Skip to main content

Sør-Afrika - Påskeferie i Cape Town

Dato: 6.- 18.april 2022

Oppdag Cape Town!

Bli med Tutu Jacobsen Kirya til hennes kjære Cape Town. Vi tilbyr reisen i påsken 2022. Vi inviterer deg på reise til en av verdens vakreste byer, Cape Town i Sør-Afrika! Reisen er åpen for både kvinner og menn. En avslappet ferie der du selv avgjør hva du ønsker å være med på. Dermed blir det også en rimeligere reise.

Om programmet

Det vil bland annet være mulig å besøke Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet. Under besøket på øya vises vi rundt av tidligere politiske fanger som kan fortelle om hvordan livet var for fangene som ble holdt innesperret her. Vi vil også møte Christo Brand, Mandelas tidligere fangevokter som han knyttet et sterkt vennskap til. Christo vil fortelle om sine opplevelser og vennskapet han hadde med Nelson Mandela.

Tutu South Africa

Vår leder Tutu Jacobsen Kirya

Tutu Jacobsen Kirya, er norsk og vår leder i Sør-Afrika. Hun kom til Sørlige Afrika som student i 1987 og fikk leve sammen med afrikanske kvinner på landsbygda i noen måneder. Dette har totalt formet hennes liv helt frem til dags dato. I de 30 årene som har gått siden da, har hun reist – med Fredskorpset - tilbake til Afrika utallige ganger og besøkt 16 ulike land på dette fantastiske kontinentet. Hun føler seg aller mest hjemme i Sør Afrika, og da særlig i Cape Town. Her møtte hun også sin mann og har bosatt seg i denne fantastiske byen deler av året. Hun ser frem til å vise «sitt» Afrika!

Tutu forteller mer...

Sør-Afrika er et fantastisk land, som jeg har blitt utrolig glad i gjennom utallige opphold der de siste 30 årene. Jeg har til og med funnet den store kjærligheten der nede og tilbringer store deler av min tid i Cape Town.

På denne måten har jeg blitt veldig godt kjent med mange av de interessante tingene denne utrolige byen kan by på, og jeg gleder meg veldig til å vise dere byen, og introdusere dere for noen av de spennende menneskene som bor der!

Hotellet vi skal bo på ligger midt i sentrum. Foran hotellet finner vi det største markedet for afrikanske smykker, vesker og annet håndverk, så der blir det mulig å bli god i kunsten å prute! Selgerne vil at du skal prute, det er en viktig del av spillet!

Om Capetown

På sørspissen av Afrika, der Atlanterhavet og Det Indiske Hav møtes, ligger Cape Town. Her under verdenskjente Table Mountain, med azurblå Table Bay i front, finner du The Mother City. Byen har vunnet et utall priser som vakreste by, designhovedstad, beste vinregion og så mye mer. Noen byer kan skryte av rik kultur, unik historie, vakker natur, vibrerende natteliv, flott arkitektur, herlig mat og vin og andre ting. Cape Town har alt dette og mye mer. Her finner du Zeitz MOCAA som CNN kalte «The New Home of Contemporary Art”. Herfra kan du kjøre Route 62, utforske The Garden Route eller noen av de vakreste vinområdene i verden. Du kan besøke Robben Island, dra opp på Table Mountain, du kan dykke med hai og se hval. Ikke langt unna finner du private Game Reserves og mye annet.

Taubane Table Mountain

Vårt hotell

Inn on the Square

Hotellet ligger i en av Cape Towns eldste bygninger, med utsikt over det pulserende Greenmarket Square. Beliggenheten er svært bra. Nær foretnings og regjeringskontorer, og utelivsområdene i byen. Et moderne hotell med gode priser. 165 komfortable rom i et dynamisk miljø. Her bor vi under hele oppholdet.

Forslag til aktiviteter

Tutu forteller... Jeg skal gjøre mitt beste for at du får et fantastisk opphold i Cape Town i påskeferien! Min erfaring er at det er viktig å være fleksibel med tanke på hvilke dager man planlegger de ulike aktivitetene på. Enkelte ting er veldig væravhengig og jeg vil derfor ramse opp en del aktiviteter jeg vil anbefale for dere, så kan vi avklare datoer senere. Av erfaring vet vi at ikke alle ønsker eller orker å være med på alle utflukter.

Vi har derfor satt sammen et utfluktsprogram der dere selv velger hva dere ønsker å være med på. Tutu forklarer hva de forskjellige turene inneholder, og ordner opp med det praktiske. I dette programmet er utfluktene spredt utover de forskjellige dagene. Dette tilpasser vi nærmere når vi vet hva dere vil være med på.

I god tid før avreise inviterer Tutu alle som skal være med hjem til seg i Oslo for en hyggelig kveld. Da blir alle litt kjent, og kan få svar på sine spørsmål. De som lurer på noe rundt reisen kan ringe Tutu på 41 61 40 33. For bestiling følg linken her på siden.

 • Hvalsafari i båt (Southern Right Charters)
 • Tur til Signal Hill, utsiktspunkt
 • Helikoptertur med NAC Helicopters Cape Town
 • Ta taubanen opp på Table Mountain
 • Besøk på Zeits MOCAA kunstgalleri
 • Dagstur til Cape Point (Kapp Det Gode Håp).
 • Lunsj i Simons Town, med mulighet for å hilse på pingvinene på Boulder`s Beach.
 • Halvdags tur til Vinelands med vinsmaking på fantastiske vingårder
 • Hoppe på en eller flere av Hop On / Hop Off sightseeing-bussene gjennom byen
 • Besøke et par av de uformelle boligområdene (townships), hvor jeg har fått venner som bor og driver restaurant og kultursenter
 • Oppleve den velkjente Long Street. Om dagen er denne gata en perfekt rute for shopping, om kvelden er det alle barene, klubbene og restaurantene som dominerer.
 • Omvisning med Christo Brand på Robben Island

Cape of Good Hope
Dette var noen av aktivitetene og utfluktene jeg anbefaler for de dagene vi er i Cape Town sammen. Dere vil litt senere få en oversikt over priser etc for det som koster penger, og dere vil få mulighet til å melde dere på.

Safari

Velkommen - jeg gleder meg til å bli kjent med deg/dere - hilsen Tutu.

Din leder: Tutu Jacobsen Kirya

Tutu Jacobsen Kirya, er norsk og vår leder i Sør-Afrika. Hun kom til Sørlige Afrika som student i 1987 og fikk leve sammen med afrikanske kvinner på landsbygda i noen måneder. Dette har totalt formet hennes liv helt frem...

Pris: 23 900,-
Inkludert:
 • Fly t/r Oslo-Cape Town via Istanbul begge veier
 • 3 netter i delt rom i Breede River Valley
 • 1 natt i delt rom på Aguila Private Game Reserve
 • 6 netter i delt rom i Cape Town
 • Daglig frokost
 • 2 Felles lunsj
 • 3 Felles middager
 • Utflukter i henhold til program
 • Alle transporter i forbindelse med utflukter
 • Norsktalende lokalguide
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 13
Bestill reise

Søk reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

April 2022

06/04Oslo GardermoenSør-Afrika - Opplevelesrik påskeferie i Cape Town
Leder: Tutu Jacobsen Kirya
Mer enn 423 900,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo