Skip to main content

Sør-Afrika,Cape Town - med lokalkjente Tutu Jacobsen

Dato: 24.mars - 5.april 2021

Oppdag Cape Town!

Bli med Tutu Jacobsen Kirya til hennes kjære Cape Town. Vi tilbyr reisen i påsken 2021. Vi inviterer deg på reise til en av verdens vakreste byer, Cape Town i Sør-Afrika! Reisen er åpen for både kvinner og menn. En avslappet ferie der du selv avgjør hva du ønsker å være med på. Dermed blir det også en rimeligere reise.

Om programmet

Det vil bland annet være mulig å besøke Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet. Under besøket på øya vises vi rundt av tidligere politiske fanger som kan fortelle om hvordan livet var for fangene som ble holdt innesperret her. Vi vil også møte Christo Brand, Mandelas tidligere fangevokter som han knyttet et sterkt vennskap til. Christo vil fortelle om sine opplevelser og vennskapet han hadde med Nelson Mandela.

Tutu South Africa

Vår leder Tutu Jacobsen Kirya

Tutu Jacobsen Kirya, er norsk og vår leder i Sør-Afrika. Hun kom til Sørlige Afrika som student i 1987 og fikk leve sammen med afrikanske kvinner på landsbygda i noen måneder. Dette har totalt formet hennes liv helt frem til dags dato. I de 30 årene som har gått siden da, har hun reist – med Fredskorpset - tilbake til Afrika utallige ganger og besøkt 16 ulike land på dette fantastiske kontinentet. Hun føler seg aller mest hjemme i Sør Afrika, og da særlig i Cape Town. Her møtte hun også sin mann og har bosatt seg i denne fantastiske byen deler av året. Hun ser frem til å vise «sitt» Afrika!

Tutu forteller mer...

Sør-Afrika er et fantastisk land, som jeg har blitt utrolig glad i gjennom utallige opphold der de siste 30 årene. Jeg har til og med funnet den store kjærligheten der nede og tilbringer store deler av min tid i Cape Town.

På denne måten har jeg blitt veldig godt kjent med mange av de interessante tingene denne utrolige byen kan by på, og jeg gleder meg veldig til å vise dere byen, og introdusere dere for noen av de spennende menneskene som bor der!

Hotellet vi skal bo på ligger midt i sentrum. Foran hotellet finner vi det største markedet for afrikanske smykker, vesker og annet håndverk, så der blir det mulig å bli god i kunsten å prute! Selgerne vil at du skal prute, det er en viktig del av spillet!

Om Capetown

På sørspissen av Afrika, der Atlanterhavet og Det Indiske Hav møtes, ligger Cape Town. Her under verdenskjente Table Mountain, med azurblå Table Bay i front, finner du The Mother City. Byen har vunnet et utall priser som vakreste by, designhovedstad, beste vinregion og så mye mer. Noen byer kan skryte av rik kultur, unik historie, vakker natur, vibrerende natteliv, flott arkitektur, herlig mat og vin og andre ting. Cape Town har alt dette og mye mer. Her finner du Zeitz MOCAA som CNN kalte «The New Home of Contemporary Art”. Herfra kan du kjøre Route 62, utforske The Garden Route eller noen av de vakreste vinområdene i verden. Du kan besøke Robben Island, dra opp på Table Mountain, du kan dykke med hai og se hval. Ikke langt unna finner du private Game Reserves og mye annet.

Taubane Table Mountain

Vårt hotell

Inn on the Square

Hotellet ligger i en av Cape Towns eldste bygninger, med utsikt over det pulserende Greenmarket Square. Beliggenheten er svært bra. Nær foretnings og regjeringskontorer, og utelivsområdene i byen. Et moderne hotell med gode priser. 165 komfortable rom i et dynamisk miljø. Her bor vi under hele oppholdet.

Forslag til aktiviteter

Tutu forteller... Jeg skal gjøre mitt beste for at du får et fantastisk opphold i Cape Town i påskeferien! Min erfaring er at det er viktig å være fleksibel med tanke på hvilke dager man planlegger de ulike aktivitetene på. Enkelte ting er veldig væravhengig og jeg vil derfor ramse opp en del aktiviteter jeg vil anbefale for dere, så kan vi avklare datoer senere. Av erfaring vet vi at ikke alle ønsker eller orker å være med på alle utflukter.

Vi har derfor satt sammen et utfluktsprogram der dere selv velger hva dere ønsker å være med på. Tutu forklarer hva de forskjellige turene inneholder, og ordner opp med det praktiske. I dette programmet er utfluktene spredt utover de forskjellige dagene. Dette tilpasser vi nærmere når vi vet hva dere vil være med på.

I god tid før avreise inviterer Tutu alle som skal være med hjem til seg i Oslo for en hyggelig kveld. Da blir alle litt kjent, og kan få svar på sine spørsmål. De som lurer på noe rundt reisen kan ringe Tutu på 41 61 40 33. For bestiling følg linken her på siden.

 • Hvalsafari i båt (Southern Right Charters)
 • Tur til Signal Hill, utsiktspunkt
 • Helikoptertur med NAC Helicopters Cape Town
 • Ta taubanen opp på Table Mountain
 • Besøk på Zeits MOCAA kunstgalleri
 • Dagstur til Cape Point (Kapp Det Gode Håp).
 • Lunsj i Simons Town, med mulighet for å hilse på pingvinene på Boulder`s Beach.
 • Halvdags tur til Vinelands med vinsmaking på fantastiske vingårder
 • Hoppe på en eller flere av Hop On / Hop Off sightseeing-bussene gjennom byen
 • Besøke et par av de uformelle boligområdene (townships), hvor jeg har fått venner som bor og driver restaurant og kultursenter
 • Oppleve den velkjente Long Street. Om dagen er denne gata en perfekt rute for shopping, om kvelden er det alle barene, klubbene og restaurantene som dominerer.
 • Omvisning med Christo Brand på Robben Island

Cape of Good Hope
Dette var noen av aktivitetene og utfluktene jeg anbefaler for de dagene vi er i Cape Town sammen. Dere vil litt senere få en oversikt over priser etc for det som koster penger, og dere vil få mulighet til å melde dere på.

Safari

Velkommen - jeg gleder meg til å bli kjent med deg/dere - hilsen Tutu.

Din leder: Tutu Jacobsen Kirya

Tutu Jacobsen Kirya, er norsk og vår leder i Sør-Afrika. Hun kom til Sørlige Afrika som student i 1987 og fikk leve sammen med afrikanske kvinner på landsbygda i noen måneder. Dette har totalt formet hennes liv helt frem...

Pris: 19 900,-
Inkludert:
 • Fly t/r Oslo - Cape Town via Doha begge veier (2 flynetter)
 • Alle transporter mellom flyplass og hotell
 • 10 netter i delt rom med frokost
 • Velkomstmiddag
 • Avskjedsmiddag
 • Utflukter i henhold til program
 • Åpent for kvinner og menn å delta
 • Sosialt samhold og fellesskap
 • Vertskap under hele oppholdet
 • Utfluktsforslag/program
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 13
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1 
Vi møtes på Gardermoen i god tid før flyet går kl 15.55 
Vi reiser med gode, komfortable fly fra Qatar Airways, et av verdens beste flyselskaper 

  Dag 2 
Etter en stopp i Doha om natten lander vi i Cape Town kl 11.20. 
Vår sjåfør kjører til hotellet som ligger sentralt på Greenmarket Square midt i byen. Etter at vi har sjekket inn vil Tutu fortelle litt om byen og hva vi kan gjøre. På kvelden drar vi til Gold Restaurant, der et fyrverkeri av trommer, musikk, sang og mat fra hele Afrika ønsker oss velkommen 

Dag 3 
Etter en god frokost vil Tutu ta med de som ønsker på en rundtur i Cape Town, og ta taubanen opp til toppen av Table Mountain med de som ønsker 

Dag 4  
Hva er vel Cape Town uten en dag i Winelands. Mange kjenner vel navn som Stellenbosch og Franschhoek. Her er det tett mellom vingårdene, og det blir vinsmaking og kjellerbesøk. 

 Dag 5 
I dag kan vi slappe av. Nede ved havna ligger et fantastisk shopping og underholdningseldorado. Utallige restauranter, vinbarer, spa og andre spennende saker 

Dag 6 
I dag kan vi legge turen mot Cape Point, eller Kapp det gode håpn som det kalles på norsk. Vi får også hilse på pingvinene på Boulders Beach og nyte vakker natur 

Dag 7 
I dag frister det kanskje med en tur på stranda? Cape Town har mange flotte strender. Langs strandpromenadene er det fine gangveier, og trivelige restauranter 

Dag 8 
De som ønsker kan bli med på en heldagstur til Aquila Game Reserve. Vi drar fra hotellet om morgenen. Turen tar ca 2 timer, og vel framme serveres lunsj. Deretter drar vi ut i åpne biler for å se etter afrikas ville dyr. På ettermiddagen kjører vi tilbake til byen 

Dag 9 
Mange forbinder townshipene i Sør Afrika med fattigdom og sult. Det mange ikke er klar over er at det også finnes en annen virkelighet. Et blomstrende kulturliv, livsglede og gode restauranter. I dag besøker vi et kultursenter i Nyanga og en fantastisk restaurant i Khayelitsa. 

Dag 10 
For mange er Robben Island synonymt med Cape Town. Her satt Nelson Mandela fengslet i 18 av sine 27 år i fengsel. Vi får møte mannen som mot alle odds ble en av hans nære venner og fortrolige. Fangevokteren Christo Brand kan fortelle en unik historie om hvordan Mandela var som menneske. 

Dag 11 
I dag er det tid for shopping og en hyggelig avskjedsmiddag på en lokal restaurant 

Dag 12 
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet, Vi har noen timer til en siste runde i byen før vi drar fra Cape Town kl 18.40 med Qatar Airways via Doha 

Dag 13 
Vi ankommer Gardermoen kl 13.10 og sier farvel til hverandre før alle drar hver til sitt 
Takk for reisen og samværet!

Vi har forslag til felles middager alle kvelder - på varierte og gode restauranter. Her serveres nydelig og helt fersk fisk, fantastisk sushi, lokale matretter, nydelige vegetarretter og mat inspirert fra alle nasjonaliteter som etter hvert har flyttet hit til Capetown. 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Mars 2021

24/03Oslo GardermoenSør Afrika - Påskeferie i Cape Town
Leder: Tutu Jacobsen Kirya
Mer enn 419 900,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo