninnsjøen, som faktisk har en øy med et Benediktinerkloster fra det tolvte århundre. Båttur til klosteret. Etter lunsj kan man ta en svømmetur i sjøen eller sykle en annen tur rundt innsjøene. Overnatting i Pomena (Mljet).
Sykkelrute: Nasjonalpark Mljet (ca. 15 km)
Underlag: Asfaltert, grus.
Terreng: Flat.
Høyeste punkt: 65 m.

Dag 6, 13. sept. Pelješac-halvøya og Makarska Riviera
Etter frokost seiler vi til Pelješac-halvøya. Foran oss ligger en laaaang oppoverbakke! Den er ikke lett, men vi nyter landskapet, stopper og hviler og tar det med ro gjennom den tøffe delen. Veien går i landlige omgivelser og gjennom det mest berømte vinområdet. Når vi når toppen belønnes vi med et fantastisk skue over naboøyene og Adriaterhavet. De som føler seg slitne kan bli med båten fra Orebić, byen kjent for sine sjøkapteiner og sjømenn. Resten av gruppen kan fortsette den 18 km lange veien mot Lovište hvor lunsj vil bli servert ombord. På ettermiddagen seiler båten oss til det populære feriestedet på Makarska-rivieraen ved foten av 5500 fot høye fjellkjeden Biokovo. Overnatting i Baška Voda eller Makarska.
Sykkelrute: Kuciste - Orebić - Lovište (ca.30 km).
Underlag: Asfaltert.
Terreng: Delvis flat, lett kupert til svært kupert, siste 6 km nedoverbakke.
Høyeste punkt: 270 m.

Dag 7, 14. sept. Omiš, Split
Etter frokost tar vi den siste etappen i vårt Dalmatiske eventyr. Denne gangen sykler vi til Radman's Mills, et populært feriested, en naturpark og en canyon med elven Cetina. Her kan vi blant annet se et møllehjul fra det 17. århundre. Tilbake i Omiš besøker vi Mirabellafestningen som ga trygghet for de lokale innbyggerne fra piratene i området. Fra festningen er det utsikt over hele øya Brač. Etter lunsj seiler båten tilbake til den monumentale byen Split, som er beskyttet av UNESCO og en del av verdensarven. Her finner vi en overflod av romersk arkitektur - av spesiell interesse er Diokletians palass. Veldig bra shopping for dem som er interessert i det. Overnatting i Split.
Sykkelrute: Omiš - Radmanove Mlinice - Omiš (ca. 12 km).
Underlag: Asfaltert.
Terreng: Delvis flat, delvis kupert.
Høyeste punkt: 160 m.

Dag 8, 15. sept. Split - Oslo
Bagasjen pakkes ferdig før frokost. Frokost og transfer til flyplassen og flyet som tar oss med hjem til Norge. Takk for nå!

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo