Skip to main content

Norge, Ellingsjøen - Kortreist lykke på Rolstad gård med bakekurs, yoga og søken etter skogens gull

Dato: 30.september - 3.oktober 2021

Unik weekend tett på naturen - med bakekurs, yoga og jakten på skogens gull

Vi starter helgen med bakekurs/pizzakurs i Bryggerhuset på Rolstad gård. Vi får en natt på gården før vi begir oss til skogs og overnatter enten i en eksklusiv hengekøye, i gapahuk eller i ei sjarmerende tømmerkoie ved idylliske Ellingsjøen i Fenstad. Her kan du nyte lysets skiftninger og naturens ro. Du får servert lokalmat ved bålet og morgenkaffe i soveposen! I løpet av helgen får vi en deilig yogatime, vi får utforsker vi noen av de flotte stiene i området, og tatt en herlig sopptur for å lete etter skogens gull - kantarell.

Hvorfor reise langt når du kan finne de fine, små øyeblikkene rett utenfor Oslo-gryta?

Rolsta Gard tommerkoie

Rolstad Gård

Rolstad gård er en av storgårdene fra vikingtida, her vil vi tilbringe den første natten av helgen. Ikke så langt fra gården er det satt opp en tømmerkoie ved en innsjø på eiendommen i Fenstad. Her slår vi oss ned for de to neste nettene, og dette stedet egner seg naturlig nok for turglade mennesker på overnattingsturer under åpen himmel. Du kan velge mellom å sove i ei eksklusiv hengkøye, i gapahuken, eller hvis du er litt frossen av deg, har vi to sengeplasser i tømmerkoia. Ved Ellingsjøen servereres det kortreist mat, og det loves nykokt kaffe på senga.

pizzabaking Rolstad Gård

Bakekurs i Bryggerhuset

Bryggerhuset er den eldste bygningen på gården med et unikt og spennende miljø. Her står det en gammel bakerovn som er restaurert etter år ute av virksomhet. For bare 70 år tilbake var den jevnlig i bruk og bidro med mat til et tyvetalls mennesker som arbeidet på gården. Vi møtes i baktehuset på torsdag kl 14 og weekenden varer til søndag 11.30

Her en tilbakemelding fra tidligere deltager:
Veldig hyggelig, praktisk og uformelt kurs der vi lærte mye. Mange nyttige tips til hvordan fyre og holde på varmen i ovnen, og hvordan steke både brød og pizza.

Sopptur

Lørdag etter frokost i leiren tar vi beina fatt og tar oss en lang skogstur på jakt etter skogens gull, - kantarell og traktkantarell. Underveis deler Anne Kristin gledelig sine soppkunnskaper med dere alle og vi stopper for en herlig lunsj underveis med selvplukket sopp. Vi er tilbake på leiren ca 16.00. De tøffeste kan man gjerne ta seg en dukkert i den vakre Ellingsjøen. Middag inntar vi rundt bålet klokken 19.00

Små grupper er deilig

På våre weekends til Rolstad gård er det mindre grupper - vi er minimum 3 deltagere og maksimum 8 deltagere. Her er det fokus på og hensyn tatt til restriksjoner i forhold til virus regler. Bli med på en helt annerledes, avslappende og frihetselskende weekend - unik for få!

Anne Kristin Rolstad

Vår leder Anne Kristin Rolstad

Anne Kristin Rolstad brenner for kulturforståelse og økoturisme. Hun er selvstendig næringsdrivende og driver Rolstad gård sammen med mannen Frank. På gården produseres korn og juletrær. Anne Kristin jobber med gårdsturisme og har vært turleder i 15 år. Anne Kristin trives godt på turer sammen med andre turglade mennesker, til fjells på beina eller på ski, men guider også sykkel og kajakkturer i Norge og rundt omkring i verden.

Jeg serverer både middag og frokost ute i det fri!😊

Vår yogainstruktør er Anne Heidi Berg Bøhn - og yogaøkten gjennomføres inne på Rolstad gård.

Ta en titt på noe av det du har i vente på Rolstad Gård her:
www.rolstadgard.no/bildegalleri.html

Nyhet - lag en weekend for din egen venninnegjeng!

Dette tilbudet passer ypperlig til vennegjenger som trenger et pusterom. Kontakt oss hvis du vil ha en privat helg - da er det også rabatt hvis dere er 6 deltagere eller flere. Minimum 3, maksimum 8 deltakere. Send en mail til Jeanette på jomfru-kontoret, så hjelper hun dere! jeanette@jomfrureiser.no

Oppmøte torsdag klokken 15.00, avsluttes lørdag klokken 11.30

Pris: 5 995
Inkludert:
 • 1 natt inne på Rolstad gård i delt soverom med felles bad
 • 2 netter i hengekøye/gapahuk eller koie. 2 soveplasser i koie. Hengekøye og liggeunderlag til låns. Sovepose må man ha med selv.
 • Frokost daglig
 • Middag daglig
 • Bakekurs (torsdag spiser vi selvlaget pizza til middag)
 • Suppe i spisestuen på torsdags kveld
 • Yogatime med lokal leder
 • Matpakke til lunsj fredag
 • Selvplukket sopp som vi tilbereder til lunsj på lørdag
 • Vandringsturer ved Ellingsjøen
 • Skogstur på jakt etter skogens gull - kantarell og traktkantarell
 • Lunsj - egenplukket sopp tilberedt på bål.
 • God tid og egenpleie i flott natur
 • Norsk lokal leder som bor på gården
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 4
Bestill reise

Søk reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

September 2021

30/09Norge, Ellingsjøen - Kortreist lykke på Rolstad gård med bakekurs, yoga og søken etter skogens gullMer enn 45 995Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo