Spania, Sierra Nevada - På toppen av Andalucia

Dato: 3.- 10.september 2022

Spennende vandring i Andalucia

Du kan lese mer om fottur i Sierra Nevada på vår nye hjemmeside - klikk her!

Det spanske fastlandet fascinerer oss, og ikke minst den korte avstanden det er mellom hav og fjell.
På dette eventyret med norske Gunvor får du noen fantastiske vandringsdager blandet med historie, kultur og de ypperste naturopplevelsene. Vi vandrer mellom oliven- og mandeltrær, pittoreske hvitkalkede landsbyer med blomstrede balkonger og terrasser, blant vinmarker, frodige skogområder og fine utsiktspunkter. Lunsj inntar vi på tradisjonelle tavernaer eller langs vår vandringssti. Malaga opplever vi fra sykkelsetet og vi avslutter uken i nydelige Grenada.

Høydepunkt

 • Spennende gastronomi og kultur
 • Besøk på historiske monumenter
 • Vandring mellom tradisjonelle landsbyer
 • Sykkeltur i Malaga

Opplevelser i fjellet

Vi skal ferdes både høyt og lavt, på stier, i skogen og i landsbyer. Det er fine, lettgående ruter, men vi anbefaler at du har gått noe i fjellet før. Den lengste turen er ca 17 kilometer og er på høyfjellet. Det er noe stigning på noen av våre vandringsdager og noe steinete. Så vi anbefaler gode tursko.

Andalucia

Andalucia befinner seg i den sørlige delen av Spania, er bindeleddet mellom Europa og Afrika og møtestedet for Atlanterhavet og Middelhavet. Denne regionen har blitt erobret av mange ulike kulturer og sivilisasjoner opp gjennom historien og alle har satt sine spor på ulike vis. Mangfoldet av landskap og geografisk terreng gir opphav til en rekke miljøer som går fra det varme området langs elven Guadalquivir hvor du finner Sevilla, Cordoba gjennom frodige fjellområder, vulkansk landskap slik som Tabernas ørkenen i Murcia og de snødekte toppene i Sierra Nevada i Granada.Guadalquivirelven er Andalusias viktigste elv og gir liv til mange områder i sin ferd igjennom regionen. I knapt førti kilometer kan du gå fra alpine fjellandskap til tropiske områder på Middelhavskysten. Andalucias kystlinje strekker seg nesten 900 kilometer langs hele det sørlige Spania og er hjem til et stort antall byer som Malaga, Cadiz, Huelva og mindre tettsteder som Almuñecar, Rota, Fuengirola og Nerja og sandstrender som er en fryd å besøke. Her finner du og representert mange av Spanias attraktive monumenter, fra imponerende monumenter i store byer til vanlig små landsbyer, som har gitt en konstant kilde til inspirasjon for alle typer kunstnere, det kongelige palasset Alhambra i Granada, Moskeen i Cordoba og Sevillas Gotiske katedral og jødiske kvarter.


Innkvartering på reisen

Malaga - Hotel Maestranza - ligger veldig fint til med kort gangavstand til sentrum av Malaga og kun 200 meter fra stranden. Et lite hotell med god standard.
Capileira - Hotel Rual Real Poqueira - det beste hotellet i landsbyen. Hotellet har et svømmebasseng og en meget koselig atmosfære.
Granada - Hotel Palacio Gamboa - god standard og perfekt beliggenhet med gangavstand til sentrum.

Vår vandringsleder Gunvor

Vår kunnskapsrike norske turguide og ekspert i Spania er Gunvor Guttormsen. Hun er bosatt i Sevilla og jobber innen turisme og vandring. Gunvor har vært fastboende i Sevilla i over 25 år, og kjenner til så å si alle gode vandringsveier i Spania.

Din leder: Gunvor Guttormsen

Vår kunnskapsrike norske turguide og ekspert i Spania. Opprinnelig fra Bergen, men bosatte seg i Sevilla for 25 år siden. Hun jobber innen turisme og elsker å være ute i fri natur. Gunvor er vår turleder for pilgrimsreis...

Pris: 18 200,-
Inkludert:
 • Direktefly t/r Oslo - Malaga
 • Transfer mellom flyplass og hotell
 • 7 netter i delt rom med frokost
 • Lunsj noen dager (noen dager piknikk/niste lunsj)
 • Daglig middag
 • Sykkeltur i Malaga
 • 4 vandringsdager i Sierra Nevada
 • Vandring på Spanias høyeste fjell på fastlandet
 • Norsktalende, lokal vandringsleder
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 8
Bestill reise

Dag for dag program

ANKOMST Dere møter den norske guiden på Malaga flyplass som skal være med under hele reisen. Vi kjører inn til Malaga sentrum hvor hotellet vårt ligger sentralt til. Vi gjør en spasertur i Malaga hvor vi spiser en deilig tapas middag. 

Dag 2
Det er tid til å bli kjent med Malaga og vi sykler rundt i byen og ser de viktigste monumentene, som katedralen, romerske teateret, det kjente ferskmatmarkedet og de trange gatene i Gamlebyen. Vi sykler langs den lange flotte Malagueta stranden, før vi leverer syklene og vi spaser til en av de flotte strandrestaurantene ved Malagas flotte strand. Etter lunsj starter vi vår reise til det fascinerende Alpujarra området og Sierra Nevada ( det snøkledde fjellet. )
Vi snirkler oss gjennom hvitkledde landsbyer på smale landsbyveier, med fjell så langt øyet kan se. Til slutt er vi fremme i Poqueira Dalen, hvor vi har utgangspunkt de neste dagene.

Dag 3
Denne dagen skal vi ha en flott og lettgått tur gjennom de tre landsbyene i Poqueira Dalen. Utsikten her er helt magisk over de høyeste toppene i Sierra Nevada. Veleta 3395 moh, og Mulhacen 3482 moh. Blant gamle jordbruksområder vandrer vi på hver side av elven for å besøke de tre landsbyene i dalen. På en del av vandringen har vi Middelhavet i bakgrunnen. Det blir en velfortjent lunsj ( ikke inkludert ) på en tradisjonell taverna i Pampaneira før vi starter stigningen tilbake til Capileira. Middag i landsbyen. 

Dag 4 TAHA PITRES 
Dagens tur går igjennom små nydelig landsbyer som alle ligger i La Taha området. Vi gjør en sirkulær tur som starter i Pitres, hovedstaden i dette distriktet som har arkeologiske rester både i fra Romertiden, men og rester som viser hvor viktig denne delen var da Maurne styrte store deler av Spania. Landsbyene vi besøker er naturskjønne juveler som har beholdt sitt originale landemerker, og ligger i spektakulært vakkert landskap. Vi går igjennom Portugos , Busquitar, Altabeitar, Ferreirola og  Mecina Fondales hvor vi spiser lunsj ( ikke inkludert) før vi er tilbake til Pitres igjen. Felles middag i Capileira 

Dag 5 HOYA DEL PORTILLO – BARRANCO DE LA BINA – TREVELEZ 17 KM NIVÅ. MIDDELS SULAYR RUTEN. 
Vi blir henter med buss på hotellet og kjørt til Hoya del Portillo hvor vi starter vår vandring. Turen start i over 1400 moh, så det er en høyfjellstur, og det kan godt være snø på deler av turen alt etter hvilken tid på året vi går. På dager med godt vær kan vi se helt over til Afrika. og vi kan se de små hvite landsbyene fra turen dagen før. Landskapet er variert, den øverste delen av turen er høyfjellslandskap uten skog, mens i den nedre delen av turen treffer vi trær som eik, pinjetrær, valnøttrær og andre barsorter. Turen har en stigning den førte delene på ca. 600 m før den slakker ut nedover til Trevelez landsbyen. Vi har med oss niste som vi spiser underveis. Det blir forfriskninger og noe å bite i før vi reiser tilbake til Capileira (ikke inkludert) TREVELEZ. Det er den høyeste byen i Spania, den ligger på 1476 m.o.h. Innenfor selve landsbyen er det en høydeforskjell mellom de 3 nivå i nabolagene -Alto, Middels og lav på 5 200 meter. Byen er kjent for å ha perfekte forhold for lagring og kurering av den Spanske skinken 

Dag 6 Sierra Nevada Nasjonal Park – Muhlacen 7.5 km 
I dag skal vi bli bedre kjent med Sierra Nevada Nasjonalpark som er et Biosfera reservat, og vi skal bestige Spania Fastlands høyeste fjell Mulhacen som ligger 3482 moh. Vi blir kjørt med buss til Alto de Chorrillo 2700 moh, som ligger på området til den beskyttede parken og er utgangspunktet for vandringen i dag. Vi starter stigningen opp til toppen med et stigningsnivå på ca. 835 m. I den nedre delen av turen er det lett vegetasjon om sommeren ellers er landskapet steinete, med en jevn stigning opp til toppen. Vi har med oss lunsjpakke som vi spiser opp på toppen akkompagnert av den fantastiske utsikten med blant annet søster toppen La Veleta på 3396 moh. Skulle værforholdene ikke gjøre det mulig å gå opp til toppen, går vi nedover gjennom Trevelezdalen forbi 7 lagunas frem til Trevelez. Felles Middag i Capileira. 

Dag 7 
Vi legger fantastiske Alpujarra bak oss og nye eventyr står for tur, vi finner veien til Granada den siste mauriske bastion før den kristne gjenerobringen av Spania. Det blir en fantastisk omvisning på Alhambra Palasset og Generalifes eventyrligste hager. Hotellet vi bor på ligger sentralt til med kort gangavstand til alle de mest interessante severdigheter i Granada. Vi avslutter besøket i og hele denne fantastiske vandringsreisen med en flott tapas middag i Granada

Dag 8
Hjemreise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

September 2022

03/09Oslo GardermoenSpania, Sierra Nevada - På toppen av Andalucia
Leder: Gunvor Guttormsen
318 200,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo