Skip to main content

Sør-Afrika – Cape Town & vindistriktene

Dato: 7 - 18 mars 2020
Pris: 26 900,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo – Cape Town med mellomlanding
 • Transport tur/retur flyplassen - hotell
 • Alle utflukter og aktiviteter samt entreer ifølge program
 • 9 netter i delt dobbeltrom med frokost på flott resort+sentralt hotell i Cape Town
 • Totalt 5 fantastiske middager + 1 gourmet lunch
 • Vinsmaking på 3 ulike vingårder med delikatesser (Constantia og Franschhoek)
 • Dagsuflukt til Cape point og Boulders Beach- pingvin stranden
 • GOLD - Afrikansk aften med tromming, underholdning og afrikansk mat
 • Besøk til marked
 • Egen tid til shopping og sightseeing i Cape Town
 • Magisk vandring og opplevelser i et unikt landskap
 • Kaisa Hafredal som vandringsleder hele veien fra Norge
 • Privat sjåfør og lokal guide (engelsktalende)
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 12
Bestill reise

Magisk vandring, vinsmaking og opplevelser i Sør-Afrika

En reise til Sør-Afrika glemmer du aldri. Vi opplever både fjellsiden, sjøsiden, de magiske vindistriktene og kulturlivet i Cape Town. Cape Town kan skryte av fem av de ti største attraksjonene i landet. V&A Waterfront, Table Mountain, Robben Island, Kirstenbosch Botanical Garden og Cape Point. Smaksløkene vil fryde seg over utsøkt mat og vin på steder som er håndplukket. Utsikten fra Table Mountain og de unike vingårdene er bare en brøkdel av det du møter i gjestfrie Sør-Afrika. En unik reise som bør oppleves i løpet av livet!

Cape Town fjelltur

Høydepunkter

 • Magisk vandring, mat og kulturopplevelser
 • Vinsmaking på 3 ulike og spesielt utvalgte prisberømte vingårder med delikatesser
 • Fokus på lokal mat & vin under hele reisen
 • Vandring i vakkert frodig landskap i vindistriktet og fjelltopper med havutsikt
 • Naturreservat, Table Mountain og Lions head i Cape Town- alle steder på Unescos arveliste
 • Overnatting på flott resort i vindistrikt med tilgang til svømmebasseng og hotell nær Waterfront i Cape Town
 • Middag på 5 stjerners Silo Hotel Waterfront med topp utsikt
 • Dagsutflukt til Cape Point og Boulders Beach (pingvinstranden)
 • Besøk til det trendy markedet Old Biscuit Mill - afrikansk mat, kunst og klær
 • GOLD - Afrikansk aften med tromming, underholdning og afrikansk mat
 • Besøk til Kirstenbosch botaniske hage
 • Egentid til shopping og sightseeing i Cape Town
 • Privat lokal sjåfør og guide (engelsktalende) i tillegg til norsk reiseleder
 • Aktivitetstilbud til fridag som kan arrangeres på forhånd: Hvalsafari eller Game Resort (safari) ca 2 timer utenfor Cape Town. Tur til Robben Island (egenhånd)

Kaisa Sør-Afrika

Hva kan Sør-Afrika og denne reisen tilby?

Sør-Afrika er et spennende land med et vakkert landskap og rikt dyreliv. En kystlinje på nesten 3000 km, med det varme Indiske hav på den ene siden og det kalde Atlanterhavet på den andre. Sør-Afrika har en unik rik flora og naturlandskap som vi opplever tett på under vandringen. Fjellene i Sør-Afrika er verdens eldste - og er bygd opp av sandstein og granitt. Nasjonalparken er fredet med unike plantevekster og vegetasjon, med et biologisk mangfold som kun finnes i Sør-Afrika - og er på unescos arveliste. Table Mountain er kåret til "the new 7 wonder". Reisen byr på en variasjon med fjell, hav, frodig natur, vilt dyreliv, unike vindistrikter, afrikansk kultur og historie. Vi kommer tett på naturen - i tillegg til mat- og vinkulturen!

Maten og vinen

Det blir spennende måltider med afrikanske smaker. Sør-Afrika er kjent for sin utsøkte mat- og vinkultur. Gold aften er en opplevelse hvor vi får servert 14 afrikanske retter, og underholdning med trommer, dans og sang. Vi spiser på utvalgte spisesteder, og smaker vin på prisberømte vingårder - med fantastiske omgivelser. Sør-Afrikansk vin er i full blomstring og vi skal smake den populære chenin blanc og zinfandel vinen. Sør-Afrika har utrolig vakre steder med en innredning og design du ikke finner noen andre steder. Turleder er ekstremt opptatt av mat og vinopplevelser og har selv håndplukket stedene.

Mat og vin Sør Afrika

Overnatting i Sør-Afrika

Vi starter oppholdet på det flotte 4* resortet i det kjente vindistriktet Stellenbosch. Stedet har uteområde med flere svømmebasseng, blomsterhage, SPA, flere resturanter og kunstsenter. Nettsted til vårt overnattingsted: The Spier Hotel, Stellenbosch

Vi avslutter med å bo 6 netter svært sentralt i Cape Town. Meget kort vei til shopping i Waterfront og hyggelige resturanter. Hotellet har et lite svømmebasseng, treningsrom og veldig god beliggenhet. Hotel: City Lodge Hotel Victoria And Alfred Waterfront. Enkeltrom er mulig mot tillegg.

Vandringsnivå og tips for turen

Nivå: Middels +

Terreng: Stein og sti. Enkelte bratte og luftige partier.

Vandringen er klassifisert som middels pluss, og passer for deg som er sporty og liker en aktiv opplevelsesfylt ferie. Du bør være vant med å bevege deg i kupert terreng. Se turbeskrivelse i program.

Praktisk info. Godt fottøy er et must og terrenget krever gode tursko/hikingsko med god støtte og såle (ikke joggesko). Temperaturen ligger normalt mellom 20-25 grader i mars. Men været kan aldri garanteres. Pakk med både lette og varme klær. En ulltrøye kan være godt å ha om vinden kommer, og når vi beveger oss opp i høyden. En vindjakke og beskyttelse mot sol og varme. Caps/hatt, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske, evt gåstaver og en lett dagstursekk med sitteunderlag. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt. Lunch til vandringene kjøpes individuelt. Mat smaker best fra sekken ute i naturen!

Årstidene i Cape Town. November er det vår, tidlig sommer i Cape Town. I mars er det slutten av sommeren, starten på høsten. Temperaturen ligger på rundt 20-25 grader og er meget behagelig for vandring. Atlanterhavet har dessverre ikke badetemperatur, men hotellet har basseng.

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du må også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne/ben/hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss innen 10 dager etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

Kaisa Hafredal

Din reiseleder og turguide, Kaisa Hafredal

Kaisa Hafredal er en utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er ­lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er turleder i DNT og driver helsebloggen www.balanseihverdagen.no. Hennes destinasjoner i 2020 er: Kreta, Italia, Mallorca, Lofoten, Mont Blanc og Sør-Afrika. Kaisa har stort fokus på natur og matopplevelser på alle sine vandringsreiser, og gleder seg til å invitere deg med til Sør-Afrika.

Lokale guider som forteller om Sør-Afrikas fascinerende kultur og historie

Kaisa vil i tillegg samarbeide med lokale vandringsguider, som er godt kjent med landskapet og terrenget på enkelte av turene. De vil fortelle om den spesielle vegetasjonen og floraen som finnes i Western Cape. Samt at gruppen har privatsjåfør (engelsktalende) og som i tillegg er offisiell guide. Han vil fortelle om Sør-Afrikas unike historie og kultur underveis på kjøreturene. Gruppen vil bli godt informert om det fascinerende landet og landskapet - og er i trygge hender under hele reisen. Det er behagelig å reise i egen minibuss hvor vi har tilgang til vann og hyggelig lokalkjent sjåfør som frakter oss rundt.

Cape Town

Egentid i Cape Town: Det er helt trygt å bevege seg i Waterfront området alene. Taxi kan bestilles fra hotellet og fra sikkerhetsvakter på Waterfront. Gruppen avtaler seg i mellom om ulike aktiviteter som ønskes å oppleves. Shopping i Water front, Bo-Kaap eller District six museum. etc. Aktiviteter som safari, Robben Island, kabeltur til Table mountain kan gjennomføres på fridagen.

Cape point South Africa

Tilbakemelding fra reisende med Kaisa;

Eva Hansen, som nå er klar for sin fjerde reise med Kaisa Hafredal:
«Vandringsturene med Kaisa kan jeg anbefale på det varmeste. Hun er en fantastisk reiseleder. Blid og positiv og ser alle i gruppen sin☺ Hun er et flott menneske å være på tur med ❤»

Tilbakemeldinger fra tidligere reisende til Sør-Afrika;

«Denne turen var fantastisk, innholdsrik og svært minnerik !!! Et fantastisk reisefølge! Variasjonen av innhold, opplevelsene med forflytning har vært spennende og ikke slitsomt. Toppturer, yoga og mat. Sør Afrika - et veldig vakkert land ! Tusen takk Jomfrureiser og Kaisa for en fantastisk tur. Gode minner for livet!»

«Veldig bra! Dette var over all forventning !!! »

«Jeg er helt «frelst»! For en opplevelse, for en tur, for en gjeng, for en sjåfør og for en reiseleder!»

Søk reise

Flytider

Flyreise med Emirates via Dubai.

Utreise:

Avreise fra Oslo kl 14.10 7 mars 2020
Ankomst Cape Town kl  1145 8 mars

 Hjemreise:
 Avreise Cape Town  17 mars  kl 1815
Ankomst Oslo 18 mars 2020 kl 12

 

Dag for dag program mars 2020

Dag 1 Avreise Oslo- Cape Town lørdag 7 mars

Avreise kl 14.10 fra Oslo. 1 flybytte i Dubai. 

Dag 2 Ankomst Cape- vindistriktet Stellenbosch Town søndag 8 mars

Ankomst kl 11.45 i Cape Town. Vi fraktes med minibuss direkte til vårt resort i vindristriktet Stellenbosch. Innskjekk og litt avslapping etter reisen. Besøk til sentrum av vindistiktet Stellenbosch, en av de eldste byene i Cape Town som har sjarmerende arkitektur i Dutch style. Egentid med shopping, lunch og sightseeing i den hyggelige lille byen. Velkomstmiddag (inkludert med velkomstdrikke) på vårt flotte resort på kvelden.

• Overnatting 3 netter:The Spier Hotel Stellenbosch 4 * resort med svømmebasseng, SPA, flotte uteområder med vingård like i nærheten. 

Dag 3. Vandring i naturreservat + vingård med vinsmaking 9 mars

Etter en god frokost kjører vi til Mont Rochelle naturreservatet som er på Unescos arveliste. (ca 50 min kjøretid), Vi går den kjente Uitkyk Trail som ligger i frodig terreng med utsikt innover Franshoek dalen. Vi starter i behagelig tempo og turen i dag er verken veldig lang eller krevende. Etter vandringen drar vi til meget flott vingård i Franshoek som ligger i fantastiske omgivelser hvor det blir vinsmaking med smakfulle delikatesser (inkludert). Ettermiddagen fri til å slappe av ved bassenget før det blir en minnerik aften med middag på kvelden (inkludert uten drikke).

VingårdGrand Provance En fasjonabel vingård i vakre omgivelser med eget kunst senter og skulptur park.

.• Distanse: 6 km, Start 750 m og går opp til 1093m .Totalt 400 m opp/nedstigning, ca 4 timer + pauser. (guidet av lokal turleder+ Kaisa) • Vi tar med egen lunch til vandringen 

utsikt vandring sør afrika

Dag 4. Franshoek med vinsmaking og gourmet lunch 10 mars

Etter frokost drar vi til området Franshoek. Her blir det tid til å se seg rundt i den sjarmerende lille byen som blir kalt "French Corner" hvor franskmennene etablerte seg under den franske revlosjon. Vi nyter en gourmet lunch på en av Franshoeks hyggelige resturanter (inkludert uten drikke) før vi drar på prisberømt vinsmaking (inkludert) på Mullineux sin smaksrom i Franshoek. Vinen er meget annerkjent og har vunnet flere priser blant annet for sin bærekraftig produksjon. D2 magasinet skrev en artikkel om vingården og vinen er blitt veldig populær i Europa. Kvelden fri for avslapping/egne aktiviteter på kvelden. En tur på SPA eller til Spier vingård som ligger like ved vårt resort.

Vinsmaking:  Mullineux & Leeu Family Wines. Wine Enthusiast 2014, 2016 and 2019 "Winemaker of the Year"

Dag 5. Spektakulær rundtur i naturreservatet Silvermine 11 mars

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til naturreservatet Silvermine. Her starter vi en spennende rundtur opp mot Constansia berg på 923 moh. På vei opp får vi magisk utsikt over Chapmans peak og Hout Bay (se bilde). På toppen ser vi mot baksiden av table mountain, innover i vindistriktene og utover mot de uendelige vakre strendene. Vi går ned til hulen "Elefant eye cave" hvor vi nyter lunch før vi returnerer rundturen ved demningen inne på naturreservatet. På ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet i Cape Town hvor vi skal bo 6 netter. Kvelden fri til egen disposisjon.

.• Distanse: 9 km, 500 m opp/nedstigning (start 450 moh opp til 923 moh), ca 3,5-4 timer + pauser. (guidet av lokal turleder+ Kaisa) Enkelte bratte områder, ellers fint terreng • Vi tar med egen lunch til vandringen 

Overnatting: 6 netter Cape Town Waterfront Hotel: City Lodge Hotel Victoria And Alfred Waterfront. Svømmebasseng og kort trygg vei til Water front 

Kaisa Sør_Afrika Vandring

Dag 6.  Fridag Cape Town 12 mars

Hele dagen fri til egen disposisjon. Shopping i Water Front, sightseeing i Cape Town, besøk til Green square marked, District six museum, Bo- Kaap, kabeltur opp til platået på Table mountain eller avslapping på hotellet. Tur til Robben Island (eget intinativ, bestilles før avreise) eller helikoptertur over Cape Town er en unik opplevelse. Mulighetene står i kø for en opplevelsesrik dag!

 • Andre aktivitetstilbud som kan arrangeres på fridagen: Hvalsafari eller Game Resort (safari) ca 2 timer utenfor Cape Town. Gi beskjed til oss så forhåndsbestiller vi.
 • cape town

Dag 7.  Table Mountain og vinsmaking i Constantia 13 mars

I dag skal vi gå en spennende tur i det spektakulære table mountain - signatur fjellet som ligger rett ved Cape Town city. Vi bestiger kasteelspoort (Capetungen 750 moh) som har samme fjellformasjon som den norske trolltunga. Om du har lyst kan du få et bilde av deg selv utpå fjelltungen med Camps bay i bakgrunnen. Videre går vi innover table mountain til demningen hvor vi spiser lunch.  Vi fortsetter ned den vakre vindalen Constania hvor vi ender opp på flott vingård. Her skal vi skal nyte vinsmaking med smakfulle delikatesser (inkludert) med blant annet Biltong (tørket kjøtt)som er veldig populær i vakre omgivelser. Vi avrunder vinsmakingen med mørk afrikansk sjokolade og rødvin. På vei tilbake stopper vi i Camps bay, stedet hvor kjendiser fra hele verden har kjøpt sine feriehus. Vi legger inn tid til å gå på stranden og forhåpentligvis nyte den vakre kveldssolen og utsikten mot table mountain, Lions head og de 12 apostlene. Kvelden fri til egen disposisjon i Cape Town.

Vingård: Glen Constania Elegant vingård i den flotte vindalen. En av vindalens eldste og annerkjente vingård.

Distanste: ca 14 km, 600 m opp/nedstigning, ca 5 timer + pauser. Bratt oppstigning, lettere nedstigning (guidet av lokal turleder+ Kaisa) • Vi tar med egen lunch til vandringen 

Mountain South Africa

Dag 8 Topptur til Lionshead i Cape Town,market "The old Biscuit Mill"14 mars


Vi bestiger Lionshead 669 moh, fjelltoppen som ses fra alle kanter i Cape Town. Flott 360 graders utsikt over byen, havet med øya Robben Island, fjelltopper og klippene langs Camps bay. Turen opp er verdt strevet med klatring og klyving den siste etappen. Herifra drar vi rett på marked (frivillig) i det kjente området i Woodstock- og til det trendy og kjente markedet "The old Biscuit Mill". Her er det kunst, klær og matmarked. Her kan vi spise lunch på det fantastiske matmarkedet. På kvelden nyter vi felles middag med vin (inkludert) på spennende signatur resturant i Cape Town sentrum.

• Distanse: Topptur til Lions Head 669 moh, ca 350 m stigning ca 2,5 time tur/retur + pauser.(guidet av Kaisa)  Krevende terreng siste etappe, noen luftige partier.

Lions head Sør Afrika

Dag 9 17 nov Topptur Devils peak 1001moh - og middag på The silo 5*hotel  15 mars

I dag skal vi på opp til den kjente stilige toppen Devil's Peak 1001 moh som ligger i fjelldalen til table mountain. Turen opp gir oss utrolige flott utsikt fra start til slutt. Vi nyter lunch på toppen før vi returnerer ned samme vei. Egentid i Cape town før vi på kvelden spiser middag (inkludert uten drikke) på det nyåpnede flotte Silo Hotel  5 stjerner som ligger nede ved Waterfron som har Cape Town flotteste resturant utsikt og stilig interiør.  På toppetasjen "roof bar" kan vi nyte en drink  før middag med havutsikt, fjellutsikt og byutsikt. Hotellet liger i gåavstand fra vårt eget hotell. 

Distanste: ca 7 km, start 400 moh og opp til 1001 moh. Totalt 600 m opp/nedstigning, ca 3-4 timer + pauser. .(guidet av lokal turleder+ Kaisa) Enkelte bratte partier. Vi tar med egen lunch til vandringen.

Sør Afrika Vandring

Dag 10 Dagsutflukt til Cape Point, Boulders beach (pingvin stranden) og Gold  16 mars

I dag blir det dagsutflukt! Vi får sett mye underveis på turen hvor vår sjåfør samtidig guider oss om afrikansk kultur og historie underveis. Vi kjører den kjente Chapman's peak strekningen langs Hout Bay på vei til Cape point og kjører en annen vei tilbake. I Cape point vandrer vi opp til fyrtårnet og ned til Cape the good hope (Sør Afrikas sørlige punkt) i fantastisk flott terreng lang klipper og hav. Videre drar vi til Simons Town hvor det blir egentid med lunch og sightseeing. Vi avslutter med å besøke den kjente pingvin stranden-Boulders beach.

På vår siste kveld får vi en opplevelsesrik aften på legendariske - Gold - afrikansk tromming, underholdning og 14 afrikanske retter (inkludert- uten drikke). Vi blir pyntet med ansiktsmaling og får bli med på en trommereise med egne trommer. En morsom avslutningskveld på vår Sør-Afrika reise.

• Distanse: ca 2 timers vandring i lett terreng i Cape Point og Boulders beach. Kjøretid ca 1,5 time hver vei.

sør afrika pingviner

Dag 11 Cape Town, Kirstenbosch botanisk hage og hjemreise 17 mars

Etter frokost og utsjekk av hotell blir det litt egentid i Cape Town. F.eks siste shopping på Water front eller en kanal tur langs Water front. Tidlig ettermiddagen blir det besøk til Kirstenbosch hvor vi vandrer noen timer i den vakre botaniske med hage med unik blomsterflora, vakre busker, trær og parker før vi drar til flyplassen. Deilig å bevege seg før flyreisen hjem. Avreise til Oslo kl 18.15.

• Distanste: ca 2 timer lett vandring i Kirstenbosch botanisk hage. (guidet av Kaisa)

cape town

Dag 12 Ankomst Oslo 18 mars

Vi ankommer Oslo kl 12.00 onsdag 18 mars

Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
07/03Oslo GardermoenSør-Afrika, Capetown - Vandring, vinsmaking og safari
Leder: Kaisa Hafredal
126 900,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo