Skip to main content

Norge, Son Spa - Høsthelg med yoga og skriveretreat

Kortreist yoga- og skriveretreat med Irina Lee til Son Spa

På denne retreaten kan du trekke deg tilbake fra hverdagen og vende oppmerksomheten innover. Her vil du få praktiske verktøy for å ta vare på den viktigste personen i ditt liv – deg selv. Hotellet ligger vakkert til helt i vannkanten og kun fem minutters gange fra idylliske Son sentrum. Her skal vi gjøre yoga, skrive og spise og unne oss god mat.

Høydepunkter:

 • Morgenyoga
 • Enkle pusteteknikker for ro og tilstedeværelse
 • Invitasjon til hvile og stillhet
 • Workshop
 • Skriveøvelser
 • Øvelser du kan bruke i hverdagen
 • Fellesskap med likesinnede
 • Tilgang på stort spa og lekkert hotell
 • Kortreist ekspedisjon
 • Egenkjærlighet i praksis

Om helgen/samlingen

Høsthelgen ved Oslofjorden tilbyr en kombinasjon av yoga, skriveøvelser og egentid. Gjennom yogaøvelsene blir du invitert til å koble sammen pust og bevegelse, slik at du kan «flytte ut av hodet» og inn i kroppen. Øvelsene blir tilrettelagt for alle, også nybegynnere.Ved hjelp av enkle skriveøvelser får du mulighet til å utforske egne tankemønstre. Det skaper større bevissthet om hva slags historier du forteller deg selv, som igjen kan gi deg større forståelse av hva som motiverer deg – og hvilke tanker som holder deg tilbake. Ved å åpne for ny innsikt, legges grunnlaget for å gjøre bevisste endringer i eget liv. NB! Du skriver kun for deg selv, ingen skal se eller lese dine tekster. Du velger selv om du vil bruke dette aktivt etter vår helg.

Se i dag for dag programmet om mer info om våre aktiviteter som er inkludert.

Overnatting og opplevelser på Son Spa

Son Spa ligger på vakker og historisk grunn, der de gamle båtbyggeriene i Soon en gang lå. Spahotellet åpnet sine dører 1. november 2008, og er en av de største spasatsningene som er blitt gjort i Norge. Hotellet ligger vakkert til helt i vannkanten og kun fem minutters gange fra idylliske Son sentrum. Avstanden fra Oslo er 40 min med bil, det går også buss.

Interiøret har et maritimt og hjemmekoselig preg med utgangspunkt i seiling som Son er mest kjent for. Historien og de gamle båtbyggeriene i tidligere Soonstider gjenspeiles i hotellets profil og interiør.

Her bor vi deilige store og lyse rom og 2 stykker kan dele rom eller man har mulighet for eget rom mot et tillegg. Son Spa en del av Nordic Hotels & Resorts, “A collection of independent hotels and resorts”.

Smittevern på hotellet: Vi tar alle forhåndsregler ift. Covid-19. Alle konferanserom blir desinfisert og vasket, alle måltider er tallerkenservering (også pausebuffet og frokost), det er minst 1 meter mellom hver deltaker og antibac stasjoner finnes rundt om på hele hotellet.

Om spatilbudet på hotellet:

Hotellets mål er at du skal slappe av og få ny energi i spaavdelingen som er på over 2000 kvadratmeter. I 1. etasje finner du et stort basseng, badstue, kalde og varme kilder samt et utendørs boblebasseng. I 2. etasje finner du VIP-spa og Son Magic Circle, der du kan benytte deg av den spesielle sparunde med Thalion-produkter. Over alt er den fantastiske utsikten en del av spaopplevelsen. Magic Circle har 18-årsgrense og må betales og bookes i forkant. Tekstilpåbud i hele spaområdet.


PERSPEKTIV: Din kropp, og dine tanker og følelser får spille hovedrollen denne helgen. Du blir invitert til å møte deg selv på yogamatten – med et nysgjerrig og åpent blikk. Kanskje du får noen nye perspektiver underveis?

Høsthelg på Son Spa passer for kvinner som

 • vil legge ut på en kortreist ekspedisjon
 • har lyst til å utforske sitt indre landskap
 • er nysgjerrige på seg selv
 • ønsker større innsikt om egne tankemønstre
 • tar vare på seg selv (eller ønsker gode tips til å begynne med det)
 • setter pris på stillhet
 • ønsker fellesskap med likesinnede


ENKLE ØVELSER: Det kreves ingen forkunnskaper eller spesielle ferdigheter for å delta på yoga. Nivået er tilpasset alle, også nybegynnere og «stive kropper».

Kommentar fra tidligere reisende med Irina Lee:

«Irina har en egen evne til å fremme god selvfølelse i andre.»

«Jeg er meget fornøyd med måten det var lagt opp på og har full tillit til Irina og undervisningen. Jeg opplevde det hele som vel balansert og godt gjennomarbeidet. Jeg opplevde en yogalærer med stor trygghet og integritet.»

«Jeg ser tilbake på reisen som et lite eventyr. Jeg er ekstremt takknemlig og stolt. Irina er både kunnskapsrik og en trygg veileder.»

«Lenge siden jeg har hatt det så godt. Det har også startet prosesser i meg som var på tide å ta tak i.»

«Reisen var en inspirasjon, og har et sterkt ønske om å jobbe videre med denne formen, eks. yoga og selvutvikling i kombinasjon.»

Din leder Irina Lee

I sitt «gamle liv» var Irina Lee journalist, forfatter og forlegger. I 2009 sa hun opp jobben i Bergens Tidende for å bli frilansjournalist, gründer og foredragsholder. Senere startet hun også sitt eget forlag, Skriptor.

Det hører med til historien at Irina Lee har slitt med overvekt og fedme i nærmere 30 år. I 2015 tok livet hennes en ny vending, etter at hun oppdaget en kostholdsmetode basert på hjerneforskning. Det førte til at hun gikk ned all sin overvekt og ble normalvektig for første gang i voksen alder. I 2017 ga hun ut den norske oversettelsen av Bright Line Eating, skrevet av Dr. Susan Peirce Thompson, under tittelen Spis deg fri.

Irina Lee har praktisert yoga siden 2006, og og er utdannet yogalærer. Når hun underviser om kosthold og kognitive tanketeknikker, henter hun ofte inspirasjon fra yogatradisjonen. Irina Lee ønsker å inspirere andre til et lettere liv, ved å formidle kunnskap og teknikker for å ta vare på kroppen – fysisk, mentalt og følelsmessig.

Akroyoga Irina Lee
NYE OPPLEVELSER: I løpet av helgen vil Irina invitere deg til å leke litt, og utforske hva som er mulig for deg. Kanskje vil du i møte med de andre deltakerne oppleve at du også kan gjøre ting du aldri har gjort før?! Bildet er tatt på Bali tidligere i år.

«Det handler om å finne sin egen balanse,» sier hun. Varmt velkommen!

Status:
Fullt

Søk reise

Dag for dag program

FREDAG 09.10.:

Kom når det passer deg men fint at du er fremme i gpd tid til kl 16 og vår første felles økt med presentasjon av helgen og programmet. Du får tilgang på ditt rom senest kl 15.
16.00 Yoga og undervisning med Irina 
19.00 Felles middag

LØRDAG 10.10.:
07.30 og utover serveres frokost
09.30 Morgenyoga ca 1.5 time
Deretter egentid - det er flere koselige kafeer og restauranter i Son for lunsj og hotellet har også to forskjellige tilbud.
16.00 Undervisning ca 2 timer
19.00 Felles middag

SØNDAG 12.10.:
08.00 og utover serveres frokost
09.30 Morgenyoga og undervsining 
11.30   er kurset avsluttet og vi sier takk for nå!
12.00  senest er det utsjekk fra hotellrommet - bagasjet kan oppbevares om du ønsker et siste spabesøk..  
 

Om yoga med Irina
Irina Lee underviser en rolig form for hathayoga, med fokus på pust, bevegelse og balanse.

Hennes ønske som yogalærer er at du som deltaker skal kjenne på mestring. Hun legger derfor vekt på å tilpasse undervisning til ditt nivå, uansett om du er nybegynner eller sliter med en gammel kneskade. Samtidig vil hver enkelt få anledning til å utforske sin egen komfortsone. For hvor langt kan du egentlig strekke deg?!

Underveis i praksisen blir du invitert til å rette oppmerksomheten mot dine egne tanker:
Hva skjer med deg når du «får til» noe?
Hva sier din indre stemme når du «mister balansen»?
Eller opplever at du «ikke er myk nok»? 

Med andre ord: Det som skjer på yogamatten er ikke det viktigste. Spørsmålet er hvordan du kan ta med deg det du lærer om deg selv, når du forlater yogarommet og vender tilbake til hverdagen.  

Yogapraksisen blir dermed en mulighet til å utforske deg selv – i møtet med din egen kropp, din egne tanker og ditt eget liv.

* * *

Om skriveøvelsene
Dette er ikke et skrivekurs.
Kvaliteten på selve teksten du produserer har altså ingen betydning.
Det eneste som kreves for å delta, er at du kan skrive for hånd! Siden det du skriver ikke vil bli sett av noen andre, trenger du heller ikke å tenke på skjønnskrift, grammatikk eller rettskrivning. 

Vi bruker kun penn og papir som redskaper for å få kontakt med «vårt indre» – kall det gjerne fortrengte følelser, underbevisstheten eller intuisjonen vår. Skriveøvelsene gir oss mulighet til å åpne opp de rommene i oss selv, som vi ikke ivaretar til når hverdagen suser avgårde, og hodet er fylt av tusen tanker om ting som må gjøres, mens vi sjekker mobilen og haster videre... 
For å få utbytte av disse øvelsene kreves det altså at du setter av tid til deg selv, i rolige omgivelser. Å kombinere disse skriveøvelsene med yoga og meditasjon, gir deg enda større mulighet for å «åpne opp» og komme i kontakt med deg selv. Det legger vi til rette for denne sommerhelgen.

Selv om du aldri har deltatt i slike skriveøvelser tidligere, vil du få utbytte ved å delta. Øvelsene er i tillegg så enkle å gjennomføre, at du kan fortsette å praktisere disse på egenhånd, etter at du kommer hjem. 

Det kan legges til at Irina Lee selv praktiserer samtlige av disse skriveøvelsene. Noen av dem setter hun av tid til hver eneste dag...  

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo