Skip to main content

Spania, Albir - Storslått vandring på "den hvite kyst"

Dato: 1 - 8 november 2020

Fjellvandring, kystbyer og azurblått hav

Costa Blanca, eller "den hvite kyst", er en av Spanias mest spektakulære kystområder. Sommer nesten hele året rundt, fantastisk utsyn, herlig hotell, Middelhavets fristelser, godt tilrettelagte vandringsstier og personlig guiding med to guider - kan det bli en bedre uke i juni? Vi skal nyte farger, sol, lukt og ha en tilstedeværelse under alle vandringene. Bli med!

Høydepunkter

 • Flotte vandringer i vakre historiske omgivelser
 • Fabelaktig utsikt
 • Guadalest, som ligger flott til på toppen av en klippe
 • Kulturelle innslag med små spanske landsbyer
 • Lunsjer på lokale restauranter med vinsmaking
 • Tid å utforske byer som Calpe og Altea
 • Lokalkjent engelsktalende vandringsleder og guide
 • Besøk på lokal vinbodega

Albir​​​​​​​

Om Costa Blanca

Costa Blanca er meget kjent for sine fantastiske fjellområder, de strekker seg rundt hele området med sine steinete formasjoner. Regionen strekker seg over 200 km langs den fantastiske Middelhavskysten gjennom provinsen Alicante. Den har en rik historie, vakre naturparker, spektakulære slott, fantastiske fossefall og slående fjellrike klipper langs sjøen. Costa Blanca har også vakker furuskog, og med sitt deilige klima med en årlig gjennomsnitt på 18 grader celsius, er dette et område som virkelig må oppleves. For ikke å nevne de vakre sandstrendene som strekker seg langs hele kysten, vakkert syn av blått hav og nydelig sjølukt. Området her er virkelig verdt turen og du vil sitte igjen med opplevelsesrike minner.

Vårt hotell i Albir

6 mil nord for Alicante flyplass ligger Albir, en liten spansk by rett ved kysten i Costa Blanca. Albir er et sted med rolig og behagelig atmosfære. Høyhus er ikke tillatt, her finnes det maks 5 etasjer! Det er noe for envher sjel i nærheten, og byen har mye sjarm. Strandpromenaden i marmor må en ikke glemme. Den kalles "Paseo de las estrelas", eller som i Hollywood; Walk of Fame, da det er lagt ned stjerner av kjente spanske artister og skuespillere. Her er det flott å ta en spasertur om kvelden. Man kan også ta seg en tur til Altea bare et lite stykke unna. Med sine hvite hus som klatrer på en høyde og med sin vakre kirke med blå og hvit kuppel er denne byen en opplevelse i seg selv.

Vi skal bo på et 4 stjerners hotell med en fin beliggenhet rett på stranden i Albir med gåavstand til sentrum og butikker. Her kan dere virkelig senke skuldrene, et nydelig velvære i et varmt og innbydende miljø. Hotellet har utendørsbasseng og rom med sjøutsikt hvor man kan nyte solnedgangen over middelhavet. Les mer her; wwwhotelsunpalacealbir.com.

Om vandringene

Alle vandringer i denne pakken er klassifisert med vanskelighetsgrad fra lett til hard, det er 2 guider per gruppe, dette for å bidra til å imøtekomme alle nivåer av kondisjon og evne og om noe skulle oppstå. Alle går i et rolig og behagelig tempo, målet er ikke å komme raskt frem, men viktigheten ligger på naturopplevelsene underveis. Det er viktig å ikke glemme å nyte farger, sol, lukt og ha en tilstedeværelse under hele vandringen. Det er guiden som går foran og bestemmer tempoet for hele gruppen. Du må være glad og vant til å gå i skog og fjell for å bli med - vi vandrer ca 4 timer pr dag, men har alltid gode og lange pauser. Guidene snakker engelsk.

Kristina Beigang
“Ikke drøm livet ditt, lev drømmen din.” - Costa Blanca gjorde det mulig for meg å leve etter dette mottoet. I 2011 besøkte jeg denne delen av Spania og jeg ble så imponert over mulighetene til vandring at jeg bestemte meg for å bli. Etter litt tid med orientering var det klart for meg at her på Costa Blanca vil en drøm gå i oppfyllelse - livet mellom fjell og sjø, så vel som det å jobbe i det fri. Jeg er sertifisert friluftslivstrener, klatreinstruktør og turguide for den østerrikske alpinklubben. I løpet av min utendørskarriere har jeg jobbet i Spania, Storbritannia og Marokko som guide for trekking, turgåing, sykling, juving og fjellklatring.

Anthony Pearson
Etter å ha besøkt området i 10 år bor Tony nå i det største klatreområdet på Costa Blanca, Sella-dalen. Hans viktigste interesse er fjellklatring og Costa Blanca gir mange steder for hans lidenskap. Tony jobbet som utendørsinstruktør i den britiske hæren, arbeidet med unge voksne og ga kvalifiseringskurs for militært personell. Bortsett fra jobben sin her i Spania hvor han er guide for vandring, sykling, og fjellklatring, jobber han også som ekspedisjonsleder i Nepal og Chile.


Vi rangerer vanskelighetsgraden på rutene så nærme som mulig på følgende måte;

L = LETT
M = MODERAT
MA = MODERAT / ANSTRENGENDE
A = ANSTRENGENDE

Hvem passer reisen for?

For deg som kan svare på ja på alt over -- du liker å vandre, vil bli kjent med nye venninner, oppleve ny flott natur og nyte livet en uke i november i Costa Blanca. De fleste som reiser på våre vandringsreiser reiser singel, men det er kun til flyplassen. Herfra blir vi fort en sammensveist gjeng som har herlige opplevelser sammen. Så ikke vær redd for å melde deg på alene - du blir garantert ikke alene på reisen. Dette vet vi etter 25 års erfaring!

Fjellvandring

Viktig informasjon

Husk at fornuftig fottøy er nødvendig, altså gode joggesko (IKKE glatte såler) eller gjerne høye/lave fjellsko. Til de enklere vandringene er det fint med tursko/joggesko med gode såler og godt grep. Med på turen er det lurt å ha med ekstra vann og litt snacks som nøtter, frukt og lignende, så husk å pakke med en liten tursekk. Ta også med en en vindjakke, varm genser (tynn ull for eksempel), hals, tynne hansker, caps eller solhatt. Været kan være annerledes i høyden og det kan være kaldt i skyggen. Sjekk gjerne temperaturer før du reiser.

Pris: 14 390,-
Inkludert:
 • Fly direkte t/r Oslo - Alicante
 • Transporter mellom flyplass og hotell
 • Alle transporter mellom hotell og vandringers utgangspunkt
 • 5 dager med vandring i fjellet og langs kysten
 • 2 vandringsguider, engelskspråkelige
 • Nistepakker 2 vandringsdager
 • Lunsj på bodega/restaurant 3 vandringsdager
 • 7 netter i delt rom på 4 stjerners hotell i Albir
 • Daglig frokost og middag
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 8
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1 - Ankomst

Ankomst på flyplassen i Alicante, det er arrangert og inkludert transport fra fluplassen til hotellet, en tur på ca 40-45 minutter. Etter ankomst og innsjekking er resten av dagen til avslapning, basseng og blått hav med en nydelig solnedgang venter på dere.
Dere møter alle til kveldens middag på hotellet. 

Dag 2 - Vanskelighetsgrad; MA

Alle møtes til en god frokost.
Så går turen opp til det populære Sierra De Bernia fjellet, en rute som er ca 10 km og som tar mellom 4-5 timer. Dette er et imponerende fjell som stiger høyt over de omkringliggende byene. Dere vil kunne utforske et gammelt fort som dateres tilbake til 1500-tallet, det ble brukt som en utkikkspostfor den spanske hæren. En veldig fin opplevelse med denne turen er når dere kruper gjennom det berømte "Sierra De Bernia" hullet som tar dere fra den ene siden av åsen til den andre, hvor dere kommer ut til en spektakulær utsikt. Alle går i et rolig og sakte tempo, målet er ikke å komme raskt frem, viktigheten ligger på naturopplevelsene underveis. Det er viktig å ikke glemme å nyte farger, sol, lukt og ha en tilstedværelse under hele vandringen. Etter turen skal dere nyte en deilig lunsj på en lokal fjellrestaurant før dere blir kjørt tilbake til hotellet. Da er det tid for avslapning ved stranden og bassenget, og til kvelden møtes alle til en god, felles middag på hotellet.

Dag 3 - Vanskelighetsgrad; M

Alle møtes til frokost. Nå skal dere på en av våre favoritt vandringer langs kysten, den tar dere fra byen La Cala til Villajoyosa. Ruten er ca 11 km og vil ta ca 3-4 timer. Dere vil passere fantastiske bukter, feiende kystklipper og et gammelt kystfort som ble brukt som en utkikkspost under de mauriske tider. Deretter ble det brukt som et sted for å holde vakt under den spanske borgerkrigen, den soler seg stolt på en av klippene her og er et vakkert historisk syn. Det er mange fargerike hus i Villajoyosa og med sine pittoreske små gater og lokale kafeer er det en ganske liten og sjarmerende by, godt kjent for sitt sterke fiskesamfunn. Byen har en 3 km lang vakker sandstrand, så det kan bli tid til en liten svømmetur for de som ønsker det, eller begrave føttene i den deilige, gyldne sanden. Det vil også være muliheter for en rundtur i gamlebyen. På denne turen er det medbrakt niste som vil være lunsj. Resten av dagen er fri frem til felles middag på hotellet.

Dag 4 - Vanskelighetsgrad; MA

I dag skal dere ta turen til den høyeste toppen på Costa Blanca, turen starter fra Font de l'Abre. Den rolige og vakre ruten er på ca 12 km gjennom Sierra de Aitana og den vil ta oss til det høyeste punktet i Alicante-provinsen. Dere starter som sagt fra rekreasjonsområdet Font de l'Abre og dere vandrer på komfortable stier hvor dere også vil se et par "isgrotter". Deretter kommer dere til "Font de Foreta" med vakker utsikt over Guadalest-dalen. På vei tilbake taes den botaniske ruten, som tar deg til de spektakulære delene av Partagat med sin imponerende steinformasjon. Derfra kryper ruten ned "Passet de la Rabosa", en smal passasje mellom fjellets vegger som fører dere til fjellets nordlige klipper. Det er en svært anbefalt rute, veldig tilgjengelig og egnet for alle.Etterpå blir det besøk på en lokal vinbodega hvor det vil bli vinsmaking inkludert tapas, hjemmelaget brød og 5 forskjellige økologiske viner. En stor lokal opplevelse.

Dag 5 - Vanskelighetsgrad; L

Etter en fin start på dagen med felles frokost, skal dere i dag utforske Spanias mest besøkte fjellandsby Guadelest som ligger på toppen av en klippe på 800 moh. Der skal dere vandre rundt Guadelest reservatet som har en fantastisk fjellutsikt på begge sider. Denne rolige ruten gir dere en vakker utsikt over det gamle  Guadelest-slottet, som dateres tilbake til en mauriske okkupasjonen i Spania. Dette er en lett spasertur, med både asfaltert vei og skogssti. Turen er på ca 9 km og vil ta 3 +/- timer å gå. Etter vandringen går turen til Beniarda for spansk Bocadillo med drikke. Dere vil også få tid til å vandre litt i Guadelest by hvor det er mange små butikker for dere som ønsker å handle litt. Bussen tar dere så tilbake til hotellet. Nå er det rom for litt avslapning og egentid før dere møtes til felles middag på hotellet.

Dag 6 - Vanskelighetsgrad; A

Etter en frokost i fellesskap skal dere i dag ut på den tøffeste turen på dette programmet. I dag skal dere bestige Puig Campana som strekker seg flott opp til 1406 mov og som er Cosa Blancas nest høyeste topp. Du vil bli møtt med en fantastisk utsikt over vakkert landskap over hele kysten. Turen er ca 14 km og tar omtrent 5 timer. Det er vandring gjennom furuskog og svingede stier som tar deg oppover mot Puig Campana. De siste kilometrene opp til toppen er hard og krever balanse. Dere vil vandre opp langs en steinraus som kan føre til litt klatring med det er gode stier og guiden følger dere trygt fram. På toppen nytes en deilig medbrakt niste og dere tar samme vei ned igjen til Finestrat hvor bussen tar dere tilbake til en velfortjent frikveld. Dere møtes til felles middag på hotellet senere på kvelden.

Dag 7 - FRI

Denne siste dagen er til fri disposisjon, nå kan dere nyte dagen ved det vakre Middelhavet før avreise i morgen

Dag 8 - Avreise

Da er det tid for avreise, først en god frokost og etter det så pakker dere sammen gode minner og opplevelser for denne gang.
Nå har dere ladet opp med latter, sol, glede, nye venner og ny energi som dere kan ta med hjem til hverdagen.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

November 2020

01/11Oslo, GardermoenSpania, Albir - Storslått vandring på Mer enn 414 390,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo