Skip to main content

Sør Afrika Cape Town - Opplevelser, utflukter og nyttårsfeiring

Dato: 25 desember 2019 - 6 januar 2020
Pris: 26 800,-
Inkludert:
 • Flyreise tur/ retur oslo Cape Town
 • All transport mellom flyplass og hoteller
 • 7 netter i delt dobbeltrom med frokost i Cape Town
 • 3 netter i delt dobbeltrom med frokost i Stellenbosch
 • Velkomstmiddag på lokal restaurant
 • Middag på Gold Restaurant
 • Utflukt til Robben Island
 • Lunsj med Christo Brand
 • Utflukt til Table Mountain
  -City Tour
  -Township Tour
  -Lunsj på 4 Roomed
  -Utflukt til Cape Point
  -Utflukt til Boulders Beach
  -Vinsmaking
  -Lokal reiseleder Tutu
  -Medlem i Reisegarantifondet
  -Herlig fellesskap
  Reisedager: 13
  Bestill reise

  Sør-Afrika, Nyttårsferie i Cape Town med god mat og vin

  Velkommen til et av de mest kulturelt og geografisk mangfoldige stedene på jorden! Sør-Afrika er kjent for lokalbefolkningen som «Rainbow Nation», og har 11 offisielle språk. Innbyggere er påvirket av en fascinerende blanding av afrikanske, asiatiske og europeiske kulturer. Vi skal oppleve Cape Town som er en hel verden i seg selv!

  Høydepunkter

  • Nyttårsferie i sola med deilige temperaturer
  • Spennende utflukter
  • Stellenbosch vindistrikt med vinsmaking
  • Lunsj med Christo Brandt
  • Norsk lokal leder

  Table Mountain

  Mye historie og forbløffende dyreliv

  På grunn av sin rike og turbulente historie er det mange historiske attraksjoner å utforske, inkludert Zululand-slagmarkene i KwaZulu-Natal, Apartheid-museet i Johannesburg og Robben Island, like utenfor Cape Towns kyst. Fremfor alt ligger Sør-Afrikas hovedattraksjon i sin uberørte villmark og forbløffende utvalg av dyreliv som beveger seg fritt over massive viltreservater. Alt dette i tillegg til ville og vakre strender, samt mat og vin i verdensklasse har gjort Sør-Afrika til Afrikas mest populære turistmål.

  Zebra Cape Town

  Cape Town - alt i èn by!

  Ved Det indiske hav og Atlanterhavets sammenløp, som ligger mellom bakkene på den ikoniske Table Mountain og det safirglitrende vann i Table Bay, er den naturskjønne byen Cape Town. Byen er i en egen klasse. Noen byer har en rik kultur, et levende natteliv, en kosmopolitisk atmosfære og enestående arkitektur, mens andre kan skryte av fantastiske landskap og ekstraordinære naturlige underverk. Cape Town har alle disse attraksjonene - og mye mer. Med sin travle havn, strender i verdensklasse, fantastiske vingårder, og dens fjellrike omgivelser som sprer seg med variert flora og fauna, fanger Cape Town konsekvent hjerter til alle som kommer hit.

  Cape Town

  Opplev Table Mountain, Cape Point og nydelig vinsmaking i Stellenbosch

  Når vi lander i Cape Town møtes vi av Tutu og vår sjåfør/guide, som kjører oss til hotellet. På kvelden nyter vi en ekte afrikansk velkomstmiddag. De neste dagene vil vi få oppleve Robben Island og Table Mountain, en guided bytur for å bli bedre kjent med denne flotte byen som ligger ved kysten av Atlanterhavet, men også en tur til Khayelitsha Township med lokal guide. Senere tar vi turen til vinmekkaet Stellenbosch som ligger omgitt av fjell og vingårder. En annen utfluktsdag reiser vi til Cape Point og hilse på pingvin kolonien som holder til ved Boulders Beach.

  wine south africa

  Vår leder Tutu

  Tutu Jacobsen Kirya, er norsk og vår leder i Sør-Afrika. Tutu forteller: I 1987 kom jeg til Sørlige Afrika som student og fikk leve sammen med afrikanske kvinner på landsbygda i noen måneder. Dette har totalt formet livet mitt helt frem til dags dato. I de 30 årene som har gått siden da, har jeg reist – med Fredskorpset - tilbake til Afrika utallige ganger og besøkt 16 ulike land på dette fantastiske kontinentet. Der jeg føler med meg aller mest hjemme er i Sør Afrika, og da særlig i Cape Town. Jeg møtte min mann her nede og bor nå i denne fantastiske byen deler av året. Gleder meg til å møte mange norske kvinner og menn på reiser med Jomfrureiser og få vise «mitt» fantastiske Afrika!

  Penguins South-Africa Cape Town

  Prisnivå i Sør-Afrika

  Hyggelige lunsjer i Sør-Afrika koster 50-100 kroner, og middager litt mer. Prisnivået er svært lavt i forhold til Norge. Mat og vin er utmerket. Hjertelig velkommen til en opplevelsrik reise sammen med andre og vår lokalkjente leder. Vi planlegger andre program og aktiviteter som det frister dere og Tutu vil foreslå aktiviteter som kan passe; safari besøk, vandring, en dag på beachen, konserter etc. Alt da til kostpris - og her får man mye for pengene!

  Søk reise

  Program

  Dag 1 Avreise Oslo - Sør-Afrika

  Dag 2 Ankomst Cape Town i Sør-Afrika

  Når dere ankommer Cape Town bil dere bli mødt av lokal guide og brakt til hotell for innsjekk. 
  Det vil bli tid til å friske seg opp litt før det blir en kjøretur gjennom Cap Town på ettermiddagen.
  Velkomst middag på lokal restaurant.

  Dag 3

  Frokost på hotellet.
  Utflukt til Robben Island. Ikonet Nelson Mandela, kjent for sin kamp for frihet og håp satt fengslet her. 
  Lunsj med Christo Brand, tidligere fangevokter på Robben Island. Christo var en ung mann da han i 1978 møtte Mandela som var 60 år. Som ung var han endel av Apartheid South-Africa og han skulle blitt med i hæren, men ungikk dette og dermed også krig da han ble ansatt i fengselsvesenet. Han ble sendt til Robben Island, plassert i den politiske vingen og satt til å passe Mandela, Sisulu, Kathadra og andre. Opp igjennom årene utviklet det seg en form for respekt og nært vennskap mellom fangene og deres vokter, og da de ble løslatt begynte Christo å jobbe som assistent for Mandela. Vennskapet varte helt til Mandela gikk bort i 2013.  Christo vil dele av sin unike historie med oss.
  Senere går turen til Table Mountain. Med sine 1000 meter over havet er Table Mountain blitt et kjennetegn på noe av det som gjør Cape Town til den unike byen den er. Et symbol, en lekeplass, for noen et spirituelt tilfluktssted og en kjær turistattraksjon. Table Mountain er så knyttet til identiteten til Cape Town at et besøk til byen ikke vil bli komplett uten å ha gått en tur eller tatt kabelbanen til toppen. 

  Dag 4

  Frokost på hotell. 
  Utflukt til Khayelitsha og besøke en skole med lokal guide.
  Lunsj på 4 Roomed Ekasi
  Ettermiddagsbesøk til District 6 Museum.
  Kvelden på egenhånd

  Dag 5

  Frokost på hotell.
  Dagen til egen disposisjon.

  Dag 6

  Frokost på hotell.
  Dagen til egen disposisjon

  Dag 7 - Nyttårsaften!

  Idag skla vi kjenne pulsen på Cape Town og nyte dagen som du vil. Vi skal selvfølgelig feire nyttår sammen!  Midt i mellom trær og telt i den indre bydelen hvor Gold Restaurant holder til kan en typisk kveld starte med afrikanske rytmer og takter fra Djembe trommen. Dette er interaktiv underholdning hvor du kan få mulighet til å delta og lære å spille på trommen. 
  Felles middag på Gold Restaurant. Restauranten ligger i hjertet av Cape Town og tilbyr en kveld med overdådig og unik live underholdning.

  Dag 8

  Frokost på hotell  - lazy day.... Nytt år og nye muligheter.
  Hva skal vi gjøre idag - kom med innspill. 

  Dag 9

  Frokost på hotell
  Utsjekk
  På vei til Stellenbosch kjører vi innom Cape Point og Boulders Beach.
  Vi ankommer Stellenbosch på ettermiddagen.
  Innsjekk på hotell 
  Resten av kvelden til egen disposisjon

  Vi bor på Auberge Rozendal Gjestehus

  Hotellet har 16 rom med eget bad og terasse. Våre rom ligger fredelig til i et vakkert område blant vingårder og med majestetisk utsikt over Stellenbosch og Simonsberg fjellene samt Table Mountain i det fjerne. Rommene er dekorert i en europeisk stil med en liten touch av Sør-Afrika. På hotellet kan gjestene slappe av ved bassengkanten eller oppleve det koselige bysentrum i Stellenbosch. Det er også muligheter får å gå eller sykle en tur i de nærliggende skoger og fjell. Hotellets restaurant tilbyr måltider som kan beskrives som "country style" og naturlig med røtter fra franske provinser. Ingrediensene er alltid friske og med frukt og grønnsaker dyrket på stedet. Råvarer som andbryst,  viltkjøtt og laks er alle økologiske og lokalprodusert.
  I sentrum av denne billedskjønne universitetsbyen hvor Cape Dutch og Viktoriansk arkitektur er vakkert bevart finner man flere kunstgallerier, boutiquer, håndverks- og gavebutikker. Her kan du også nyte et lekkert måltid og god vin på flere av livlige bistroene eller gourmet restaurantene.

  Dag 10

  Frokost på hotell.
  Dagen tilbringes på lokale vingårder, med besøk i vinkjeller og smaksprøver.
  Lunsj på egenhånd.
  Middag på egenhånd.

  Dag 11

  Frokost på hotell.
  Dagen til egen disposisjon.

  Dag 12

  Frokost på hotell.
  Utsjekk og avgang med buss til Cape Town.
  Mulighet for litt shopping.
  Lunsj på lokal restaurant.
  Transport til flyplass

  Dag 13

  Ankomst Oslo Gardermoen 

  Her er flere dager vi kan bruke på utflukter og opplevelser - eks til en safaripark. Vår leder Tutu er med alle dager og legger til rette for det du og gruppen ønsker av aktiviteter. Det vil bli en meget inneholdsrik reise.    

   

   

   

  Kart

  Avreisedato og pris

  AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
  25/12Oslo GardermoenSør-Afrika, Cape Town - Opplevelsesreise med nyttårsfeiringMer enn 826 800,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo