Skip to main content

Sri Lanka og Maldivene - To vakre øyperler, utflukter og norsk leder

Dato: 29 oktober - 12 november 2019
Pris: 31 300,-
Inkludert:
 • Flyreise t/r fra Oslo til Colombo, til Male og retur fra Male til Oslo
 • Bagasje
 • All transport alle steder som envnt i program
 • 12 netter i delt dobbeltrom
 • All mat som nevnt (kun noen ytterst få m¨åltider utenom)
 • Alt program som nevnt med lokale guider
 • Alle entreeer som nevnt
 • Norsk turleder med på reisen hele veien fra og til Oslo
 • Medlem RGF
 • Påmeldignsfrist 24.08.
Reisedagar: 15
Bestill reise

Sri Lanka og Maldivene - To vakre øyperler

En opplevelsesrik reise til to øyparadis - til vakre og ville strender, eksotisk og god mat, til vennlige mennesker med spennende kultur. Og i tillegg til fascinerende natur og dyreliv. Alt dette får du med deg på vår kombinasjonsreise til Sri Lanka og Maldivene. Vi får nye venner, møter lokalbefolkningen og har en fantastisk ferie, og vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Høydepunkt

 • Eksotiske og spennende kulturer
 • Fascinerende dyreliv over og under vann
 • Vennlige mennesker
 • Sol og varme, jungel, strender og hav
 • Snorkling i verdensklasse
 • Norsk lokalkjent turleder

Snorkling maldivene

Sri Lanka - et tropisk paradis med eksotisk dyr og fugler

Sri Lanka ligger kun 7 grader nord for ekvator og er en dråpeformet øy i Det indiske hav. I den tidligere britiske kronkolonien, som frem til 1972 het Ceylon, finner man fremdeles dype spor fra mange tusen år som en av de viktigste havnene på sjøveien mellom Europa og Asia. Dette gjør at øya i dag har mange ulike religioner, etnisk arv og språk.

Elefant Sri Lanka

Sri Lanka har et meget variert landskap, med fjell ragende 2500 meter opp i drivende skyer. I åsryggene nedenfor finner man irrgrønne teplantasjer som gradvis avløses av jungel og kokospalmer, spektakulære fossefall, elver og innsjøer, som ender i solvarme sandstrender. Et habitat som skapt for eksotiske dyr og fugler, for ikke å glemme det havet kan by på. Øya er kort sagt et paradis for reisende! I dette tropiske klimaet finner vi et fantastisk rikt dyreliv. Vi skal oppsøke øyas berømte elefanter, men øya byr også på aper og fugler som ofte dukker opp langs veiene og i hotellenes hager. I nasjonalparkene finnes leoparder, bjørner, hjort, krokodiller og mange andre dyr som holder til mellom trærne. Og dette er bare starten på reisen. Etter en opplevelsesrik rundtur på Sri Lanka, setter vi oss på flyet til den fascinerende øygruppen Maldivene.

Maldivene

Dette øyparadiset med over 1000 øyer, ofte ikke høyere enn 2 meter over havet, er geografisk og meteorologisk perfekt plassert. Vi skal bo på lokaløya Maafushi, her er det ikke resort hotell, men hyggelige og personlige mindre hoteller. Her får du sol, varmt turkist hav, fargesprakende korallrev og nydelige strender som man knapt kan drømme om! Hoteller oppfattes som noe enklere i standars på Maafushi enn på Sri Lanka. Det serveres ikke alkohol på Maafushi, men det finnes «ølbåter». Etter tre dager på Maafushi med mange spennende aktiviteter tar vi speedbåt over til paradisøyen Fihalhohi. Det er en ekte resortøy og kun for turister. Her har vi hotell med alle måltider inkludert, alle rettigheter og tid for nytelse og lagring av alle opplevelser. Link til Fihalhohi

Maldivene strand

Norsk leder på reisen, Signe Rosland Jensen

Signe Rosland Jensen arbeider til vanlig som økonomileder ved Risøy Folkehøyskole. Selv elsker hun å reise, og det har blitt mange reiser til masse forskjellige destinasjoner de siste årene. En av hennes store lidenskaper er vandreturer til forskjellige steder i Europa, men hun vender alltid tilbake til Maldivene som en av hennes 3 favorittdestinasjoner. Kombinasjonsreisen med snorkling og undervannsfotografering på Maldivene og kulturopplevelser på Sri Lanka er virkelig en «perle» av en reise!

Signe Rosland Jensen

Visum for reisen

Sri Lanka: Du må søke visum på forhånd - vi anbefaler at du gjør det ca 6 uker føre avreise. Dette gjøres på nettet. Vi anbefaler å bruke Visum Consulting hvis du trenger hjelp. Klikk her for info
Maldivene: Visum ordnes ved ankomst.

Annet som ikke er inkludert:

 • Visumkostnad Sri Lanka
 • Personlig forbruk
 • Tips under reisen til lokalguider etc
 • Noen ytterst få måltider

Søk reise

Program dag for dag

Dag 1. Avreise Oslo – Colombo:
Vi flyr fra Gardermoen med Qatar til Colombo. Bytte av fly i Doha. Vi får mat og drikke på flyet.

Dag 2. Ankomst Colombo, transfer til Dambulla og safari i nasjonalpark:
Vi ankommer Colombo tidlig på morgenen. Der blir vi møtt av vår lokale sjåfør og guide, som skal være med oss hele turen på Sri Lanka. Vi skal til Dambulla, en kjøretur gjennom frodig landskap på ca. 4-5 timer. Lunsj underveis på en hyggelig lokal restaurant. Vel fremme, sjekker vi inn på Sigiriana Resort by Thilanka. Etter et par timer hvile, drar vi på Jeep Safari i Minneriya National Park.  Her får vi se mange elefanter og eksotiske fugler. Med litt hell kan vi også se leopard, indisk bjørn, hjort og krokodille. Vi håper på en flott solnedgang før vi forlater parken. Middag på hotellet.

Elefanter

Dag 3. Sigiriya og Hiriwadunna:
Etter en tidlig frokost, starter vi på den korte kjøreturen til Sigiriya. Fortet ble bygd av kong Kassapa i år 477 - 495 e.Kr. og står på UNESCOS verdensarvliste. Rundt klippen er det en vollgrav og et flott parkanlegg. På vei opp på den 200 meter høye klippen, ser vi restene av de store løveføttene som vokter inngangen og trappene opp til klippen. På veien opp kan vi også se de berømte freskene «Heavenly maidens», og gå langs den 3 meter høye «Mirror Wall». 
Turen går videre langs veien til Habarana. Etter en kort kjøretur blir vi tatt med på en catamarantur over innsjøen Hiriwadunna. Her kan vi se tilbake til Sigiriya, før vi går i land på den andre siden av innsjøen. Her besøker vi et tradisjonelt hus, og en lokal kvinne viser oss hvordan hun lager en enkel tradisjonell lunsj med lokale råvarer. Etter lunsj kjører vi Tuk-Tuk tilbake til hovedveien, og minibuss tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

Sigriya


Dag 4. Matale, Aluvihare og Kandy:
Etter frokost pakker vi kofferten og fortsetter vår spennende reise på Sri Lanka. Neste stopp er Aluvihare Rock Cave Temple, hvor vi utforsker de 13 grottene med viktige relikvier fra Sri Lanka’s Buddhistiske historie. Tempelet ble bygget i det 3. århundre f.Kr av kong Devanampiyatissa, etter at han introduserte Buddhismen på Sri Lanka. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Vel fremme i Kandy, blir det først tid til litt shopping, før vi besøker Sri Lanka’s nasjonalhellidom Temple of Tooth Relic. Før vi går inn, rekker vi kanskje å se den daglige danseoppvisningen utenfor tempelet. Vi bor på Thilanka Hotel utenfor Kandy. Felles middag på hotellet. 

Temple of Tooth Relic

Dag 5. Togtur Kandy - Nuwara Eliya - Ella:
Denne dagen skal vi på en av verdens vakreste togturer. * Turen starter i Kandy, og på vei opp mot Nuwara Eliya passerer vi Devon & St Clair fossefall, og et fantastisk vakkert grønt landskap. Toget snegler seg av sted mellom teplantasjer så langt øyet kan se. Vi spiser medbragt niste på toget, og sent på ettermiddagen er vi fremme i Ella. Der venter minibussen, som tar oss til 98 Acres Resort & Spa, hvor vi sjekker inn og har felles middag på kvelden.

* Togbilletter kan ikke garanteres. Myndighetene utsteder billetter tidligst 14 dager før avreise, og ved stor pågang kan det være vanskelig å få billetter. Hvis vi ikke får billetter, blir turen gjennomført med minibuss.

Dag 6. Ella og te-plantasje:
Etter frokost blir det formiddagsbesøk på en te-plantasje like ved hotellet. Her følger vi hele produksjonslinjen fra bladene blir plukket til ferdig te. Alle kan forsøke seg som te-blad plukkere, og vi avslutter selvfølgelig besøket med en skikkelig te-smaking av alle de spennende smakene. Etter mange dager med et hektisk program, blir det nå tid til litt avslapping og kanskje en behandling eller to på hotellets spa-avdeling. Lunsj og middag på hotellet.

Te plantasje

Dag 7. Ella – Colombo - Naiwala:
Vi sjekker ut fra hotellet og kjører mot Colombo. Det blir lunsj på en lokal restaurant underveis. Vel fremme i Colombo, tar sjåføren oss med på en sightseeingtur forbi Town hall, Independence Square, Cinnamon Gardens og Galle Face Green. Hvis vi har tid, besøker vi Gangaramaya Buddhist temple for å oppleve de forskjellige religionene. Det blir middag på en restaurant i Colombo, før vi fortsetter til hotellet vårt The Covanro nær flyplassen.

Dag 8. Sri Lanka - Maldivene:
Etter frokost pakker vi kofferten og kjører til flyplassen. Der sier vi farvel til vår sjåfør og guide, og fortsetter til nye eventyr på Maldivene. Etter en flytur på ca 1,5 time, lander vi på flyplassen i Male, hvor vi blir møtt av OT, som tar oss med til lokaløya Maafushi, ca 40 minutters båttur sør for flyplassen. Vi sjekker inn på Velana hotel, og starter øylivet med en omvisning på den lille øya. På rundturen stopper vi bl.a. på Eco Dive Club for å få informasjon om korallplanting i Renee’s Garden. Lunsj er ikke inkludert denne dagen. Felles middag om kvelden.   

Maldivene picnic

Dag 9. Snorkling, sol og bad på sandbanken:
Etter en enkel frokost, drar vi på utflukt til en liten sandbanke som ligger på andre siden av atollet. Der er det fantastisk flott å snorkle, det er langgrunt, og det er en ren nytelse bare å være der. Det blir holdt snorklekurs for de som ønsker det. Vi spiser en enkel medbrakt lunsj på sandbanken. Ettermiddagen kan benyttes til avslapping, spabehandling eller shopping. Vi møtes til felles middag om kvelden. 

Dag 10. Biyadhoo reef, skilpadder og Gulhi:
Vi starter med en tradisjonell enkel frokost. Deretter drar vi til flotte Biyadhoo Reef. Et utrolig yrende maritimt liv møter oss. Vi drar videre til Turtle Point, hvor det er stor sjanse for å se flere skilpadder på det grunne revet. Siste stopp denne dagen er den lokale øya Gulhi, som er uten biler og motorsykler. Her finner vi trange gater, og hus i all slags farger. På Gulhi er de kjent for å bygge og restaurere båter. Vi spiser en enkel medbragt lunsj, før vi koser oss på den flotte sandstranda resten av dagen. Felles middag om kvelden.

Turtle Skilpadde

Dag 11 - 14. Fihalhohi:
Siste del av ferien tilbringer vi på resortøya Fihalhohi. Dette er en øy som er kun for turister. Her kan vi slappe av etter mange dager på farten med et hektisk program. Her skal vi nyte livet i 3 netter og nesten 4 dager med helpensjon, masse luksus, sol, strand og mange flotte snorkleopplevelser. Avreise på kvelden dag 14, med mellomlanding i Doha. Lunsj er ikke inkludert dag 14, ellers er det helpensjon på Fihalhohi alle dager.

Dag 15. Hjemreise:
Ankomst Oslo tidlig morgen. Takk for nå!
 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
29/10Oslo GardermoenSri Lanka og Maldivene - to øyperler i en reise
Leder: Signe Rosland Jensen
631 300,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo