Skip to main content

Spania, Costa Blanca - Fjellvandring, spanske småbyer og blått hav

Dato: 17 - 24 november 2018
Pris: 13 750,-
Inkludert:
 • Flyreise Oslo - Alicante t/r
 • Transport til og fra flyplassen i Spania.
 • Transport til og fra hotellet og utflukter
 • Fotturer i fjellet og langs kysten
 • Fjellguider som forteller historien om stedene
 • Lunsj inkludert drikke 4 dager (etter vandringer)
 • Aktiviteter og opplevelser i henhold til programmet.
 • En norsk + en engelsktalende guide, Siv og Joe
 • Middag med vinsmaking og historie på restaurant i Altea en kveld.
 • Delt dobbeltrom med sjøutsikt 7 netter på 4* hotell
 • All inclusive hotell (alle måltider unntatt 2 lunsjer er inkludert)
Reisedagar: 8
Bestill reise

Turledere: To fjellguider er med - Norske Siv Midtbø og en engelsktalende guide ved navn Joe Reed.

Costa Blanca, et av Spanias mest spektakulære kystområde!

Costa Blanca eller "den hvite kyst", er et av Spanias mest spektakulære kystområder. Regionen strekker seg over 200 km langs den fantastiske Middelhavskysten gjennom provinsen Alicante. Costa Blanca er meget kjent for sine fantastiske fjellområder som strekker seg rundt hele området med sine steinete formasjoner. Kystområdet har også en rik historie, vakre naturparker, spektakulære slott, fantastiske fossefall, slående fjellrike klipper langs sjøen og vi finner også vakker furuskog her. Med sitt deilige klima (årlig gjennomsnittstemperatur: 18 grader celsius) er dette et område som virkelig må oppleves. For ikke å glemme de vakre sandstrendene som strekker seg langs hele kysten, vakkert syn av blått hav og nydelig sjølukt. Området her er virkelig verdt reisen og du vil sitte igjen med opplevelsesrike minner.
Tips; Fornuftig fottøy er nødvendig! Gode joggesko (IKKE glatte såler) eller høye/lave fjellsko. Det bør være såler med godt grep! H
usk å pakke med en liten ryggsekk i kofferten. Med på turen trenger du minst 1,5 liter vann i tillegg til litt snacks/niste,nøtter,frukt etc. . Andre ting som er viktig å ha med i sekken: en liten vindjakke, varm genser (tynn ull), hals, tynne hansker, caps/solhatt. Været er annerledes i høyden og det kan være kaldt i skyggen.

Albir, en liten kystby med behagelig atmosfære

6 mil nord for Alicante flyplass ligger Albir, en spansk liten by rett ved kysten av Costa Blanca. Albir er et sted med rolig og behagelig atmosfære. Høyhus er ikke tillatt her, maks 5 etasjer. Det er litt for enhver sjel i nærheten og byen har mye sjarm. Strandpromenaden i marmor må en ikke glemme. Den kalles "Paseo de las estrelas" eller som i Hollywood, "Walk of fame", da det er lagt ned stjerner av kjente spanske artister og skuespillere her. Det er flott å ta en spasertur der om kvelden i fin belysning. Du kan også ta en tur til Altea 3 km nordover, som er en spesiell spansk "pueblo". Med sine hvite hus som klatrer på en høyde og med sin vakre kirke med blå og hvit kuppel er denne byen en opplevelse i seg selv.

Hotell med gangavstand til strand og sentrum

Vi skal bo på et 4 stjerners hotell med en fin beliggenhet. Det er ca 10 minutter å gå til stranden og sentrum av Albir. Her kan dere virkelig senke skuldrene! Nyt et nydelig velvære i et varmt og innbydende miljø. Vi skla bo på hotell Sun Palace Albir Link til hotellets hjemmeside

Vandringsnivå

Alle vandringer i denne pakken er klassifisert med vanskelighetsgrad fra lett til hard. På enkelte turstier tilbyr vi en enklere og en vanskeligere rute du kan velge mellom, ettersom vi har 2 guider per gruppe. På denne måten vil vi bedre imøtekomme alle nivåer av kondisjon og evne.

Været i november

Costa Blanca-kysten er kjent for sitt fantastiske vær langt utover høsten. De siste årene har det i november vært temperatur på 20-25 grader med sol fra skyfri himmel. Det gir perfekt vandringsvær - og med lag på lag med klær er du godt forberedt.

Våre to lokale guider

Siv Midtbø: Sivs lidenskap for naturen startet tidlig. Hun er født og oppvokst i Norge med vakkert landskap, fjell og fjorder. Hun har bodd og arbeidet i utlandet og dette har gitt henne stor klarhet i livet, og åpnet mange nye dører. Hun har også tilbrakt sin tid som backpacker i Irland, Skottland og Tyskland. Hun har tatt seg nytte av å lære om forskjellige kulturer, trosretninger og elsker å bli kjent med nye mennesker. Sivs evne til å forbinde seg med mennesker gir noe spesielt til oppholdet og fjellturene. Med en positiv energi, åndelig sinn og omtenksomhet elsker hun å dele kjærligheten sin til naturen med andre. Etter å ha flyttet til Costa Blanca, er hun begeistret over å kunne gå fjellturer ofte, og gleder seg over å vise andre dette vakre landskapet i Spania. Hun har kunnskap og evne til å føle energien fra naturen, og deretter overføre denne energien til andre. Dette gir våre kunder en minneverdig og vakker opplevelse, å fremme en forståelse for naturen er hennes ultimate mål.

Joe Reed: Fra ung alder har Joe alltid hatt en dyp lidenskap for naturen og fjellet, i stedet for å være på fotballaget valgte han fjellklatring og tilbrakte mye av sin tid utendørs. I en alder av 18 kom han inn i den britiske hæren, for å fortsette å slukke tørsten etter eventyr. I løpet av denne tiden var han heldig nok til å få kunnskap og erfaring som fjellguide med forskjellige ekspedisjoner, noe han tar med seg som en solid erfaring. Joe har også drevet med kajakkpadling, dykking, isklatring og nå hans lidenskap; paragliding. Han tar med seg denne kunnskapen og kompetansen videre, og er veldig positiv overfor andre, viser en entusiasme og et smil som får folk interessert og fascinert. Joe gleder seg over å vise dere dette fantastiske landskapet og den spennende kulturen Spania har å by på.

Velkommen på reise til Spania og Costa Blanca med Jomfrureiser

Søk reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
17/11Oslo GardermoenCosta Blanca - Fjellvandring, små byer og blått hav Fullbooket, venteliste13 750,-Book på venteliste
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo