Skip to main content

Spania, Parilla - Eksklusiv vandrings og yogareise

Dato: 3 - 9 oktober 2020

Eksklusiv vandrings- og yogaferie i Sør-Spania

Andalucia er som skapt for vandreferier!
Fra kysten av Middelhavet bryter fjellene opp mot horisonten med en spektakulær rekke av topper som når opp til over 1500 meter over havet. Her kan du virkelig gi slipp på alt stress og finne tilbake til ro, glede og energi. Vi bor på det eksklusive landstedet Finca Parrilla - i naturskjønne omgivleser med nærhet til Middelhavet og fjellene. Magiske opplevelser venter deg som blir med...:)

Høydepunkt

 • Guidede fjellturer i naturparken i variert og spennende terreng med toppturer og landeveisvandringer

 • Vakker og frodig natur

 • Krystallklart Middelhav og bademuligheter

 • Landstedet Finca Parrilla helt for oss selv, omgitt av en stor "Alhambrahage"

 • Stor privat svømmebasseng

 • Fantastiske økologiske måltider med grønnsaker og frukt fra landsbyen

 • Yoga hver dag (passer alle nivåer)

 • Møte med en spansk autentisk Middelalderlandsby – en opplevelse i seg selv

 • Norske ledere - både vandring/yoga leder og vår vertinne på landstedet

Fjellutsikt

Om programmet

Vi vandrer i de vakre fjellene Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, som ligger i provinsen Malaga/Granada i østre del av Andalucia. Naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama er en fantastisk fjellgruppe fylt av fjelltopper, bekker, elver, strender, stier og kjerreveier. Fra kysten av Middelhavet bryter fjellene opp mot horisonten med en spektakulær rekke av topper som når opp til over 1500 meter over havet. Her er frodig natur med et unikt planterike og et klima som er som skapt for å vandre i. På mange av turene kan du se de hvite Middelalderbyene og det blå Middelhavet så langt øyet rekker. Vandringene går i gamle historiske landskap og på disse fjellstiene og landeveiene har folk gjennom historien bragt med seg fisk fra kysten til fiskemarkedet i Granada. Åssidene her er dekket med aromatiske planter som rosmarin, timian, oregano, salvie, sitrontimian, mint og lavendel, og det er store muligheter for at vi møter muldyr, esler og geiter på vår vei.

Vi starter vandringene hver dag med utgangspunkt i Finca Parrilla og avslutter dagen med de deiligste middagsretter på Fincaen i hagens vakreste patio.

Strandliv

Herlig bading i krystallklart vann på Maro beach

En av vandrerutene ender ved en av de små klippestrendene i den lille landsbyen Maro, med krystallklart vann og en sjarmerende taverna som ligger i strandkanten. Her stopper vi og bader og nyter en strandlunsj. Ved denne stranden finner du ro og energi.

Parrilla

Finca Parrilla

På Finca Parrilla vil du oppdage et vakkert restaurert landsted som tilbyr en eksklusiv kombinasjon av elegant innkvartering og vakre omgivelser. De nye norske eierne av Parrilla har de siste årene renovert hele landstedet som består av et hovedhus, en renovert stall og et vakkert lite Mariakapell. Rommene har utsøkt design med tekstiler fra kjente designere og originale arkitektoniske detaljer som vinduer, rosetter med gamle krystall-lamper og antikke møbler i kombinasjon med moderne enkelhet og vakker kunst. Store rom, også med seperate senger.

Parrilla er omgitt av en stor «Alhambrahage» med små fontener, appelsintrær, aprikos, mango, fiken, oliven og en liten vingård. Her kan man nyte lange varme dager eller trekke seg tilbake og være for seg selv, om man har behov for det. Landstedet har eget stort svømmebasseng. En morgendukkert er friskt og gir en herlig start på dagen! I Mariakapellet, som ligger litt tilbaketrukket øverst på eiendommen, kan man søke ro og stillhet både morgen og kveld.

Landstedet har seks store, luftige lyse soverom. Disse romslige, vakre rommene har himmelsenger, dobbeltsenger eller to enkeltsenger på hvert rom. Overnatting er basert på at to personer deler rom. Reiser du sammen med noen deler dere samme rom. Vi har alltid mange trivelige damer som gjerne deler rom om du reiser alene. Det er 2 rom pr. bad. Vi har også et trippelrom som tre venner kan dele.
Mer informasjon om Finca Parrilla kan du finne her

Lokal kortreist frisk mat

Vegetarisk sunn, god og lokal mat!

Det er fokus på sunn og god mat hele uken. Stedets kokk serverer ferske økologiske retter med nyfiskede delikatesser fra havet, friske grønnsaker og urter, salater og gresk yoghurt med timianhonning. Vi spiser frokost i kjøkkenets patio og tar med egen lunsj som vi nyter underveis på turen. På to av dagene spiser vi lunsj på små lokale tavernaer. På kveldene serverer vi to og tre retters middag i den vakre «Ahlambrahagen». Middagen oppleves av mange som dagens høydepunkt. Vi avslutter uka med felles festmiddag på Parrilla.

Vandringsnivå - Terreng

Nivå: Middels +
Vår nye erfarne tur guide, Ragnhild tar deg med på en middels+ og sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form.

Terreng: En god del stein (kupert ulendt terreng), noe sand og fin sti langs kyst og fjell.
Denne reisen har nivå middels+ og er en sporty vandringsreise. Reisen passer for deg som er i god fysisk form og liker en aktiv og opplevelsesfylt ferie. Det kreves at du har erfaring med å gå i kupert og ulendt terreng med stigning. Passer ikke for nybegynnere eller hvis du har veldig veldig høydeskrek
k.

Praktisk info: Godt fottøy, terrenget krever solide fjellssko. Temperaturen ligger mellom 20 og 26 grader både i oktober. Ta likevel med noen varme klær. En ulltrøye og en lett vindjakke kan være godt å ha om det blir vind i høyden. Ikke glem solbeskyttelse, caps og solbriller! Ta med en stor drikkeflaske, evt gåstaver (anbefales) og en lett tursekk med sitteunderlag. Et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt å ha. Lunsj til vandringene kjøpes individuelt. Mat smaker best fra sekken ute i naturen!

Om yogaøktene

Ragnhild brenner for yoga og underviser i yin og hatha yoga.
Yin yoga er en type yoga som er rolig og meditativ. Øvelsene er enkle og holdes over lengre tid, og slik trener vi både kropp og sinn. Avspenning og indre ro er viktige komponenter av yin yoga, noe som gir deg en mulighet til å bli kjent med deg selv på et dypere plan. Yin yoga er effektivt mot stress og avslappende for både kropp og sjel, og jeg lover deg lavere skuldre og en følelse av velvære etter hver yoga økt.

Yoga

Hatha yoga er mer dynamisk, øvelsene er noe mer fysisk krevende og vi skifter oftere mellom stillingene. I hatha yoga holder du oppmerksomheten på pusten og koordinerer bevegelsene med pusten, slik at du føler enheten mellom kropp, sinn og pust og lærer å bevege deg etter din egen naturlige rytme. Du opplever en økt kontakt med kroppen og en større forståelse for kroppens behov. Hatha yoga skaper styrke, utholdenhet, harmoni og balanse i kropp og sinn.

Ingenting er som å gjøre yoga under åpen himmel. Pusten blir friere, perspektivet blir større og man kan kjenne at kroppen fylles av prana, livsenergi. På Finca Parrilla vil vi gjøre yoga i den nydelige, frodige hagen, enten tidlig om morgenen før frokost, eller på ettermiddagen etter at vi kommer hjem fra vandretur. Yogatimene vil bli lagt opp etter hva som passer gruppen i øyeblikket, og vil være en blanding av ulike yogastillinger, pusteøvelser, mindfulnessteknikker og avspenningsøvelser.

Yoga passer for alle uansett alder og fysisk form og du trenger verken å være myk eller ha erfaring med yoga fra før, her jobber du på ditt eget nivå og med ditt eget utgangspunkt. Jeg forklarer øvelsene tydelig og tilpasser etter ditt individuelle behov.

Ragnhild - våre vandrings og yogaleder

«Jeg er veldig glad i å gå på tur og er alltid på utkikk etter nye steder å utforske. Å sitte på en fjelltopp med vidstrakt utsikt gir meg ydmykhet og perspektiv på livet, å sitte ved havet og høre på bølgene gir meg ro i sjelen og plass til å la tankene flyte, å vandre gjennom en frodig skog gir meg energi og ny inspirasjon. Jeg er opptatt av å bevare naturen og tror dette kan best oppnås gjennom å bli glad i den og få respekt for den.
Ragnhilds motto er: Ta med deg kun bilder, legg igjen kun fotspor.

Ragnhild forteller:
Spania har en spesiell plass i mitt hjerte og jeg snakker språket flytende etter å ha bodd i landet i fem år. Det er den spanske kulturen, livsgleden og åpenheten som tiltaler meg, og så selvfølgelig det at solen nesten alltid skinner. Dette setter rammen for et rikt friluftsliv og et aktivt og sosialt liv. Spania er et av mine favorittland på kloden, med en rik kultur og historie, vakker og variert natur, en sunn og velsmakende mattradisjon og åpne og gjestfrie innbyggere. Jeg gleder meg til å dele den spanske livsgleden med deg.»

På denne reisen er vandreturene lagt opp så du kan nyte dagen mest mulig. Det er ikke om å gjøre å gå lengst mulig eller komme fortest mulig fram, men heller å ta oss tid til glede, samvær og tilstedeværelse der vi er. Her er det turglede, fellesskap og det å nyte øyeblikket som er i høysetet. Du er på ferie, og målet er at du skal komme hjem fra reisen opplagt, glad og med ny energi.

Vi ordner med vinsmaking under uken for de som ønkser det - bestilles på stedet.

Bli med og opplev magien i denne eksklusive retreaten!

Din leder: Ragnhild Birkelund

Ragnhild er veldig glad i å gå på tur og er alltid på utkikk etter nye steder å utforske. Naturen gir henne energi, inspirasjon, ro og glede. Hun er veldig opptatt av å bevare naturen og tror dette kan best oppnås gjenno...

Pris: 15 950,-
Inkludert:
 • Flyvning tur/retur direkte Oslo - Malaga inkludert bagasje
 • Transport fra flyplass - hotell
 • Frokost daglig
 • Enkelt matpakke lunsj to dager
 • Tre retters middag hver dag - festmiddag siste kveld
 • 4 flotte vandringsturer i fjellet
 • Fantastiske yogaøkter med Ragnhild
 • Ragnhild som yoga og vandringsleder på hele reisen
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av reisegarantifondet
Reisedager: 7
Bestill reise

Søk reise

Program dag for dag

Program dag for dag


Dag 1, lørdag 3/10: Avreise fra Gardermoen.
Ved ankomst møtes vi til felles velkomstsuppe i fincaens vakre hage.

Dag 2, søndag 4/10:  Vår første vandring er en topptur.
Etter frokost begir vi oss ut på vandring til toppen El Fuerte som når opp til 990 moh. Herfra er det vidstrakt utsikt utover Middelhavet, naturparken og de hvite landsbyene. Vi bruker god tid på turen og passer på å ha nok tid til både kos, lunsj og å nyte utsikten. Deler av turen er litt bratt og eksponert for solen, så her er det viktig å ha med seg nok vann og solbeskyttelse! Etter hjemkomst til Finca Parrilla blir det en time med yin yoga i den vakre hagen der du får roet ned kropp og sinn og strukket ut eventuelle ømme muskler etter toppturen. 

Fjellutsikt

Distanse: 8 km
Vandringstid: 5 timer
Grad: Medium
Stigning: 700 m opp, 700 m ned

Dag 3, mandag 5/10: I dag skal vi gå gjennom naturparken og ned til Maro-stranda der vi kan bade i det krystallklare Middelhavet.
Her finnes en liten strandrestaurant der du kan kjøpe lunsj. Vi tar en deilig og beroligende yogatime på stranden der vi virkelig kan kjenne kontakten med elementene. Vi puster inn den myke sjøluften og lar lyden av bølgene hjelpe oss å finne roen. Etter å ha nytt denne vakre stranda i noen timer blir vi hentet og fraktet hjem til Finca Parrilla. På kvelden blir det vinsmaking hjemme på fincaen med deilige småretter til. Her får vi lære om områdets vinproduksjon og smake på ulike lokale viner, ved siden av små matretter som passer til hver vintype. 

Distanse:  8 km
Vandringstid: 3 timer
Grad: Medium
Stigning: 400 m opp, 500 m ned

Dag 4, tirsdag 6/10: Vi starter dagen med en deilig yogaøkt for å hilse dagen velkommen og fyller kroppen med energi.
Etter yoga blir det frokost før vi legger ut på tur. 
Dagens vandretur går til landsbyen El Acebuchal, som har en spennende historie fra den spanske borgerkrigen, da den huset mange motstandere av general Franco og havnet midt i skuddlinjen. I 1948 ble beboerne beordret til å forlate hjemmene sine, og landsbyen lå deretter forlatt fram til 1998. Derfor kalles byen også for "den fortapte by" og "spøkelsesbyen". I dag har landsbyen blitt gjenoppbygget og huser blant annet et hotell og en populær restaurant der vi skal spise en fantastisk lunsj med lokale spesialiteter. Her er man langt utenfor allfarvei, og et besøk her er som å ta en reise tilbake i tid. Lunsjen betales individuelt. Vær oppmerksom på at her finnes ikke internett og eneste betalingsmulighet er med kontanter.

Distanse: 14 km
Vandringstid: 4-5timer
Grad: Medium
Stigning: 400 m opp, 400 m ned

Yoga

Dag 5, onsdag 7/10: Åpen kulturdag
Onsdag er satt av til ekskursjon for den som vil utforske denne vakre regionen, eller kanskje du bare vil tilbringe en avslappende dag på en av de sjarmerende strendene ved Middelhavet?
Vi har tilbud om tre ulike utflukter som deltakerne må melde seg på :
•    Vandre rundt i Frigiliana og oppleve den gamle landsbyen på nært hold 
•    Besøke Alhambra i Granada ( 90 euro, 1 time hver vei i taxi ) 
•    Guidet 4-5 timers fjelltur i naturparken ( 45 Euro )
Turene er ikke en del av kursprisen og betales ved ankomst.

 

Landsby

Dag 6, torsdag 8/10: I dag blir det morgenyoga før frokost, og så legger vi ut på fjelltur.
Vi skal vandre fra Frigiliana gjennom en tørrlagt ravine før vi starter oppstigingen til  fjellet. Vi vandrer i vakker natur med storslagen utsikt. Etterhvert kommer vi fram til en badeplass i elven der det blir anledning til en dukkert for den som ønsker det. Etter å ha badet, spist lunsjen vår og hvilt en stund går vi tilbake til landsbyen. På kvelden blir det felles avslutningsmiddag i hagen.

Distanse: 13 km
Vandringstid: 4-5 timer
Grad: Medium
Stigning: 530 m opp, 530 m ned
Dag 7, fredag 9/10: Avreise etter frokost. 

Dagsplan
08:00 - Yoga
08:30  - Frokost i kjøkkenets bakgård.
10:00 -   Fjellvandring
16:30  -  ”Klostertimen”. Parrilla har en fast stille tid mellom 16:30-17:30
17:30-18:30    Yoga
19:30   - Middag i kjøkkenets patio

Utsjekking : kl 10.00 avreisedagen


 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
03/10Oslo, GardermoenSpania, Parilla - Eksklusiv vandrings og yogareise
Leder: Ragnhild Birkelund
Mer enn 415 950,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo