Skip to main content

Kroatia - Øyhopping med sykkel og båt

Dato: 7 - 14 september 2019
Pris: 15 950,-
Inkludert:
 • Fly t/r Oslo-Split
 • Transport til/fra flyplassen
 • 7 netter på båten i delt lugar
 • Engelsk frokost hver dag
 • En daglig måltid på skipet i tillegg til frokost
 • Daglig rengjøring
 • Bytte av laken og håndkle 1 gang
 • Sykkel av god standard med 18 gir
 • Lokal sykkelguide som er med ombord og på sykkelturer
 • Turleder Wenche med fra Norge
 • Elsykkel koster 700 kroner ekstra
  MEDLEM AV RGF
Reisedager: 8
Bestill reise

Øyhopping i Kroatias skjærgård

Reisen går til det fantastiske øyriket i Adriaterhavet, og til Kroatias skjærgård. Her finnes fremdeles mye av det opprinnelige Kroatia i byene Split, Hvar og den idylliske øya Korcula. Vi seiler med MS Dalmatinac med plass til 16 gjester. Det er alltid frokost og et måltid inkludert ombord (lunsj eller middag – varierer med dagsplanen). De dagene lunsj/ middag ikke er ombord går vi gjerne ut sammen og spiser på en koselig restaurant.

Høydepunkt

 • Nyte båtlivet
 • Sykle på en ny øy hver dag
 • Bade i krystallklart hav
 • Trivelig mannskap ombord
 • Entusiastisk turleder med fra Norge
 • Vakre middelalder-landsbyer

Kroatia hav

Nivå på sykkelturene

Sykkelturene har nivå lett+/middels, med lengste etappe på 43 km. Vi sykler hovedsakelig i lett terreng. Det er selvsagt noen oppoverbakker, men da kommer det herlige nedoverkjøringer som belønning etterpå. Og vi tar oss alltid god tid, stopper ofte og nyter utsikten eller et deilig bad. Vi er på ferie og skal nyte dagene og kveldene i feriemodus!
Nyhet: Man kan leie el-sykkel, men det må bestilles på forhånd. Dette koster 700,- ekstra.
Sykkel Kroatia

Vår tur og sykkel-leder Wenche Lia Spidsberg

Vår tur og sykkelleder heter Wenche Lia Spidsberg, en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med "uteliv" å gjøre. Livet er best ute med sykling, fjellturer og padling. Wenche brenner for at andre skal få oppleve gleden av aktiviteter utendørs. Til det er sykkel et fantastisk fremkomstmiddel – vi får sett mye, trent og får påfyll for kropp og sjel!
«Gleder meg til å komme til Kroatia for opplevelsesrike sykkelturer sammen med deg – Velkommen!»

Kroatia boat

Detaljert program finner du nedenfor. Forbehold om endring i programmet grunnet vær, uforutsette hendelser, etc.

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1, 07. sept. Oslo - Split - Milna på øya Brač
Vi flyr tidlig om morgenen med Norwegian direkte til Split og ankommer på formiddagen. Fra flyplassen kjører vi til havnen i Split, ca. 30 minutter. Her ligger vår båt -
MS Dalmatinac. Så snart alle formaliteter er i orden, kaster vi loss og seiler til øya Brač. Det tar ca. to timer. På veien inntar vi en deilig lunsj og benytter også anledningen til å bli kjent med vårt mannskap og ikke minst hverandre. Ved ankomst til Supertar laster vi av sykler og gjør oss klar for vår første sykkeltur - langs kysten. Vi skal sykle gjennom små landsbyer som Splitska og Postira og kommer til et av de søteste steder på jord; Pucisca. Den synes liksom «presset» inn i den solfylte bratte kysten, med utsikt over havet. Overnatting i havnen i Pucisca.
Sykkelrute: Supetar - Pucisca (ca. 25 km )
Underlag: Asfalt, lett sykling
Terreng: Delvis kupert - delvis flat.
Høyeste punkt: 90 m.

Dag 2, 08. sept. Brač
Vi nyter frokost mens skipet seiler mot Hvar, Kroatias lengste øy. Sykkelturen idag starter i Pokrivenik, et nydelig lite sted. Vi skal sykle litt oppover i dag. Hvar en en lang øy men også bratt. Vi skal sykle over øya og skal til det østlige punktet og Sucuraj. Her venter skipet vårt og sammen seiler vi til Peljesac - alt mens vi nyter vår lunsj ombord. Vårt mål for dagen er Lovista og her skal vi overnatte i havnen. 
Sykkelrute: Pokrivenik - Sucuraj (ca. 32 km)
Underlag: Asfaltert  middels vanskelig tur
Terreng: Kupert, delvis flat, siste km nedoverbakke.
Høyeste punkt: 450 m.

Dag 3, 09. sept. Hvar
Tredje dagen og i dag har vi en skikkelig panorama-sykkeltur. Vi starter i Lovista hvor vi har bodd i natt og skal til Trstenik. Sykkelturen begynner mot Orebic, byen som er hjem for mange sjømenn og sjøkapteiner. Først noen få km oppover før vi får en fantastiks utsikt over hele Korcula-halvøya. Nyt og pust ut. På nedkjøringen passerer vi steder hvor de mest kjente vinene i Kroatia produseres. Vi skal også sykle gjennom vinrankene. I natt bor vi i Trstenik
Sykkelrute:  Lovista - Trstenik (ca. 45 km )
Underlag: Asfaltert,  medium pluss
Terreng: Opp og ned - totalt idag skal vi 800 meter opp  
Høyeste punkt: 411 m.

Mljet

Dag 4, 10. sept. Mljet
Mens vi nyter vår frokost, tar båten oss til den frodige grønne øya Mljet, også kjent som Honningøya. Mljet National Park er et vakkert område med unik sjarm og med noe så uvanlig som to saltvannsinnsjøer, sammenbundet av to kanaler. Vi sykler rundt den store saltvanninnsjøen, som faktisk har en øy med et Benediktinerkloster fra det tolvte århundre. Vi anbefaler en svømmetur i sjøen eller sykle en annen tur rundt innsjøene. Lunsj ombord og så seiler vi til Korčula. Korčula, sammen med Venezia, proklamerer å være fødestedet til Marco Polo, et navn du vil se overalt. Middelalderbyen Korčula er konstruert som et fiskebein med et «hovedbein» (hovedgate) som går fra hovedporten til toppen av den gamle byen. Overnatting Korčula
Sykkelrute: Nasjonalpark Mljet (ca. 18 km)
Underlag: Asfaltert, grus.
Terreng: Flat og lett sykling
Høyeste punkt: 45 m.

Dag 5, 11. sept. Korcula

Den fredfulle øya Korčula er full av cypresstrær og kanskje den vakreste av alle de Adriatiske øyene.  Vi starter ukens lengste sykkeltur rett etter frokost. I dag skla vi sykle over hele Korčula. Først skal vi oppover mot Zrnovo og videre til den eldste byen på hele øya; Pupnat som også er det høyeste punktet idag.  Så har vi en herlig nedoverbakke til sørsiden av Korčula og her sykler vi mellom klipper og hav og nydelige bukter.  Vi sykler gjennom olivenlunder, vinmarker og tar et velfortjent stop i Smokvica. Videre nedover mot havet og forbi et uttall av små bukter og strender.  Så kommer vi til utsiktsplassen rett over byen Blato før vi ruller nedover mot mål og byen Vela Luka. Middag ombord og overnatting i Vela Luka.
Sykkelrute: Korčula - Vela Luka (ca. 55 km )
Underlag: Asfaltert.
Terreng: Delvis flat, delvis kupert , siste 5 km nedoverbakke.
Høyeste punkt: 340 m.

Innseiling Korcula

Dag 6, 12. sept. Stari Grad
Tidlig om morgenen seiler vi til Hvar og nyter frokost ombord. Kort sightseeing her før vi starter dagens sykkeltur over øya. Hvar er en eventyrby med sin arkitektur, nydelige natur og milde klimat og absolutt et av de mest populære stedene å besøke i  Kroatia. I dag skal vi sykle gjennom lavendelåkrer og duften er med oss hele dagen, og vi nyter utsikten over øyer og hav. Vi ser også helt til fastlandet. En morsom nedoverkjøring før vi ankommer Starigrad og lunsj ombord.  På ettermiddagen har vi en enkel sykkeltur til to av Hvar's perler; Jelsa og Vrboska.  Overnatter i Stari Grad.  
Sykkelrute: Hvar - Stari Grad (ca.23 km).  Ettermiddagsturen er 22 km
Underlag: Asfaltert.  Formiddagen er middels vanskelig og ettermiddagen er lett
Terreng: Delvis flat, lett kupert 
Høyeste punkt: 410 m. på formiddagen og 85 på ettermiddagen

Dag 7, 13. sept. Omiš, Split
Etter frokost tar vi den siste etappen fra Stari Grad til Solta. Høyeste punktet idag er Stomorska og her fra har en nydelig utsikt  til  begge sider av øya omkranset av Middelhavet.  Målet er Maslinica på vestkysten og her venter skipet og vår lunsj. Så seilier vi til Split og her har du god tid til å bli kjent med den flotte byen med mange shoppingtilbud.  Vi avslutter med felles middag på restaurant - for de som vil. Overnatting i Split.
Sykkelrute: Stomorska Maslinica(ca. 36 km).
Underlag: Asfaltert.
Terreng: Delvis flat, delvis kupert.
Høyeste punkt: 135 m.

Dag 8, 14. sept. Split - Oslo
Bagasjen pakkes ferdig før frokost. Frokost og transfer til flyplassen og flyet som tar oss med hjem til Norge. Takk for denne gang!

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
07/09Oslo GardermoenKroatia, Skjærgårdscruise - sykkel og båt
Leder: Wenche Lia Spidsberg
215 950,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo