Sør Afrika, Cape Town - Påskeferie med fantastiske opplevelser

Påskeferie med ALT Sør- Afrika har å by på!

En ferie i Cape Town og Sør- Afrika byr på et enormt kulturelt og geografisk mangfold. Faktisk er Sør- Afrika en hel verden i seg selv. I påsken er du invitert til byen som har vunnet utallige priser som vakreste by, designhovedstad og ikke minst beste vinregion. Sammen med lokale og norsktalende Tutu vil du få oppleve hennes Cape Town og både se, lukte og kjenne på byen med dens unike historie og vakre natur.

Høydepunkt

  • Påskeferie med sol og deilige temperaturer
  • Lokal guiding av Tutus personlige favoritter
  • Fantastisk utfluktsprogram: Table Mountain, Robben Island, Cape Point, Boulders Beach og Kirstenbosch Gardens
  • God lokal mat og vin

Cape Town - alt i èn by!

Noen byer har en rik kultur, et levende natteliv, en kosmopolitisk atmosfære og enestående arkitektur, mens andre kan skryte av fantastiske landskap og ekstraordinære naturlige underverk. Cape Town har alle disse attraksjonene - og mye mer. Med sin travle havn, strender i verdensklasse, nydelige vingårder, og dens fjellrike omgivelser som sprer seg med variert flora og fauna, fanger Cape Town konsekvent hjerter til alle som kommer hit.

Cape towns rike historie, Robben Island og Table Mountain

Dette er en opplevelsesrik ferie, med akkuratt nok program og nok egentid. Du får bli med til Robben Island, Table Mountain og andre landemerker. En hel dagstur på Cape Point er inkludert. Fra Cape Town utforsker vi kystparadiset Mossel Bay, i Garden Route.

På grunn av sin rike og turbulente historie er det mange historiske attraksjoner å utforske i Sør- Afrika og omegn, inkludert Zululand-slagmarkene i KwaZulu-Natal, Apartheid-museet i Johannesburg og Robben Island, like utenfor Cape Towns kyst. I løpet av våre dager i Cape Town skal vi bli kjent med mange av historiene og du får bli med å oppleve noen av de.

Robben Island er et ikon for kamp, frihet og håp. Og er blant annet stedet hvor politiske aktivisten og advokaten Nelson Mandela ble berømt fengslet på øya i 18 av de 27 årene han sonet. Han ble senere tildelt Nobels fredspris, ble valgt i 1994 som president i Sør-Afrika, og ble landets første svarte president og tjenestegjorde en periode fra 1994-99. Under besøket på øya vises vi rundt av tidligere politiske fanger som kan fortelle om hvordan livet var for fangene som ble holdt innesperret her. Vi vil få mulighet til å møte Christo Brand, Mandelas tidligere fangevokter som han knyttet et sterkt vennskap til. Christo vil fortelle om sine opplevelser og vennskapet han hadde med Nelson Mandela.

Du får oppleve det forbløffende Table Mountain og nydelige Cape Point. Det er uten tvil Table Mountain som gjør Cape Town til den unike byen det faktisk er. Fjellet stiger over 1000 meter over havet og er ikonet for byen. Det er et symbol, en lekeplass, et åndelig tilfluktssted og et stort trekkplaster for turister. Vi velger å ta taubanen til Table Mountain.

Stellenbosch

Vi tar turen til Stellenbosch, en blanding av historisk arkitektur, studentliv, epikuriske herligheter og eikelinjer. Stellenbosch er en pittoresk universitetsby omgitt av fjell og vingårder. En nydelig arkitektorisk by med små butikker, sjarmerende gater og de beste restaurantene.

Herfra besøker vi Sør- Afrikas mest berømte vinregioner hvor både mat og vin er gjennomsyret av historie.

I tillegg besøker vi blandt annet en lokal skole, et museum og Cape Point - et spektakulært syn og hjemsted for fantastiske bukter, strender og grønne åser og daler, og til sist Boulders beach hvor du blant annet kan svømme med pingvinene.

Innkvartering ved ONOMO Hotel Cape Town - Inn On the Square

Med en flott beliggenhet midt i Cape Town historiske sentrum. Faktisk var det i denne bygningen at erklæringen om slaveriavskaffelsesloven ble lest i 1834. Bygningen er nå et fredet nasjonalt monument og kjent for sin imponerende fasade. Historien om dette stedet og bygningen gir hele hotellet en magisk aura.

Etter innholdsrike dager på Cape Town er det deilig å kunne søke tilflukt på et hotell som har alle fasiliteter. Hvert rom er komfortabelt innredet i minimalistisk og moderne design. På takterrassen finner du et lite og innbydende basseng hvor du kan nyte egentid og den vakre utsikten. Hotellet har også treningsrom, restaurant og bar.

Protea Hotel Dorpshuis - Stellanboch

I Stellenboch skal vi bo på nydelige 4 stjerners hotell Protea Hotel By Marriott. Dette ligger i sentrum av byen og kort vei til alle fasiliteter.
Med en herlig liten hage og svømmebasseng har hotellet en innbydende atmosfære.

Vår leder Tutu

Tutu Jacobsen Kirya, er norsk og vår leder i Sør-Afrika. Tutu kom til Sørlige Afrika som student i 1987 og fikk leve sammen med afrikanske kvinner på landsbygda i noen måneder. Dette har totalt formet hennes liv helt frem til dags dato. Etter å ha reist over store deler av kontinentet er det Sør Afrika og Cape Town hun føler seg mest hjemme. Tutu bor nå store deler av året i denne fantastiske byen, og hun kan ikke vente med å vise deg "hennes" fantastiske Afrika! Les mer om Tutu her.

Status:
Fullt

Program dag for dag

Dag 1 Avreise Oslo - Sør-Afrika

Avreise fra Oslo til Cape Town via Dubai. Ankomst dag 2 på morgene.

Dag 2 Ankomst Cape Town i Sør-Afrika

Ankomst Cape Town. Når dere ankommer Cape Town bil dere bli mødt av lokal guide og kjørt til hotell for innsjekk. 
Det vil bli tid til å slappe av, pakke ut og nyte bylivet litt før vi blir hentet på hotellet for en felles velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Dag 3

Frokost på hotellet.
Utflukt til Robben Island. Ikonet Nelson Mandela, kjent for sin kamp for frihet og håp satt fengslet her. 
Lunsj med Christo Brand, tidligere fangevokter på Robben Island. Christo var en ung mann da han i 1978 møtte Mandela som var 60 år. Som ung var han endel av Apartheid South-Africa og han skulle blitt med i hæren, men ungikk dette og dermed også krig da han ble ansatt i fengselsvesenet. Han ble sendt til Robben Island, plassert i den politiske vingen og satt til å passe Mandela, Sisulu, Kathadra og andre. Opp igjennom årene utviklet det seg en form for respekt og nært vennskap mellom fangene og deres vokter, og da de ble løslatt begynte Christo å jobbe som assistent for Mandela. Vennskapet varte helt til Mandela gikk bort i 2013.  Christo vil dele av sin unike historie med oss.

Dag 4

Frokost på hotell. 
Utflukt denne dagen er en bytur med en flott tur til Table Mountain. Med sine 1000 meter over havet er Table Mountain blitt et kjennetegn på noe av det som gjør Cape Town til den unike byen den er. Et symbol, en lekeplass, for noen et spirituelt tilfluktssted og en kjær turistattraksjon. Table Mountain er så knyttet til identiteten til Cape Town at et besøk til byen ikke vil bli komplett uten å ha gått en tur eller tatt kabelbanen til toppen. 

Dag 5

Frokost på hotellet
Denne dagen er programmet fullspekket av tur til Bo Kapp, og deilig middag ved Gold. Idag skal vi kjenne pulsen på Cape Town med Bo Kapp og District 6 Museum.   Midt i mellom trær og telt i den indre bydelen hvor Gold Restaurant holder til kan en typisk kveld starte med afrikanske rytmer og takter fra Djembe trommen. Dette er interaktiv underholdning hvor du kan få mulighet til å delta og lære å spille på trommen. 
Felles middag på Gold Restaurant. Restauranten ligger i hjertet av Cape Town.

Dag 6

Frokost på hotellet.
I dag skal vi ta turen til fantastiske Cape Point  og Boulders. Lunsj er inkludert på denne utflukten. 

Dag 7

Frokost på  hotellet. I dag kan du velge helt hva du selv ønsker å gjøre. Etter mange dager med mye program er det tid for avslapping og ro.  

Dag 8

Frokost på hotell  - lazy day....
Hva ønsker du å gjøre i dag ? Egentid og fri disposisjon.  

Dag 9

Frokost på hotell
Utsjekk
Vi reiser til Stellenbosch og sjekker inn på et nytt hotell vi skal være noen dager.  
Resten av kvelden til egen disposisjon

Dag 10

Frokost på hotell.
Dagen tilbringes på lokale vingårder, med besøk i vinkjeller og smaksprøver.
Lunsj inkludert på utflukten. 

Dag 11

Frokost på hotell.
Dagen til egen disposisjon.

Dag 12

Frokost på hotell.
Utsjekk og avgang med buss til Cape Town.
Mulighet for litt shopping.
Lunsj på lokal restaurant.
Transport til flyplass

Dag 13

Ankomst Oslo Gardermoen 

Her er flere dager vi kan bruke på utflukter og opplevelser - eks til en safaripark. Vår leder Tutu er med alle dager og legger til rette for det du og gruppen ønsker av aktiviteter. Det vil bli en meget inneholdsrik reise. 

 

 

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo