Spania - Santiago de Compostela pilegrimsvandring

Høydepunkter

  • Følge siste del av den spanske pilegrimsvandringen
  • Katedralen i Santiago 
  • Historiske severdigheter 
  • Plaza do Obradoiro
  • Norsk vandringsleder
Last ned program

Pilegrimsvandring, Santiago de Compostela

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela heter på spansk El Camino de Santiago. Dette er en fellesbetegnelse på en samling vandringsruter som leder fra flere land i Vest-Europa frem til Santiago de Compostela-katedralen i byen Santiago de Compostela i Nordvest-Spania. I denne katedralen ligger det, i henhold til tradisjonen, relikvier etter Apostelen Jakob.

En del av verdensarven

Den spanske delen av pilegrimsveien ble oppført på verdensarvlisten i 1993. Man regner med at det i Spania er 1.800 bygninger og fysiske strukturer som kan knyttes til pilegrimsleden i 166 byer og landsbyer. I Spania går ruten gjennom provinsene Aragón, Navarra, la Rioja, Castilla y León og Galicia. Å vandre fra Pyreneene i Aragón-provinsen til Santiago tar over en måned (ca. 800 km, 32 dager).

Vandre til den praktfulle katedralen i Saint James

Vi skal selvsagt ikke gå hele strekningen på ca en uke, men følge den siste delen av den klassiske ruten og besøke byer og vandre i landskapene ruten går gjennom. Vi flyr til Madrid og kjører buss gjennom Nord-Spania til byen Sarria, og her startes vår vandring. Vi deler turen opp i fem etapper, ca. 114 km totalt, den lengste etappen på 28 km. Vi ankommer Santiago de Compostela via utsiktspunktet på «Monte del Gozo» der pilegrimer først ser spirene i «den himmelske byen». Herfra går vi de siste kilometrene til den praktfulle katedralen i Saint James og vår reises klimaks.


Vandringsnivå - lett

Nivået på vandringen på denne reisen er satt til lett. Det vil si at du må du være vant til å gå turer i fjell/skog, men at det ikke er mye stigning eller krevende terreng. Reisens lengste etappe er på 28 km. Vi vil vandre på variert, men godt terreng hele veien, i landsbyer over åser, gjennom vakre skoger og landlige sletter.

Din vandringsleder, Gunvor Guttormsen

Vår kunnskapsrike norske turguide og ekspert i Spania er Gunvor Guttormsen. Hun er bosatt iSevilla og jobber innen turisme. Gunvor har vært fastboende i Sevilla i over 24 år, men kommer opprinnelig fra Bergen. Hun elsker å være ute i fri natur, og her i Spania er det mange muligheter.

Pris: kr 14.900,- pr. person i delt dobbeltrom| kr 2.900,- enkeltromstillegg

Bli med på denne enestående opplevelsen av natur, historie - med tid til å reflektere over meningen med livet!

Status:
Fullt

Kart